חוק הכלים השלובים.

demoloc

New member
חוק הכלים השלובים.

למה קיימות שלוליות? הרי הן אמרות להתפזר שווה על כל השטח שהן יכולות , אין שום קיר . ויש מתקני שתייה של תוכים , שהמיכל(איפה שנמצאים המים) מלא במים , והמקום שממנו הם שוטים הוא רדוד , איך זה?

keynant

New member
שלוליות קיימות בשני סוגים(לפחות...)

כאלה שנוצרות בתוך שקעים בדרך(ולהן כאמור יש "קיר", השקע בדרך שמונע מהן לגלוש החוצה. הסוג השני, שאני מניח שהתכוונת אליו, הוא כשמים נשפכים על ריצפה ישרה, ונעצרים כאשר דפנותיהם מעוגלים טיפה, ולא ממשיכים להתפשט. מה שגורם ליצירת שלוליות כאלה, הוא מתח הפנים של המים, אשר "מחזיק" את המים בצורתם. לראיה טובה של מתח הפנים, ניתן למזוג מים לתוך כוס, וכאשר היא מלאה לגמרי, להמשיך למזוג מעט מים. גובה המים יעבור את גובה שפת הכוס, אך המים לא ישפכו ויצרו סוג של כיפה, שמוחזקת שם מכח מתח הפנים. לגבי תוכים, שאולי באופן כללי הם שוטים ולא חכמים אבל כאן הם שותים: לא הבנתי את תיאור המתקן...

טל ר

New member
לעניין התוכים

"חוק הכלים השלובים" מניח לחץ אויר שווה בכלים השלובים, ומאחר והמתקן עליו אתה מדבר סגור בקצהו העליון, לחץ האויר בו אינו שווה ללחץ האטמוספרי. בדיוק כמו בברומטר, בו גובה הנוזל אינו שווה. תוכל להיווכח איך המתקן עובד אם תבנה מתקן שקול: - קח בקבוק קשיח (מזכוכית) ומלא אותו במים. - החזק אותו הפוך מעל קערה ריקה, אך מתחת לגובה שפת הקערה. - המים מהבקבוק יצאו עד שגובה המים בקערה יגיע לפית הבקבוק (למעשה טיפה יותר - עד שלחץ האויר בחלקו העליון של הבקבוק + לחץ עמוד המים ירד עד ללחץ האטמוספרי). - אם מישהו (תוכי?) ישתה מהמים ומפלס המים ירד מתחת לגובה פית הבקבוק, יכנס אויר נוסף לבקבוק והקערה תתמלא שוב. טל.

danshk

New member
למה להסתבך עם תוכים, זה בדיוק מה

שקורה בשירותים, למה אתם חושבים שנשארים מים בסוף כל התהליך של הניאגרה? תראו את הצורה של כל הכלי הזה זה דוגמה מצוינת לחוק. חומר למחשבה דניאל ש

טל ר

New member
אודה על הסבר על הקשר

כי אינני מצליח לראות אותו. טל.

טל ר

New member
למישהו יש הסבר על הקשר

בין "תחנת השקית התוכים" לבין האסלה?

netzach

New member
שאלה מסריחה ../images/Emo8.gif

האם אתם יודעים מדוע משאירים מים בניאגרה ? רק כדי לחדד את השאלה - המים נשארים שם בגלל חוק הכלים השלובים, השאלה שלי היא - למה רוצים שהם יהיו שם. כלומר, מדוע מתכננים את הניאגרה כך שכל הזמן יהיו בה מים? (התשובה בכותרת ...
)

מממ טוב אז

משאירים את המים בשירותים בגלל שדרך המים ריחות לא יכול לעבור. וככה אין לך בבית סרחון של ביוב.. בשירותים המים לא עוברים בגלל שיש שם עליה ולאחריה ירידה (אני מדבר על צורת הצינור). אז מיים נשארים לפני העליה.. לעומת זאת מתקן התוכי, המים נשארים בגלל לחץ אטמוספרי של האוויר, ובגלל ואקום שנוצר למעלה בבקבוק (מקרה שתיאר "טל ר") לפי מה שאני יודע, אין שום קשר בין שתי המקרים (התוכי, והשירותים). דרך אגב, מה שיש בשירותים, יש גם בניכוז של הברזים ושל האמבטיה, פשוט בשירותים הוא יותר בולט

טל ר

New member
להפריד בין הביוב לאויר החופשי

זה קיים לא רק באסלה אלא בכל כיור. טל.

למעלה