חוק טל

שמוצקין

New member
חוק טל

היום נכנס לתוקפו.המשמעות היא שבחורי ישיבה וחרדים יוכלו ללכת לעבוד ואי הגיוס שלהם לא יותנה בלימוד בישיבה. אני חושב שאני בעד זה כפיתרון חלקי לבינתיים. עדיף שילכו לעבוד מאשר ש"ילמדו תורה" על חשבון משלם המיסים.

yeshgvul

New member
יש פתרון טוב מזה. נעמי חזן מנסה כבר

שנים לקדם, ושמים לה רגל: פטור מטעמי דת או מצפון לכל מי שמצהיר (בכפוף לבדיקת אמינות) ושרות אזרחי חלופי למי שקיבלו פטור.

שינילה

New member
אבל נעמי חזן לא תהיה בכנסת ../images/Emo10.gif

ולדעתי זה פתרון סביר בהחלט אם ניתן יהיה להגיע להסכמה על קריטריונים ברורים ומוחלטים.

yeshgvul

New member
נכון. עצוב. הייתי מחליף אותה בוילן

(מספר 6) . מה לעשות. שים לב שטומי ושינוי לא מקבלים אפילו את חוק טל. הם רוצים להכריח את החרדים להתגייס.

רגע..למה רק פטור מטעמי מצפון ?

ומה אם אותם אלו שפשוט קשה להם בצבא פיסית ונפשית יותר מאחרים ובכל זאת הם משרתים וסובלים ? למה הקושי בלשרת בניגוד למצפונך עדיף מהקושי לשרת בניגוד ליכולות הגוף והנפש שלך ? היכן בדיוק הגבול בין צורך המדינה לקושי האישי ? היכן בדיוק הגבול שיאפשר לגייס מישהו ולדרוש ממנו לסכן את חייו בניגוד לרצונו ? אם מגייסים אנשים בניגוד לרצונם שיגייסו את כולם, ואם רוצים לפטור אנשים מגיוס שינהיגו צבא קבע התנדבותי על בסיס של קבלת שכר כספי. ומה עם שירות המילואים ? אחרי הפטור לאנשי מצפון(מיעוט בנתיים) ולחרדים, מילואימניקים יצטרכו לשרת לא 43 יום בשנה אלא 90 יום בשנה וגיל הפטור ממילואים רק יעלה

z1v2i3

New member
נכון מאוד!

זהו המוסר הכפול של מר"צ,תלמיד ישיבה שלא מתגייס הוא "פרזיט" ו"יפה נפש" שמסרב לשרת הוא גיבור!?

shay or eli

New member
מרצ מתנערת מן הסרבנים

דעתו של yeshgvul היא שמאלית ממפלגת מרצ.

yeshgvul

New member
דעתי היא דעת שולה אלוני ונעמי חזן

ועוד רבים. וההצעה של נעמי חזן יותר מעשית מההצעה של לפיד וככל הנראה מההצעה שלך

remsnow

New member
איך מוכיחים סירוב מטעמי מצפון?

כל אחד יכול להצהיר על זה, לא? יש די הרבה אנשים שלא רוצים להתגייס לצה"ל ומתגייסים לצה"ל. אם כל אלה יצהירו על מצפון, לצה"ל תהייה בעיה לא קטנה.

shay or eli

New member
כי הם עוד לא הקימו להם מפלגה

ויש את מפלגת חד"ש שתומכת בסרבנות. מוזר שאתה מגביל את הקשת הפוליטית למפלגות הציוניות בלבד.

yeshgvul

New member
מי במרצ קרא לחרדי שלא מתגייס פרזיט?

זה מתאים יותר לשינוי, אם כי גם במרצ היה תשדיר לא סימפטי בבחירות האלה לגבי העניין הזה. אני חולק. לא בזה הפרזיטיות. הבעיה האמיתית היא בתמיכה של המדינה במוסדות חרדיים שלא מקנים לתלימידיהם כלים להשתלב בעבודה והתמיכה במי שלומדים בישיבות במקום לעבוד , למרות שאינם עילויים כלל.

blackcat2

New member
תתעדכן לפני שאתה כותב בענייני מרצ

מרצ לא תומכת בסרבנות ולכן לא מתייחסת לאלה כגיבורים אלא ככאלה העוברים על החוק. תתעדכן לפני שאתה כותב בענייני מרצ.

yeshgvul

New member
אכן, צריך להיות צבא יותר מקצועי

ואת מי שמשרת בצבא להבדיל משרות אזרחי צריך לצ'פר. למשל, בשרות קצר יותר לעומת השרות האזרחי. ולעניין יכולות הגוף והנפש, הרי שבצבא מתוקן יש ועדות רפואיות שיאשרו םטור או הקלה למי שבריאותו רופפת. לגבי המילואים, כל הרעיו הוא שצבא כזה לא יכול להיות צבא כיבוש, כי לא יהיה לו כוח אדם זמין לזה. כוח האדם יהיה זמין רק במקרי חרום אמיתיים ולא להנצחת הכיבוש על פני שנים. אני מסכים שלכן הצעתה של נעמי חזן לא תתקבל כל עוד יש רוב להמשך הכיבוש. אבל אחרי סיומו לא תעשה 90 יום וגם לא 43 יום, כי מילואימניקים יוכלו להתרכז באימונים.

לא לזה התכוונתי

אני לא מדבר אל אלו שזכאים לפטור גופני או נפשי. מבין אלו שלא זכאים לפטור יש כאלו שלוקחים את זה בסבבה ויש כאלו שזה סיוט עבורם. מי יקבע שהסיוט של סרבן המצפון גדול מהסיוט של מישהו שפשוט לא סובל את המיסגרת הצבאית ? לכולם הצבא קשה ובכל זאת הם עושים אותו. מי יקבע מה הקריטריונים בהם אפשר לגייס אדם כנגד רצונו ומהי בדיוק סרבנות מצפון ? אני אישית מסכים איתך בעיקרון שלא ראוי לגייס אדם כנגד רצונו אבל כל עוד מגייסים אותי כנגד רצוני, אני לא מוכן להיות פריאר של כולם. בנוסף, אני מניח שאתה מדבר על אוטפיה שאז לא יצטרכו צבא אבל מה יהיה עד האוטופיה ? 50 שנה המדינה הזו מצפה לאוטופיה ולכי התנהלות הדברים היא תחכה עוד הרבה זמן.

yeshgvul

New member
לא אוטופיה. אפשר בקרוב

בלי הכיבוש. לא צריך צבא גדול בשביל להגן על המדינה. הבסיס הוא כוח אדם מקצועי ויהיה מערך מילואים שבעיקר מתאמן. וחוסר התאמה למסגרת צבאית נראה לי סיבה הולמת לפטור.

שינילה

New member
כש"תורתו-אמונתו" התפתח למימדים

מפחידים ולא פרופורציונליים, לאיזו תגובה אתה מצפה? טומי לפיד ושינוי מעשיים ובוחריהם בוודאי. אני מכיר לא מעט בוחרי שינוי שאומרים: "מה צריך אותם בצבא?" (הנוסח בוטה אמנם אבל מבטא את הרציונליות). פטור צריך להיות על בסיס אישי או על בסיס קריטריונים ברורים. השתייכות לדת, עדה או פלג - אינו קריטריון. זו הפלייה! ומה? חרדים אינם יכולים לשרת במגוון תפקידים שהצבא מציע? הבדואים יכולים וחרדים לא? ומה בני ישיבות ההסדר אינם דתיים? הם לא נאמנים לאמונתם? ושרות לאומי הם גם לא יכולים לעשות? באופן אישי, גם אני לא ממש מרוצה מחוק טל. היתרון הוא בפתיחת שוק העבודה בפני החרדים, אבל מבחינת חלוקת הנטל בשרות המדינה - מה השתנה?

אשרת

New member
חוצפנים. באיזו חוצפה הם לא

מוכנים שהחרדים יתרמו את חלקם לחברה? זה שאתה מוכן שיהיה אפליה בין הדם שלך לדם של החרדים - שיהיה לך לבריאות, כי לפי השם אני יכולה לבין שאתה לא ממש בעד שירות צבאי ובטח שלא בשטחים. אני לא מוכנה שיגידו שאני אזרחית סוג ב´ , הדם שלך שווה פחות ולכן את תשרתי בצבא והחרדים שלעומתך הם אזחרים סוג א´ והדם שלהם שווה יותר. מספיק עם האפליה הזאת .

iceviper

New member
אשרת,זה קיים ברוב העולם

שרות צבאי מבחירה. תנועת שחר מציעה פטור מטעמי דת ומצפון-אף אחד לא טען שהדם שלי או שלך שווה יותר-פשוט זה יתן מענה למי שלא מעוניין לשרת בצבא מטעמים אלו-אפשר וראוי לקחת בחשבון התנדבות מסוג אחר.

למעלה