חוק המשיכה

בינתיים המוסלמים יותר דתיים מאיתנו

(אולי למראית עין)
לכן הם גם יותר קרובים לכס המלכות של העולם (מאיתנו בטוח)
יש להם רק את אדום
ואוטוטו הקרב על ירושלים , הטבור של העולם
למה דווקה בנו שם מקדש להשם, דווקא על הטבור ?
זה לא אחלה סודות לגלות ?

"ביהדות הרעיון של "תשובה""
מסכים איתך לגמרי, אם פעם תרצה לשמוע פרשנות שלי למידת הדין שכולל איזה סוד בריאה מעניין ויפיפה
שיעזור לך לפשט את כל עיניין הדין והתשובה , אז אני אשתדל, כי זה יהיה קצת ארוך וחופר עם מלא תחומים

מה שכן מידת הדין פועלת עד שאתה עושה תשובה
או שאולי נקרא לזה מעין מידת הדין, משהו שהשם צימצם לנו כי אין אנחנו יכולים לעמוד בה

"שהרי ברגע שאדם עושה רע הוא מת במקום או מקבל עונש במקום בדיוק כמו שהטבע בנוי בעיניינים מסויימים."
נו, גם הטבע זו מערכת סגורה, למה שברוחניות זה לא יהיה כך?

"ישנם אנשים לא רוחניים כל וכלל - והם לא מתים ולא קורה להם כלום לא יודע מאיפה אתה מביא את זה.."

החוכמה האלוקית אומרת לך שבחייהם נקראים מתים
ואני סתם ת"אביבי שרואה המון אנשים ביום, ואני אומר לך שהם מתים
ואם מישהו חושב אחרת , אז הוא מוזמן קודם להגדיר מה הם חיים בעינייו ומשם נצא לדרך

"תרצה באמת שתבנה ירושלים שזאת תהיה הכוונה שלך !"

יפה, ולמה אומרים לך להפוך את זה לרצון, תרצה באמת, תאמין
נשמע בדיוק כמו הרעיון שאנה העלתה, ויג'ואליזיישן, ואז זה הופך למאניפסטיישן
אפילו היהדות אומרת לך שצריך לרצות חזק בשביל שזה יבוא
פה מדובר בקנה מידה שהעם כולו צריך להתחבר למודעות הגבוה והמאוחדת שיצרה עבורינו התורה, ושם לכוון כולם כאחד ולשמש כאדם אחד מוח אחד (אדם הראשון) ובכל לגבור על כל אויבנו ושונאינו
הרי למה אחדות ?
יצירת/חיבור לאינטרנט של תודעה גובה יותר
הרבה יותר מתודעה פרטית

אתה איתי ?

אז רגע

אם אני מזמנת חניה מהיקום ואני מוצאת אחת כזו, זה סתם בפוקס?

KUK NICK

New member
לא יודע אם שמת לב..

אבל לא דברתי על אם הגישה הזו פועלת או לא .. דברתי רק על זה עבודה זרה.

יתכן מאוד שהגישה הזו עובדת אבל עדיין זו עבודה זרה.

KUK NICK

New member
אז ככה:

בתקופת הנבואה, היו נביאי ישראל מתקשרים עם הבורא בצורה חוייתית בלתי אמצעית.

כיום אנחנו לא יכולים לתקשר עם הבורא, אבל אנחנו כן יכולים להתחבר אליו באמצעות: לימוד התורה [כך אנחנו מגלים את רצונו], התפילה [כך אנחנו מגלים את רצוננו], המצוות [כך אנחנו נפגשים איתו].

x shahaf x

New member
בעיני זה תוצאות של שטיפת מוח

כי למען האמת, הדברים שאנה כתבה נשמעים הרבה יותר הגיוניים מהדברים שאתה אומר (ואני לא ממש דוגלת בשום שיטה)
אתה באמת מאמין בנביאים שמדברים עם אלוהים? (ומה קרה היום? אין מסלול גלישה ישירה?)
ולדבריך- "אם אנחנו לומדים תורה אנחנו מגלים את רצונו" או "אם אנחנו עושים מצוות אנחנו נפגשים איתו"
סורי, בעיני זו דווקא עבודה זרה (כן, לי היא זרה!)

KUK NICK

New member
האם תורת הקוונטים נשמעת לך הגיונית ?

מה לעשות שנכונות או אי נכונות הדברים לא הולכת לפי מה שהגיוני בעיניי שחף, במיוחד שאת בעצמך קורבן לשטיפות מוח של החברה המודרנית בחסות פירסומות, טלויזיה, סרטים, עיתונות וכל מה שמשפיע את המודע והתת מודע שלך.

x shahaf x

New member
כולנו קורבנות של שטיפת מוח

כזאת או אחרת.
אבל למרות ההשפעה של גורמים חיצוניים - יש לי שיקול דעת.
העניין והבעיה ביהדות הוא לקבל דברים כמו שהם, בלי להרהר, בלי לפקפק, בלי לשאול שאלות ויותר מכך, כל מה שלא מתאים לרוח הדת, התורה והמצוות הוא "עבודה זרה", טומאה וכו'.
זאת בעיה! ברגע ששוללים את זכותך לנהל משא ומתן, לחשוב באופן חופשי או לנהל ויכוח ענייני (ואפילו קנטרני) זה לא בסדר...

KUK NICK

New member
אז ככה..

[תראי איך השקעתי בך בתשובה מפורטת ומנומקת.]

מאחר והצהרת שיש לך שיקול דעת, ברשותיך אני אציג לך עובדות שאמורות לשנות את דעתך ביחס לטענות שאת טוענת.

1. "כולנו קורבנות של שטיפת מוח כזאת או אחרת" - מסכים עם כל מילה.

2. "העניין והבעיה ביהדות הוא לקבל דברים כמו שהם, בלי להרהר, בלי לפקפק, בלי לשאול שאלות ויותר מכך" - אני חייב להגיד שמאוד הצטערתי לראות כזו בורות ביחס ליהדות [אני לא מאשים אותך חלילה, את קורבן של החברה, גם אני הייתי שם].
א. אני מבין שאת לא יודעת שכל ספרי הגמרא הן בעצם פרוטוקול של ויכוחים ? אני חושב שאין תחום בעולם שאפשר לומר עליו שהוא יותר מהרהר ומפקפק בדברים מאשר היהדות. גשי לבית הכנסת הקרוב לביתך, קחי ספר גמרא או מישנה ואת תראי מה זה מלחמה על כל אות !!!!, מלחמה על מי צודק בין רבנים.
ב. אני מבין בנוסף את לא הולכת לשעורי תורה בזמנך החופשי - כי אם כן היית הולכת היית יודעת, שמפגיזים את הרבנים בשאלות, יותר מזה, הרבנים נותנים מקום לשאלות, רוצים שישאלו שאלות ורוצים שיפקפקו בדברים.
ג. אני מבין שאת לא יודעת מה זה לימוד בחברותא - לימוד בחברותא היא שיטה יהודית לשים 2 תלמידים שילמדו ביחד בשביל שיתווכחו, כי רק מתוך ויכוח נוצרות דיעות רבות ורק ככה יש אפשרות להתקרב אל האמת, מה שאי אפשר בלימוד לבד.
ד. אני מבין שאת לא מכירה מאמרים של הרב קוק והרמב"ם בנושא אמונה - שאדם מחוייב לפקפק באמונה שלו, אפילו אם הוא נולד למשפחה של דוסים עם פאות וזקן, לכן אמונה עיוורת על פי היהדות היא אמונה רעה מאוד.

3. "כל מה שלא מתאים לרוח הדת, התורה והמצוות הוא "עבודה זרה", טומאה וכו'." ---- מספר טעויות:
א. אתאיזם למשל - היא לא ממש מתאימה "לרוח הדת" והיא לא עבודה זרה.
ב. "עבודה זרה" זו הגדרה כללית לתפיסת עולם שמגדירה את הישות שאתה עומד מולה לכן המשפט שאת טוענת הוא סתם התנגדות להגדרה של מילה ולכן אני לא מבין מה את רוצה ?, יש לך בעיה עם ההגדרה, תגדירי מחדש פגניות, תוציאי ספרים, ואם עולם הפילוסופיה יקבל אותן, הן יהפכו לשגורות בפי הקהל, אני בסך הכל משתמש בביטויים מקובלים.
ג. המסורת היהודית אומרת שבית המקדש הראשון חרב בגלל עבודה זרה, כלומר יהודים עבדו עבודה זרה. ואפילו יותר מזה, ישנם יהודים שומרי תורה ומצוות בימיינו שנופלים בביטויים של עבודה זרה.
לדוגמא, לפני שנתיים הייתי באומן ובא אלי איזה חסיד עם זקן ופאות ואומר לי "אחי בוא להתפלל לרבי". כמובן שזהו משפט אלילי לחלוטין. אנחנו לא מפללים לשום רבי, ולשום ספר תורה ולשום קברי צדיקים, אנחנו מתפללים לאלוהים בלבד.
ד. אני מבין שאת לא יודעת מה פרוש המילה "טומאה" ?

4. "זאת בעיה! ברגע ששוללים את זכותך לנהל משא ומתן, לחשוב באופן חופשי או לנהל ויכוח ענייני " ---- אין לי מושג על מה את מדברת.
את מוזמנת להגיע לשיעורי תורה או ללמוד תורה עם בנות, ולנהל אחלה משא ומתן - על זה בנויה היהדות! על ויכוחים בכדי להגיע לאמת.

לסיכום, אם אכן יש לך שיקול דעת, את בטח מבינה שהרושם הראשוני והלא נבדק שהיה לך כלפי היהדות הוא מוטעה.
את מוזמנת לבדוק מילה במילה את מה שכתבתי, ללכת לבית כנסת, לשאול שאלות, לבדוק בספרים, ללכת לשיעורים ולראות שכתבת כאן הכפשות ללא בסיס שנובעות מדימיון ודיעה קדומה ולא מבדיקה מעשית בשטח.
יפה יהיה אם תחזרי בך לגבי העובדות שהצגתי, אני לא מבקש שצהירי על אמונה, אבל לפחות תצהירי שהיהדות אכן בנויה על שיקול דעת והירהור אחרת זה פשוט להתעלם מהמציאות.

x shahaf x

New member
אני מעריכה את ההשקעה

באמת...
ואני אפתח בבקשה ש'בוא נחליט שנשמור על תרבות הדיון, לא משנה מה'
ו... מותר גם לא להסכים, כי אנחנו כנראה לא נשכנע אחד את השניה מהסיבה הברורה שאתה בא ממקום של חוזר בתשובה (כנראה וסלח לי אם אני טועה) ואני ממקום של 'הייתי שם, חייתי איתם, חוויתי אותם, נשמתי אותם ו... למרות הכל החלטתי לחזור בשאלה'.
לשם הגילוי נאות אציין כי אני חייתי בחברה מאד קיצונית (חסידות) ולא מתונה באופן יחסי.

מתחילה מ2- אתה לא מכיר אותי, אתה לא יודע אם אני מדברת מתוך בורות, בבקשה אל תסיק מסקנות שעלולות להתפרש כשחצנות!
בעיני היהדות כופה עליך את דעתה וזה עוד המון קודם- בזמן מתן תורה נכתב שבני ישראל עמדו בתחתית ההר, אמר רב אבדימי בר חמא: "מלמד שכפה עליהם הקב"ה את ההר כגיגית, ואמר להם: "אם אתם מקבלים עליכם את התורה- מוטב, ואם לאו שם תהא קבורתכם" (בבלי מסכת שבת דף פ"ח עמוד א') אם זאת לא כפיה, מה כן?

3. אין לי בעיה עם עבודה זרה, אבל בעיני, עבודה זרה היא כל מה שאני מגדירה זר, אז בעיני אתה עובד עבודה זרה וזו כמובן זכותך המלאה, וכמובן שאתה לא תענש על זה (מה שכן יאמרו לך בעולם הדתי / חרדי אם אתה לא תואם את ציפיותיהם)
אל תניח שאני לא יודעת מהי טומאה, אבל מספיק לי להתנגד להגדרתה בתורה כשאני שומעת שאפר של פרה אדומה מטהר אנשים מטומאתם.

4. כאן זה מתחיל ונגמר! באמת אין לך מושג על מה אני מדברת, אני לא בטוחה שגדלת עם דוסים כדי להבין באמת את משמעות הדברים.

לסיכום, אל תניח הנחות, אל תסיק מסקנות.
אנחנו לא מכירים בשביל שתוכל לעשות את זה וזה לא הוגן.
גדלתי בתוכם, ובאמת שניסיתי להאמין (משום מה) ולנהל שיחות מתישות ומורכבות לפני שגמלה בליבי ההחלטה לצאת בשאלה.

טלויזיה/ רדיו / עיתונים לא היו בלקסיקון שלי אפילו.
גדלתי על "ספר החינוך", "חובת הלבבות" ו"הכלי יקר", וכמובן שעל שולחן ערוך וכו',
יש לי בבית (עדיין) ספריה נכבדת של ספרי קודש, גמרא, משניות עם מרבית הפוסקים לדורותיהם.

אז אני אצהיר על היהדות את מה שאני יודעת, את מה שאני חוויתי ומה שאני הרגשתי בתוכה (ומרבית מחבריי שגם חזרו בשאלה)
אני מסכימה עם העובדה שיש משהו מאד כובש בתורה וביהדות ולכן ניתן להגיע לאנשים, הרי אם לא היה כלום לא היה לאף אחד שיקול נוסף, אבל יש משהו כובש כנראה גם באיסלם, בנצרות וכתות למיניהן.
אני חושבת שהאדם מעצם טבעו מחפש במה להתפס ולהתלות
אבל זה לא אומר שזה נכון.
אני מקבלת את דבריך בראש פתוח ובסבלנות, למרות שיש לי השגות.
מקווה שתעשה אותו הדבר.

KUK NICK

New member
עכשיו את מתחילה לדבר..

נכון שאני לא מכיר אותך, אבל אני מתבסס על מה שאת כותבת, אם את טוענת שהיהדות היא לא מפקפקת ולא מהרהרת אז זה פשוט לא נכון, והראיה לכך היא - אני.
אין סיכוי שבעולם שהייתי מתקרב לרעיון שאומרים לי לקבל אותו וזהו.. [שמי לב שאני לא אומר "מקבל את הרעיון" אלא "מתקרב לרעיון.."]

2. הציטוט שאת מביאה מהגמרא היא בדיוק הסיבה שלא לומדים תורה ללא רב. כנגד המשפט הזה יש עשרות של משפטים הפוכים.
אז תמיד יהיו את אלו שיגידו - אתה רואה יש פה משפט והיפוכו - וזאת הראיה שהכל זה שטויות
ויהיו את אלו שיתפסו למשפט אחד ויבטלו את האחרים - וזה בדיוק מה שאת עושה וגם דתיים מסויימים עושים לפעמים רק הפוך, בוחרים מה שבא להם ומשמיטים את מה שהם רוצים.
בעוד הגישה הנכונה היא, הניסיון להבין למה זה כתוב ככה ואיך מישבים את הסטירות הללו.

אם מישהו מצטט אותי אומר : "אני אוהב את האדומים האלה".
ואחר כך אומר "לא אוהב את האדום הזה"

יהיה ניתן לומר שיש סתירה ביחס לאהבה שלי לצבע האדום ולפסול אותי למרות שמצד האמת במשפט הראשון התכוונתי לקבוצתי האהובה הפועל תל אביב ובמשפט השני התכוונתי שאני שונא שבנות שמות אודם בצבע אדום.

ורק דרך רב, מלומד וחכם שיודע הרבה ניתן לישב משפטים שלכאורה מתנגשים אחד בשני.

3. ההגדרה שלך לעבודה זרה היא מעולה !!!!! כל מה שמוגדר כזר!!! ולכן הפן היהודי העיקרי שאותו אנחנו עובדים הוא הפן הפנאנתאיסטי. כלומר אנחנו אומרים שהכל אלוהות.
מכירה את המשפט "אין עוד מלבדו" ?
המשפט הזה אומר במילים אחרות - הכול זה הוא. אין עוד משהו נוסף בעולם חוץ ממנו.
ואם הכל זה הוא - אז גם אני חלק ממנו ואז אין את ה"זרות" הזו שאת מדברת עליה.
עכשיו תקראי שוב את תפילת "עלינו לשבח".

4. אני מילדות בודק את נושא האלוהים בכל זוית שאני יכול לקלוט. ותמיד הבטחתי לעצמי שאני לא אתן ל"רעשי רקע" למנוע ממני את הדבקות בשאלות שיש לי.
כלומר אם אני רואה דתי גנב - אני מבין שזה לא מה שקובע אם היהדות נכונה או לא ואני נשאר ממוקד מטרה.
אם אני רואה קהילה דתית שלמה שהולכת נגד קהילה דתית אחרת - שווה לבדוק מדוע יש הבדל בגישות - ולא לומר - טוב אז כנראה ששניהם מבלבלים את המוח.

אני לא רוצה להיכנס איתך לנבכי ההבדל בין הזרמים השונים ביהדות - אבל רק אציין שהפרישה לך מהעולם החסידי מעידה על הדרישה שהרב קוק דיבר עליה לפני 110 שנים. הדרישה ל"תורה הגדולה" בדורות של השיבה לארץ והשיבה של הנשמות הגדולות לעולם. אי קבלה של "התורה הגדולה" הזו תביא את הנשמות הגדולות לפרוש מהתורה ולכפור.
יש אנשי דת שחושבים שיהודים שכופרים בדת הם רשעים בעוד יש החולקים שאומרים שאלו שכופרים הם כופרים במה שקטן עליהם מאחר והם מחפשים את הרעיון הגדול יותר שהלך לאיבוד ב 2000 שנות גלות.

אם תנסי לרגע להסתכל על ההיסטוריה מלמעלה, ממרומי 3000 שנה, את תביני שאם בא לך לרסק רעיון עמוק כמו היהדות שילחי אותם לגלות של 2000 שנה.
את יודעת מה זה 2000 שנה ?!?! פאקינג 2000 שנה. איך משהו יכול לשרוד מאב לבן 2000 שנה ? אמא שלי לא מצליחה לקבל מאמא שלה איזה תבשיל עלוב שלא יוצא לה טוב, אז תחשבי מה זה להעביר אותו 2000 שנה הלאה.
תקשיבי - אנחנו התרסקנו. החיים הלאומיים שלנו היו מפוזרים בעולם. חכמים היו מתכתבים במכתבים עם חכמים אחרים ולרוב לא נפגשים איתם לעולם, איך אפשר להיות פרודוקטיבי במציאות כזו ?
יקח הרבה מאוד זמן עד שנאסוף את השברים של העם הזה שלנו.. אומנם זה כנראה שזה לא יהיה בחיינו אבל בסוף זה יהיה, התהליך כבר התחיל בה' באייר 1948 וזאת הראיה הגדולה ביותר שמשהו במציאות קורה.

x shahaf x

New member
אנחנו לא יוצאים מאותה נקודת התחלה

ולכן, אנחנו כנראה נסתובב סביב עצמנו.
אתה מביא את הדברים שלך והם מאד חיים ותוססים בך כי הם רק נלמדו וכנראה גם הפעימו אותך...
אני... כבר למודת ויכוחים
התמודדתי עם כל רב שנשלחתי אליו והיו כאלה שכבר אמרו לי שלא להכל יש תשובה... צריך פשוט להאמין!

יש דברים שאני מסכימה איתך ויש דברים שלא- אנחנו לוקחים את מה שמתאים לנו, הראיה והשמיעה שלנו סלקטיביות, לא רק בדת אלא בכלל בחיים.
קוקי, אם אמא שלך לא מצליחה לקבל מאמא שלה מתכון כמו שצריך, כנראה שזה לא סתם נקרא "טלפון שבור", כי מה שעובר מדור לדור, כנראה עובר עם סדקים גדולים יותר מלוחות הברית שנשברו למשה.
ולכן... זו כנראה אמת מאד בעייתית.

אני לא מנסה לשנות את דעתך ולא מנסה לגרום לך לחשוב כמוני.
ואם טוב לך במקום הזה ואתה מאושר... אתה כנראה צריך להמשיך...
אולי יום אחד תבין על מה דיברתי ואולי גם לא...

KUK NICK

New member
אני מסכים עם הכותרת.

הדברים התוססים האלה שאת מדברת עליהם, נלמדו אצלי בגיל 18 עד 23/24 , ככה שאני לא יודע למה את אומרת "כי הם רק נלמדו אצלך".

אם יש רב שאמר לך "צריך פשוט להאמין" - הוא צריך לפרוש לאלתר או לגשת מייד לספסל הלימודים וללמוד ולא ליעץ לאנשים וזה לא מעניין כמה שם גדול יש לרב הזה.

אם הראיה ושהשמיעה שלך סלקטיבית - מדוע את סומכת עליה ? אני חושב שהדרך היחידה לסמוך על עצמך זה דרך לימוד של דיעות אחרות משלך - כמו שעושה שופט בבית משפט. בכדי לפסוק, הוא חייב לשמוע וללמוד מצויין את שני הצדדים וזה מה שעשיתי כל חיי ואמשיך לעשות.

להגיד שהאמת בעייתית כי היא לא עוברת מדור לדור כמו שצריך, זוהי האמת ! ואת אכן צודקת, ולזה התכוונו במילה "מסרה" בפתיחת פרקי אבות:

"משה קיבל תורה מסיני,
ומסרה ליהושע,
ויהושע לזקנים,
וזקנים לנביאים,
ונביאים מסרוה לאנשי כנסת הגדולה."

אומר המפרש - בכל פעם שיש מסירה - יש השמטה. [כמובן שהמפרש לא שולף מהמותן, אלא מתוך המקורות ומצפייה בכתובים]
ברגע שאנחנו מודעים למגבלות המציאות ולסיבת ההשמטה של הידע התורני - אנחנו כבר נמצאים בצד האמת למרות החסרון. מאחר ואם אתה מודע לחסרון אולי יום אחד אתה תתקן אותו להבדיל מאם אתה מתכחש לחסרון.

לומר עלי "אם טוב לך ואתה מאושר אז אתה צריך להמשיך" זה לא נכון בעליל כי רוב חיי אני לא עושה מה שעושה לי טוב אלא מה שנכון לעשות. כנ"ל גם את ורוב בני האדם.
אני מניח שהיה יכול להיות לך מאוד טוב לעשות סמים, לאכול ג'נאק פוד ולשכב עם גברים נשואים שמדליקים אותך - אבל מה שעושה לך טוב זה דבר אחד ומה שנכון לעשות זה דבר שני.
או שאני טועה ?

x shahaf x

New member
אוקיי

הראיה והשמיעה של כולנו סלקטיבית ואנחנו עדיין סומכים עליה, עם הסתייגות אולי, אבל סומכים... ככה זה.

אתה טוען שאתה לא עושה את מה שעושה לך טוב, אלא מה שנכון לעשות-נכון מאד... אבל אתה מסכים שלא היה לך טוב אם היית מרגיש שאתה לא עושה את מה שנכון? מה שאומר- שאתה עושה את מה שטוב לך אחרי הכל. (נשמע מסובך
)

KUK NICK

New member
בכלל לא מסובך

אני אסביר לך ככה:

אצלי.. הטוב או מה שעושה לי נעים, לא שייך בכלל למשוואה הזו בכלל.
זהו ניתוח קר ואנליטי של היהדות מול אופציות אחרות שהמציאות מציעה.

אני אגיד לך ככה, ייתכן שהיה יכול להיות לי הרבה יותר כיף, קל, ונעים אם הייתי מגיע למסקנה אתאיסטית.

x shahaf x

New member
לא בטוח בכלל

כי ברגע שיש לך אמונה - החיים שלך קלים יותר.
ברגע שאתה יודע שיש מי שאחראי לכל הצלחה/ כישלון בחיים שלך, החיים שלך הרבה יותר רגועים.
לאתאיסטים קשה יותר כי הם פשוט לוקחים אחריות מלאה... והם לא מתפללים לאף אחד שיושיע או יעזור להם.

KUK NICK

New member
חחחח איזה שטויות

מה את חושבת שאין לי אחריות על החיים שלי ?

הבורא לא חייב להושיע את האדם מהסבל שלו, הוא לא עובד אצלנו, והראיה לכך היא מיליוני דתיים מאמינים שבקשו ולא קבלו דברים שרצו כלל עיניינם של חיים ומוות, ולהרבה מהם לא הגיע מה שהם קבלו.

זה שיש כאלו שחיים את החיים כאילו הבורא חייב להם משהו זאת בעיה שלהם.

למעלה