חוק מטומטם

rachel437

New member
המלמד

מזכיר את הסיפור על המלמד שנולד לו בן, התבונן המלמד בבנו ואמר, איזה מזל נפל בחלקך שנולדת אצלי, מה היה יוצא ממך עם היית נולד אצל גוי? רופא. עו"ד. אצלי כל העולם פתוח לפניך, אתה יכול להיות, חזן מוהל שוחט רב דיין בלן בעל תוקע סופר גבאי מומחה לעשיית תפילין וציציות מלמד בעל קורא מוכר אתרוגים אופה מצות שליח בית דין, וכו' וכו'.

barr1969

New member
בעל תוקע

זה זה
לא מה שאתה חושב

שוב החרדים עושים בצפר לחילונים

הם לא מבינים שבסוף זה ידפוק אותם. אבל קיבינימט. כבר למי אכפת מהמדינה הזאת? שהחוק הזה מצליח לעצבן אותך?

מדוע בשום מקום בעולם לא מממנים מסגרות כאלה?

בכל המדינות המערביות קיימות מסגרות חינוך דתיות נוצריות ויש כמובן גם מסגרות חינוך דתיות ומוסלמיות. בכלל הנהוג שם הוא חד משמעי: זכותו של כל ילד לקבל את הכישורים הנדרשים לעולם המערבי. לכן, התנאי לקבלת מימון ללימודים הוא שילמדו את הנדרש לקבלת תעודת בגרות או במקרים בהם מדובר בתלמידים חלשים יותר, תעודת גמר של 12 שנות לימוד. במדינה משלמת את התקציב הרגיל ללימודי חול וכל התוספת של לימודי הדת ממומנת על ידי הכנסיה או ההורים. איני מצליח להבין מדוע אתה תומך בהמשך שלילת חירותם של ילדים חרדיים לרכוש השכלה. מדוע אתה מוכן ש20% מילדי ישראל יגדלו במסגרת שמטרתה לשעבדם כעבדים נרצעים של המימסד הפוליט דתי השולט בהם? על המדינה להפסיק לממן כל מסגרת שאינה עומדת בתנאי הסף של תוכנית הליבה החל מכיתה א'. נראה את הממסד החרדי מסתדר בלי כספי המדינה.

תיקון טעות - יש מקום שהמדינה מממנת לימודי דת

במדרסות באירן ובאפגניסטן. ואולי אתה תומך גם בקיומן מתוך תפיסה פוסט מודרניסטית?

לדעתי אין שום מניעה

לחרדים באמת ללמד אנגלית ומתמטיקה שזה המינימום שבמינימום, הרי יש מספר שעות של "לימודי חול" (ככה קוראים לזה) ביום בכל תלמוד תורה, וכל הענין הוא אולי להוסיף איזה שעה או להביא מורים יותר מקצועיים, בעיה ארגונית בלבד, אז למה הם כ"כ מתנגדים לכך? שקוף שהרבנים אוהבים את התלות של צאן מרעיתם בקהילה החרדית וגם כדי להקשות על יציאה בשאלה.

מתלבט13

New member
מדוע אתה חושב ככה?

"כל העולם" אינו מה שקובע מה נכון אני לא בטוח שזו המציאות. סקרת את כל העולם באמת? מסופקני. ייתכן, שהמטרה של החינוך בעיני רוב המדינות היא השקעה כלכלית בעתיד הילד כמפרנס. לא גרוש למען הילד עצמו. כמו כן, אם התרבות והגישה המערבית השתלטה על העולם בגדול, אין זה הופך אותה לנכונה. נקודת ההנחה שלך היא שחירות היא הדבר החשוב בחיים. אולי איכות חיים חשובה יותר? וילדים חילוניים אינם עבדים נרצעים של התקשורת והתרבות המערבית? יש כאן בעייה שאתה רואה את התרבות החרדית כעדר נבער מדעת, שמה שמחזיק אותו דתי זה עדת רבנים בעלי אינטרסים שפלים. אני אינני חולק איתך עמדה זו. (אם תרצה דוגמאות, אתן לך. אבל יש דברים רבים בהם איכות החים של החרדי הממוצע כנראה עולה על זו של החילוני הממוצע. וזה בשל התרבות בה הוא חי).

mnm6

New member
בני אתה מצחיק אותי

מה שאתה מדבר זה מהלב לא מהראש ,מה נראה לך שהורה ישלח את הילד שלו למקום שלא מחונך לפי אמונתו הרי הוא יעדיף להשאיר אותו בבית. זה בדיוק מה שאמרו על קצבאות הילדים ,ניקח להם יביאו פחות, מה יצא בפועל הילודה אפילו עלתה ,כמות העניים עלתה ומי ששילם על זה זה רק הילדים תתחילו להבין בקרב על האמונה מי שמאמין יותר תמיד ינצח ,ואין מה לעשות לחרדים הדברים הללו הרבה יותר חשובים מאשר לחילונים. ועובדה שסאטמר שורדים בלי לקבל אגורה אחת מהמדינה.

אין נתון על גידול בילודה

מומחים לנושא טוענים שבקרב הדור הצעיר של החרדים החלה ירידה בילודה כבר לפני שקוצצו הקצבאות בגלל החלק ההולך וגדל של החרדים המודרניים. בשנת 2005 היתה בפעם הראשונה ירידה בילודה מ - 140 ל - 135 אלף ילדים. סביר להניח שעיקר הירידה היתה במגזר הערבי והחרדי. ולגבי החינוך החרדי - לא אמרתי שצריך לכפות עליהם ללכת למסגרת שכוללת לימודי ליבה. פשוט צריך לא לתקצב את זה. התוצאה תהיה שחלק ממסגרות החינוך יכנעו ואליהם ילכו ההורים היותר מודרניים ואילו אחרים ימשיכו בדרכם וזה ימומן מכספי ההורים או מתרומות. הצורך במשאבים נוספים יצמצם את התרומות לגמ"חים ולכוללים ולא תהיה להם ברירה , אלא לצאת לעבוד. כמובן שלא כולם יעבדו, אבל אם אחוז הגברים החרדים שלא עובדים ירד מ - 60% בשנת 2000 (אני מניח מאז הוא כבר ירד) ל - 30% זה בהחלט יהיה שינוי משמעותי.

mnm6

New member
אחלה של נתונים אבל האם..

בתוך ה60% חישבת את כל אלו שעובדים בשחור שזה להערכתי 80% לפחות,צמצום התרומות איך בדיוק מעשר כספים תמיד נשאר מעשר,צמצום ילודה אני ממש לא רואה את קרובי החרדים הצעירים או הזקנים מביאים פחות ילדים להיפך אני רואה שקרובי מצד הכיפות הסרוגות מביא הרבה יותר ילדים. וחוץ מזה צר לי לאכזב אבל גם לילדים של הצבור החרדי יש זכויות אני מבין שזה כואב לך אבל זה המצב ואגב אותו דבר יש גם בחינוך הערבי לא ראיתי אותך מגיב שם באותה הצורה.

mnm6

New member
אגב דבר נוסף חבל שאתה מעווט סקרים מכיוון

שבאותו סקר רשמו כי הילודה ירדה דווקא במגזר החילוני ולא הדתי/חרדי

לא טענתי שאין להם זכויות

אם תעיין בדיונים שהתקיימו בו בשנת 2003 כשביבי קיצץ בקצבאות תמצא שאני ביקרתי את השיטה הברוטלית ובעיקר את העובדה שקיצץ גם לילדים שכבר נולדו. מאחר שאני מאמין שלילדים החרדים יש זכויות אני רוצה שלא יגבילו את זכותם להשכלה כללית. מה כל כך טוב שהחרדים עובדים בשחור? כך נגזל ממך וממני כסף השייך גם לנו. לגבי התרומות - לא כל אחד נותן מעשר. יתר על כן, זה לא חוכמה גדולה לתת מעשר אבל לקחת בעצמך אין סוף הלוואות מגמ"חים. בכל מקרה, בניגוד לדימוי הרווח, מס' הגבירים בעולם החרדי לא גדל באותה פרופורציה שגדל הציבור הזה ולכן עובדה שהים יותר ויותר גברים נאלצים לצאת לעבודה כי מצמצמים את מס' המקומות בכוללים.

לא יאומן

לא יאומן שהמדינה שלנו נותנת לגיטימציה לבורות. אגב, ממליצה לקרוא את הטוקבקים לכתבה.

אבזץ

New member
../images/Emo45.gif אין אחד בעד...

אין זה תמוה כלל.. חרדי שמצליח להפעיל מחשב, שלא לומר לגלוש באינטרנט, רואה את האבסורד החרדי במלוא עוזו...

למעלה