חוק מטומטם ודפוק!!!!!

Jeri

New member
דרור, אם כבר עוסקים בכך -

מדוע לא להחליף את מנוע החיפושית במנוע של 912 ישנה? או, אולי בהתאמה לא כל כך קלה אבל משתלמת מדוע לא לחפש מנוע 6 של 911 מאותם שנים של קרבורטורים והרבה טקס בישבן.. אני יודע זה לא קל ודורש השקעה רצינית במכלולים שמסביב, אך חשוב על ההשלכות הסביבתיות בתור בעליה הגאה של "חיפורש", רק תעשה טובה ותפתור אותנו מצבע הליצן..

© DrorZi

New member
בוקסר 6 לא יכנס מאחורה

אין לו מקום, צריך לחתוך ולחבר חצי אוטו בשביל זה. יש מספיק בוקסרים 4 צילינדר שנכנסים שם והלוואי ויכולתי להביא אחד מקליפורניה, ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות לחיפושיות. יש שם בלוקים החל מ 40 כ"ס ועד למעל 200 (לי מספיק אחד עם 100 כ"ס)
דרור זי, יום אחד יהיה לי כסף...

דני ג

New member
שיר צודקת ועוד כמה מילים

בשביל לחדד את הנק´ עליה דיברה. מרבית התאונות בארץ נעשות ע"י נהגים "וותיקים" ולא ע"י הצעירים ! מי אמר שהמלווה יודע לנהוג ? מי אמר שבתום תקופת המלווה אכן יהיה מוכן הנהג החדש לנהיגה עצמאית ? כמה פעמים בתקופה זו ילמד המלווה את הנהג החדש כיצד להחלץ ממצב חירום (ובפרט שהמלווה עצמו אינו יודע..) ? יתר על כן, פעמים רבות, לומד התלמיד בשעורי נהיגה ועובר טסט כאשר הוא מקפיד על כל החוקים ונוהג נכון. כאשר מתיישב לידו המלווה, הוא מקבל עידוד "לעגל פינות", לזלזל פה ושם, להרשות לעצמו קצת יותר, לכבד קצת פחות את הזולת. למה ? מפני שמלווה עצמו מרשה לעצמו כך וגם לנהג החדש. דני G. שחושב שמלווה הוא לא הפתרון.

Gulietta

New member
דעתי בנושא

נתחיל בזה שיש לי שנה רישיון וכשאני קיבלתי רישיון, הייתי בדיוק כמוך. חשבתי שהחוק הזה מיותר ומפגר ושזהו עברתי טסט ועכשיו אני מסוגלת להכל. היום אני חושבת שזה היה מאוד הכרחי. נכון, לך זה לא יזיז הרבה כי אם נהגת עם אבא שלך רק פעמיים בתקופה של חודשיים אז אולי זה לא ישנה לך הרבה. אבל אני דווקא למדתי הרבה מאבא שלי. הוא היה מעיר לי על הדברים החשובים הוא באמת נתן לי ביטחון. הרי בתור נהגת חדשה לא ידעתי הרבה... היה לי רקורד של 28 שיעורי נהיגה ו-3 טסטים וזהו. אף בן אדם לא יכול להיות נהג פרפקט אחרי ניסיון כ"כ מועט על הכביש. מה שאני לא הבנתי בעבר ואתה לא מבין בהווה זה שזה רק לטובתך. אולי תדרבן קצת את אבא שלך לצאת איתך קצת לנסיעות ארוכות, להעיר לך , לומר לך מה כן, מה לא, הרי לו יש קצת יותר ניסיון ממך על הכביש. הדבר שהכי שמחתי בו שאבא שלי היה לידי, זה בנהיגה הראשונה שלי בגשם. הכביש היה רטוב ואני מאוד פחדתי. אז אבא שלי הסביר לי קצת על החלקות וכל זה. הגעתי לאיזה צומת ככה במהירות של 60 קמ"ש פתאום הרמזור הפך להיות כתום בלי להבהב או משהו, ואני, כולה הנסיעה השלישית שלי בלי מורה נהיגה צמוד אליי, אוטומטית דפקתי ברקס של החיים , הכביש היה הכי רטוב במדינה, המכונית החליקה ואני נלחצתי פשוט עזבתי הכל, קלאץ, ברקס, איבדתי את עצמי מהבהלה, לא שלטתי בהגה. בסופו של דבר לא קרה כלום חוץ מזה שהאוטו נכבה לי. אבא שלי לידי, מרגיע אותי, אומר שזה לא נורא ואני כולי לחוצה בכלל לא רציתי להמשיך לנהוג. התבסאתי רצח. אז הוא הסביר לי מה לא היה נכון, מה הייתי צריכה לעשות במצב שנכנסתי אליו ... אם הייתי שם לבד, הייתי מאבדת את עצמי לגמריי, עוד בזמן ההחלקה אבא שלי תפס את ההגה ופשוט השתלט על העניין. זה היה מפחיד ואם הייתי לבד לא הייתי עולה יותר על הכביש. חוץ מזה, למדתי מהידע ומהניסיון שלו המון ועד היום התרבות נהיגה שהוא הכניס לי לראש מתבטאת בנהיגה שלי. אני בכלל חושבת שהשלושה חודשים הראשונים של הנהג יקבעו להמשך דרכו בנהיגה. איך שמקבלים רישיון ועולים קצת על הכביש ככה נשארים לאורך כל הדרך. צריך לדעת לנהוג. אם יש לך רישיון זה לא אומר שאתה נהג מעולה. תן לאבא שלך ללמד אותך אפילו אם אתה חושב שאתה לא צריך. זה עוזר. מניסיון. ולצאת עם החברה? לבד? יהיה לך עוד הרבה זמן! חוץ מזה תבקש מאבא שלך ללמד אותך לאן לוקחים בחורה כשרוצים להשאר באוטו ולעשות מעשים טובים... ואז אולי תלמד עוד משהו בחיים
ג´ולייטה.

© DrorZi

New member
זו לא חוכמה שאבא שלך זה מוטי ../images/Emo8.gif

העניין הוא שאם לאבא לא איכפת הוא יזרוק זי# ויגיד לילד שלו "אין לי כוח היום/מחר/בחודשיים הקרובים, חכה שהעונש הזה יגמר ואז אני אתן לך את האוטו" ואם הוא אחראי הוא יעביר את הילד שלו טסט בעצמו גם בלי החוק הזה. למשל בהודעה של אקס, חברים שלו עשו תאונות לא כי לא היה להם מלווה, הם עשו תאונות כי האחרים עליהם לא חשבו לחנך אותם לנהוג כמו שצריך בניגוד להורים של אקס שהבינו את חשיבות העניין (כל הכבוד
) בהנחה למשל שהיה לי עכשיו ילד שקבל רשיון נהיגה הוא לא היה מקבל את המפתחות של שום אוטו בלי שהוא יעבור טסט שלי, יקח לו שבוע יקח לו שנה, לא משנה מה החוק יגיד, חשוב אם אני אראה שהוא שולט או לא.
דרור זי, בנתיים לא אבא

Gulietta

New member
צודק!!

אולי זה לא חוכמה שאבא שלי הוא מוטי אבל הוא מודע לעניין ולפניי היו לו עוד 3 נהגים ונהגות לחנך על הכביש. ובתקופתם לא היה צריך מלווה אבל אצלינו בבית זה היה ידוע שקודם עוברים את המבחן של אבא אח"כ מתחילים לנהוג לבד...
לדעתי כל הורה שאיכפת לו מהילדים שלו צריך לנהוג בדרך הזאת. והורה שלא איכפת לו מהילדים שלו? זה כבר דיון אחר לפורום אחר
ג´ולייטה - את אבא מוטי לא מלווים לאף אחד ! !

תמירי

New member
הלוואה-מוטי.....

איתי הוא גם לא מוכן לנסוע אבל רק בגלל שיש לי סובארו ופעם היה לי לנצ´יה מוטי מספר אחד בארץ בנושא מכוניות איטלקיות.

wiz

New member
לא מסכים...

גם אני נהג חדש, וגם אני צריך מלווה לעוד חודש וחצי בערך... אבל לעומתך, אני חושב שזה דבר הכרחי וחשוב, ולא סתם עונש. אני נסעתי כבר כמה פעמים עם אבא שלי בשבוע ומשהו שיש לי רשיון, כולל נסיעה אחת "ארוכה" יותר מהאחרות... אני חושב שסגרתי משהו כמו 150 ק"מ באותה נסיעה (ובינתיים זה הרבה בשבילי
), ואז גיליתי כמה חשוב המלווה. בכל שיעורי הנהיגה שעשיתי לא התנסתי בנהיגה יומיומית של ממש, בהשתלבות בתנועה ערה, נסיעת לילה ארוכה, וגם לא הייתי אחראי לבדי על המכונית. בנסיעה הזאת הבנתי כמה מטורפים יש על הכביש, שחוקים ותרבות-נהיגה הם נושאים שהם אולי שמעו עליהם במקרה, וכמה חשובה העירנות שלי. בכביש לא צריך להיות צודק, אלא חכם... אני לא נסעתי בנתיב השמאלי, ונסעתי במהירות המותרת, (למרות שכל האחרים עברו אותה בכמה עשרות קמ"שים
), ובכל זאת נתקלתי בהרבה מצבים מלחיצים בשביל נהג חדש, והנוכחות של אבא שלי והעצות שלו זה מה שעזר לי. חוצמזה, לוקח זמן להתרגל למכונית, להגה, לקלאץ´, לברקס, להילוכים ולגז (שמגיב בצורה מאוד שונה מהדיזל של המורה שלי...), והמלווה שכבר מכיר את האוטו יכול לעזור, ולהזהיר מכל "הקריזות" של המכונית... אני לא חושב שכל אדם יכול להיות מלווה טוב, ואם ההורים שלך רואים בזה "עונש" ויוצא שאתה לא נוהג בגלל זה, זה באמת מבאס, ואני מבין את התסכול. גם הורים שנמצאים באוטו רק בגלל שזה החוק, ולא אכפת להם ממה שקורה הם לא יותר טובים. צריך למצוא את האיזון, ולדעת לנצל את תקופת המלווה. אצלי המצב סבבה גם ככה, כי אבא שלי מעודד אותי לנהוג, וגם לצאת לסתם סיבובים... אבל במקרה שלך אני יכול להבין את הכעס. בסה"כ, אני חושב שחודשיים מלווה זה לא עונש אלא דבר טוב (אבל חצי שנה ומעלה זה באמת יותר מדי...
). יש המון תאונות של נהגים חדשים, וזה אחת האמצעים לנסות ולהפחית אותן. חבל שלא עושים גם דברים אחרים בנושא, שיטפלו בבעיות הבטיחותיות בכבישים, בשילוט ובדברים אחרים, שגם גורמים לתאונות. יש לך כולה שלושה שבועות, אל תתבאס יותר מדי... wiz

shotgun

New member
כמה הבהרות..

דבר ראשון, אבא שלי מורה נהיגה.. ככה שתאמינו או לא, הוא לימד אותי מצוין!!! למדתי נהיגה במשך חצי שנה.. ככה שאפשר להגיד שכבר חצי שנה יש לי מלווה. ואני חושב שבמקרה הספציפי שלי אני רשאי כבר לנהוג לבד.. אבל אני לא בא לדבר על המקרה הספיציפי שלי.. נכון, אמרתי שאם אני לא אהיה קשור לאבא חודשיים אני עדיין אלמד כמה דברים, ולא תאורטית, כי אני מאמין שכל אחד יסע כמה פעמים עם מבוגרים ממנו! ואתם בעצמכם תמיד מתלוננים בפורום שאין תרבות נהיגה בארץ, ואחוז היודעים לנהוג מזערי.. אז אתם רוצים שכל אלו שלא יודעים לנהוג ילמדו את מה שהם יודעים (או לא יודעים), לילדים שלהם!??! והעיניין הזה של ההתלהבות שדועכת אחרי החודשיים.. בולשיט! ואני אומר לכם למה! מבחינת הנהג החדש והטרי החודשיים עם המלווה לא נחשבים אצלו בכלל.. הוא לא רואה בעצמו כבעל רישיון באמת אז הוא גם לא מתלהב.. ואחרי שיגמרו החודשיים או אז הוא יתלהב ועוד איך יתלהב!!! ככה שזה לא יוריד מההתלהבות.. ואני מודה, אני גם לא טלית שכולה תכלת ואני מודה שאני נהג המועד לפורענות.. ואמרתי כבר שיש היגיון מסוים, אמנם קטן מאוד בחוק הזה, אבל הוא מהווה יותר מעמסה מאשר שהוא עוזר אז לפי דעתי הפיתרון להרגיע נהגים חדשים הוא עונשים.. ועוד איזה עונשים! אם נהג חדש יתפס עושה עבירה, שהעונש יהיה כפול מאשר נהג רגיל.. וזה ירגיע צעירים תאמינו לי.. ואני מאמין ששליטה ברכב יש לי.. לא כמו שומאכר, אבל אני בהחלט יודע לשלוט ברכב.. ולא בגלל שעברתי טסט ראשון ואני מתלהב, אלא כי אני בן של מורה נהיגה ולמדתי המוןןןןןןןן והתנסיתי כבר בגשם, ברד, רוחות חזקות, נהיגת לילה, הכל.. כי הייתי נהג אישי של אבא במשך חצי שנה אבל כשעברתי טסט אין עלי ביטוח לאוטו שלו (רק לתלמידים ומבוגרים), אז לא נהגתי כלל.. ועדיין לא עניתם לי איך הסתדרנו יפה כל השנים האלה בלי חוק המלווה??? ואיך בארה"ב יש מדינות שמספיק תאוריה ויש לך רישיון?? ואל תענו לי כי שם יש כבישים יותר טובים ונוהגים רק באוטומט כי גם אנחנו כבר ככה..

© DrorZi

New member
זהו, שלא הסתדרנו

כל פעם מפליצים פה משהו חדש. וכל פעם הוא לא מצליח. כי אף אחד לא מוכן להתחיל מהתחלה, לעשות מחקר מקיף, להסתמך על דברים מוכחים ולהשקיע, זה לוקח יותר זמן מכהונה של שר אחד ותוצאות יראו בעתיד הרחוק כך שאין מי שיסכן את הכיסא שלו או שחס וחלילה ישקיע זמן בפירות של מי שיבוא אחריו...
דרור זי.

wiz

New member
אממ...

אני עדיין חושב שהרעיון של המלווה חיובי. אתה צודק בקטע של ההתלהבות שלא עוברת אחרי חודשיים, ואני מכיר את זה מחברים שלי... זה גם די נכון מה שאתה אומר על הרמה של המלווים, אבל בינתיים זה החוק הכי טוב שהם יכלו לחשוב עליו, וכרגיל הוא לא עובד כמו שצריך בכל המקרים. אבל אני מאמין שברוב המקרים, תקופת המלווה חשובה וטובה. ובקשר למקרה הספציפי שלך... טוב, אני מבין למה אתה כועס (ודי בצדק...)
wiz

be_roo

New member
הרעיו טוב, המתכונת לא

הרי לא המצאנו את הגלגל, הרעיון קיים ומיושם כבר שנים בחו"ל. אמה מה, שם למשל, ההורה מתפקד כמורה נהיגה, והוא זה שמלמד, כאשר לנהג הצעיר ניתן רשיון מתלמד, לפיו מותר לו לנהוג רק עם המלווה. כאשר הוא חושב שהוא מוכן (אני לא יודעת אם יש מינימום חובה) הוא ניגש לטסט של משרד התחבורה. עבר
מצויין. לא עבר
ימשיך ללמוד ויחזור. ואז מוודאים שללמוד עם המלווה יש תועלת או לא. אם אבא שלך לא יודע מהו תמרור עצור ומה צורתו, אני בספק שתצליח לקבל רשיון קבוע. ברור שזה לא חסין, ויהיו כאלה שיעברו על החוק. אבל הנה SHUTGUN תיאר כאן מצב לפיו הוא לא עבר על שום חוק, ובכל זאת עניין המלווה פיספס את מטרתו לחלוטין. גם לא בטוח שזה יעבוד בארץ, כי כמו שאמרנו "דור המייסדים" עצמו אינו יודע לנהוג. אבל כך אולי יוכלו לגלות את העובדה המדהימה הזו, כאשר צעירים לא יצליחו לעבור טסט לפי מה שלמדו אצל ההורים. SI
שיר, עברה נסיעת מבחן עם אבא ואמא, וגם הדרכות מהאח הגדול, שלא לדבר על קורס או שניים.

hal9k

New member
וגם הרעיון לשים שלט "נהג חדש"

רעיון מעולה, פשוט ענק, זה מנע כל כך הרבה תאונות, כל הכבוד להוגה.

shotgun

New member
נו מה,

זה כדי שנהגים וותיקים יראו שאתה נהג חדש ויתחשבו בך בכביש!! עזוב אותך, יש לנו משרד תחבורה נהדר!!!

דני ג

New member
אודה לך אם תכתוב ללא שגיאות כתיב

כותבים : משרד התחבורע ולא תחבורה. תודה. דני G.

© DrorZi

New member
את האמת, לגבי שלט נהג חדש אין לי

דעה, לא בעד ולא נגד. אני מתייחס לכל נהג בחשדנות, לא משנה מין גיל או וותק בנהיגה כל אחד בשבילי הוא סכנה על הכביש עד שלא הוכח ההפך. אפילו אתם יודעים מה, אני מתערב שיש רוב לנהגים וותיקים שנוסעים עם השלט (כי הילד שכח להוריד ולהם אין כוח) לעומת חדשים שנוסעים בלי (כי הוא "נפל"...) ולכן אני לא מייחס לו חשיבות. יש איזה מקום אחר בעולם שיש שלטים כאלה
יש מחקרים לגבי ההפשעה של זה
דרור זי, לי היה שלט נהג חדש מברזל
(לשנה אחת, 93)

למעלה