חוששת

Tami1235

New member
חוששת

היי בוקר טוב לכולם וחג שמח :)
ניגשתי אתמול לבחינה הפסיכומטרית בכוונה לשפר את הציון ולצערי יצאתי מהמבחן בתחושה לא טובה ואני סבורה שלא אצליח לשפר את הציון הקיים .
אני יודעת שיש פה רבים מביני עניין ואני אשמח שתגידו לי עד כמה סיכויי הקבלה שלי ראליים עם הנתונים הקיימים :
ממוצי בגרויות בתל אביב 114,בטכניון 116 .2 ובירושלים 11.4
פסיכומטרי 734
א
אני ממש מבואסת אז אשמח שמישהו שמבין יביע את דעתו .
תודה רבה

גוני 1991

New member
תשובה

היי תמי,
אין סיבה להיות מבואסת.
הסכם שלך בת"א לפני מו"ר הוא 725, ובעברית הנתונים שלך בגדר "מעבר לשלב הבא", דהיינו בהתבסס על נתונים משנה שעברה סביר מאוד שתקבלי זימון למו"ר/מרק"ם. אני במקומך הייתי נרשם מבלי לחשוב פעמיים.
בטכניון תבדקי את הבגרות+פסיכומטרי ותראי מה הסכם.
בהצלחה במו"ר/מרק"ם.

Tami1235

New member
היי גוני

היי גוני .
תודה רבה על העידוד:)
השאלה שלי היא האם המור שאצטרך הוא סביר הוא הרבה מעל הממוצע ?
תודה
חג שמח !:))
&nbsp

גוני 1991

New member
היי

את זה אף אחד לא יכול להגיד לך בוודאות, כי המו"ר הדרוש משתנה משנה לשנה ומאוניברסיטה לאחרת. מספר דגשים:
1. המו"ר הוא בערך 70% מהציון בעברית ובת"א, כך שבכל מקרה גם אם תשפרי את הפסיכומטרי בעוד 10-20 נק', ההבדל במו"ר הממוצע הדרוש לא ינוע הרבה.
2. בטכניון המו"ר הוא מאה אחוזים. את מוזמנת לחפש בגוגל דרישות מו"ר משנים קודמות בטכניון, זה נע איפה שהוא באזור ה-205. זה ציון מאוד קרוב לממוצע.
3. מבחן מו"ר/מרק"ם הוא משהו שקורה פעם בשנה. גם אם את לא בטוחה שאת רוצה ללמוד השנה את תמיד יכולה לגשת להיבחן, ויקרו אחד משני מקרים:
א' - תקבלי ציון גבוה, משמע שנה הבאה לא תצטרכי לגשת להיבחן שוב. מקסימום תוכלי לשפר סכם מעט כדי להיות רגועה.
ב' - תקבלי ציון נמוך, ואז את יודעת שעשית את זה כבר פעם, שאת צריכה להתכונן יותר טוב, וסביר שתהי יותר רגועה.

אחרי שכל זה נאמר, בהשוואה לשנים קודמות ועם הסכם שלך שיעור המו"ר [שאני משער] שדרוש לך הוא לא בשמיים. באזור ה-215 או קרוב לכך.

Tami1235

New member
:)

גוני תודה רבה על ההסבר המפורט !
עד עכשיו נאמרו לי דברים מעורפלים וכנראה גם חסרי ביסוס שהורידו לי מהביטחון .
עשית לי את הפסח לשמח יותר !
חג שמח

גוני 1991

New member
הערה קטנה ששכחתי

לאיזו אונ' את מכוונת? כי ההרשמה לת"א, לפי האתר שלהם, נסגרה ב31/03. אני ממליץ לך להתקשר למזכירות או למרכזי הרישום באונ' השונות ולתייעץ אתם לגבי הרשמה. השתדלי לעשות זאת בהקדם.
קחי בחשבון שעלות מבחן מו"ר/מרק"ם היא כ-1700 שקלים. עלות ההרשמה לאונ' היא כ-460 ש"ח [לא זוכר במדויק].
חג שמח.

גוני 1991

New member
היכן ראית זאת?

כשאני מסתכל בתאריכי הרשמה אני רואה את מה שמצוין בתמונה שצירפתי [מתוך האתר של אונ' ת"א].
ייתכן ויש טעות באתר במקום שבו הסתכלתי. אני מקווה שאתה צודק. בגלל זה שווה לבדוק עם מדור רישום.
תמי, בהצלחה.

Tami1235

New member
אני רשומה כבר לכולם :)

נרשמתי על אף שלא ידעתי מה מצבי כי הבנתי שעדיף שארשם מאשר שלא ואפספס שנה..
עכשיו נותר לקוות להצליח במור :)
תודה רבה על כל העזרה אתם מקסימים

למעלה