חוק טל - הביטו וראו

Le Fay

New member
ואותי עיצבן לאללה ש...

כשאני שירתתי שנתיים ואחר כך נקראתי למילואים, חברותי הדתיות שירתו שלושה חודשים בתחומים שמצאו חן להם, צברו בהם ניסיון שהיקנה להם פור בתעסוקה, וגם נרשמו לאוניברסיטה שנתיים לפני. אבל יש לי חברים טובים שלא התגייסו, ואני ממש מבינה אותם: אם רק חצי מאיתנו משרתים, למה שדוקא הם יילכו? או שיש מיכסות למצטיינים וכל השאר - בנים, בנות, חילונים, דתיים, יהודים וערבים - משרתים אותה תקופה באותו שכר, ומבחינתי שגם ינהגו אוטובוסים או ינקו רחובות במסגרת שירות לאומי, כל אחד על פי כישוריו, או שמתגייס רק מי שלא רוצה ומצליח להשתמט.

plato

New member
הצעת חוק:

זו הצעה שלי, רצינית ביותר, ואם הייתי קרוץ מהחומר הנכון הייתי גם מניח אותה על שולחן הכנסת עד שהיתה עוברת: הבעיה: יש היום אחוז ניכר מאזרחי המדינה שאינם מחוייבים לתרום לה כלום. כל מיני קבוצות שונות שהשיגו פטור משירות מדינתם. מלבד הנזק בהפסד כוח האדם, נוסף הנזק שזה מנתק אותם מכל הרגשת מחוייבות למדינה, וגורר אחריו זלזול במדינה ומוסדותיה (מעודד העלמת מס, וכדומה). על זה נוסף הרובד של אחוז ניכר מהמשרתים שבעצם מתבזבזים והתרומה שלהם אפסית בגלל חוסר היעילות של המערכת. זה גם מצב שמזין את עצמו, שהרי ככל שיש יותר קבוצות שפטורות משירות, זה מעודד אחרים לחפש לעצמם פטור כזה או אחר, כי "למה אני צריך להיות פראייר". הפתרון: כל אזרחי המדינה זכאים למלוא זכויותיהם הבסיסיות. אין לשלול מהם ביטוח לאומי, אין להפלות בין מקבלי קצבאות, וכו´. האם זכות הבחירה, והזכות להיבחר, או במילים אחרות, הזכות לקבוע מה יקרה בשלטון, היא זכות בסיסית של האדם? לדעתי לא. אם לא תרמת, גם לא תקבע לאלה שכן תרמו איך לנהל את המדינה. על כן: חוק שירות חובה קובע שכל אזרח במדינה, חייב לשרת את מדינתו, באחת מהמסגרות שייקבעו. (לא רק צבא) הזכות לבחור ולהיבחר לכנסת תוענק לאזרח רק לאחר ששירת באחד ממסגרות השירות. (אז מה אם יוכלו לבחור רק בגיל 20-21?) מספר חודשי השירות ייקבע אחת לכמה שנים ע"י גוף מוסמך (א-פוליטי). כמה בעיות שנפתרות בעזרת החוק: * מערכת הבריות קורסת. מדוע לא להפנות כח אדם לשירות במערכת זו? כן יוכלו לתגבר את מערכות החינוך (עיירות פיתוח), משטרת התנועה, איכות הסביבה. * חרדים, ערבים, וכל מגזר שמרגיש שאינו יכול לשרת עם אחרים, יוכלו לשרת בתוך המגזר שלהם, ולתרום לסביבתם הקרובה. * החוק מכריח כל אזרח במדינה להחליט אם הוא רוצה להיות נאמן לה, או לא. אין יותר אוכלי חינם, או גיס חמישי. * צבא ארה"ב, שהוא צבא שמתגייסים אליו תמורת תשלום נאה, ולימודים חינם, נחשב לצבא העניים, השחורים, האלימים, והמדוכאים. כל אמריקאי יודע שחייל בצבא זה לא שם נרדף למוצלחות. יש אינטרס למדינה לשמור על כך שגם בני העשירים, בני הטובים, ובכלל אוכלוסיות חזקות שיכולות להרשות לעצמן לא להתגייס, ימשיכו לאייש עמדות בצבא כדי לשמור על צבא מתוחכם ובעיקר מוסרי. (יש גיוס חובה גם במדינות שאין עליהם איום בטחוני) * מי שתורם ממיטב שנותיו למדינה, מרגיש מחוייבות אליה. אני מוכן להמר על כך שבעקבות חוק כזה יופחתו אחוזי העלמות המס והעבודה השחורה, והפשיעה, בקרב מגזרים שאינם משרתים היום. * אפילו הבעיה הדמוגרפית נכנסת כאן. ערבי שעויין את המדינה לא ירצה לשרת אותה. תהיה לו בחירה. יהיה הבדל ברור בין הנלחמים במדינה לבין אזרחיה השלבים, הבחנה חשובה במצבינו היום.

Le Fay

New member
בדיוק לזה אני מייחלת מאז.

יש עוד עשרות פעילויות למען הקהילה שאפשר לכלול בשירות לאומי מסוג זה. בדנמרק זה עובד לגמרי לא רע, רק ששם לא מתנים בזה את זכות הבחירה - זו חובתו של כל אזרח (רוצה להיות אזרח - תשתתף. לא רוצה - חפש לך ארץ אחרת).

הצבא זה לא גוף מוסרי

איך שלא מסתכלים על זה (ע"ע "כדי לשמור על צבא מתוחכם ובעיקר מוסרי"). גם כש"בני הטובים" שירתו בצה"ל הוא לא היה מוסרי, אלא שהיו להם מספיק קשרים ושכל כדי להסתיר ולטשטש את השטויות שהם עשו. מלבד זאת, הרעיון נפלא: לתת כפי יכולתך ולקבל לפי צרכיך. לו רק היינו יכולים להגשים את חזונך! (לגבי מניעת זכות הבחירה זה נשמע קצת בעייתי בעיקר כשמדובר באנשים שלא יכולים לתרום למדינה או מתקשים בכך בגלל מוגבלות פיזית) plato for president

מיכל25אב

New member
היום אני שומרת על:

"ואהבת לרעך כמוך"
מה תגידי עכשיו? פינת המצווה היומית...

ובגירסה החרדית...

ואהבת לרעך כמוך, או שאני אפרק לך את הצורה! הבנת?! (מלווה בתפיסת הצאוורון וטילטול הבהרה)

ש חף

New member
אופיתכם!!!

כל דבר שכותבים פה זוכה לעיוות של מה שנכתב, לביקורת ולקיצוניות. כתבתי שאני לא בקטע של להשמיץ את כל החרדים, נושא ההשתמטות מכעיס אותי ואני לא מכלילה,לא כולם משתמטים. רק הבאתי לכאן את התמונה הזאת. <שוקלת לא לכתוב כאן יותר>

לפי פרויד האדם פועל מ-2 מניעים.

א. כעס. ב.מין. כך שזה טבעי לכעוס. ולפעמים זה לא טבעי שלא לכעוס. אגב שחפית איפה את שוקלת כן לכתוב?..

ש חף

New member
עם כל הכבוד לפרויד...

(ושאף אחד לא ישמע) אני שוקלת לעבור לכתוב בפורום "חוזרים בתשובה"!

עם הסגנון והיושר שלך....

את הולכת לשבור שם את השיא שלי ולהחסם תוך 37 שניות >בהצלחה<

ד"ש חם לאריאלה - תגידי לה...

שאני שלחתי אותך ותהיה לך שם פרוטקציה וקבלת פנים מלכותית.

עובד אלילות?????

על מה אתה מדבר?? אתה לא מעודכן??? זמן האלילות מזמן כבר חלף עבר לו פה כולם עובדים את אלוהים(ית) האחת היחידה והמיוחדת

אני לא חולק עליך

חס ושלום, אבל אני עובד את כל סוגי האלילות, אלילת הבשן, האמורי, החיטי,החיוי, היבוסי, אשכנז וריפת ותוגרמה, ועוד כהנה וכהנה. בקיצור כל מי שמכריזה על עצמה כאלילה אני עובד אותה.

למעלה