חזיונות

The Builder

New member
חזיונות

לפי הכותרת בטח חשבתם שאני זקוק לטיפול פסיכיאטרי, אבל התשובה היא לא (לפחות אני חושב כך). ההודעה מעט ארוכה ומיוחדת אבל אודה לך אם תקרא אותה עד תומה: אתאר בקצרה את סיפורי: כשאני מסתובב בביתי בלילות כאשר הכל כבר חשוך, אני מפחד להסתכל על חלונות ושאר צוהרים למיניהם (פתחים בדלתות). כי אז מהר מאוד עולים בדימיוני דומויות מסרט אימה. הדמויות הן תמיד נשים ותמיד ישנה הבעה קרה על פניהן. זה מתקשר לי לסרטי אימה, כאשר לרוצח יש מבט קר על פניו ויש בכוונתו רק לרצוח. אני באופן כללי מאוד מפחד מסרטי אימה ונבעת (בצורה מאוד רצינית) מסרטי אימה, אבל רק בקטע של הפנים. פנים של אישה עם הבעה זדונית או.. בקיצור הבנתם אני מקווה. עוד אדגיש דבר מעניין, שהתופעה פוקדת אותי רק בתוך בתים. כאשר אעמוד מחוץ למבנה לא יתקיים המקרה המדובר. התופעה גם יכולה לקרות כאשר אני עומד מול מראה, אני עלול פתאום להתחיל לדמיין שכשאני מסיר את מבטי מהמראה ואז כשאביט שוב, אראה אישה עם אותו מבט מחריד על פניה. אם אדמיין חבר טוב מהטירונות, למשל, לא אפחד. בכל אופן. מה שאני עושה במצבים האלה, אני פשוט סוגר את עיניי ומחפש את המתג אור הכי קרוב. במצב של אור שום דבר לא יכול להפחיד אותי (חוץ ממקרה המראה, תתארו לעצמך ששילוב של מראה וחושך זה נוראי שבעתיים). אם יקרה מצב שאשאר עם עיני פתוחות בעלטה מול מושא הביעות, אני אוכל להגיע למצב שאוכל לצרוח מרוב פחד וכל גופי יגלה סימנים של מקרה חרדה חמור (רעידות, הזעה, קצב לב מואץ וכו') ומשם אני כבר לא יודע מה יהיה ההמשך. לי יש הצעה אחת לעניין. התוועדתי בשנים האחרונות לסוג מסוים של טראנסג'נדריות אצלי. כלומר, רצון להתלבש בבגדי-נשים. אני סטרייט, לצורך ההבהרה, אני נמשך לנשים. אבל עד לאחרונה הרצון הזה היה מאוד מודחק, כתוצאה משבירת הדימוי העצמי שלי כגבר. החלטתי שאתן לזה ניסיון. שאלתי היא, האם לדעתך זאת הסיבה או שאתה מכיר סיבה נוספת שיכולה להוות גורם לכל החזיונות הללו? אציין גם שהחזיונות אינם מוחשיים אלא רק בדמיוני. בתודה מראש, על מענה להודעה לא כל כך קונבנציונלית :) אודה לך אם תענה גם אם אינך מעלה בראשך פיתרון אחרי קריאת ההודעה. שוב תודה :) ע.

gesus

New member
אני יכול להעלות תאוריה הזויה?../images/Emo54.gif

אם לנסות לקשר בין החזיונות שלך ובין הטרנסג'נדריות זה נראה כאילו "האישה שבך" מפחדת לראות אותך ואתה הוזה את הבעת פניה. אבל זו סתם תאוריה פסיכודינאמית שאין לה שום ביסוס,סתם דימיון. עוד תאוריה היא שכנראה ראית יותר מדי סרטים עם הסצינה הבנאלית של אישה שנמצאת לבד בבית ואנס/רוצח מגיע לתקוף אותה. האופציה האחרונה היא שילוב של שתיהן:יש לך חזיונות שהן תוצאות של סרטים שראית והקטע של בגדי נשים הוא איזה ניסיון לגלות צד נשי בך. הנה נקודה למחשבה,אתה חושב שהגברים הסקוטים שלובשים קילט (חצאית סקוטית) הם פחות גבריים ממך וממני? כנראה שלו,אבל זה הכל עניין של הסביבה שלך,מה שאצלנו נחשב אבנורמלי,שם בסקוטלנד מחשב נורמלי.

גרא.

New member
The Builder,חזיונות הן בעצם הזיות..

הזיה, היא הפרעה בחשיבה שבעטייה אדם נוטה להתייחס לדמיונותיו כאל מציאות. מצב נפשי כזה, אם הוא קבוע,מופי ע אכן במחלות נפש, אבל גם במחלות זהומיות מצבי שכרות אלכוהולית ובהשפעת סמים..כשההזיה הופכת כרונית, כלומר מתמדת היא מציינת הפרעה אישיותית חמורה.מצב ההזיה, אניו מעיד על ליקוי שכלי נהפוך הוא אחדים מההוזים מצטיינים ברמת אינטליגנציה גבוהה מאד.אפשר לנהל פעילות נורמאלית,כל עוד ההוזה אינו נכנס לתחום ההזייה עצמה.נושאי ההזייה רבים:רדיפה,תסכול,אשמה,מגלמניות (שגעון גדלות),אובססיה ועוד. לעיתים ההזייה מלווה בתמונות בעוצמה כל כך חזקה שהיא הופכת להיות הלוצינסיה ( מצב שבו אדם ער חווה אובייקט מוחשי שאינו קיים בכלל במציאות)..בלדר, זה ההסבר הכולל לתפעה של חזיונות-הזיות.מהו ההסבר ספציפי להזיות שלך,קשה לןהעריך, בלי אבחון פסיכולוגי,ולכן כמובן אין מקום לכל מיני ספקולציות אם שמת לב, יכולה להיות סבה פתולוגית, אבל גם שמוש בסמים בעיקר, גורם להזיות מכל מיני סוגים..תלוי בהוזה..לא אמרת, אבל יכול להיות שאתה משתמש או השתמשת בסמים קלים,אחרים? גם הספקולציה כאילו ההזיות הללו מקורן בנטייה שלך לטרנסג'נדריות, יכולה להיות מצוצה מן האצבע, או אולי קשורה איכשהו. אבל איך אפשר לדעת? יחד עם זה,עלמנת לעזור לך לבחון בעצמך באם יש קשר כלשהוא בין ההזיות הללו, לטרנסג'נדריות,מצ"ב מאמר על הנושא.

The Builder

New member
תודה על התגובה

לא הבנתי מה בעצם ניסית להגיד בהודעה. ציירת רעיון כללי ביותר, אבל בלי פואנטה, אולי אין פואנטה? אני לא משתמש בסמים, ולו בהכי קלים, לצורך העניין אינני מעשן, אפילו קפאין אינני צורך (קפה, קולה), אני נרתע עד מאוד משימוש באלכוהול, על כן גם את זה אפשר לפסול. אני מקפיד על בריאותי עד מאוד ובורר בקפידה כל חומר שאני מכניס לגופי. גם לא היו מקרים חד-פעמיים של שימוש בסמים. התופעה (החזיונות) מתפרשת על מספר רב של שנים, החל מגיל.. 12 בערך, והיא כרונית. כבר ציינתי שהחזיונות אינם מוחשיים, ופה אנסה להוסיף. ה'הזיות' מתרחשות רק כאשר אני נמצא בתוך מבנה, בעלטה ומביט בצוהר פתוח (גם הבטה במראה כאמור). וגם בחזיון עצמו, מופיעות רק דמויות נשיות. אם אצליח לדמיין דמות גברית, למשל, לא אפחד כלל וכלל. כלומר החזיונות הללו בעצם מותנים בנסיבות שציינתי. עוד תנאי אחד יכול להיות ש... כשאני חוזר מבילוי בעולם החיצוני, התופעה אינה מתקיימת. היא נוטה להתקיים אחרי שעות של ישיבה ממושכת ובודדה מול המחשב, כלומר, כאשר נוצר מצב אשר אני כבר שקוע עמוק בתוך עולמי הפרטי אחרי מצב של חוסר גירוי חברתי מתמשך. מכל האפשרויות שהעלית אני יכול להעריך ש'רדיפה' היא המקרה הכי סביר. כמו כן, במשפחתי אכן קיימת התכונה של אינטילגנציה גבוהה (אצלי, אצל אחי ואחותי). לצערי אין ביכולתה הכלכלית של משפחתי לאפשר לי טיפול פסיכולוגי על בסיס קבוע. יש מספר נוסף של פרטים מאוד אישיים על מצבי הנפשי שאכן יכולים לאשר את קיומה של הפרעה כזאתי או אחרת, אך כאמור אין ביכולתי לאפשר עלויות של טיפול על בסיס קבוע. מה אתה מציע לי לעשות במצב כזה? שכן אתה מסכים איתי שיש מקום לבחון את הנושא יותר מקרוב. בתודה מראש.

גרא.

New member
The Builder,אם ירדת לסוף דעתי,

כוונתי היתה לומר כי כדי להגדיר ממה אתה באמת סובל, יש צורך באבחון פסיכיאטרי או פסיכולוגי.כאשר לשאלה אם אתה זקוק לטיפול פסיכולוגי כזה או אחר, לפי שעה אין תשובה. יתכן בכלל שיוצע לך רק טיפול תרופתי..אם אתה חבר בקופ"ח זו או אחרת, אתה זכאי לבקש ולקבל אבחון מתאים בעלות נמוכה ביותר כאשר חלק ממחיר האבחון הוא על חשבונך והשאר, משולם על ידי הקופה.לכן לדעתי זה השלב הראשון המכוון להגדיר, ממה את באמת סובל..ההמשך,יותנה בממצאים.

למעלה