חוש שישי

• פותח הנושא 2_be
  • פורסם בתאריך

2_be

New member
חוש שישי

בעקבות שיחה שהיתה לי עם מישהו שלשום, עלתה השאלה האם יש באמת רק חמישה חושים או שיש גם חושים נוספים לא מוגדרים שאנחנו משתמשים בהם בתת מודע? וחוש שישי? יש? אין? או שאולי זו בכלל שאלה לפורום מיסטיקה? מה דעתכם?

kli2

New member
החוש השישי

באם יחסמו כל חמשת החושים עדיין נדע את "מצבנו" ביחס לסביבה, קרי, מאונך , מאוזן או כל זווית אחרת.

qet1

New member
תלוי במרחקנו מהכוכב הקרוב ביותר...

אפשר לקרוא ליכול להרגיש כוחות שפועלים עליך "חוש" ?

זכיר

New member
זהירות

קודם כל הייתי שמח לשאול למה את מתכוונת "חוש שישי"? המונח כללי מדי וצופן בתוכו מספר משמעויות השוות למספר האנשים שישאלו לגביו. מדובר באירועים מסויימים? במידה וכן, מה קרה שם? לפתור בעיה או תצפית לא מוסברים בהפנייתם למיסטיקנים מסכן את הגישה המחקרית. (לא שיש לי מושג מה זאת גישה מחקרית). תארי לעצמך קבוצת אנשים בורה שמסתפקת בתיאור של ניצוצות העולים מפטישו של אל כהסבר לברקים, או בסיפור הבריאה כהסבר לגיוון ולריבוי המינים בטבע... לפטור תצפית כלא רלוונטית לבחינה מדעית... הרעיון ברור. ולדעתי לגבי חוש שישי (או לפחות מה שנדמה לי שנקרא חוש שישי). תת המודע הוא המפתח. התייחסות לאינפורמציה שנקלטה בחושים המוכרים לנו אך עובדה (בית דגושה) ברמות תת הכרתיות מובילה למחשבות והתנהגויות מודעות שאין אנו יכולים להסביר לעצמנו או לזולתנו. השם הכולל שבחרנו לתהליכים האלו נקרא "אינטואיציה" וכדי להגביר את המסתורין שיצרנו לעצמנו או כדי להסביר את המסתורין תוך התיחסות לקלט ולא לעיבוד הנתונים, טבענו את המונח "חוש שישי". מועדים לשמחה

2_be

New member
אז לשאלתך

נכון, המונח חוש שישי הינו מונח כללי למדי ולמען האמת גם על ההגדרה שלו התווכחנו
באמת הכונה בסופו של דבר היתה לאיזשהי אינטואיציה (אם אפשר להגדיר את זה ככה) כמו קריאת מחשבות, טלפתיה ושות. מה שכן, עדיין נותרה השאלה, האם קוראי המחשבות והטלפתים למניהם הם רמאים? (כן, אני יודעת שקצת זזנו מהשאלה המקורית)

זכיר

New member
תוספת

הודיני, הקוסם המהולל, טען בתקופתו שמחקר על מהימנותם של טלפתים ומעלי אוב צריך להיערך על ידי קוסמים מקצועיים. כל מיני הוכחות מדעיות למהימנותם של אותם מכשפים (שכנראה היו נפוצות במידה מסוימת בימי חייו) נבעו מתמימות החוקרים שהציגו אותם. הודיני הקדיש זמן ומאמצים לבדיקת המכשפים וחשף את כולם כנוכלים ושרלטנים בזכות הידע המקצועי שלו ועניינו בבירור האמת. מנסיוני, המצדדים בעל טבעי הם משוכנעים עוד טרם בחנו את העובדות כהלכה(בדומה לגישה שאפשר לגלות בעמדות פוליטיות שונות :). הם מרבים לעוות לנוחיותם את העובדות, להתעלם מחלקן ונמנעים משימוש בכלים שונים לבחינת העובדות, כלים שאין הם מכירים או רוצים להכיר (ע"ע riality suks). וכך, מתוך תמימות ורצון עז להאמין בכוחות פלאיים או לחילופין, תוך ניצול מאווים אלו, נולדות "עובדות" פלאיות חדשות לבקרים. אפרופו תמימות, אני מתבייש להיזכר באירוע הטלוויזיוני שערך בזמנו דודו טופז, במהלכו חצי מדינה יצאה אל הגגות כדי לקבל את פני החוצנים שהגיעו לתפוס קצת רייטינג אצל הראשון בבידור. זה קרה (למי ששכח) בתקופת היסטריית ההמונים בכל מה שקשור לחוצנים (אין ספור תצפיות ואפילו חייזר אחד או שניים) בהשראת "תיקים באפילה".

ותוספת לתוספת

בדומה להודיני, ג'יימס רנדי, קוסם אמריקאי, העמיד מליון דולר כפרס לכל אדם בעל תכונות "שישיות", שיעמיד את עצמו במבחן המדע. עד היום אף אחד לא הצליח לקבל את הפרס. אותו רנדי, התמודד בשידור (במופע של ג'וני קארסון, אקס-קוסם בעצמו) מול אורי גלר שלנו, ובאופן מפתיע ביותר אורי קיבל וויברציות שליליות, ולא הצליח לכופף אפילו סיכת ביטחון. במקרה הטוב אלו אנשים שבטוחים שיש להם יכולות, ופשוט לא מקבלים את האמת. במקרה הרע (בדרך כלל) מדובר בשרלטנים ונוכלים מקצועיים. דוגמא קטנה לאיך זה עובד (או מה עושה אורן הקטן התחמן הקטן): אורן תמיד הופיע עם אביו. אביו החזיק תעודת זהות, ואורן היה "קורא" בעזרת כוח המחשבה המופלא, דרך אביו, את מספר תעודת הזהות. אביו לא היה אומר דבר פרט ל" תתרכז אורן, קדימה אתה יכול, עכשיו..." הטריק הוא פשוט- לכל מילה יש מספר: תתרכז=1, אורן=2 וכו' וכו' אז פעם זה "תתרכז אורן" ופעם זה "אורן תתרכז". פעם 1 2, ופעם 2 1 הבנתם ? ככל הנראה, אנחנו סתם בעלי חיים, שלא שונים באופן מהותי משאר בעלי החיים. איזו הקלה לדעת שאנחנו אחראים לחיים שלנו, ולא איזה שהם כוחות נסתרים ! הומר

ailag

New member
ד"א(חצי ../images/Emo32.gif)

ממליצה על הפרק של southpark, בשם the biggest douche in the universe. (עונה שישית, פרק 615) זה אחד מהפרקים שבהם הסדרה מראה, ע"י בדיחות דביליות, דברים ממש עקרוניים..
בפרק, יש איש ש"יודע לתקשר עם המתים". אחד הילדים קולט את השיטה שלו ומדגים לכולם את השיטה, כדי שידעו שהוא רמאי. התוצאה, בגלל בורות הציבור, היא שהם חושבים שגם הילד יודע לתקשר עם המתים. |סוף
| חלק גדול (אם לא כל) מהקסמים, הטלפתיה וההדגמות של "החוש השישי" הם פשוט תוצאה של בורות של הקהל, שנופל לכל רמאות קטנה. חלק מזה ניתן להאשים גם בזיכרון הסלקטיבי שלנו. פעם אחת הצלחתי לנחש (בלי שמילאתי טופס
) ארבעה או חמישה מספרים בלוטו. חוץ מזה, מילאתי כמה טפסים של לוטו בחיי ומעולם לא זכיתי. אבל מה זה משנה? כל מה שאזכור זה שפעם אחת כן ניחשתי. בטח יש לי כישרון מיוחד לזה. (וזה מחזיר אותנו לקישור בין כישרון להגרלות מקריות לחלוטין, כלומר לבורות הקהל). נ.ב. הומר: מה החתימה שלך אומרת? נראה כמו משהו עם מוות, חיים ולמידה..? נ.נ.ב. מצטערת על התגובה המבולגנת, ככה יצא :)

בשביל מה יש google ?

אבל בשביל עצלנים (כמוני)- Mortui vivos docent המתים מלמדים את החיים במקור, האמרה של האנטומיסטים (אני) והפתולוגים, אבל נכון גם לגבי ההיסטוריה בכלל. הומר
וכמובן

ailag

New member
יש גוגל

כדי שאני אחפש ואגלה את המילה שפירושה ללמוד
כי זיהיתי רק את "חיים" ו"מתים". אה, כן, ו-
eep..

nsr

New member
דעתי

אני מתחבט בין שתי הגדרות. הגדרה ראשונה לחוש שישי, מאוד פשוטה (וכבר הוזכרה) - העובדה שאנחנו יודעים באיזה פוזיציה הגוף שלנו נמצא, ואיפה האיברים שלנו. תחשבו על זה, נניח שאנחנו עוצמים עיניים, למה אנחנו יודעים באיזה פוזה הרגל שלנו נמצאת? או לאיזה כיוון היד שלנו מופנת? וכן האלה. ההגדרה השנייה, היא ההגדרה אותה הזכיר "זכיר".

למעלה