"חוק הלאום"

דידי 9

New member
מקסים


צריך שהנסיך יראה את זה........
 

ebi83

New member
קודם כל- אני בעד החוק.

אמנם לא במתכונתו הנוכחית, אבל לטעמי כיום כשיש לא מעט איומים פנימיים וחיצוניים על עצם הגדרתה של מדינת ישראל כמדינת הלאום היהודי (מה שהיה מובן מאליו עד לפני עשרו או שניים) רצוי וראוי לעגן את זה גם חוקית.
&nbsp
כן חשוב לסייג את החוק ופעולתו, לא התחברתי לכל הגישה כלפיי מסורת נביאיי ישראל כמקור משפטי- בעיקר כי הם לא עסקו במשפט אלא יותר בתוכחות ונבואות.
&nbsp
אין שום סיבה שחוק כזה יפגע באזרח ישראלי כלשהו, זה חוק שאמור לדבר על ציביון המדינה ולא על הזכויות או החובות של אזרחיה. זה חוק שבית המשפט יכול לנהוג לפיו כמו שהוא נוהג בחוק כבוד האדם וחירותו.
לדעתי אחת הסיבות לחשיבות החוק הוא דווקא בית המשפט והאקטיביזם השיפוטי שהוא דוגל בו לעיתים.
&nbsp
ולגבי החרדים, אם כותבים בצורה ברורה שמדובר במדינה יהודית ודמוקרטית (בכפיפה אחת, למרות הדיסוננס הידוע) ומסייגים את השימוש במקורות היהודיים כמקור משפטי בהתאם למצב החוקי הקיים - אין להם איך לבצע הפיכה דתית בהתאם לחוק הזה..
 
המון תנאים

אבל העובדה היא שהם לא שינו בהצעת החוק.
אי לכך ובהתאם לזאת - במידה שהחוק יעבור במתכונתו הנוכחית (אין מצב שזה יקרה, בכל זאת מדובר בחוק יסוד) - הלכה המדינה.
&nbsp
אה ו... אני מסכימה כמעט עם כל מה שאמרת (חוץ מהקטע של השפיטה... השפיטה חייבת להתבסס על חוק יסוד כבוד האדם וחירותו ולא חלילה על המשפט העברי או חזונם של נביאי ישראל...). חייבים להכניס את הסייגים הללו ואז הכל יהיה בסדר.
 

ebi83

New member
הדיבור הוא על הכנסת הסתייגויות כאלו..

המשחק על הרצת הצעת החוק האלקנית לדעתי הוא לא יותר מהפעלת שרירים פוליטית.
&nbsp
ואגב, גם בהצעה הקיימת כבוד האדם וחירותו קודם למשפט העברי, הוא פשוט לא קודם לצביונה היהודי של המדינה.
 

צלשלספק

New member
בבתי המשפט כבר נעזרים בפסיקות מהדין העברי וכד' - בפועל

נראה לי שזה כדי לקבע את מה שקיים כרגע בלאו הכי (עם זאת לא הייתי אומר שכל פסיקה תואמת בהכרח את הכתוב בתנ"ך או הנהוג בהלכה היהודית מילה במילה).

לדעתי החוק חייב לעבור במתכונת זו או אחרת, קל וחומר בנעושא הסעיפים הראשונים והכה חשובים, במיוחד שאנו מול התקוממות אזרחית של האזחיםמהשיר של בניון, מן הסתם הערבים וחלק מן החרדים והשמאל - יתנגדו לחוק. לא מפתיע.
 
זה מה שאמרתי

בתגובה לרנטגן.
אבל מדובר בערכים או במקרים של לאקונה בחוק.
ברגע שזה הופך למעוגן בחוק יסוד - שם אנחנו כבר בבעיה.
 
למעלה