חותמ-מרפא ל - CF

אמא בקי היקרה

מאוד מעניין ותודה על הקישור לחותמ-מרפא. אנא תשתפי אותנו יותר פרטים בנוגע לעזרה של חותמ-מרפא עבור הילד.

b e c k y

New member
בואי נחשוב על זה אחרת

אנחנו יודעים פרטים טכניים על המחלה. אנחנו יודעים את הנתונים הפיסיולוגים גנטיים שלה ואנחנו יודעים כיצד הרופאים מנסים להתמודד עם התסמינים. אבל יש בזה הרבה יותר מזה. מחלה היא לא עובדה - כלומר אוסף של נתונים. מחלה היא גם נפש ורוח ואנרגיות חיוביות ושליליות. מחלה היא מצב של תודעה. בלי להפחית ולו מילימטר אחד מהטיפול המשמר הרפואי (הרופאים הרי לא מנסים לרפא אלא רק לשמר) אפשר לנסות לטפל במחלה דרך הצדדים האחרים שלה. אולי אי אפשר לרפא אבל אני בטוחה שגם את מאמינה שאפשר לחפש דרכים אחרות שיקלו מאד על התסמינים. אני חושבת שכאמא לילד חולה מחובתי לפתוח את הראש ואת הלב ולחפש בעבורו את הדרכים להקלה. במיקרה הנוכחי אני מוכנה להעיד שיש שיפור ניכר במצבו. אנחנו עדיים נעזרים בתרופות אבל הרבה הרבה פחות ומצבו כיום מעולה. הוא לא ניזקק לטיפול רפואי מיוחד כבר שנתיים וחצי. לא היה חולה אפילו לא יום אחד. מילד שהיה מתחת לאחוזון 5 הוא נמצא היום מעל אחוזון 75 וממשיך לעלות. מה אכפת לך לנסות? מה יש לך להפסיד? אם את רוצה לדבר איתי אישית את מוזמנת להשאיר לי מסר אישי.

vikvik

New member
מממממ...

וואלה , כבר חשבתי שאין מה לחדש לי בתחום הסיאף. בכל מקרה אני מאוד מבינה את הויכוח בין הרציונאל לאי רציונל. ותכף אני אשתף בדעתי , אבל לא לפני איזה דימוי קטן שאימצתי לי לחיים והוא עושה לי טוב. אולי לא דימוי , אלא סיפור אמיתי , איך שתרצו. כששאלו את הודיני , בכבודו ובעצמו, האם הוא מאמין בקסמים שהוא עושה והאם הוא חושב שיש דבר דבר כזה קסם , הוא נתקל בבעיה לענות על השאלה. כי מצד אחד מה יגידו אם הוא יגיד שהוא לא מאמין , אבל מצד שני איך ישקר הרי הוא בעצמו מתכנן את הקסמים. מה שהוא ענה זה: הקסם הוא בפה פתוח של אנשים כאשר הוא מראה את הקסם , הקסם הוא בהתפעלות ובמה שקורה אצל כל אחד ואחד כאשר רואה ומאמין בקסמים. זה תכלית הקסם. ואני מאוד מאמינה בקסמים. כך גם באמונה , לפעמים רק האמונה עוזרת ולא בהכרח שאלוהים קיים. מעבר למה שהרופאים הצליחו לגלות על סיאף עדיין המחלה היא תעלומה , עדיין יש מקום גדול לסיכוי והלא נודע. לכן כדי לרפא את המחלה צריך את כל הכלים גם אלה הרציונליים וגם כאלה שלא , כדי שאם בכל זאת יש משהו , עדיף לטפל גם בו. ומזה הלא נודע? לדוגמא כאשר מטפלים ועושים את הכל אבל עדיין יש הדרדרות ואף רופא לא מצליח להסביר למה , חוץ מזה שהם יגידו שזאת התקדמות המחלה. למה התקדמות , מי קובע שהיא צריכה להתקדם? ואם זה מחלה גנטית אז מה כתוב בגנים שבגיל כזה וכזה היא תתחיל להתקדם? כולנו לוחקים המון תרופות ואני אמשיך לקחת ומאמינה בזה אבל מי יבטיח לי שאחרי שאני אקח את הכל אני אהיה במצב נורמלי. יש כל כך הרבה שאלות שאין עליהם תשובה , לכן אני חושבת שאולי שווה לתת צ'אנס ואמונה גם לא רק לתרופות. לגבי העניין של האנרגיות , אני דווקא לא חושבת שזה לא הגיוני ביוכימית. כאשר יש מצב רוח טוב מופרשים הורמונים ואני כבר לא יודעת מה (אני לא רופאה) למוח והמוח עובד אחרת. לא סתם אומרים שלפעמים בעיות בריאות זה הצטברות של אנרגיות שליליות , כעסים , עלבונות שלא יצאו. וסיאף שזו מחלה לכל אורך החיים ומחייבת בריאות נפש מעבר לנורמל כדי להתמודד איתה , כי אין לנו את המותרות של להנות מדיכאון כי אצלינו זה ישר מתבטא פיזית , ואיזה בן אדם נורמלי יכול ללא הדיכאון , למי יש אנרגיות נונסטופ? אז אצל בן אדם רגיל זה עובר תוך חודש אצלינו כל דיכאון קטן יכול להיגרר למעגל שאין יציאה ממנו. והרבה פעמים אני מרגישה שכל מה שחסר לי זה בדיוק אותן האנרגיות ומכאן שאולי הבריאות שלי היתה נראית אחרת לולא היו לי אותם. איזה הודעה מבולבלת יצאה לי , זה לא מתאים לי כל כך , אולי כאשר אני מחפשת מילים ומתרגשת , אבל מה שאני מנסה להגיד שגורם המצב רוח , אנרגיות חיוביות , ואיזון הגוף והנפש הם גורמים שיכולים לנווט המחלה לשם ולשם. ולא הייתי ממהרת לקבוע לזה רק התרופות ורק הפיזיוטרפיה וכו.

b e c k y

New member
אני רואה שאת מתענינת

למה שלא תשאלי שאלות וצפריר יוכל לענות? למה את ניזקקת ללעג? ממה את מפחדת?

b e c k y

New member
יש עינין של טרמינולוגיה

אני לא מכירה אותך ולא יודעת עד כמה את מנוסה בטיפולים אלטרנטיביים. כמו בכל תחום גם לתחום הזה יש את הטרמינולוגיה שלו והיא לא בהכרח תואמת את זו של הרפואה הקונוונציונאלית. אני מבינה מה מקומם אותך. ומבחינתך את צודקת לחלוטין. כשצפריר אומר הבראה הוא מתכוונן למשהו שונה ממה שאת מבינה
הטיפול נמצא כולו ברמות האנרגטיות. חשוב מאד לזכור את זה כל הזמן. אין כאן פיתרונות של נקודה לנקודה, ההסתכלות היא על המיכלול האנרגטי ונסיון לתת מענה לקשיים וחוסרים אנרגטיים או להפרעות בזרימה האנרגטית. ברמה הזו יתכן "ריפוי" של הכשלים האנרגטיים. וע"י איזון של האנרגיות תבוא ההקלה הגדולה בתסמינים של המחלה. (וואו כמה פעמים כתבתי פה את המילה אנרגיה
) אם תחליפי את המילה הבראה במילה הקלה תראי שזה כבר ממש לא מקומם. את נשמעת לי אשה מאד חדת הבחנה ויש לך המון שאלות. למה שלא תיצרי קשר עם צפריר (אם תכתבי לי מסר פרטי אני אשמח להעביר לך את הטלפון שלו) ותדברי איתו על הכל. נראה לי שזה יוריד ממך חלק גדול מהחשדות והאנטי כלפי הטיפול (גם אם תבחרי שלא לנסות אותו)

רעיון ההבראה וחשדנות

שלום לך, אם תקראי את דברי שנית, תוכלי לראות שלא הבטחתי מעולם הבראה. דברתי על האפשרות להבראה. כאשר מראש רעיון ההבראה נתפש כבורות היות והאמונה בחוסר היכולת להבריא רוויה בתחושת אמת, אין כל סיכוי להבראה. הרי אם מחר תמצא תרופה או פתרון למחלה כמו ה- CF או טרשת נפוצה או כל מחלה שמוגדרת היום כחשוכת מרפא, ופתרון זה יוכיח את עצמו כך שהממסד - קרי רופאים ומדעני הרפואה יכירו בכך, אז לא יחשב הדבר לבורות. דומני שכבר הופנתה אלי הטענה שאיני יודע על מה מדובר. כאן, הבה נבחין בין שני מושגים או שתי פנים. הפן הראשון הוא הפן החומרי, בקטריות, חיידקים, גנים, כרומוזומים, תרופות כימיות. פן זה מתעסק בריפוי החומר, הגוף הפיזי. באשר לפן זה הריני בהחלט הדיוט מוחלט (ומרגע שאני מכיר בכך איני בור בנושא - מי שחושב שהוא יודע כל בעניין זה - הוא הבור). הפן השני הוא הפן הנפשי-רגשי-רוחני. פן זה מתייחס לתחושות, לתגובות, להיבטים הפסיכולגיים, לסיבות המחלה ולהיבטיה הקולקטיביים והאישיים. כאן, יהיה עלי להעיד על עצמי שבנושא זה אינני "יודע כל" מחד ומאידך בהחלט אוכל לקבוע כי פתוחים בפני ערוצים להגיע למידע הרלוונטי לגבי מגוון מחלות, הגורמים למחלות אלה והפתרונות האפשריים מהיבטים אלה. ריפוי פיזי, לכשימצא, לעולם לא יהיה כולל. הפוך, נפליג על כנפות הדמיון ונפתח תרופת פלא כימית, אשר בשימוש חד פעמי תתקן את הטעון תיקון מבחינת הגוף. מאות אלפי אנשים ברחבי העולם ירפאו ממחלה זו. הריפוי אם כן יהיה שלם. אבל, היות ולא ניתנה תשומת לב להיבטים האחרים, רוח-נפש-רגש, לא תתחולל הבראה שלמה. דהיינו, אותם חולים, או כפי שכבר נכתב לגבי ה- CF, בני משפחותיהם, עשויים ללקות במחלה אחרת או להגיע לחוסר תפקוד. מכאן, הבראה שלמה ניתנת כאפשרות רק כאשר ההתייחסות היא כוללת, וכשיש נכונות לשנות גישה ולקבל את אפשרות ההבראה למרות אמונת ההמון והמומחים. יש לטפל בכל ההיבטים, הן הפיזיים והן המטאפיזיים. התפישה העומדת מאחורי הצורך להתנגד לרעיון ההבראה ולעדן אותו לשיפור נובעת מהתפישה הרפואית המקובלת, והיא תוצאה של כשלון הרפואה לאפשר הבראה שלמה - כשלון הנובע מהראיה הצרה של המחלה כעניין פיזי גרידא. דברים אלה תקפים לגבי מגוון גדול מאוד של מחלות, משפעת דרך דלקת פרקים וכלה ב- CF. היות והנני אמון על התבוננות רחבה מהפן המטאפיזי, והיות ודרכי ניתנים כלים ופתרונות העולים מעיסוק זה, הנני נדרש להדגיש דווקא את אפשרות ההבראה. עם זאת, איני מציע לאף אחד להתמקד אך ורק בפתרונות מטאפיזיים היות והתעלמות מההיבטים הפיזיים ומהפתרונות שיש לרפואה להציע תהא שיקוף של מה שמתרחש כיום. כאשר, כמו במקרה של בקי, יש שיתוף פעולה הדוק בין אותן הכוונות אנרגטיות שעולות מעבודתי עם הטיפול המצויין שניתן על ידי הרפואה הממוסדת, נפתחת הדרך להבראה שלמה. כאן, כאשר ברמה הפיזית התוצאות אינן מובנות מההיבטים הפיזיים, כשאין הסבר להחלמת איבר כמו הכבד שכן זה לא מתאים לידע הרפואי, מתוך החשדנות הטבועה באמונת ההמון ובתפישת הרפואה הממוסדת, למרות שאין כל הסבר רפואי, עדיין אין הכרה בדרכים חוץ ממסדיות, ויש העדפה לבטל את התוצאות בטענות בורות ושרלטנות. אין בלבי על כך. שוב, אין כל כוונה לעורר ציפיות. מאידך עצם האמונה כי המחלה חשוכת מרפא מהווה מחסום (קראתי בעניין רב את תיאור ה- stop) להבראה. מחסום זה איננו עובדה קיימת אלא תמרור שקבעה מחלקת מע"צ (הרפואה הממוסדת) בתודעתנו. לסיום דברי אלה אוכל רק להשאיר את ההחלטה האם לקבל את הצעת האיזון העומדת מאחורי תפישתי והאמצעים שפותחו על ידי בידי כל האדם. מי שרואה בי בור ושרלטן יתעלם מן הסתם מקיומי, ומי שמתחבר לדברים ומוכן לשנות גישה ביחסו הבסיסי למחלה וימצא עניין בהצעה זו - יענה בחיוב. כאשר יִמָצֵא הרופא המתאים, או הגוף הרפואי המתאים, ניתן יהיה גם לעבוד בשיתוף פעולה מלא ולהניח פתרונות רחבים לכלל האוכלוסייה.

b e c k y

New member
בשמחה

אנחנו משתמשים בחותמים לאיתמר כבר שנתיים. השיפור שחל במצבו הוא בלתי מוסבר. אמנם הרופאים שמחים לקחת קרדיט על ההצלחה אבל העובדה היא שבאופן הטיפול לא היה שום שינוי והשינוי הוא כל כך דרסטי שקשה לי לשייך אותו רק לטיפול הקונוונציונאלי. האצלנו חל שיפור עצום במצב הריאות של איתמר. ממצב שבו הוא היה חולה כל חודש ונזקק לאנטיביוטיקה הגענו למצב שבו הוא לא חולה כבר שנתיים ולא נזקק לאנטיביוטיקה אפילו פעם אחת! בכל התקופה הזו. לאיתמר היו בעיות קשות מאד בכבד שגרמו לצלקות ולבעיות נוראיות בעיכול, מאז השימוש בחותמ נפסקו (בהדרגה) הבעיות ולפני שנה הרופאים בדקו את הכבד שלו ולא רק שהוא נמצא תקין לחלוטין, הכבד שיחזר את עצמו והיום אין אפילו עדות לצלקות. הרופאים מושכים כתף ואמרים שזה יופי למרות שהם לא יכולים להסביר את זה בדיוק. מפיזיוטרפיה אינטנסיבית פעמיים ביום שלא תמיד הספיקה ולפעמים היה צריך גם פעם שלישית ירדנו לפעמיים בשבוע (!!) רק בשביל לשמור על הרצף. אנחנו עדיין עושים אינהלציות אבל כשטיילנו בחו"ל לא תמיד הצלחנו לעשות טיפולים כמו שצריך וזה לא גם לבעיות משום סוג גם כשפיספסנו יומיים או שלושה. (טיילנו חודש) לסיכום אני לא יודעת איך החותמ עובד בדיוק אני רק מרגישה שהוא עובד. אני יודעת שהוא פועל ברמה האנרגטית ואמור לשפר את המצב ולא להחלחיף את הטיפול הקונוונציונאלי. איתמר מאד אוהב את החותמ ומבקש לענוד אותו כך שמבחינתי יש בזה משהו. יש מי שיאמר שזה ממבו ג'מבו ויש מי שיסכים לנסות ולבדוק אם זה אכן עוזר לו או לא. לדעתי אין מה להפסיד. לאמא הכועסת - אני ביקשתי מצפריר שיכנס לפה ויסביר. את לא חייבת לקבל את השיטה או להשתמש בה אבל מכיוון שניסיוני הפרטי מוכיח לי שיש לשיטה השפעה טובה אני חושבת שזו ההזדמנות שלי לספר על כך לחולים נוספים שיכולים להפיק תועלת מהשיטה.

b e c k y

New member
החותמ מרפא עובד על מנעד

הרעיון המרכזי הוא שלכל בעיה יש מנעד אנרגטי (vibration) ואפשר לטפל בו ע"י התאמה של מנעד אנרגטי משלים שיביא לאיזון. נכון שזה נשמע הגיוני? צפריר שיפרון פיתח את השיטה שלו מתוך שיטת פרחי באך שגם היא עובדת על איזון אנרגטי תוך שימוש בתמציות צמחים. כך גם שיטת חותמ מרפא. אבל פה הריכוז יותר גבוה ובמקום לבלוע את התמציות עונדים אותן על הצוואר ותולים בבית. יש מגוון גדול של תמציות לטיפול בבעיות שונות ואני עצמי התנסתי בזה וזה עזר לי מאד, לכן הסכמתי לטפל כך גם באיתמר. אני ממליצה בחום ליצור קשר עם צפריר שהוא אדם סובלני, מיקצועי ורהוט ואפשר לשאול אותו כל שאלה שרוצים.

בקי, תודה רבה

איך שאני מכירה את עצמי עכשיו המידע נכנס יקח לי זמן של עיבוד, אמון, שיתוף ובסוף כנראה אנסה. בכל אופן תודה גדולה

חותמ-מרפא ל - CF

בעקבות בקשתה של בקי, אפרט כאן על החותמ-מרפא: חותמ-מרפא הוא תליון זכוכית קטן אשר מכיל תמציות צמחים (ולא כפי שבקי כתבה תמציות באך). צמחים אלה הם צמחים שגדלים בעיקר פה בארץ. יש שני שימושים עיקריים לחותמ-מרפא - האחד על ידי ענידה על הגוף - חותמ-מרפא אישי והשני על ידי תלייתו בחלל החדר או המבנה. החותמ- מרפא שפיתחתי בעבור בנה של בקי איננו מופיע בשום מקום, והוא פותח במיוחד בעבור CF, בעקבות ההיכרות האישית של בקי איתי. כאן, על מנת לטפל ב CF, הוכנו שני חותמים - האחד מרחבי והשני אישי. התדר והמידע המונחים בשני חותמים אלה (אשר משלימים זה את זה), מניחים אפשרות להבראה. עם זאת יש ללוות את המשפחה לווי אישי ולהניח בידה כלים על מנת להתמודד עם אותה הבראה (עד כמה שזה נשמע מוזר). כאשר לא יתקיים לווי שכזה, יתכן מאוד שאחד מבני המשפחה יקח על עצמו מחלה חלופית עם הבראת הילד. זאת על מנת לשמור על הדפוס המשפחתי אשר מראש הסכין למחלה כגון ה- CF.

כוונת הבראה - אמצעי הבראה - חשדנות

כאמור, עצם הידיעה המוחלטת כי למחלה זו או אחרת, כולל כל מחלה, אין מזור, מונעת את האפשרות למזור. כאשר יש כוונה להבריא, או הסכמה לרעיון שעשוי להמצא הפתרון לכל מחלה, מתרחשים במקביל שני תהליכים. תהליך פרטי-אישי אשר עשוי לפתוח בפני החולה את אפשרות ההבראה מבחינת התפישה שלו את עצמו ומחלתו, ותהליך "קולקטיבי" אשר בו ממשיכים כמה וכמה גופים, ביניהם קבוצות מחקר המשתמשות בכלי המדע, הפיזיקה והכימיה, וגם כאלה אשר מיישמים ידע העולה מהאינטואיציה, השכל הישר, חיבור לערוצים אישיים והבנות העולות מעצם העיסוק במגוון גדול של "חוסרי איזון" הבאים לידי ביטוי במחלות כאלה או אחרות, אשר מהווה תשתית רחבה לניסוי וטעיה/תהייה תוך פיתוח אמצעים שונים. אין כאן כל תחרות בין הגישות השונות. הפך, שיתוף פעולה בין גישות שונות עשוי לקדם את האנושות למציאת פתרונות הכוללים הן את הפן המטאפיזי אשר במקרה של חותמ-מרפא בא לידי ביטוי באמצעי "אל-כימי", והן את הפן הפיזי-חומרי, הבא לידי ביטוי באמצעים כימיים, כשטיפולים גופניים עשויים לגשר בין שתי הגישות. כאן, על פני בוז כלפי השונה והחדש, בוז העולה כלפי כל מה שאינו פורמלי וממוסד, בוז אשר אינו משרת אלא את אלה המבקשים להנציח את עובדת מחלתם כחשוכת מרפא (ומכך בעבורם היא חשוכת מרפא), ניתן להתבונן ברעיון ההבראה מכוון אחר ולשנות גישה. שינוי גישה זה איננו מבטיח דבר. אי אפשר להבטיח דבר, עניין זה אינו שונה במהותו מכך שבלתי אפשרי להבטיח הבראה וריפוי משום מחלה. כל מחלה עשויה להוות עוגן לכרוניקה מתמשכת, או לסיבוכים. אמת, מבחינת הבראה למחלת ה- CF עדיין לא נמצא פתרון מניח את הדעת. עם זאת, אין הדבר אומר שאין אפשרות שפתרון יעיל ימצא בעתיד הקרוב או הרחוק. אין כל כוונה לעורר ציפיות. שכן ציפיות הן בסיס לאכזבות ויאוש. על כן מודגש שוב ושוב, שינוי גישה מניח אפשרות להבראה בצד האפשרות לאי הבראה. אין זה המקום להכנס לרזי השיטה ולהסברים "כיצד" זה עובד. ניתן לומר כי בעקבות התוצאות, גם בעניין מחלת ה- CF וגם בנושאי בריאות אחרים ראוי לתת תשומת לב לאמצעים אלה, שכן תוצאות אלו הן עובדות. לשם הדיוק, שיטת חותמ-מרפא היא תוצאה של פיתוח שיטת מיצוי חדשה לחלוטין, שיטת מיצוי אשר אין לה אח ורע, כשהיא מניחה פתרונות ברי יישום. פתרונות אלה המקיפים היבטים רוחניים, נפשיים-רגשיים וגופניים, עומדים בפני עצמם בנושאים שונים, בעוד שבנושאים אחרים הם משתלבים אל תוך הפתרונות החומריים שמציעים מדעני הרפואה הממוסדת. CF הוא אחד מהם. מציאת פתרונות כימיים למחלות כרוניות חשוכות מרפא עשויה להצליח בהחלט וכבר היו דברים מעולם. אלא שהתעלמות מההיבטים הנפשיים-רגשיים והרוחניים תעלה בהכרח מחלות חדשות. הן ברמה הפרטית והן ברמת הקולקטיב. כאשר תהליך ההבראה כולל איזון גופ-רוח-נפש, מתקיימת הבראה מלאה ואין כל צורך להנציח את החולי, שוב, ברמה האישית וברמה האנושית. מוזמנים הקוראים לקבל את הדברים כפשוטם וללכת אחר צו לבם. חלק ירתעו מעצם הרעיון שבכלל קיימים היבטים שאינם חומריים (מטאפיזיים), חלק יתחברו לרעיונות אלה אבל לא לפתרונות המוצעים, בעוד אחרים עשויים להפתח לסוג כזה של השלמה אנרגטית. מטבע הדברים עולה חשדנות כלפי חדשנות. כאן, מי שחשדנותו עולה והוא מגיב בבוז או בחוסר עניין, אין כל טעם שיפנה לנשוא החשדנות לקבלת הכוונה, אנרגטית או אחרת.

למעלה