חורףףףףףףףףףףף

מממאיה35

New member
חורףףףףףףףףףףף ../images/Emo188.gif

אני מתה על החורף, על הגשם, על הרוח, על הסופות שמשתוללות בחוץ... אני מתה על חורף אם אני בבית החמים והנעים שלי, או אם אני בחוץ בלי מטריה.. הריח של הגשם, והרעש של הגשם שמכה בקרקע.. אחחח נהדר! בכל מקרה, שיהיה לכולנו סופש רגוע וחמים..
אני בתקופה יחסית קשה בחיי, שהכנסתי את עצמי אליה במודע, אבל הכל למען צמיחה וריפוי.. עבודה נפשית קשה, מקווה שיהיו התוצאות שלהן אני מצפה.. עדכונים בהמשך... בנתיים חיבוקים ותמיכה יתקבלו בברכה
~שבת שלום~

מקסימה1

New member
בטוח יהיו התוצאות שלהן את מצפה

רק הכי חשוב לדעתי, שתדעי מה את רוצה, ומה התוצאות שלהן את מצפה...

מממאיה35

New member
הלוואי וזה היה כ"כ בטוח

זה היה מקל עלי המונים... מה שבטוח הוא המילים שלי, המעשים שלי, וגם זה כמה שאתכונן לא וודאי שה"מופע" האמיתי יהיה כמו אחת החזרות.. התגובה של האחרים, המעשים והמילים של האחרים - לא בשליטתי ואי אפשר להיות בטוחים בהם. מכינה את עצמי לכל התסריטים האפשריים עד כמה שניתן... וכתבתי את מה שכתבתי בהמשך לחתימה שלך, שאולי משם גם באה האמירה שלך (ואני לא חלילה מבקרת או שופטת או סותרת)... מבחינת "מחשבה בוראת מציאות קיימת" או "תחשוב חיובי ויהיה חיובי" או כל היגד כזה או אחר.. זה נכון לגבי המעשים שלנו, המחשבות שלנו, המילים שלנו, אבל זה לא נכון לגבי תגובות ומעשים של אחרים.. ~שבת שלום~

מאוד עוצמתי מה שאת כותבת כאן מאיושה

המעשים והמילים של האחרים, לא בשליטתי. כל כך נכון ! העבודה האמיתית, היא עלי, על החשיבה שלי, על המודעות שלי, על שלי ורק שלי. ומכאן ההתמודדות קלה יותר כאשר אני שלמה עם עצמי אין לי בעיה להמודד עם המעשים והמילים של האחרים מה דעתך ?

מממאיה35

New member
אהממ... כמעט מסכימה ../images/Emo13.gif

לאמירה הראשונה - זה בטוח נכון - שרק המעשים שלי והמחשבות שלי והפעולות שלי והרגשות שלי הם בשליטתי המלאה שלי.. זה משהו שאני לוקחת עליו אחריות לטוב ולרע.. לגבי "אין לי בעיה להתמודד עם המעשים והמילים של אחרים" - זה עדיין לפעמים מאוד קשה להתמודד.. לעמוד פנים מול פנים.. לחשוב מה יקרה אם.. תוך כדי שאני כותבת אני חושבת שאשפר (אולי?) לנסות "למזער את הנזק" אם שומרים על טוהר המילה (4 העקרונות) ועדיין, לפעמים זה לא פשוט להתמודד עם תגובות של אחרים שבאות בעקבות סיטואציות שאנחנו יצרנו או מילים שאנחנו אמרנו או מעשים שאנחנו עשינו, למרות שהם אחראים לאיך להבין, לחשוב לפרש ולפעול בעקבות הדברים שלנו..

לא אמרתי שזה קל :)

אבל תנסי רגע לחשוב על זה אם את שלמה ובטוחה בדבר מה מסוים, אזי אין מקום להיפגע בדרך כזו או אחרת אם מישהו אחר חושב ואומר משהו אחר. אני חושבת שמהמקום שאני אהיה שלמה ובטוחה עם עצמי אז אין מה שיערער אותי. זה כמו יסודות של בית . השאלה היא עד כמה היסודות הללו יציבים....

מממאיה35

New member
אולי זה לא עניין של להפגע ממישהו

אחר אם היסודות יציבים, על זה אני מסכימה.. העניין הוא שאני לא רוצה להכאיב למישהו אחר.. ולא אומר שפעם פחדתי שיקרה אסון עוד יותר גדול (לא מסוגלת אפילו לכתוב את זה כאן).. אלא שעבדתי על הפחדים שלי, ואני באמת מקווה שלא יקרה אסון גדול.. בקיצור, צריך מאוד בזהירות, בפרט אם באמת רוצים כמה שיותר לנסות להתכוונן למטרות שלנו.. וחלק מההתכוננות שלי אני מניחה היא או תהיה גם לתגובה הגרועה ביותר..

השאלה היא

האם עצם העובדה שאת מעדיפה שלא להכאיב למישהו אחר, היא פועל יוצא שאת מכאיבה לעצמך מי יותר חשוב ??

מממאיה35

New member
זהו שלא ../images/Emo70.gif

ולכן החלטתי לפעול לשינוי.. ולכן כל המהלך שנכנסתי אליו במודע.. כי לי נמאס לסחוב ע"ח לשמור על האחר.. לי נמאס להיות הקורבן..

מ ע ו ל ה !!

אף אחד לא אמר שצריך לפגוע באחר אבל בוודאי ובוודאי שלא צריך לפגוע בעצמנו על מנת שלא לפגוע באחר. אני אטפל בעצמי הוא יטפל בעצמו כיף לקרוא אותך מאיושה.

מממאיה35

New member
../images/Emo51.gif מקרב ../images/Emo23.gif

קשה לי בימים האלה.. קמתי לא משהו.. מנסה לראות את הדברים באופן אחר (קורס בניסים
) יש לי יום ארוךךךךךךךךךךךך היום, אז לפחות שיהיה יום נעים ושיעבור בקלות לות..

מממאיה35

New member
רציתי להוסיף

שאמרתי את מה שאמרתי באמת לא חלילה לבוא נגדך ונגד דבריך, אלא באמת כחלק מהתפיסה של חיי - שאנחנו לא יודעים מה יקרה - לא לטובה ולא לרעה.. הרבה מהפחדים שלנו הם סביב "מה יקרה כש.." אישית למדתי (אחרי הרבה זמן, ואני עדיין לומדת
) לשחרר את הפחד הזה, שלא מניע אלא חוסם, בעיקר בגלל התשובה - אנחנו לא יודעים מה יקרה.. הפחד לא מציאותי, הוא בא מהמחשבה שלנו על דבר שבכלל לא קיים.. מקווה שהובנתי

גם אני !!

אולי בגלל שאני ילידת דצמבר, אני מאוד מאוד אוהבת את החורף !! אני קופאת לי כאן לאיטי עד שהרדיאטור יחמם את המשרד הקטן שלי, אבל מקבלת בברכה ואהבה. אוהבת מאוד את החורף !! מאיושה יקרה, את יודעת שאת תמיד מוזמנת לשתף ולחלוק במה שעובר עליך, גם אם את חושבת שאת מלאה ו/או מספרת שוב את אותם הדברים. בדיוק לשם כך אנחנו כאן. להקשיב, לחבק, אולי לייעץ, וחלילה לא לשפוט. אוהבת, אסנת

מממאיה35

New member
תנקיו..

אני משתפת במה שמתאים לי טיפה טיפה, לאט לאט, צעד צעד.. אל תדאגו זה עוד יבוא עליכם
בכל מקרה ההחלטה שלי לכתוב כאן באה כי אני מרגישה פה ב
. אני לא חושבת או מרגישה שאני מעמיסה או מספרת שוב את אותם הדברים, ולא חוששת משיפוטיות פה (אני יודעת להבחין בה ולכן לא לוקחת אותה אישית ל
).. לא שמתי שמתי מקודם איקון
. אני באמת מרגישה ככה לגבי המקום הזה ובהחלט רואה בו כחלק מרשת הבטחון שאני יוצרת עבורי ומקימה סביבי בתקופה הנוכחית בחיי.. מקווה שלא אצצטרך ובכל זאת, חשוב לי לדאוג לה.. וזו הזדמנות עבורי להגיד לך
הילה על הדאגה והאכפתיות והמקום שאת מאפשרת פה לכולן..

בשמחה ואהבה גדולה ../images/Emo24.gif

אני רק יכולה לספר לך שגם אני לפעמים לא משתפת ואומרת הכל ולו בגלל שאין לי את החיסיון של האנונימיות ולעתים אני כל כך רוצה לפרוק כאן אבל חוששת, כי אני מוכרת. השם שלי כאן מפורסם אבל אולי זה חלק מן העבודה שלי - לכתוב למרות ואף על פי. בכל אופן בינתיים אספר שהיום ממש אני מתחילה סדרת טיפולים בדמיון מודרך, להחזיר לעצמי או יותר נכון לחזק שוב את הביטחון העצמי שקצת אבד בדרך...

nataly36

New member
יש הנאות יחודיות לחורף

ללכת מהר ברחוב ולחוש את הקור מבלי שהוא חודר את המעיל.... להתכרבל בבית ולהביט בגשם על החלונות.... בכלל המושג של "לחזור הביתה" מקבל הרבה יותר עוצמה בחורף, החמימות של הבית.... קריאת ספר מתחת לפוך זה אחד הדברים היותר מהנים שיש בכל!!! פחות אוהבת את מחלות החורף.... ואת המוגבלות תנועה כאשר יש ילדים קטנים שלא רוצים להוציא אותם....

לחזור ל../images/Emo82.gif

זה אולי ישמע מצחיק אבל שאני חוזרת הביתה בלילהאחד הדברים שמשמחים אותי זה לראות מלמטה אור בחלון של המטבח . אז אם אני לבד בבית אני מדליקה את האור הזה כדי לתת לאחרים שחוזרים הרגשה של בית . פשוט חשבתי על זה שקראתי את ההודעה שלך .

למעלה