חוק המשיכה

Anna Vasserman

New member
חוק המשיכה

לבטח ראית/ קראתם/ שמעתם על "הסוד"

"הסוד" מתייחס ל"חוק המשיכה" (The Law of Attraction). חוק המשיכה אומר שאם אנו מתרכזים במשהו מסוים, אנחנו בעצם יוצרים אותו ומאוחר יותר אף נזכה לראותו בחיינו האמיתיים.

אם אנחנו מתרכזים בדברים הרעים - אנחנו מושכים עוד דברים רעים. למשל, אם אדם מסתכל כל חודש על חובותיו וחושב על כמה שמצבו שלילי - הוא רק יביא על עצמו עוד ועוד מצבים מהסוג הזה.
אם אנחנו מתרכזים בדברים הטובים - אנחנו מושכים אלינו עוד דברים טובים.

תאוריית הסוד טוענת כי המחשבות הן מגנטיות, ויש להן תדר. כאשר אנחנו חושבים, המחשבות האלו משוגרות ליקום והן מושכות כמו מגנט את כל הדברים הדומים שנמצאים באותו תדר. כל מה שמשוגר כלפי חוץ, חוזר למקור. והמקור הזה, זה אנחנו.
אפשר לדמות את הרעיון של הסוד למגדל שידור. אנחנו מבינים שמגדל השידור של תחנת טלוויזיה משדר באמצעות תדר, והתדר הופך במקלט הטלוויזיה שלנו לתמונות. רובנו איננו מבינים איך זה עובד, אבל אנחנו יודעים שלכל ערוץ יש תדר, וכשאנחנו מתכווננים לתדר הזה אנחנו רואים את התמונות במקלט הטלוויזיה שלנו. אנחנו בוחרים את התדר על ידי בחירת ערוץ, ואז אנחנו מקבלים את התמונות שמשודרות בערוץ הזה. אם אנחנו רוצים לראות תמונות אחרות במקלט שלנו, אנחנו מחליפים ערוץ ומתכווננים לתדר חדש. הרעיון הוא שאנחנו כמו מגדל שידור אנושי, ואנחנו חזקים מכל מגדל שידור שנוצר עלי אדמות. השידור שלנו יוצר את חיינו ואת עולמינו. השדר שלנו מועבר באמצעות המחשבות שלנו. התמונות שאנחנו מקבלים משידור המחשבות שלנו, אם נרצה או לא, אלו תמונות חיינו.
שלושת השלבים של השימוש בסוד הם:
1. בקשו - עצמו את עיניכם והתמקדו בדבר שאותו אתם רוצים. תרגישו כאילו שהוא קיים כבר, שהוא חלק מחייכם. תאמו בין המחשבה להרגשה ובכך תצרו את הבקשה בראשכם ותשלחו אותה ליקום.
2. האמינו - לרגע אחד אל תפקפקו באמונתכם בסוד. תחיו כאילו הדבר אותו אתם רוצים הוא כבר שלכם. רגשות של פחד, כעס או עצב יכולים לשבור את אמונתכם ובכך למנוע את קיום הבקשה.
3. קבלו - בתוך זמן מסוים הדבר אותו ביקשתם יגיע אל חייכם. הוא לא יהיה בהכרח תואם (למרות שקרו מקרים רבים שכן) לבקשה ההתחלתית אך ללא ספק ישביע את רצונכם.

אז אני אומרת, בואו נתרכז כולנו במחשבות חיוביות על זוגיות
, נסתכל על תמונות של זוגות מאושרים, נצייר בעצמנו תמונות של זוגות מאושרים וכל פעילות אחרת שתמשוך רגשות חיוביים.

ובתור התחלה, אני שמה כאן תמונה, שיש האומרים שיש לה כח מאגי שמושך זוגיות. התמונה היא "the kiss" של הצייר Gustav Klimt.

ראסטלין

New member

לפי דעתי הלך מחשבה כזה יוצר תבניות וציפיות ואז נהרסים יחסים כי אותו אדם לא עמד בול בתבנית.

אין חוקים, אי אפשר לדעת במי תתאהב...

ראסטלין

New member
זה בלתי נמנע לבנות תבניות ותוכניות...

עדיף לא לחשוב על זה וכאשר מתחילה זוגיות פשוט לזרום, כלומר לעשות דברים עם הבן/בת זוג ביחד ולא להתחיל לממש את ה"תוכניות" של מה אעשה כאשר יהיה לי חבר/ה

טוב

לא התעמקתי יותר מדי בהודעה... קראתי ברפרוף.

אני הייתי בטוחה שמדובר על מצב שמזמנים אהבה וזוגיות לחיים ולא על מצב שבו מתכננים תוכניות לזוגיות לכשתבוא.

ראסטלין

New member
דעתי בנושא :

להתחיל למלא את החיים בדברים שאוהבים, תחביבים, חברים, משפחה...
הכי חשוב זה להכיר את עצמך, כאשר תגיע האהבה, תוכלו להתמקד בה ואיך את/ה משתלב בה

Anna Vasserman

New member
נכון מאד!

זה מאד חשוב למלא את את החיים בדברים שאוהבים, תחביבים, חברים, משפחה...

זו תואם בדיוק למה שכתבתי בפוסט שלי.

דברים חיוביים כדי למשוך עוד דברים חיוביים.

לא דיברתי בכלל על תבניות.

ראסטלין

New member
אסביר.

כתבת : "אז אני אומרת, בואו נתרכז כולנו במחשבות חיוביות על זוגיות , נסתכל על תמונות של זוגות מאושרים, נצייר בעצמנו תמונות של זוגות מאושרים וכל פעילות אחרת שתמשוך רגשות חיוביים. "

אם תסתכלי על זוג מאושר ולדוגמא יראה לך מאוד רומנטי שהגבר חופן את הפנים של הבחורה (
שריטה שלי ), ואז תדמייני שהבן זוג העתידי שלך מנשק אותך כך, אז אם במקרה הבן זוג שלך לא ינשק אותך ככה זה לא יסתדר לך בפנטזיה.

זאת כוונתי,

Anna Vasserman

New member
אוי נו באמת...

הכוונה היא להתרכז במחשבות חיוביות על זוגיות, לא על פעולות ספציפיות.

חוץ מזה, אם תקרא שוב את שלושת הסעיפים על איך עובד "הסוד", תראה שבסעיף השלישי כתוב:

3. קבלו - בתוך זמן מסוים הדבר אותו ביקשתם יגיע אל חייכם. הוא לא יהיה בהכרח תואם (למרות שקרו מקרים רבים שכן) לבקשה ההתחלתית אך ללא ספק ישביע את רצונכם.

shayCn

New member
תקשיבי,אבל יש משהו במה שהוא אומר

לפעמים אנשים מכניסים את עצמם לתבניות ספציפיות גם במקרה של זוגיות.
דוגמא : אם מישהי מדמיינת לה בן זוג שצריך להתנהג באופן מסויים,
חתונה מפוארת ולא מוכנה להתגמש במציאות,אז הסינונים שלה יהיו
רצחניים ויתכן שהיא לא תמצא בדיוק את מה שחיפשה.

io1977

New member
יש לי סוד בשבילך

לא עובד!!!!

רוצה משהו בחיים לכי תעבדי בשבילו תרתי משמע!!! אז זה יגיע! תשבי תחלמי תמשיכי לחלום, איך אני שונא את כל הפוצים האלה אם שטויות ניו אייג' שלהם

Anna Vasserman

New member
למה כזו פסימיות. ומה הקשר למה שכתבתי?

אני כתבתי לא לעבוד?

כתבתי להתרכז במחשבות חיוביות. זה הכל.

אתה יכול ללכת למפגשים, מסיבות, מקומות בהם אתה יכול להכיר אנשים, להירשם לאתרי הכרויות וכו', אבל אם תהיה כל הזמן במחשבות שליליות על זה שאתה לבד ולא מצליח למצוא - אז לא יעזור לך כלום.
ואם במקביל לחיפושים תהיה חיובי, ותתרכז בדברים חיוביים הקשורים לזוגיות - אולי זה יביא את האנרגיות הנכונות ותמצא.

אי אפשר לשקר את הלב

תכלס זאת מניפולציה אחת גדולה כי אפילו אם נגיד שהחוק הזה נכון.
עדיין מה שהבן אדם בלב שלו חושב זה מחשבות שליליות, ואז הוא ינסה להשתמש ב"טריק" של הסוד כדי לנצח את המחשבות השליליות שלו.. קוראים לזה בעצם להדחיק. הוא ינסה לשנן ולהגיד לעצמו יהיה טוב וכאלה.. כשברור לו בלב שלו שהוא עושה את זה כי באמת בפנים הוא מפחד ממשהו רע.. אחרת למה לו לעשות את זה?
הלב שלך יודע את האמת, וזה הסוד האמיתי .. ואי אפשר לשקר את הלב ו"להתרכז" במשהו אחר.
עצם הניסיון להתרכז במשהו אחר ולהדחיק את הרע למעשה מגדיל את הרע ויוצר את האמונה הרעה.
אני מציע הפוך, אתה חושב מחשבות שליליות? טוב מאוד! תודה במה שאתה חושב, תגיד את האמת של הלב שלך, ועכשיו תבחן האם זאת האמת?
אם תגלה שמה שאתה מאמין בו הוא שקרי.. אז קיבלת פתור, וזאת המחשבה החיובית האמיתי.. שגילית שהמחשבה השלילית היא בכלל הייתה מחשבה שקרית.
והעיקר - לא לפחד כלל.
בהצלחה.

ביירון קייטי קראה לזה שיטת "העבודה"

זה לא בהכרח יפתור את הבעיה. לפעמים המחשבה השלילית שלא תצליח לא נמצאת שם סתם, אלא כי יש משהו דרוש שיפור, ואז צריך להשקיע עבודה ולשפר אותו.

אנשים אוהבים פתרונות קלים: לספר לעצמם שיהיה בסדר ולהאמין בזה ("הסוד"), או לפרוק את המחשבות השליליות ואז להפריך את אמיתותן (ביירון קייטי). אנשים אוהבים את זה, כי זה קל. העניין שלפעמים צריך ממש לעבוד, להשקיע בנקודות חלשות כי הן מקשות על ההצלחה.

יש הרבה דוגמאות

אדם שלא מצליח להתקדם בעבודה.
אדם שלא מצליח בבחינות.
אדם שקשה לו להיכנס לקשרים בזוגיות.
אדם שלא מצליח להוריד במשקל.
ועוד ועוד ועוד....

לא תמיד הבעיה טמונה במחשבות שליליות שהשתלטו.

אדם שלא מתקדם בעבודה - אולי לא משקיע מספיק ביחסי אנוש. אולי לא "מלקק" לאנשים הנכונים. אולי הדעה המקצועית עליו לא מספיק טובה מסיבה מסוימת. צריך להבין מה הסיבה ואז לפתור.

אדם שלא מצליח בבחינות - אולי לא לומד בצורה יסודית מספיק. אולי סובל מחוסר שינה בלילה שלפני הבחינה שפוגע בביצועים. אולי מגיש את הבחינה מבלי לעבור עליה פעם שניה (ואפילו שלישית).

אדם שקשה לו להיכנס לקשרים טובים בזוגיות - אולי יש פרט בחייו שמפריע לפרטנרים פוטנציאלים, אולי הוא לא משקיע מספיק במראה חיצוני, אולי הוא נתפס כמזלזל מדי, אולי הוא לא יוזם מספיק. אולי יש לו קושי לקרוא רמזים ולהבין מתי הצד השני מעוניין במשהו רציני, ומתי בסתם להעביר את הזמן בכיף.

אדם שלא מצליח להוריד במשקל - אולי לא בודק כמה קלוריות בדיוק הוא מכניס לפה. אולי קצב חילוף החומרים שלו איטי, אולי אוכל מזונות שמקשים עליו להישאר שבע, אולי לא עושה מספיק כושר, או לא עושה את סוג הכושר הנכון עבורו.

השורה התחתונה היא, שכל דבר שרוצים לעשות ולהצליח, צריך להבין מהם הגורמים שקובעים האם תתרחש הצלחה (פרט לסתם מזל), ומה המשקל של כל גורם. צריך להבין בדיוק על מה נופלים, ואת הנקודות החלשות לשפר, ולהפוך לחזקות. עם הזמן האסטרטגיה הזו תוביל להצלחות.

למעלה