חוק הידע

morning star

New member
הגם אתה במפוצלי האישיות?

הרי גם אתה הכרזת "המלחמה הזו נגמרת כאן!"... אז אולי נאה דורש נאה מקיים? ומה עלוב כל כך? שלך הנווד PS, בנושא שדיברנו, אני אכתוב את הדבר מחר כנראה והכי מאוחר מחרתיים.

The Wraith

New member
פיצול אישיות?

Moi? לא, אין לנו שום פיצול אישיות, אכן נאה דורש נאה מקיים, אבל ההערה הנ"ל נאמרה במצב שונה על אנשים שונים.

morning star

New member
פרשנותי שלי

טוב, המשפט די מדבר בעד עצמו. אם אני רוצה להשפיע על מזג האויר, עדיף שתהיה לי הבנה בסיסית עליו. או לשם משהו פחות "גרנדיוזי" - השפעה על גוף האדם דורשת מעט ידע (ולא מעט...) על גוף האדם. כך גם במאגיה. החלק השני של המשפט הוא "צו" עתיק יומין. מסופר כי בכניסה לאוראקל של אפולו בדלפי נכתב "דע את עצמך" - וזהו כלל חשוב מאוד בדרכים מאגיות ורוחניות רבות. הבסיס להכל הוא הכרת האדם את עצמו - רק כך הוא יכול ללמוד להתבונן על דברים אחרים "באמת". אני מסכים את הטענה של אליקים כי הידע עשוי פעמים רבות להגביל, אך לדעתי, אדם מודע, יכול פעמים רבות להגיע לתובנות רבות בעצמו - וגם אם הוא מקבל ידע "מן המוכן", הוא יודע לקבל הכל בערבון מוגבל, לחשוב ולחקור לבד. שלכם הנווד

אליקים

New member
"דע את עצמך"

נווד שלום הידע הנו מחסום בפני הבנה. ההבנה איננה מחסום בפני הידע. הידע עלול לחסום את האפשרות להגיע להבנה. מי שהגיע להבנה, הידע לעולם לא יפריע לו יותר. "דע את עצמך". אין שום קשר בין המילה "דע" לבין ידע, במשפט הנ"ל. הכוונה בפרוש "הפוך למבין". ידע הנו דבר חיצוני. הבנה הנה דבר פנימי. "עצמך" הנו דבר פנימי. הידע לעולם לא יאפשר לנו להבין, הוא יעשה כל מאמץ להכשיל זאת. הידע שולט בנו, הוא גורם לנו לחשוב שככל שנדע יותר, נהיה יותר חכמים - למעשה נהיה יותר אינטיליגנטיים, לא חכמים - זאת הסיבה שאנחנו כל הזמן, לומדים עוד ועוד. באותו רגע שנקלוט זאת, הידע יפסיק לשלוט בנו. מתוך מצב זה יש לנו סיכוי להשתנות. כל טוב אליקים

morning star

New member
דרך ההבנה מגיעים לידע

מאחר וזו הדרך היחידה "לדעת" את עצמך (חוץ מאשר הדרך האחרת, אם ניקח את משמעות התנ"ך למילה "לדעת"...
) שלך הנווד

aviv36

New member
בטח התבלבלת בין בינה להבנה

הבנה זאת פונקצייה של ידע, לעולם לא תבין אם לא תדע, אולי התכוונת למה שרשום בתפילה, נותן לאדם דעת ולאנוש בינה.

benlilit

New member
הבנה מול ידע

סלח לי אביב אבל אני איני מסכים עם ההנחה כי הבנה היא פונקציה של ידע אני אישית מאמין כי הדברים עובדים בדיוק להפך. רק לאחר שהבנתי משהו אני יכול ללכת ולדעת עליו דברים. דוגמא אני למשל, ולא משנה כמה אני אנסה ללמוד מכונאות רכב אני לא אצליח, וניסיתי, האינפורמציה (המידע)פשוט נכנס מאוזן אחת ויוצא מהשניה כמו שאומרים. לעומת זאת לצייר, למשל "ידעתי" לפני שלמדתי, כלומר ההבנה של הנייר העפרון הקו והכתם היו שם כבר, אחרי שהיתה לי ההבנה יכולתי למלא אותה בידע (פרספקטיבה, צבע, אנטומיה וכו´) ההבנה היא כמו מסגרת או כלי לתוכו ניתן להכניס את הידע אם אין לך הבנה של נושא, הידע ישפך מתוכך כמו מים. דוגמא נוספת- אמא שלי יודעת כבר שנים שאסור לצלצל אלי לפני 10 בבוקר אבל לא משנה מה היא כל פעם "שוכחת" למה? כי אין לה את ההבנה. או זה או שפשוט לא איכפת לה במיל. סליחה על ההשתפכות. תודה שהקשבת בן לילית.

אליקים

New member
מגדל בבל

אביב שלום ידע והבנה הנם תהליך. בינה וחכמה הנם תוצאה. מה לעשות שבעברית(כמו בשפות אחרות), אין אפשרות להסביר הכל על ידי מילים ואין מילים לכל הסבר. אם לומדים בבית ספר חשבון, הלימוד הנו ידע, התוצאה הנה "הבנה". זו לא אותה הבנה, שאליה מתכוונים, כשעוסקים במודעות פנימית. ההבנה של הידע הנה, הסקת מסקנות, לוגיקה, אפשרות להתקדם הלאה. ההבנה האחרת אינה קשורה ללימוד מסוג זה, היא אכן קשורה בצורה מסוימת, ללימוד, אבל לא של בית ספר מהסוג שאנו מכירים. בכדי להגיע להבנה של בית ספר רגיל, מספיק מורה עם אסמכתה, ספרים, תלמיד ורצון. בתי ספר כאלה יש בשפע, הם קלים מאד לזהוי. בכדי להגיע להבנה של "בית ספר אחר...". הסיפור שונה, קודם כל צריך למצוא "בית ספר", בתי ספר כאלה נדירים מאוד וגם אם נתקלים באחד כזה, הסיכוי לזהות אותו קלוש ביותר. אם קרה הדבר הנדיר ונמצא "בית ספר", לא כל אחד מסוגל ללמוד בבית ספר מסוג זה, אם מצאנו ואנו מסוגלים, הסיכוי להצליח נמוך מאוד. זו הסיבה שאנחנו לא מחפשים. זו הסיבה שאנחנו לא מוצאים. זו הסיבה שאנחנו לא יודעים. זו הסיבה שאנחנו לא מבינים. התוצאה עירבוב של מילים עם כוונות שונות ושימוש לא נכון בהם. את זה יוצר הידע ואת זה עלינו להפסיק. מגדל בבל! לא התבלבלתי. כל טוב אליקים

למעלה