"חוק הלאום"

mri10

New member
"חוק הלאום"

מישהו פה יודע מה זה?? אתם יודעים שעל הסיפור הזה עלולים ללכת לבחירות??מערכת בחירות שתעלה מליארדי שקלים שיבואו היישר מכיסו של האזרח.
זה מדהים.אנו לא יודעים שום דבר ממה שקורה במוקדי קבלת ההחלטות.על שטויות,פשוט שטויות,ועל אינטרסים כ"כ צרים וקטנים,אפשר לגרור מהאף את מליוני האזרחים למערכת ארוכה וממושכת של השמצות והכפשות,שנאות וקנאות.דם ואש ותימרות עשן.והכל,הכל,רק בשביל לקבל במוצאי הבחירות תוצאה אלקטורלית זהה, פלוס מינוס.

וזו עוד דמוקרטיה.תארו לכם מה היה קורה פה בלי דמוקרטיה.

צ'רצ'יל אמר: "שיחה בת 5 דקות עם האזרח הממוצע, מספיקה בכדי לעמוד על מגרעותיה של הדמוקרטיה". נראה לי שבישראל 2014 הוא היה מוריד את זה לדקה,גג דקה וחצי.

יאיר לפיד אמר אתמול שבן גוריון המנוח היה מתנגד לחוק הלאום.יכול להיות שהוא צודק.אבל באותה מידה, ברור לי שאותו בן גוריון היה מעיף אותו ממשרד האוצר לכל הרוחות.אולי היה נותן לו להיות כותב הנאומים שלו או להיות שומר הראש של פולה ז"ל כדי שלא תשלח את ידה ברכוש הזולת.
צריך לעשות שימוש זהיר ומבוקר בגדולי האומה ובמשנתם.סוג של חרב המתהפכת.

ושוב,בחוק הזה,כמו בשאר עיניינים אחרים,קמה וגם ניצבה סוגיית הון-שלטון-עיתון.

תראו איך שציפי לבני ויאיר לפיד זוכים לעדנה וסימפטיה בידיעות אחרונות.תראו גם איך שאין סיכוי למצוא ולו מילת ביקורת אחת על נתניהו בישראל היום.

ובכל זאת, יש משהו טוב בסיפור הזה.מאז ומעולם התקיימו קשרים הדוקים בין מערכות השילטון למערכת העיתון,רק שעד לשנים האחרונות זה היה מוסווה באידאולוגיה צרופה ובמילים יפות וגבוהות כמו "כלב השמירה של הדמוקרטיה" "העוגן של שלטון החוק" "חושפי שחיתויות" וכו' וכו'

היום זה כבר שקוף וברור.הפוליטיקאים ואנשי התקשורת צועדים חבוקים ושלובי יד לאור יום, ללא היסוס ובלי שום בושה.כולם חשופים וגלויים במלוא מערומיהם.זה מיקל על האזרח לגבש דעה.הוא כבר לא בולע כל פרשנות או ידיעה חדשותית בשקיקה ובאופן חופשי.הוא מודע היטב למשמעויות הטמונות בסאב טקסט.הוא עירני לניסוח הכותרת.לזהות העיתון ולזהות כותביו.יותר ביקורתיות ופחות תמימות.

אוטוטו מערכת הבחירות בפתח והקטבים יתחדדו.או אז תהיה לכולכם ההזדמנות לבדוק את היחסים ההדוקים בין השלטון לעיתון.זאת תרומתי הצנועה לחירות המחשבה והדעה של כל אחת ואחד מביניכם.

אני חושב שכתבתי כאן על הנושא הזה לא פעם ולא פעמיים.אבל אם לא תחזרו איך תדעו?!

PorFavor1

New member
חוק לאום בלי לאום

לאמר את האמת, אף פעם לא ידעתי מיהו בדיוק הלאום היהודי.
שמעתי שהיהדות ועם ישראל הולכים יד ביד. אבל... אף פעם לא באמת הבנתי את העניין הזה עד הסוף.
נטורי כרטא- זה חלק מהעם שלי?

אנשים כל הזמן חוזרים על אותן מנטרות ישנות שמדובר באנומליה של לאום ישראל, שהדת היהודית הולכת יד ביד עם לאום ישראל. וכעת יש גם חוק מפורש בנושא.
רובנו יהודים מלידה ( גם אני ), אבל רובנו חילוניים, רובנו כופרים בעיקר, רובנו חולמים בהקיץ על מגורים בארץ רחוקה, רובנו גזעניים גם ביחס ליהודים, אך מקפידים להסתיר זאת.
רובנו רוצים את הנאות הדמוקרטיה כשזה נוגע ליהודים, אך מעוניינים דווקא בפאשיזם כשזה נוגע ללא יהודים.... כן פאשיזם.
חוץ מזה, לעולם לא נקבל ארץ נקייה מלא יהודים. לעולם לא.

מדינת ישראל היא ארצו של העם היהודי, רק שרוב רובו של העם היהודי נמצא עדיין בתפוצות.
יש גם יהודים מזרמים שונים, שלא מוכרים ע"י הממסד הדתי בארץ.
מדינת ישראל שמורה לעם ישראל, אבל גם ללא יהודים, וגם למי שעוין את מדינת ישראל ואת עם ישראל.

אין לי שום בעיה עם חוק הלאום.
העניין הוא שציבור חילוני חסר דרך ברורה- לא יוכל לגבור על כל המכשולים מול מי שזה לא יהיה.
כל יום פיגוע חדש, חטיפות, רציחות משונות, עם שנתון במצוקה כלכלית בלתי פוסקת, כל מבצע צבאי קצר גורר אתו גירעון עמוק וגזירות כלכליות. משפחות מתפרקות, ילדים גדלים ללא נוכחות אבא, תעודת זהות עם שתי אמהות, או שני אבות... מצעדי גאווה.... כל יום מפורסם חדש שיוצא מן הארון.
אי אפשר באמת לנצח עם חולשות כאלה. אי אפשר.
בכנסת הם רשאים לחוקק מה שהם רוצים, לטוב או לרע, או מה שזה לא יהיה.
חוק כזה מעיד ( בעיניי ) דווקא על חולשה, ואיבוד הדרך, דווקא על הכנה למו"מ חדש לפני האויב שבו האויב ייאלץ לאמר "אני מכיר בכך", ואז יקבל את מבוקשו, ויעשה כרצונו.
עם ישראל חלש יותר מאי פעם.

PorFavor1

New member
יתכן שהיה מקום לחוק כזה, אי שם לפני 66 שנים

מדינת ישראל הייתה בראשית דרכה.
לאורך רוב שנותיה של הארץ, לא היו שום חוקים יהודיים, למעט חוק השבות.
את כל היתר השלימה הפסיקה.
אפילו למגילת העצמאות ולהכרזת העצמאות, אין תוקף חוקי רשמי בספר החוקים של מדינת ישראל, אבל... איכשהו הסיפור הזה המשיך עד עכשיו.
בעיניי לפחות- קידום החוק הזה כעת, מדליק איזו נורית אדומה.
החוק לכשעצמו- לא מפריע לי בכלל. אבל כאמור, יש איזו נורית אדומה שנדלקת.

mri10

New member
נטורי קרתא

הם חלק מהעם שלך,הם אחים שלך.הבעיה היא שהם הוציאו את עצמם מכלל העם.אין הרבה מה לעשות איתם.

רוב העם לא כופרים.רוב העם מעדיפים להשאר בישראל.יתכן שאצל הצעירים יש התלהבות לגור בחו"ל,אבל לרוב מדובר בפגעי מזג הגיל.משהו שחולף.

מסכים איתך שהחוק לא יתרום מאומה.אכן,מהומה על מאומה.

רק שלא הבנתי, איך הומואים ושאר ירקות קשורים לנושא??

PorFavor1

New member
קשור, קשור...

לגישתי- כעת אנו חיים במן תקופת ביניים לפני עת הקץ, לפני אירועי הקץ.
באירועי הקץ , ב"עת הצרה הגדולה" - כולנו נחטוף מכל כיוון אפשרי. כולנו. אני רק לא יודע מתי בדיוק זה יחול.
&nbsp
רובנו במדינת ישראל, מכנים את עצמנו "יהודים" אבל גם נחושים לסלק אלוהים מהדיון על יהדות או מדינת ישראל.
אנו יהודים ללא אלוהים. חד וחלק.
זאת מדינת ישראל האמתית שרובנו שואפים אליה. מדינת יהודים ללא שום תוכן יהודי.. בלי אלוהים.
&nbsp
כאמור- כעת אנו נהנים מאיזו תקופת ביניים שבה "הכל עובד". איכשהו...
בעת המבחן, כל עניין אפשרי - לא יעבוד.
&nbsp
בסופו של דבר, גם לאלוהים יש את האג'נדה שלו, ואת הקווים האדומים שלו.
לאלוהים לא באמת אכפת מחוקי הכנסת.... וגם לא אכפת לו איך אתה קורא לעצמך.
הוא מתעניין רק במהות.
שאלת הלאום, בכל זאת מעוררת שאלות דתיות, שאלות של אמונה. שאלות של "מה אלוהים מרגיש כלפיי".
ועם כל ההומואים והלסביות ותעודות זהות עם שני אבות וכו'- נראה לי שהולכת להיות בעיה. בעיה שממש לא קשורה לחוקי הכנסת.
אנו, היהודים שחיים בעידן הקץ, זוכים בפיו של הבורא לכינוי "קציני סדום". ואין כאן שום טעות... זה כינוי שניתן לעם ישראל, ליהודים. ליהודים שחוקקו את חוק הלאום.

PorFavor1

New member
יהודי - מונח כפול משמעות

זה מן שטר עם שובר.
חוקי הכנסת רוצים כאילו להפריד הפרדה מלאכותית בין הלאום, לבין הדת.
אבל זו הפרדה מלאכותית בלתי אפשרית.
זה כמו להפריד את העיגול מהכדור. לא אפשרי....
יהודי, זה גם דת. זה מונח דתי.
והחוק לא מגדיר מיהו יהודי.
יתכן שחוק השבות מדבר על זה... אבל חוק השבות מדבר על התאזרחות. זה לא דומה...
&nbsp
כאמור- רובנו כביכול יהודים מבחינת לאום.
מבחינת דת ואמונה....ככה.
יש לנו אמא יהודייה, ו /או ספתא יהודייה. לרובנו עשו ברית מילה ובר מצווה, רובנו שמנו פתק בכותל המערבי, אבל כאן זה נגמר בערך.
&nbsp
לאום יהודי, ללא דת יהודית של ממש. לא באמת.
העיקר שיהיה איזה מקלט ליהודי, איך שהוא לא מגדיר את עצמו.
אבל רק מבחינת הלאום.

PorFavor1

New member
נזכרתי באיחור

מי שממיר את דתו, והופך להיות נוצרי או מוסלמי או אחר - איננו רשאי להחזיק ברישום של "יהודי".
&nbsp
המדינה בעצמה, איננה מתירה את ההפרדה המלאכותית הזאת שדיברתי עליה.
המרת את דתך? תשכח מרישום של לאום יהודי אם זה ת"ז, ואם זה פנקס אוכ' של משרד הפנים, ואם זה כל מקום אחר.
החוק מדבר על זה במפורש, וגם הפסיקות תומכות בזה.
אמנם לא תאבד את הזכויות שלך, אבל בכל מקום יעדכנו את זה שאתה כבר לא יהודי מבחינת הלאום ( ואני לא מתבלבל ).

דידי 9

New member
גם אני לא הבנתי ת'חוק הזה

על בוריו.
אבל יש דבר אחד שמציק בזה. אם באמת זה יפלה אנשים שחיים פה
כמו הדרוזים למשל-אז זה הכי לא הוגן ולא נכון.

דידי 9

New member
נראה שזה באמת חוק של

מלחמה פוליטית. לא מעבר לזה...פרינציפי ליבני ושות'.

צלשלספק

New member
נצל"ש, אם כבר פוליטיקה, השיר החדש של בניון

אתם בעד או נגד?

דידי 9

New member
אין לי מושג! אנשים התחרפנו!

שמעתי קצת ת'שיר, ואני לא רואה בו הסתה ולא שום שטות אחרת!
אם אדם מביע את המחאה שלו דרך שיר, ולא דרך שריפת איזה מסגד כמו האדיוטים
שעושים את זה-מה לא בסדר בזה?!
משהו לא נכון במה שהוא כתב?

צלשלספק

New member
ת'כלס..

אמר ת'אמת בשיר לא? האמת הייתי עושה לזה סגנון יותר קצבי ומריץ במועדונים, הסגנון של בניון קצת כבד עלי, איטי כזה,
שיר כזה עם הבאסים הנכונים צריך להעיף אותך כמו הפיגועים שהם עושים...

צלשלספק

New member
הוא ממש לא השתפן, הנשיא אמור להיות ממלכתי.

זה א'.

ב'. הסגנון של ריבלין הוא ימין אחר לגמרי ממה שאתה מתאר, הוא בהחלט ימין של א"י השלמה הרבה יותר מביבי וליברמן שאין להם בעיה לוותר על חלק זה או אחר בתמורה למשהו זה או אחר, אבל הוא גם ימין של אחווה ושלום עם בני דודינו שזה די רחוק מביבי או ליברמן...

בקיצר לא היה הסטייל שלו לאהוב שיר כזה בלאו הכי, לא משנה איפה הוא בתפקידו הציבורי. אל תשכח שהוא גם נשוי באהבה רבה לשמאלנית וקיבוצניקית לשעבר... לא הסגנון שלו - וזה בסדר לגמרי. לא כולם חייבים לזרום עם זה... :)

דידי 9

New member
חחחחחחחח

לא מדברת מבחינה מוסיקלית! סתם שיר מאפן.....
מבחינת המילים, המשמעות ומה שעושים מזה כאן.

היו סרטים שאנחנו מימנו נגד ישראל בכל מובן שהוא,
ואפילו גרמו נזק תדמיתי עמוק.
כמה קמו כאן? כמה דיברו על זה? כמעט כלום.

התחסדות מגעילה.
הוא דיבר על פן מסויים שקורה, שמתרחש פה. לא עשה הכללה על כל הערבים שחיים פה..

אלו המילים, אם מעניין אותך:)

סאלאם עליכום קוראים לי אחמד
אני גר בירושלים אני לומד באוניברסיטה איזה דבר או שניים
מי כמוני נהנה מכל העולמות
אני היום אני מתון וחייכן
מחר אעוף לשמיים
אשלח לגיהנום איזה יהודי או שניים
זה נכון שאני סתם חלאה כפוית טובה
זה נכון אבל אני לא אשם לא גדלתי על אהבה
זה נכון יבוא הרגע בו תפנה לי את הגב ואז
אני אתקע בך את הגרזן המושחז
אני אחמד
גר באזור המרכז
אני עובד צמוד לגן ילדים
ואחרי – על בלוני הגז
מי כמוני נהנה משני העולמות
היום אני
ומחר הם לא
הרבה מהם הרבה מהם לא
זה נכון שאני סתם חלאה כפוית טובה
זה נכון אבל אני לא אשם לא גדלתי על אהבה
זה נכון יבוא הרגע בו תפנה לי את הגב ואז
אני אירה בך ישר בגב

dori78

New member
באופן לא מפתיע אני נגד.

יש הבדל גדול בעיניי, בין דברים שאומר אדם באופן פרטי לחבריו, לבין טקסטים של שיר שמוציא אמן (שבעיניי הוא די מוצלח, אבל זה לא קשור).
בגדול - לא היתה לי בעיה אם היה מציין בשיר שם של מחבל אחד ספציפי (או כמה) שביצע פיגוע על רקע לאומני.
מה שמפריע לי זה ההכללה וההשטחה של כל ערביי ישראל לכדי "אחמד" אחד, שהוא מחבל נטול כל זהות אחרת.
למחבל שדקר את החייל בתל אביב קוראים נור א-דין אבו חואשיה.
למחבל שביצע את פיגוע הדריסה בירושלים בו נרצחו שני גברים, קוראים איבראהים אל-עכארי.
אף אחד מהם הוא לא אחמד כללי.

בדיוק כמו ההכללות שנשמעות פה לעתים בסגנון "כל הגברים הם..." או "כל הנשים הן...".

אני רוצה לקוות שזו מעידה חד פעמית שמושפעת מהאירועים האלימים האחרונים.

למעלה