חור באוזון

• פותח הנושא nirte
  • פורסם בתאריך

nirte

New member
חור באוזון

איך אפשר להתמודד עם החור באוזון ומה בעצם קורה שם?

TheSimon

New member
אני רוצה

החור באוזון - מדוע זה מסוכן? ההידלדלות בשכבת האוזון מאפשרת לכמות גדולה יותר של הקרינה העל-סגולה, החזקה והמסוכנת, להגיע אל פני כדור-הארץ. הקרינה הזאת מסוכנת, כי היא גורמת לשינויים בחומר התורשתי המצוי בתאים של בני אדם, של בעלי-חיים ושל צמחים. בבני האדם, למשל, הקרינה העל-סגולה פוגעת בעיניים ובעור (קמטים, פגמים וסרטן העור). באזור אנטארקטיקה כל שרשרת המזון עלולה להינזק: הפלנקטון (יצורים ימיים זעירים) רגישים מאוד לכל שינוי, ואם הם ייפגעו, יינזקו כל בעלי-החיים שניזונים מהם - דגים, עופות ויונקים אחרים. אם כן, במערכת אקולוגית רגישה, כמו באנטארקטיקה, לפגיעה באוזון יש משמעות עצומה. מתקנים את החור! מדינות העולם נרתמו לפתרון הבעיה וסיכמו ביניהן על הפסקת הייצור והפליטה לאוויר של הפראונים המזיקים. נחתמו אמנות בינלאומיות, ונחקקו חוקים, שאוסרים להשתמש במוצרים המכילים את התרכובות האלה. עשרות מוצרים נושאים כיום את התווית המוכרת, שרואים בה שמים בהירים ושמש זורחת ואת הכותרת "ידידותי לאוזון" (Ozone friendly). התווית מסמלת, שהמוצרים הנושאים אותה אינם מכילים פראונים מסוכנים. ואכן, הקונים ברשתות השיווק הוכיחו שהם מבינים את חומרת המצב, ונמנעו מלקנות מוצרים, שאין עליהם תווית כזאת. לקוח מכאן

God Killer

New member
יש עוד פתרון

אפשר לטוס לשם ולסגור את זה עם קרשים... חחחחחחח,אני זוכר שפעם איזה שר הציא את זה (נראה לי שמיר או פואד,אבל ממש לא בטוח). אם שימוש בחומר מזיקים לחור באוזון פשוט גורמים שמצבו לא יהיה יותר גרוע או שעם הזמן החור מתאחה?

nirte

New member
לפי מה שאני הבנתי..

האוזון היא שכבה של O3. היא יכולה להתרפא בעצמה בזכות פירוק של O2. מאחר ויש פגיעה יותר מהירה מאשר מהירות ההתרפאות אז החור גדל. מישהו יכול לומר לי אם זה נכון? תודה!

תעיננו בלינק שצירפתח

יש שם מקום שכתוב בו במפורש "מתקנים את החור" או משהו בסגנון

../images/Emo9.gif אני ישן

פשוט החלפתי ניק, בעקבות הטרדות נשענות, אז בנטיים אשאיר אתכם במתח מי אני :) רק אציין שכתבתי כאן מדי פעם אבל תודה בכל זאת :)

Chocoholic

New member
פירוק O2

יביא לפירוק המולקולה ואז נישאר עם הרבה אטומי חמצן... לא ?

D a n n y b o y

New member
לא.

חמצן לא מופיע בתור אטום בודד- O, בטבע. למה? אני לא זוכר. אבל זה פשוט ככה.

New member
חמצן אוזון ושאר ירקות

חמצן לא מופיע לבד בטבע ליותר מפרק זמן זעיר, הוא אלקטרונגטיבי מידי, חמצן לא טעון בטבע יהיה רדיקל חופשי, כלומר שלא יהיה לו אוקטט (8 אלקטרונים שמשוייכים אליו) והוא יהיה מאוד פעיל. תוך שניות החמצן יתקוף חמצן אחר או כל מולקולה בעלת אלקטרונים אחרת ויתחבר אלייה בקשר קוולנטי, או יקח בלעדית את האלקטרונים ממנה(רדיקליזציה\יוניזציה). כידוע חמצן נוהג לשתף רק שני אלקטרונים - כלומר ליצור רק שני קשרים כימיים ולכן כל קונפיגורצייה של שלושה חמצנים תהיה לא יציבה (תנסו לצייר) הדרך היחידה ששלושה חמצנים יכולים להסתדר ביחד היא במודל של רזוננס כלומר שאטום חמצן מרכזי קשור בקשר יחיד לאטום חמצן אחר וישנו עוד אלקטרון משותף שמסתובב בין שלושת החמצנים האחרים, לקשר כזה קוראים קשר מסדר 1.5 , כי משתתפים בו יותר אלקטרונים מקשר יחיד אבל פחות מקשר כפול. ולכן האוזון הוא מולקולה שקיימת אך יציבותה מעורערת והיא מתפרקת בנקל בחימום או בחשיפה לקרינה אולטרא סגולה. כך למעשה האוזון חוסם את הקרינה הוא מתפרק לחמצנים רדיקליים בנוכחות קרינה ואז חוזר לקונפיגורצייה המקורית שלו בתור אוזון בשביל לחסום עוד יחידת קרינה מלעבור את האטמוספירה. |קוד| O3 ---> (בנכחות קרינה) O2 + O* ---> O3 בברכה, אבירם

hyper active

New member
עד כמה שאני יודעת

החור נסגר , אם אני גם זוכרת נכון המורה משערים שתוך בערך 40 שנה אם ימשיכו לשמור ככה על האוזון ולהשתמש רק בגזים שלא פוגעים בו הוא אמור להסגר לגמרי, איך הוא נסגר אני כבר לא יודעת :/

h eyal

New member
איך האוזון מתרפא ???

לפי מה שאני יודע הבעיה בשכבת האוזון היא אוטמים שאין בהם איזון בין מספר הפרוטונים למספר האלקטרוים... להתחשב בזה איני מבין כיצד החור באוזון יכול להתרפא ?

h eyal

New member
שאלה בנושא המוסריות בהריסת האוזון..

אנחנו כלומר בני האדם אלו שגורמים לחור באוזון. אנחנו עושים זאת כל. יש מקומות שבהם הפגיעה באוזון גדולה כמו מפעלים... ויש מקומות שבהם היא קטנה כמו מדורות שאנו עושים בלג' בעומר טיסות מטוסים... מעניין אותי לדעת מה אנשי הפורום חושבים על העובדה שאנחנו בני האדם מתנהגים בצורה לא מוסרית והורסים את הכוכב שלנו? אשמח לקבל תגובות בנושא...

h eyal

New member
מטוסים ומדורות פוגעים באוזון

כל מטוס שעובר בשכבת האוזון מגדיל בעוד קצת את הקרע באוזון והעשן שיוצא מהאש גורם גם הוא לגדילת החור באוזון

למעלה