חות דעת בבקשה

BabaGee

New member
חות דעת בבקשה

התגלה אצל הכרכנית שלי לא מזמן, נגרם כנראה מחיכוך במכסה (הפתחי איוורור יכולים לגרום לזה אם מתחככים בהם מספיק חזק). כמו שתוכלו לראות אז נראה שיש הרמה גדולה של הלוחיות מגן מעל הנחיריים. יש סיבה להתערבות לדעתכם ? או פשוט להמתין לנשלים ?

naja

New member
לא נראה טוב.

השיפשוף עצמו לא נראה רציני, אבל בתמונה הרביעית הפה מעט פתוח וכל השפה העליונה נראית נפוחה. זה בגלל זוית הצילום או שזה באמת המצב?

BabaGee

New member
אז ככה

השפה עליונה נפוחה באמת (זה מה שאמרתי על לוחיות המגן של הנחיריים) הפה פתוח בגלל שניסיתי להחזיק אותה שלא תזוז בשביל התמונה אז היא נמתחה לי מעט

BabaGee

New member
תוספת קטנה

מקרוב זה נראה כאילו הגלד דחף אוותן למעלה

naja

New member
אני הייתי מחכה לנשל.

אלא אם השפה העליונה תמשיך להתנפח ואז כדאי שוטרינר יראה את זה.

BabaGee

New member
הכי הגיוני אני מניח

מה שחשבתי לעשות, הנפיחות נראית כתוצאה מהגלד אבל אם זה יתנפח אז נלך לווטרינר לוודא שזה לא איזה אבסס או משהו

1צחי

New member
אם הפצע

טרי ולא יבש הייתי מורח משחה אנטיביותית כמו סינטומצין(משחת עניים) אוסילברול. וכמובן מחכה לנשל.

gazon

New member
פעם ראשונה

שאי רואה חיה שלך... הייתי שמח לראות עוד בכל מקרה. אולי תוכל לשים תמונה של הפתחי איורור שפצעו אותה ככה נוכל כולנו בעתיד ללמוד ממקרים של אחרים ואולי לשים משהו שיגן על הנחש מפציעות נוספות..

BabaGee

New member
פעם ראשונה

שמישהו אומר לי שהוא רואה חיה שלי פעם ראשונה
דווקא יש בפורום ובגלריות כמה תמונות שפירסמתי, חלק מהן לא מזמן יחסית. הפתחי איוורור: נעשו ע"י ניסור במסור שולחני לאורך המכסה. המכסה עשוי מעץ סנדוויץ' 17 מ"מ. השפתיים של הניסורים יחסית חדים ב 90 מעלות ולכן חיכוך חזק יכול לפצוע, בדיעבד היה ניתן למנוע את זה ע"י שייוף השפתיים.

רן333

New member
יש לי הרושם שנחשים נוטים לדחוף

את האף לפתחים כאשר יש להם רושם שאפשר לצאת דרך הפתחים האלה. אולי החריצים במכסה שלך יוצרים רושם כזה אצל הנחש: אם הוא הוא (או היא, בעצם) מצליח להוציא לשון דרך פתחי האוורור האלה בלי בעיה, ומצליח גם להכניס את קצה האף לתוך הפתח, זה יכול לגרום לו לנסות להוציא את שאר חלקי הגוף שלו דרך הפתח הזה. מניסיוני - כאשר פתחי האוורור הם חורים עגולים קטנים יחסית, או סורגי פלסטיק צפופים מאוד, הנטיה לדחוף את האף לפתחים האלה פוחתת מאוד. אולי התקנת רשת פלסטית צפופה כלשהי על פתחי האוורור שלך (מהצד שפונה לפנים הכלוב, כמובן) תעזור. בכל מקרה, עד שתמצא דרך למנוע מהנחש לדחוף את האף למקומות לא רצויים, הייתי שוקל להעביר אותו לכלי אחר (אולי קופסת פלסטיק גדולה, שתמוקם בתוך הכלוב הרגיל שלו, עם חורי אוורור שקדוחים בפלסטיק). זה יוכל למנוע חיכוכים נוספים שיחמירו את המצב. בנוגע לטיפול בפציעה הקיימת - אני לא בטוח שיש לי מה לתרום כאן, אבל אנסה בכל זאת. לא נתקלתי בבעיה הזו כבר די הרבה שנים. כשכן נתקלתי בדברים כאלה, לא הכרתי יותר מדי אפשרויות טיפול, והסתפקתי במריחה של האף המשופשף בתמיסת פולידין. לאחרונה קראתי על חיטוי פצעים של נחשים בעזרת תמיסה של מי חמצן מדוללים (במים, 50%) עם פולידין. אני מניח שאם הייתי נתקל בבעיה כזו היום, הייתי מנסה למרוח תמיסה כזו על המקום המשופשף, ואח"כ - מורח משחה אנטיביוטית כלשהי, כמו פוליספורין או ניאוספורין. אולי, מכיוון שהפצע יבש, זה לא יעזור יותר מדי, אבל כנראה שזה גם לא יזיק. בכל מקרה, מה שמדאיג בנחש שלך זה הנפיחות שמאחורי הפצע. יכול להיות שהתפתח שם איזשהו זיהום. אם האיזור רך למגע, הייתי מראה את זה לוטרינר שמטפל בזוחלים. אולי יש שם מוגלה והפרשות דומות, וניתן לנקז את העסק איכשהו, ולטפל בו מבפנים. בכל מקרה, הייתי עוקב מקרוב אחרי הנחש, ואם המצב לא משתפר - הייתי לוקח אותו לוטרינר.

BabaGee

New member
הפתחים ברוחב 3 מ"מ

ככה שאני לא יודע מאיפה היא קיבלה את הרושם שהיא יכולה לעבור שם. בקשר למניעת הישנות המקרה אני כבר אחשוב על משהו, שיוף הזוויות נראה לי האופציה הכי טובה. בקשר לטיפול אז אני לא מרגיש רכות בנפיחות אבל אני אעקוב אחרי העניין בימים הקרובים ונראה מה מתפתח. תודה

galvin

New member
אפשר להדביק רשת יתושים (לא מתכתית)

מבפנים, עם קצת סיליקון. כשהפואבלון שלי היה קטן יותר- הוא התחכך בחורי האוורור (עגולים וקדוחים) במכסה (מעץ דחוס). הדבקה של רשת יתושים (מפלסטיק\ניילון) מהצד הפנימי פתרה את זה, והשפשוף נעלם בנשל.

למעלה