חוק מטומטם ודפוק!!!!!

shotgun

New member
חוק מטומטם ודפוק!!!!!

אני נהג חדש, ולצערי נשארו לי עדיין שלושה שבועות לתקופת המלווה הארורה הזאת.. לפני שאני שופך את ליבי וכעסי על החוק האידיוטי הזה אני רוצה להבהיר שניסיתי להסתכל מצדו של מבוגר, ובלה בלה בלה.. בכל אופן, החוק הזה כזה דבר מטומטם שרק משיג את התוצאה ההפוכה.. יש לי רישיון קצת יותר מחודש ונהגתי רק פעמיים!!! ככה שניסיון לא קיבלתי.. וכדי שאבא שלי ילמד אותי כל מיני דברים בנהיגה לא צריך להיות קשור אליו חודשיים.. כי גם ככה אני ינהג איתו כמה פעמים... אז זה סתם חוק שמהווה מטרד ובמקום לנהוג הרבה ולבד ולצבור ניסיון אני כמעט ולא נוהג בכלל.. שנים הסתדרו בלי החוק מלווה המעיק הזה, שנים! אז מה קרה שפתאום צריך מלווה?!? מה קרה? אני יגיד לכם מה קרה.. הבעיה היא שבמשרד התחבורה והכנסת בכלל יושבים חבורה של עסקנים שלא מבינים כלום וכל מה שמעניין אותם זה שיכתבו עליהם כמה שיותר בעיתון.. אז מה הם עושים? מחוקקים חוקים.. סתם חוקים, העיקר שיראו שעשית משהו, שיהיו עליך כמה שורות בעיתון... וזה לא שישבה ועדה של מומחים בתחבורה ובדקה את העניין לעומק, סתם כמה "פוליטיקאים" שחושבים שהם מבינים משהו רוצים כותרות אז משנים וממציאים חוקים חדשים.. אז נכון, קלטתי את הקטע שאני טרי על הכביש, אבל בסוף החודשיים האלה אני יהיה עוד יותר טרי כי אני לא נוהג!!! אני לא ייקח את חברה שלי לסרט כשאבא יושב לידי..הבנתם?!

© DrorZi

New member
בוקר טוב "ילד"

אני קורא לך "ילד" לא כדי להעליב חס וחלילה להפך להראות על תמימות
ככה המדינה הדפוקה שלנו עובדת wellcome to the real world..... מה לעשות, אתה צודק בכל מילה וחבל שרק אנחנו מבינים אותך ואנחנו לא מצליחים לעשות כלום חוץ מלהשתתף בתסכולך.
דרור זי, למזלי אצלי לא היה מלווה ורשיון היה לי ביד בגיל 17 ושבוע.

צודק בכל מילה?

אני לא מסכים. נכון, רוב החקיקה בארץ נעשת לצרכים פופוליסטים קצרי טווח. אבל לגבי החוק הספציפי הזה? לא יודע מה אצלו, אבל אני התחלתי את הנהיגה, במשך תקופה ארוכה לא קיבלתי את הרכב, לנהיגה עצמאית. וזה היה עוד לפני הוצאת החוק. ונכון, באותו זמן זה נראה לי בתור הדבר הכי מטומטם שקיים. אבל במבט לאחור? אני רק מעריך את זה. רוב החבר´ה שלי, החלו בנהיגה מיד לאחר הטסט, ועד היום, הם עברו יותר תאונות ממני, שהנזק , גם בגוף וגם בנפש, הרבה יותר חמור מהתאונה היחידה שאני עברתי. וזה למרות שנהגו פחות ממני. אז הוא לא ינהג עם אבא שלו, לבילויים עם החבר´ה. אבל הוא כן ינהג עם אבא שלו בנסיעות המשפחתיות. שהן למרחק ´טיפה´ יותר ארוך, והאפקטיביות שלהם, גם אם נתעלם שהן יתנו לו יותר ניסיון, אם רק בשביל לקבל ביטחון עצמי, גדול יותר.

shotgun

New member
אבל תבין ש....

אם אני ינהג עם אבא שלי חודשיים זה לא אומר שאני ינהג אח"כ יותר לאט ובטוח.. ממש לא! ואני אומר לך את זה כי אני רואה מה נהגים חדשים עושים בכבישים.. ואם אדם אוהב לנהוג מהר הוא ינהג יפה חודשיים ואח"כ ינהג מהר ויעשה מה בראש שלו.. ככה שהמלווה לא אפקטיבי... חוק לא אפקטיבי ואווילי..

לא אמרתי שתנהג יותר...

לאט ובזהירות. למרות שאולי קצת, כי את הקטע של ההתלהבות הראשונית תעבור עם אבא שלך, ולא עם החבר´ה שידרבנו אותך. אתה תקבל ביטחון בנהיגה. זה דבר שהיתרון שלו, השווי שלו הוא עצום...

shotgun

New member
אוי נו באמת...

בטח שיש לי ביטחון!! אם לא היה לי ביטחון לא הייתי מבקש לנהוג לבד! הרי זה ברור שמי שאין לו ביטחון לא ינהג לבד על ההתחלה ויבקש עזרה או ליווי...

ב א ר י

New member
ידידי הצעיר...

יש לי שאלה אליך : במה מתבטא מבחינתך נהיגה על הכביש ? האם אתה חושב בכלל שאתה יודע לנהוג לבד,שאתה מבקש זאת ? לפי דעתי חבל שלא עשו את חוק המלווה יותר מחודשיים,כי אולי אדם בוגר ואחראי יוכל ללמד את הצעירים שמקבלים לידיים רישיון דבר או שניים ! ואל תגיד לי יש לך ביטחון ויש לך מספיק ידע ויש לך ויש לך...כי למעשה אין לך כלום חוץ מחתיכת נייר שכתוב עליה שכביכול יש לך רישיון חוקי ! הידע של הנהיגה חסר לך מאוד מאוד,כי בארץ היום לא מלמדים נהיגה אלא מלמדים כיצד לעבור טסט ואיך לא לפחד מן הבוחן ! נהיגה לא מלמדים בארץ שלנו,בגלל כך נראים הכבישים אצלנו כבמלחמה. אז באמת תקשיב לכל החבר´ה הבוגרים,כי הם יודעים לחלקם יש ניסיון מר על הכביש לחלקם ניסיון נהיגה טוב וחלקם גם היו במצב שלך. חוקים נועדו אומנם לשמור על סדר ושפה משותפת <דבר שלא קיים על הכביש>,לכן צריך לפי דעתי צריך להיות מישהו אחראי מלווה לא לתקופה של חודשיים אלא לחצי שנה. ובטח תבואו כולם ותגידו בטח מה הבעיה אני מדבר כי יש לי כבר רישיון. אז כן לי יש רישיון אבל אני גם נהגתי ברכבים מגיל צעיר יותר ואני חושב שאני יצאתי לכביש עם כל מה שהייתי צריך כי באתי מוכן,אפילו דודים שלי שבדרך כלל לא סומכים על אף נהג אלא על עצמם,נתנו לי את הכבוד להסיע אותם מכאן לשם,כי האמת הם לימדו אותי לנהוג ובגלל דודים שלי אני גם חולה הגה. אבל מכאן לשם,יש הבדל בין אחד כמוני לבין אחד שמקבל כיום רישיון לנהיגה או כמו שאני אומר רישיון לקבלת נשק למלחמה,הנשק הזה יכול להציל אותך והנשק הזה גם יכול להרוג אותך ח"וח,אז ידיד יקר,עם כל הצער שבדבר לא יקרה כלום אם תסבול למשך חודשיים קצרים מלווה שגם בקושי מראה לך כיצד לנהוג. לא שכל המלווים יודעים לנהוג בעיקרון,כי הרי כל מלווה הינו נהג על הכביש ורוב הנהגים בארץ לא יודעים לנהוג,הם יודעים להפעיל את הרכב ולזוז מנקודה אחת לשנייה דרך הכביש או שלא... אז קח הכל בסבבה ועמוד על זכותך לנסוע עם מלווה בחודשיים האלה על מנת שתדע באמת כיצד לנהוג על הכביש. להפעיל רכב זו לא חוכמה,לדעת להזיז אותו נכון על הכביש זו החוכמה. לדעת לקרוא את הכביש ואת מצב התנועה עליו ולזרום ביחד עם כולם. ואל תגיד עכשיו שאתה לא הולך לנהוג במהירויות של 120 ויותר קמ"ש עם חברה או בלי. אז... בארי

תרשה לי לחזור לרגע למשפט שכתבת קודם

´כדי שאבא שלי ילמד אותי כל מיני דברים בנהיגה לא צריך להיות קשור אליו חודשיים..´ אז מה אתה חושב? שאם הוא ישב איתך בית, ויגיד לך ככה וככה, אתה תלמד מזה? זה כמו שתגיד, שלטסט אתה יכול לגשת, רק על סמך לימודים תיאורטים! כשאתה תנהג עם אבא שלך והוא יעיר לך, ויתן לך הכוונות בזמן אמת על הנהיגה, זה שונה לחלוטין ממקרה שהוא יתן לך את אותן הערות, ליד השולחן של ארוחת הערב! ולגבי זה שתנהג מעט? אתה צריך להתעקש לנהג יותר! להסיע אותו לעבודה להסיע לקניות לנהוג ולנהוג! כמה שיותר <אפשר ממש לחשוב שהחוק מבוסס על זה שכל נהג חדש מתלהב מאוד מהרישיון שלו, ורוצה לנהוג כמה שיותר..>

be_roo

New member
הבעיה היא שהחוק מפספס את מטרתו

הנה בחור, שהוציא רשיון, ומבחינת הגדרת מטלות החוק, הוא מילא אחריהן באדיקות, ולא עבר על החוק, לא נסע ללא ליווי וכו´. הבעיה, אבא שלו אדם עסוק, ויצא לו לנהוג רק פעמיים במהלך החודשיים. החוק לא מצא שום דרך להתמודד עם הבעיה, וכך יכולים לצאת לכביש נהגים עם חודשיים רשיון "על הנייר", אבל נסיון של שעתיים. החוק לא הגדיר מינמום שעות, שהמלווה צריך לחתום שאכן נהג עם הצעיר, ורק לאחר בדיקה של משרד הרישוי שאכן מולאו החובות, יתקבל הרשיון המיוחל. אני לא מדברת מבחינת הנהג הצעיר, הוא צריך להבין שזה לטובתו, וכך גם הוריו, תריכים להשתדל לנהוג איתו יותר. הבעיה שלא כולם גרים בבתים מושלמים. כמו שיש צעירים שחושבים שהחוק דפוק, כך גם יש הורים שרואים בו מטלה, ולא אקט מציל חיים. אני בכלל לא מדברת על הנקודה שבה נהג מבוגר אמנם, בעל נסיון אמנם, אבל שלא עבר שום הכשרה בנושא נהיגה נכונה (פרט לטסט לפני 20 שנה), או בנושא הוראה, ילמד את הדור הבא כיצד לנהוג ויוריש לו את כל הטעויות שלו. תאונות דרכים עם צעירים הם בעיה, אבל זה לא שנהגים "מנוסים" הם טלית שכולה תכלת. תאונות דרכים לא היו מוגדרות כמכת מדינה, ואנחנו לא היינו מתמלאים עצבים בכל יציאה לכביש, לולא היה המצב נחלת כלל ציבור הנהגים. אז מה יעזור אם אותה מנטליות, ואתה מיומנות יונחלו לנהגים הצעירים
SI
שיר, דורשת פתרונות לטווח ארוך, ולא צעדים פוליטיים

B.M.F

New member
לא צריך מלווה,

ולא נעליים. אלא קורס נהיגה מתקדמת חובה. לפחות אחד.

© DrorZi

New member
ירון, יש עם זה בעיה קלה

נהג חדש קודם צריך ללמוד את הכביש, להסתדר בגונגל. אם כל זה שאני מסכים שלנהגים אין ידע בהתנהגות של רכב קודם שילמדו להסתדר בבלאגן שהולך פה. כל נהג, לא משנה איפה צריך קודם ללמוד את הבסיס, והבסיס הוא השתלבות בתנועה למשל, להפוך את הנהיגה לטבע שני, כשאתה צעיר (בנהיגה) כל פעולה מצריכה מחשבה, "עכשיו אני צריך לאותת" "עכשיו אני צריך להסתכל במראה" וכו וכו, דבר שמי שנוהג כבר 5 שנים זה טבוע בו (שיר אמרה לי פעם את זה בדרך הכי נכונה "אני צריכה לחשוב כדי לא לאותת, אחרי ששאלתי אותה למה היא מאותת במקום שזה היה ממש מוזר...) ואחרי שאתה כבר משופשף משהו בנהיגה אפשר לדבר על להסביר לנהג מה זה תת היגוי, היגוי יתר, וכו. פשוט אי אשר להעמיס על נהג חדש כלכך הרבה דברים לדעתי. אני חושב שקורס נהיגה מתקדמת שהיה מחוייב בו כל נהג חדש לפני שהיה גומר את השנתים שלו לנהיגה (ונניח זה מה שהיה אומר השלט נהג חדש: כלומר הנ"ל לא עבר קורס לנהיגה מתקדמת) היה הדבר הנכון לעשות.
דרור זי.

B.M.F

New member
למה אתה נכנס לדלת פתוחה ?

מישהו אמר שחייבים ישר לעשות קורס ? אבל צריך.

© DrorZi

New member
צריך, בטח צריך, רק רצית להדגיש

שאי אפשר להפיל הכל על ההתחלה
דרור זי, תלמיד של החיים

B.M.F

New member
../images/Emo32.gif אתה בטח יודע..

יש חיה כזאת - חיפושית אוטומטית ? ראיתי היום חיפושית ועליה כיתוב מסולסל שמציין על כך. what the hell ?! היא לא מספיק ריקשתית ?

© DrorZi

New member
בטח שיש ../images/Emo70.gif

זה חצי אוטומט, אין קלאץ, 2 הילוכים קדימה ועוד הילוך כוח (L).
דרור זי, 4 הילוכים ידני לגמרי.

B.M.F

New member
אולי תחליף ?

שים מנוע וגיר של AX GT למשל. אמור להיות מעניין. דר"א - כבר אז הייתה תיבה חצי אוטומטית או שזה דגם הרבה יותר מאוחר מרוב החיפושיות ?

© DrorZi

New member
למה של AX למה לא של

סובארו
שמעתי שעשו את זה אבל זה מצריך המוווווווווווון התאמות. אני לא זוכר באיזה שנה התחיל הגיר הזה, ב 72 הוא היה קיים בטוח. הוא לא אמין במיוחד ולא היה הצלחה. בעקרון אני מת להכניס מנוע 2 ליטר של טרנספורטר אבל כל עוד המנוע שלי מצויין אין לי סיבה להתאמץ.
דרור זי.

ZAF

New member
בוקסר זה בוקסר...

אכן מנוע של סוברו מתאים שם יופי...רוכשים מתאם בין המנוע לגיר(משהו כמו 200ירקרקים)...ולדרך...אגב המוסכניק שלי הלך עד הסוף...ובחיפושית שלו המנוע הוא של אימפרצה טורבו...מי אמר שרק אופנועים יכולים לעשות ווילי?

yaron_z

New member
ראיתי אחת לבנה

מביאה החלקת גלגלים באיזה 50 קמ"ש... הצליל היה דווקא בוקסר אוויר... לגבי קורס- הייתי מעדיף שהקורס יהיה במתכונת בסיסית ככל האפשר, משהו כמו קורס קארטינג שיותאם במיוחד לכך, ושיעשה דווקא לפני לימוד הנהיגה, כתנאי, מפני שאז יגיע התלמיד לשעורי הנהיגה האמיתיים (אלה שאחרי החונך והטסט) וידע מה לעשות. ירון, חוזר לפורום.

למעלה