חוק השילוש

St Frangelico

New member
חוק השילוש

חברס,אני רוצה שתגידו לי מה אתם חושבים ,אם חוק השילוש באמת קיים או שזה מיטוס שהתפתח וכולם מכירים אותו כהזהרה בשימוש בקכישופים "שחורים" אני חושב שזה לא קיים.. תגידו לי מה אתם חושבים?

zivf23

New member
דעה אישית

אין לי מושג לאיזה מהחוקים שהוכרזו ונוגעים למספר שלוש הכוונה. לטעמי האישי זו בוודאי מוטציה גסה וברברית לחוק קוסמי בסיסי, שגורדייף מזכיר פעמים רבות בשם "חוק השלושה" ואין לו קשר לכישוף או אזהרה, אלא חוק כמו שגרוויטציה זה חוק, כלומר חוק טבע. חוק השלושה שאני מכיר מדבר על כך שכל פעולה שהיא, ישנם שלושה מרכיבים: פעיל, סביל, ומפעיל. לדוגמה: אובייקט-סובייקט-התבוננות - הסובייקט מתבונן על האובייקט, והפעולה שנוצרה היא התבוננות. מומלץ בחום להקדיש קצת זמן למצוא פעולות או אירועים שמתרחשים בחיינו, ובד"כ אנחנו מבחינים בגורם אחד מן השלושה, שניים גג, ובכך מפספסים את כוליותה (הוליסטיותה) של הפעולה והבנתה השלמה זיו

אין קשר בין השניים

"החוק המשולש" - "ThreeFold Law" (משתמשים במילה שילוש יותר במובן של ה"שילוש הקדוש" הנוצרי) הוא כלל וויקאני המתייחס לחוק הקארמה, אשר מסורות מאגיות חדשות (אשר מתבססות רבות על המסורת הוויקאנית) שאלו אותו. ההבנה של כלל זה לוקה בחסר הן בקרב וויקאנים והן בקרב לא וויקאנים. אחד הדברים המובנים פחות הוא, שכלל זה לא מתייחס אך ורק למאגיה, אלא לכל אספקט בחייו של האדם. לאחרונה, העליתי השערה כי "חוק השלושה" נובע מההגדרה הבודהיסטית לקארמה, מאחר וגרדנר, "אבי הוויקה", הושפע רבות מהבודהיזם. מאוד ייתכן כי מדובר גם בהשפעה של קראולי, אם כי הסבירות לזה לא גבוהה במיוחד. על כלל זה אשמח להתדיין עימך במקום המתאים לו - פורום פגניזם בישראל (337).

מכיוון שאני מנקר לגמרי עכשיו,

אין לי מספיק תאים אפורים בשימוש כרגע, ולכן לא ממש נכנסתי לעומק ההודעה שלך. אבל אם חוק המשולש או איך שלא תקרא לזה, ואם זה באמת מה שאני חושב שזה, למה העולם לא הוגן? למה אנשים לא מקבלים עונשים ופיצויים לפי מעשייהם? כמובן שיכול להיות שממעודעה הזאת ממש לא קשורה לשרשור הזה ואני סתם כותב שטויות... בכל אופן לילה טוב לכולם

זו שאלה שתתאים יותר לפורום תאולוגיה

אבל בקצרה - רבים כל כך תהו על אותה שאלה. דתות שונות ענו על השאלה באופנים שונים, בין אם משפט שלאחר המוות, גיהנום/גן-עדן, גלגולים חוזרים וכדומה. מתוך התובנות שפתחתי במהלך דרכי המאגית, הבנתי כי אין "הוגן" ו"לא הוגן", כשם שאין שחור ולבן. הכל קיים כדי שנוכל ללמוד מזה, אם תרצה אולי לראות זאת כך (ויש רבים אשר מעדיפים לראות זאת כך). יש את מה שקורה. אתה בוחר כיצד לנצל את זה. אין "רע" ו"טוב", רק מה שנתפש בעינינו שכזה. אני אישית (שמאמין גם בגלגולים קודמים) מסגל לעצמי ראיית עולם פסיכולוגית משהו שמסייעת לי להתמודד לעיתים עם "רוע" - מי שעושה משהו "רע", לא עושה זאת כי טוב לו. רע נובע מרע. גם אם פגיעה מכוונת באדם אחר (ונשים כרגע בצד את נושא ההגנה העצמית) נראית כדבר טוב לעשותו, היא עדיין מגיעה מרגש של פגיעות בתוכנו.

Swicca

New member
אתם מסתכלים על זה ככה אבל בעצם ...

... אתם לא יודעים מה עובר על הבנאדם השני ואולי "חוק השילוש" או "כוח קוסמי כלשהו כן פועלים על צדק ... ונגיד והבנאדם הזה נורא אוהב לפגוע באנשים אחרים ומתעלל כל הזמן בכולם אבל אז יום אחד בהיר הוא הולך לו להנאתו ברחוב ובום ... עברה משאית והראש שלו מרוח על הריצפה והוא עדיין חיי למשך 8 השעות הבאות (על תנסו להבין ...חח יש לי כאב ראש מציק ביותר .. חח מסקנה לא לשתות הרבה כל כך ...) וסובל מכאבים נוראיים עד לרגע מותו ונזכר בכל הדברים הנוראיים שהוא עשה ... זאת אפשרות .. אבל אולי העולם באמת לא פועל ככה (כמו שמוסורוסקי אמר כבר) אולי הוא פועל על דרך חשיבה ולמידה ושכל אירוע בחיים אמור להשכיל אותך , נגיד מישהו כל הזמן מציק לאנשים אחרים או בלה בלה בלה ואתה ראית את זה ואתה רואה שהם סובלים אז להבא תדע או א' להתרחק מכאלה אנשים או ב' לא להיות כמו אותם אנשים (הקטע של הסבל שהם גורמים לסביבה חחח) ... או קיי ! ואני בטוח שיש עוד המון אפשרויות ואני אשמח לדבר אלהן כשאני ארגיש יותר .. יום טוב לכל חברי הפורום ! ^_~

למעלה