חוק סנייל

Snir2121

New member
חוק סנייל

שלום, אני אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי מהו "חוק סנייל", ועל הדרך אם אפשר את כיוון ההוכחה/קישור למקום בו היא נמצאת באינטרנט. תודה מראש

Snir2121

New member
סנל*

מצאתי את החוק (מסתבר שלא מאייתים אותו עם י'...) ואני דווקא מכיר אותו, רק לא בשמו הנ"ל. אשמח בכל זאת לקבל הפניה להוכחה.

יש כמה כיוונים להוכחת חוק סנל במורכבויות

שונות... ההוכחה הראשונה מבוססת על משפט פרמה האומר שקרן אור היוצאת מנקודה א' לנקודה ב' תעשה זו בדרך שתדרוש את הזמן הקצר ביותר כדי לבצע את המסלול... ההוכחה השנייה מבוססת על פתרון מלא של משוואות מקסוול והיא הרבה יותר מורכבת, אך נותנת לא רק את חוק סנל {שהוא חוק הדן בכיוון הקרן - כלומר בקינטיקה}, אלא גם באיך אמפליטודת הקרן משתנה לאורך מסלול {זהו חוק שפועל גם על הדינמיקה - חוקי פרנל...}... אתן לך כיוון הוכחה המבוססת על הכיוון הראשון - את השאר נסה למלא לבד: בחר נקודה סתמית באוויר a, ונקודה אחרת סתמית b בתוך התווך הצפוף... עכשיו בחר נקודה c כלשהי במעבר בין התווך לאוויר... חבר קו ac וקו bc... חשב את אורכיהם ומכאן תוכל להסיק כמה זמן יקח לקרן להגיע {ע"י חלוקת כל אורך במהירות האור בה וסיכום התוצאות} מ a ל b... עכשיו עליך למצוא את הנקודה c שעבורה הזמן הזה יהא הקצר ביותר... זו הנקודה שבה כיוני הקרניים יקיימו את חוק סנל... אם יהיה לי זמן אולי ארשום זאת מפורט יותר.

deathcaster

New member
../images/Emo12.gif

אני מכיר את ההוכחה הזו... אך יש לציין שלא ידעתי שהוא נשענת על פרמה... תודה על ההארה
ואחלה של הוכחה צירפת בהמשך (כהרגלך
)

אכן נשענת על פרמה, ואם תרצה - תוכל

גם להוכיח שבמקרה של החזרה {ולא שבירה}, שימוש בעקרון פרמה חוזה שזווית הפגיעה שווה לזווית ההחזרה..אך זה ניתן להוכיח גם ללא גזירה.. תודה.

deathcaster

New member
הממממ...

גם את זה אני מכיר, פשוט לא הוזכרה באותה הרצאה המילה "פרמה"
כמו שבאחת המעבדות של פיזיקה 2 היתה לנו את המעבדה של "גלים במיתר" והמרצה של הקורס שהיה יכול להיות סבא שלי מעולם לא ידע שמדובר בניסוי של Franz melde אז הוא נתן לי 100 על הדו"ח (לא רק בגלל זה
)

למעלה