חורים שחורים...

Israeli Slider

New member
חורים שחורים...

http://news.walla.co.il/?w=//571695 מה זאת אומרת שהחור השחור פולט מידע? איזה סוג של מידע? והוכח כבר שחור שחור מאפשר נסיעה בזמן ממשית?

אחמס1

New member
תודה רבה על הקישור!

זכורה לי ההתערבות הזאת מלפני כמה שנים. לפי עיקרון אי-הודאות בתורת הקוונטים, פרופסור הוקינג הסיק שחלקיקים אינדיבידואלים כן יכולים לברוח משדה הכבידה של חור שחור, וזאת מבלי לסתור את תורת היחסות ולעבור את מהירות האור. עד עכשיו הוא חשב שהחלקיקים שיפלטו (פוטונים בעיקר, מן הסתם) יהיו רנדומליים לחלוטין, ולא יהיה ניתן ללמוד מהם על ההסטוריה של החור השחור. עכשיו הוא כנראה שינה את דעתו. מה המידע הזה? לפי דעתי, הכוונה למידע ספקטרלי, ממנו יהיה ניתן להסיק מאילו חומרים היה הכוכב שממנו נוצר החור השחור. אולי גם יהיה אפשר לחלץ מסה/רדיוס ונתונים נוספים מהמידע הזה, אם וכאשר יוכלו לקלוט אותו בכדה"א, אבל זה יידרוש תיאוריות חדשות בנושא.

Israeli Slider

New member
זהו בהחלט נושא מעניין

רק חבל שאני לא יודע עליו הרבה:( שמעתי פעם שחור שחור הוא קטן מאוד מאוד (אבל עם מסה רצינית), אבל לא הבנתי שכאשר הוא בולע חלקיקים, הם בגודל של הפתח של המערבולת הוא שהוא יכול לבלוע עצמים גדולים יותר (כלומר אסטרואידים או אפילו פלנטות). וגם שמעתי שכאשר חור שחור קורס (איך לעזעזל זה קורה?) נוצר חור לבן (או משהו כזה), מה הוא עושה?

xflil

New member
לא יודע בקשר לחור הלבן.....

חור שחור, הוא קטן יחסית במרכזו (החור עצמו) עם מסה עצומה.....אך רוחב ידיו של החור (החומר הספיראלי מסביב) הן עצומות מרחקים

ailag

New member
חור שחור - קטן? גדול?

דמיין את החלל בתור סדין פרוש אופקית. שים גולה על הסדין - זה כדור הארץ. מי שיתקרב לגולה ירגיש משיכה אליה בגלל השקע שהיא יוצרת בסדין. חור שחור הוא גולה מאוד כבדה ומאוד קטנה. כלומר, הוא נוצר כשכוכב, גולה רגילה, מכלה את חומר הבעירה שבו ולכן הוא הופך לחור שחור. הוא יוצר שקע יותר עמוק ולכן דברים ימשכו אליו חזק יותר ויהיה קשה יותר לצאת ממנו. גם אם הם ענקיים. בנוסף, הגודל של השקע גדול מהגודל של הגולה (ברור למה או להרחיב?) אז הגורם לחור השחור קטן אבל החור עדיין גדול. זה לפחות תיאור איכותי כללי. אני לא יודעת כלום על חורים לבנים חוץ מניחושים לא מבוססים.

"חור לבן" לא קשור לחור שחור../images/Emo31.gif

חור לבן זה כינוי שלקוח ממקום אחר.. בנוגע לחור שחור הוא לא קורס ולא הופך לשום דבר אחר. אני אנסה לסדר לך את המחשבה בקצרה.. כוכב גדול שמסיים לשרוף את הדלק הגרעיני, קורס פנימה והופך לחור שחור, המסה שלו כל כך כבדה שאפילו האור לא יכול לברוח ממנו.. בקצוות הזמן לא זז, לא מתקדם, עומד במקום. הוקינג היום אומר שחור שחור הוא לא סופי והוא כן ממשיך לפלוט חומר ואנרגיה.

moti43

New member
תיקון

1. חור לבן קשור לחור שחור כי הוא מהווה סינגולריות ערומה 2. חור שחור פולט אנרגיה בצורה עקיפה ולא ישירה אבל המילה "סופי" היא לא שייכת כל כך שכן ישנה סינגולריות = אין סופיות.

למעלה