חוק המשיכה

אם אתה כועס עבור ה' אז זה בסדר מבחינתי

לעיניניינו

תראה
כל מה שכתבת על ההקבלה ללימוד פיזיקה, אני לא ממש מסכים איתו
מהסיבה שגם בתחום הפיזיקה המחקרים הפרוצי דרך נשמרים אצל קבולה מצומצמת שלצורך העיניין נקרא לה האליטה הגבוה של העולם
אני ואתה ומערכות החינוך והאוניברסיטאות שלנו זה רק פטמות שדרכן אנחנו שואבים את מה שהם מרשים לנו לדעת
שזה רוב שקרים וחצאי אמיתות
אז אולי ביהדות לא הייתי קורא לזה שקרים ואינטרסים זדוניים
אבל חד משמעית אני אומר לך שהסודות לא מחולקים לצי-בור, וגם מעטים שיודעים אותם ומתמצאים בהם
אתה לא תקבל את הסודות האלו
תקרא ותלמד כמה שתרצה, אתה כבר לא בדור של להבין , ואין פה גם מי שיסביר לך
מה שאתה מקבל זה הפשט של פשוטי העם
לכן גם אין לך וגם להמון חכמים אחרים מה המשמעות של כל מצווה, ומה הוא פועל בעולם ואין הוא פועל ומה הוא יכול לקלקל וכו'
אתה במקרה הטוב יודע שזה מה שצריך לעשות וזהו, מחר גן עדן (בעזרת השם)
אבל אתה לא מבין את המשמעות והעומק של הדברים, גם הרב שלך יגיד לך שהוא לא מבין את המשמעות הפנימית של כל הדברים, היום זה יותר נעשה ונשמע (לפחות מי שעושה)

"הבורא והבריאה, אלו שני עיניינים שונים. לגבי נושא התקשורת כתבתי לך בהודעה אחרת פה - חבל סתם לחזור שוב"
הבורא והבריאה הם שני דברים שאנחנו צריכים להסתנכרן איתם
איך?, זה עדין לא שמעתי מצד היהדות
דווקא רק אחרי שגדלתי בחוכמות הבנתי הרבה יותר טוב את התורה, ורק אז יצא לי להציץ בכמה סודות
הכעיס אותי שדווקא אני לשמוע במקום אחר את מה שהייתי צריך לקבל מהעם שלי
לא שלא שמעתי והעשרתי מהיהדות, נהפוכו, פשוט רק אחרי שהחזקתי בהמון חוכמות ורעיונות, רק אז יכולתי להבין את המשמעויות הפנימיות של הדברים, ולשם מיד התחברתי (מאחר וזה שורש נשמתי)
אבל להגיד שאנחנו מקבלים הסברים מניחים את הדעת לגבי המסע שלנו בעולם.....

"כל מה שתגיד על האלוהות היא עבודה זרה"
מה פשר המשפט הזה ?

" התורה היא לא רק עבודה עצמית היא גם עבודה עבודה לאומית / כללית. בנוסף יש בתורה גם פן מוסרי, ופן הילכתי, ופן היסטורי, ופן הגדתי, פן מטאפיזי ועוד"

מסכים איתך לגמרי
רק שאני מתערב איתך שלי יש הסבר/פרשנות/תפיסה לגבי כל הדברים האלו הרבה הרבה יותר ממה שאתה תצליח להביא
ואני הקטן שבקטנים
ואני לא אומר את זה מהתנשאות בכלל
אני פשוט יודע שאין לך כלים אפילו לבטא את עומק הדברים ושורשם
ואני העשרתי את עצמי בחוכמות (לטוב ולרע, והשם יעזור וירחם ויציל ויושיעני )
חוכמות שאני לא טוען שאין ביהדות, היהדות מחזיקה בכולן ושורש רובן ביהדות, ולכל חוכמה שאני שומע אני מחפש אותה ישר בתורתינו, אבל פשוט כאלו רעיונות לא מחולקים כרגע לאף אחד ביהדות
אין אפילו מישהו שיקום וירים את הכפפה וישפוך לנו כבל עם ועדה סודות הבריאה
מוזרים או לא מוזרים מקובלים או לא מקובלים
מי שיעשה כך כולם יברחו ממנו, ויוקיעו אותו, כי כרגע אין לנו הנהגה , בטח לא רוחנית
ואי אפשר להשמע הזויים, או להגיד, "כן, זה כך וכך חד וחלק" ושכל העיניים יהיו עליך לבחון אותך
צריך להמשיך לשחק את המשחק
ואני רואה את עצמי יותר מ"בשר תותחים" עד שיבוא משיח

" הסיבה שאתה לא מבין את הטקסט שאתה קורא בתפילה זה בגלל שנביאים כתבו אותו"
הסיבה שאני לא מבין את הטקסט היא שאין לי חוכמה בינה ודעת (בינה ודעת
)

""מקבץ נדיחי עמו ישראל" ו "מצמיח קרן ישועה" ו "בונה ירושלים" וכו' ואתה רוצה את זה מהבורא"
זה שאני רוצה זה סבבה, זה שאני לא מבין כלום מהמשמעות והחוכמה הצרופה במקבץ מילים הזה, זה בניפרד

"אם כבר אז היקום הזה שאתם מדברים עליו, זה אולי רק עוד ערוץ אחד בתוך האלוהות."

או, עכשיו יש לנו על מה לדבר
זה כל מה שאני טוען וחושב
זה ערוצים
מיני רבים

שבוע מקסים !
וסליחה שחפרתי, אני אוהב לדבר על הבורא והבריאה ועל עצמי לעיתים

NEO83

New member
ואם אני אגיד לך שהעבודה הזרה זה האמונה שלך?

זה יהיה לך נעים? אני לא מבין את היציאה הזאת בכלל ולדעתי היא בכלל לא במקום לא משנה במה הבן אדם מאמין, כל עוד האמונה של בן אדם לא פוגעת באחר היא לא צריכה בכלל להזיז לך.

KUK NICK

New member
מה אתה נפגע מה אתה ילד קטן ?

מדברים פה לגופו של עיניין ולא לגופו של אדם אם לא שמת לב.

ישנם אין ספור דוגמאות לעבודה זרה ומה שהגברת הציגה היא אחת הקלאסיות שבהן.

רק לשם הפרוטוקול, ישנם דתיים רבים שעובדים עבודה זרה גם כאשר הם מתפללים בבית הכנסת, כאשר הם משייכים לבורא תכונות שלא אמורים לשייך לו. אז נכון שהם לא עושים זאת בכוונה אבל זה המצב.

שני הגישות היחידות שהן לא נופלות בפגניות כזו היא הגישה היהודית [הנלמדת ולא הטבעית] או האתאיזם.

NEO83

New member
אז לגופו של עניין

הצורך הזה שלך להתבטא כלפי אמונה של אחרים בזלזול הוא מחליא, ככה זה נשמע יותר טוב? זה מה שישפר את העניין? יש לך את האמונה שלך תחיה איתה, אל תזלזל באמונות של אנשים אחרים.

מכל שאר הדברים וההסברים שהוספת בהודעה הזאת ממש לא אכפת, חיה ותן לחיות ועצם זה שאתה בא ומתבטא בזלזול כלפי אמונה של אנשים אחרים לא נותן לחיות.

KUK NICK

New member
אין פה שום זלזול

יש פה הגדרת מונחים נלמדים.

פניה ליקום, היא עבודה זרה, הגדרה שאלוהים הוא טוב זו עבודה זרה, שאלוהים הוא בן אדם [ישו] עבודה זרה, פסלים הם עבודה זרה, תמונות, תכונות וכו' - זה לא אני אומר, זה עולם הפילוסופיה הלוגיקה אומר.

אבל מה אני אעשה לא פתחת ספר פילוסופיה בחייך.. אז כאשר אין דעת, נפגעים.

http://he.wikipedia.org/wiki/פגניות

NEO83

New member
מה לא ברור?

זה לא עניין של פגיעה, זה עניין של עקרון.

NEO83

New member
חיה ותן לחיות

כאשר בן אדם אומר שעבודה זרה מחליאה אותו הוא מראה זלזול באמונה של אחר לא משנה איך תתאר את זה, טמא לא טמא, טהור או לא טהור.
זה יופי שבשביל אותו אדם זה טמא, תשמור את זה לעצמך, בשביל האדם האחר זה קודש הקודשים ולהגיד שזה מחליא זה לזלזל באמונה של אותו אדם שמאמין בזה.

וזה לא קשור רק לדת, זה קשור להכל בחיים.

הוא זכאי לדעתו

הוא אולי לא יכול לכפות אותה על האחר
ולא נראה שהוא עשה את זה

NEO83

New member
הוא זכאי לדעתו

אבל יש דרך לבטא אותה אם בכלל...

דוגמא מהחיים? אותם חרדים שמשרתים בצא כקרביים ומותקפים לא רק פיזית אלא מילולית, אותם חרדים שתוקפים גם זכאים לבטא אותה בצורה אלימה כלפיי האנשים שמשרתים את המדינה? זה לא קשור למה מותר ומה אסור, זה עניין של תהיה בן אדם קודם כל.

NEO83

New member
זאת דוגמא

מהחיים, זה שאתה מעדיף לא לעשות אותה חלק מהחיים שלך זה כבר עניין אחר. מבחינתי, ההתנהגות הביזיונית הזאת פוגעת בי ובכולם גם כאלה שלא נפגעים.

לדעתי לקרוא לטלויזיה חיים ובכך להטיל אשמה

על ציבור שלם זה התנהגות בזיונית

NEO83

New member
תמשיך להקטין ראש

ולהתעלם ממה שאני כותב.

ואף אחד לא מטיל אשמה על ציבור שלם, לא יודע איפה ראית שכתבתי את זה.

אני דווקא לא אהבתי שהוא לא יכול להביע את דעתו

מבלי להיות מואשם בפגיע באנושות

זה מזכיר לי את כל הדתות החדשות

NEO83

New member

ההודעה הנוכחית שלך מפגינה זלזול כלפיי, לא משנה בכמה מילים יפות תנסה לייפות את זה.

ואוי סליחה באמת שאני לא קורא ספרי פילוספיה, אדם דגול שכמותך שאתה בן אדם של העולם הגדול ונעלה מעל פשוטי העם, אני בן אדם פשוט, מפשוטי העם, אבל כשבן אדם מזלזל באמונה של אחר, קל מאוד לזהות את זה, לפחות לי אז אנא ממך תפסיק לחרטט.

בזה תם הדיון בה ביי.

KUK NICK

New member
אם אתה לא קורא ספרי פילוסופיה

אז אל תתערב בהגדרות פילוסופיות.

למעלה