לא מסכים...
גם אני נהג חדש, וגם אני צריך מלווה לעוד חודש וחצי בערך... אבל לעומתך, אני חושב שזה דבר הכרחי וחשוב, ולא סתם עונש. אני נסעתי כבר כמה פעמים עם אבא שלי בשבוע ומשהו שיש לי רשיון, כולל נסיעה אחת "ארוכה" יותר מהאחרות... אני חושב שסגרתי משהו כמו 150 ק"מ באותה נסיעה (ובינתיים זה הרבה בשבילי
), ואז גיליתי כמה חשוב המלווה. בכל שיעורי הנהיגה שעשיתי לא התנסתי בנהיגה יומיומית של ממש, בהשתלבות בתנועה ערה, נסיעת לילה ארוכה, וגם לא הייתי אחראי לבדי על המכונית. בנסיעה הזאת הבנתי כמה מטורפים יש על הכביש, שחוקים ותרבות-נהיגה הם נושאים שהם אולי שמעו עליהם במקרה, וכמה חשובה העירנות שלי. בכביש לא צריך להיות צודק, אלא חכם... אני לא נסעתי בנתיב השמאלי, ונסעתי במהירות המותרת, (למרות שכל האחרים עברו אותה בכמה עשרות קמ"שים
), ובכל זאת נתקלתי בהרבה מצבים מלחיצים בשביל נהג חדש, והנוכחות של אבא שלי והעצות שלו זה מה שעזר לי. חוצמזה, לוקח זמן להתרגל למכונית, להגה, לקלאץ´, לברקס, להילוכים ולגז (שמגיב בצורה מאוד שונה מהדיזל של המורה שלי...), והמלווה שכבר מכיר את האוטו יכול לעזור, ולהזהיר מכל "הקריזות" של המכונית... אני לא חושב שכל אדם יכול להיות מלווה טוב, ואם ההורים שלך רואים בזה "עונש" ויוצא שאתה לא נוהג בגלל זה, זה באמת מבאס, ואני מבין את התסכול. גם הורים שנמצאים באוטו רק בגלל שזה החוק, ולא אכפת להם ממה שקורה הם לא יותר טובים. צריך למצוא את האיזון, ולדעת לנצל את תקופת המלווה. אצלי המצב סבבה גם ככה, כי אבא שלי מעודד אותי לנהוג, וגם לצאת לסתם סיבובים... אבל במקרה שלך אני יכול להבין את הכעס. בסה"כ, אני חושב שחודשיים מלווה זה לא עונש אלא דבר טוב (אבל חצי שנה ומעלה זה באמת יותר מדי...
). יש המון תאונות של נהגים חדשים, וזה אחת האמצעים לנסות ולהפחית אותן. חבל שלא עושים גם דברים אחרים בנושא, שיטפלו בבעיות הבטיחותיות בכבישים, בשילוט ובדברים אחרים, שגם גורמים לתאונות. יש לך כולה שלושה שבועות, אל תתבאס יותר מדי... wiz