חורש - סיפור

• פותח הנושא uvi
  • פורסם בתאריך

uvi

New member
חורש - סיפור

זה קצת ארוך, אבל אם יש לכם סבלנות שווה לקרוא- אני כתבתי.... חורש קראו לו חורש. הוא היה החבר הכי טוב שלי מכיתה ז עד י. אני ממש זוכרת איך נפגשנו, אני והוא, ביום הראשון של כיתה ז. אני נורא התרגשתי, בכל זאת, מתחילים חטיבה והכל, ואז פתאום ראיתי ילד, הוא היה קצת יותר גבוה מכולם, עם שיער בלונדיני מבולגן נורא. העיניים החומות שלו מציצות מתחת לקצוות השיער, העיניים האלה הסתכלו עלי. והן היו עיניים נורא יפות, אז לא יכולתי שלא להסתכל בחזרה. בסוף השיעור הזה, כולם יצאו החוצה, לפגוש אנשים חדשים, ורק הוא נשאר בתוך הכיתה, מצייר משהו על הכריכה האחורית של המחברת. כמובן שגם אני יצאתי החוצה, כי זה היה לפני שהכרתי את חורש. האנשים היו דווקא די נחמדים, באמת חברותיים והכל, אבל לא יכולתי להפסיק לחשוב עליו. לא, לא במובן הזה של אהבה, אלא סקרנות, רצון להכיר, לגלות מה מסתתר בו, כי אף פעם לא ראיתי מישהו כמוהו. בסוף השיעור השני שגם הוא עבר כולו בנעיצת מבטים, החלטתי ללכת ולהציג את עצמי. ``היי`` אמרתי , די בשקט. קיוויתי שהוא שמע כדי שאני לא אצטרך לחזור על עצמי. הוא הסתכל עלי במבט הזה שלו, חייך חיוך קטנטן, ואמר ``שלום``. חייכתי בחזרה. ``קוראים לי רונית`` אמרתי. באותן דקות כ``כ לא הכרתי אותו. ``נעים מאוד, קוראים לי חורש``. חורש, אני זוכרת שחשבתי איזה שם מוזר יש לו. ואז המשכנו לדבר קצת, ראו שהוא מתבייש, אבל הוא המשיך לדבר. הוא סיפר לי על המשפחה שלו,הוא היה בן יחיד, על אוסף בולים שלו, שהיו בו כבר יותר ממאה חמישים בולים, ומסיבה מסוימת, מצאתי את עצמי מרותקת אליו. סיפרתי לו גם קצת על עצמי. הבנתי שהוא חדש בעיר שלנו, ושהוא גר מאוד קרוב אלי. אז קבענו שנלך יחד הביתה. היום עבר נורא מהר פתאום, והרגשתי שבכלל לא מעניין אותי אף אחד אחר חוץ ממנו. קצת הופתעתי מעצמי, את האמת. המשכנו לדבר בכל שאר ההפסקות. סיפרתי לו על הילדים שכבר הכרתי, ועל כל מיני מקומות ליד הבית שלנו, שכיף ללכת אליהם. כמו הגן ההוא מאחורי הבניין עם החלונות הכחולים. זה היה מן גן כזה, די חשוך, עם ספסל מעץ באמצע, בדיוק מתחת למנורת רחוב היחידה שהאירה את הגן. הוא אמר שזה נשמע נורא יפה, ואמרתי לו שאני אראה לו את הגן הזה פעם. היה לי כ``כ כיף לדבר אתו, הרגשתי חופשייה להגיד הכל, והרגשתי שגם הוא מתחיל להשתחרר לידי. שמחתי מאוד. אף פעם לא היה לי חבר כזה בן, אבל שהוא כמו חברה טובה. בדרך הביתה עצרנו ואכלנו קרטיב. בהמשך, זה כבר היה מנהג שלנו, לעצור בקיוסק שם, בדרך הביתה. אבל בחורף היה קר מדי בשביל לאכול ארטיקים, אז היינו אוכלים קרמבו. אני הייתי אוכלת את שתי העוגיות, והוא את הקצפת. עכשיו כשאני חושבת על זה, די השלמנו אחד את השני. אחרי כמה זמן, כבר באמת היה אפשר להגיד שאנחנו בלתי נפרדים. באמת בילינו את כל הזמן ביחד. והגן הקטן ההוא, ברחוב שלנו, הפך להיות מן מקום כזה שלנו. הוא היה החבר הכי טוב שלי. רונית וחורש, חורש ורונית. תמיד השמות שלנו נאמרו באותה נשימה. וכל השטויות האלה, על נפש תאומה וכאלה, אז אני חושבת שיש בזה משהו נכון, לפחות במקרה שלי. אני זוכרת פעם אחד בכיתה ח, אחרי שחורש קרא בעיתון על ``גשם מטאורים`` שהולך להיות בשישי בערב. אני לא יודעת איך הסכמתי, אבל לקחנו שנינו שקי שינה, ואוכל ושוקולד, והלכנו לגן הקטן שלנו. פרסנו את שקי השינה שלנו על הדשא ליד הספסל, אבל לא קרוב מדי לאור, כדי שלא יפריע לנו להסתכל על השמיים, ונשכבנו עליהם. הוא שכב, ואני עם הראש עליו. הייתי יכולה להישאר ככה אתו יום שלם, בלי לזוז. כמובן שבסוף לא ראינו אפילו לא מטאור אחד, אבל היה לנו כיף גם סתם להיות ביחד. ``רונית`` הוא לחש. ``תראי איזה יופי הזריחה`` . התעוררתי, זה באמת היה יפה. ואז אכלנו את כל האוכל שנשאר, למרות שהוא נהיה קצת לח בגלל הטל שירד. ``חורש`` אמרתי לו שכשבר קיפלנו את שקי השינה, יותר נכון חורש קיפל אותם ואני ארזתי את האוכל. `` מה אני אעשה בלעדיך?``. הוא הסתכל עלי וחייך. ואז הוא חיבק אותי. הרגשתי הכי קרובה אליו שאפשר. החבר הכי טוב שלי בעולם. המשך בהודעה הבאה.......

uvi

New member
חורש - סיפור ...המשך...

המשך הסיפור: ככה עברה גם כיתה ח. כ``כ אהבתי אותו, ואז בשלב מסוים, אני חושבת שזה היה בחנוכה של כיתה ט, חשבתי לעצמי, שאולי אני אוהבת אותו גם בתור חבר-חבר? ונורא נבהלתי, כי תמיד אומרים שזה הורס את הידידות בין אנשים, אז התעלמתי מהמחשבות האלה. ביום האחרון של חופש חנוכה, ישבנו בגן הקטן שלנו ואכלנו סופגניות. פתאום הוא היה כ``כ יפה בעיני, למרות שהוא היה מלא באבקת סוכר, אבל גם אני, אז מה? קמנו וניערנו את הבגדים. ואז פתאום הסתכלתי עליו, והמבטים שלנו הצטלבו כמו ביום הראשון בכיתה ז, הייתי יכולה לשקוע בעיניים האלה שלו. ואז פתאום הוא התקרב אלי, אבל ממש קרוב, ואני כבר ידעתי מה הולך לקרות. הוא נישק אותי, את הנשיקה הכי מדהימה בחיים שלי, גם עד היום. וזה לא הרס שום דבר בנינו, זה רק קירב אותנו עוד יותר. אבל זה לא קרה שוב, לא בגלל שלא רצינו, סתם לא יצא. ואז בחופש הגדול של כיתה ט עד י, כששברתי את הרגל ולא יכולתי ללכת לים, ולא לבריכה, ולא כלום, הוא היה נשאר איתי. היינו משחקים איקס עיגול, דמקה וארץ עיר. למרות שלא יכולתי לצאת, זה היה החופש הכי כיף. כי ביליתי אותו עם חורש. באותו זמן התכתבנו יחד עם איזה גרמני אחד, ועזרתי לחורש להגדיל את אוסף הבולים שלו בהרבה. נראה לי שחוץ ממני, אוסף הבולים הזה היה הדבר הכי חשוב לו, הוא שמר אותם כ``כ יפה, נקיים ומסודרים. נורא אהבתי לשבת אצלו בחדר ולהסתכל עליו מסדר את הבולים, הם היו קצת כמו ילדים שלו. לפעמים הייתי חושבת לעצמי, שאם נתחתן פעם, אז הוא יהיה אבא נורא טוב, וישמור על הילדים שלנו, שלא יקרה להם כלום. ואז אימא שלו הייתה נכנסת ומביאה לנו עוגיות. ככה זה היה תמיד. עד חודש לפני סוף כיתה י. אני זוכרת שאחרי הרבה ימים שהיה נורא חמים בחוץ, פתאום התקרר מאוד אחרי הצהריים, הייתה רוח ממש חזקה בחוץ. לבשתי סווטשירט, והלכתי לבית של חורש, כי קבענו שנלך לטייל. פתאום הרגשתי מן כאב כזה בצד, בטח כי רצתי. צלצלתי מלא זמן בפעמון, אבל אף אחד לא ענה. אז חזרתי הביתה, אולי הוא השאיר לי הודעה. אז כשחזרתי, לפני שעוד בכלל הספקתי לשאול את אמא אם היו טלפונים , היא אמרה שהיא חייבת לדבר איתי. המשך בהודעה הבאה......

uvi

New member
חורש - סיפור....המשך 2....

טוב, זה כבר הסוף: היא אמרה שממש אחרי שיצאתי, אבא של חורש התקשר, ואמר שהייתה לחורש ואמא שלו תאונה. הם נסעו, ומכונית התנגשה בהם מהצד. הרגשתי שקשה לי לנשום , המשכתי לבהות באמא , היא המשיכה לדבר. ``אמא של חורש בסדר``, היא אמרה, ``היא בבית חולים עכשיו. אבל חורש, הוא , הוא נהרג רונית``. חשבתי שהדברים האלה קורים רק בסיפורים הכי נוראיים ובסרטים. זה אף פעם לא קורה לך. אמא חיבקה אותי חזק חזק והרגשתי את הדמעות המלוחות על הלחיים. יצאתי החוצה להלכתי לגן הקטן. אני לא יודעת כמה זמן ישבתי שם, אבל כבר היה חושך. הסתכלתי על השמיים , ופתאום ראיתי כוכב נופל. הבעתי משאלה שהכאב הזה יעבור, אבל זה לא עבד. הרגשתי שוב את הדמעות החמות, מטפטפות על הדשא. אבל אז ,אחרי כמה זמן, קמתי, והתחלתי ללכת לכיוון הקיוסק. הוא במקרה היה עוד פתוח. קניתי שני קרמבואים ואכלתי את שתי העוגיות. את הקצפת נתתי לאיזה חתול צהבהב ופרוע שעבר שם. הוא הסתכל על העיניים שלי ,שעדיין היו אדומות מהבכי, בעיניים הכהות שלו, וזה עשה לי צמרמורת. ``חורש…`` לחשתי.

uvi

New member
לא....

זה לא קרה במציאות..... אבל תודה רבה על המחמאה..... :))

שלומצי

New member
ככה זה כשקודם כותבים

ואחר כך עוברים על התגובות של אחרים. כל הכבוד שהצלחת לגרום לנו לחשוב שזה אמיתי. לי זה ממש לא היה ברור. ואני נורא אוהבת קרבו, סתם התחשק לי לספר!!

Panther

New member
ברור שלא

הסיפור מאוד יפה , אבל ברור שלא קרא באמת.

שלומצי

New member
אויש אויש אויש...

נגעת בפחד הכי גדול שלי. שמשהו רע באמת יקרה למישהו שאני אוהבת. אני שולחת לך חיבוק גדול.ענק. עצום. ואם זה לא סיפור אמיתי, אז שתדעי לך שהוא מקסים, הוא כתוב יפה, ורגיש ונוגע ללב. ריגשת אותי uvi.

uvi

New member
תודה.....

זאת באמת תגובה שממש חשוב לי לשמוע..... זה עשה לי חשק לכתוב עוד... חיבוק בחזרה שלומצי! uvi

למעלה