חוק הלהום.

אלי.

New member
שאלה מצוינת.

אני מניח שכבר מחר יזמנו אותו לבירור במשרד החוץ, יושיבו אותו על כסא נמוך ויפטרו אותו - כי לכולנו ברור שמי שמקבל שכר מהמדינה אסור שידבר כנגד חוק שמתגלגל בכנסת (ועוד בעיתון אנטישמי).

אלי.

New member
חוק הלהום.

רק לברית דמים אנחנו טובים
בהיג' מנצור
06.12.2014 09:23

כדיפלומט, שגריר ישראל ברפובליקה הדומיניקנית, וכקצין במילואים, אני מביט בתדהמה על התנהלות הממשלה בנושא חוק הלאום. מדינת ישראל חגגה במאי האחרון את יום העצמאות ה–66. לאורך כל השנים הללו העדה הדרוזית נאבקה וחתרה לשוויון זכויות מלא ולחיים כחלק אינטגרלי מהחברה הישראלית, וכעת מתכוונת הממשלה לחוקק חוק שמתעלם מקיומה של העדה, ומתרומתה והקרבתה למען חזון הקמת מדינת הלאום של העם היהודי כמדינה יהודית, דמוקרטית, שוויונית. אני רואה את ההתנהלות המבישה המלווה את אישור החוק, ושואל את עצמי האם יוזמי החוק זוכרים את שני החללים האחרונים של העדה הדרוזית, זידאן סייף וג'דעאן אסעד ז"ל ?

שכחו את כל הצ'רקסים הבדוואים והערבים

העושים ימים ולילות למען בטחונם ובטחון היהודים המשתמטים החרדים והסמי משתמטים מההסדר הארור.

אלי.

New member
לא שכחו.

הימני היה גזען ונשאר גזען, ואף מיעוט שמקבל טובות הנאה בכך שהוא זוכה ליהרג בשירות המדינה לא ישנה את העובדה הזו.

blackbomber

New member
הצעת החוק היתה אמורה לעבור שינויים ו"איזונים".

אבל השמאל התבוסני/קומוניסטי "שיחק פוקר" ולכן שלא יתפלא כאשר לאחר הבחירות, יחוקק חוק "קשוח" משמעותית מהצעת החוק הנוכחית.

אחרי הבחירות יוזמי החוק יצטרכו

לחפש עבודה בתור שומרים בסופר
כי הליכוד הולך להיות מובס

אף אחד לא מתעלם מקיומו של אף אחד.

לערבים יש שיוויון אזרחי מלא אבל אין שיוויון לאומי. זה הכל. דרוזי מסוריה לא יכול להגיע הנה ולקבל סל קליטה, יהודי מהונגקונג כן.

אלי.

New member
וככה זה עובד היום.

אז מה הסיבה/צורך לחוקק את חוק הלאום ?

כדי לצמצם את מרווח התמרון של בג"ץ בכל ההקשר של

יהודית מול דמוקרטית. אם בג"ץ לא היה מנכס לעצמו פרשנות קיצונית שאינה עולה עם החוק שהמחוקק התכוון אליה לא היה בו צורך אכן.
לא שזו השיטה הנכונה ולא שזו הדרך המוצלחת ביותר, אבל זה צעד.
&nbsp
ואת בג"ץ כמובן יש לכרות במתכונתו הנוכחית.

אלי.

New member
אין מצב. זה לא יקרה.

חוק הלאום כחוק כללי לא יוכל לעולם לגבור על סוגיה ספציפית של זכויות אדם/כבוד אדם וחירותו שתונח לפתחו של בג"צ.

למעלה