חוק הידע

morning star

New member
חוק הידע

"על מנת להשפיע על דבר מה אתה צריך להכיר ולדעת את הדבר. ככל שהינך יודע על עצמך תוכל לדעת יותר על דבר אחר" פרשנויות שימושים וכו´... "ישחקו נא הנערים לפנינו!" שלכם הנווד

femme_fatal

New member
knowledge is power!

ככל שאדם צובר יותר נסיון וידע כך יקל עליו לנתב , לתפעל ,לתעל (מהמילה יעילות) ולגרום לסיטואציות להתפתח בכיוון שמתאים לו. כוח התת-מודע יכול להפוך לכוח המודע. רוב האנשים בטוחים שזה כח נסתר ומופלא. מן הוקוס פוקוס שכזה. אבל לא כך. קסם הוא עוות המציאות. אדם שמכיר את המציאות על פרטיי פרטייה יכול לעוות אותה לטובתו. מה שעצוב הוא שכל הדתות דווקא דוגלות בחוסר ידיעה. אסור לשאול ולהבין את דרכיי האל. "נסתרות הן דרכיי האל". ברגע שהאדם ידע יותר מדיי הוא עוד עלול להפוך לאל בעצמו...

אליקים

New member
כח חוסם

מבקש להתייחס לשני דברים. בקשר לתת מודע. או שיש מודע, או שאין מודע. מה שאין אין ואפשר לדבר על זה כמה שרוצים. חוץ מזה, למה תת מודע? למה לא על מודע? המודע איננו כח, הוא עוצמה פנימית. הידע הוא כח. בקשר לדתות. הדתות מוכרות ידע, בכמות בלתי מוגבלת. תבדקי כמה ספרים יוצאים בעולם בשם הדת. הבעיה הפוכה, הידע חוסם את ההבנה, ככל שנדע יותר, נבין פחות, ככל שנדע יותר נאמר את הדברים שאנו יודעים, נאמר את הדברים שהדתות רוצות שנאמר, את מה שהם כותבים. הדתות לא מעונינות שנבין, הם מאד מעונינות שנדע. ההבנה תגרום לנו להבין את האמת. האמת תגרום לנו להבין שהם משקרים. דרכי האל נסתרות גם להם. כל טוב אליקים

יש אימרה ידועה

שאורמת שככל שאנחנו לומדים יותר, אנחנו מגלים שאנחנו יודעים פחות. השאלה היא מה עדיף, להיות טיפש ולחשוב שאתה יודע הכל (לא חסרות דוגמאות לאנשים כאלה...), או להיות חכם ולהבין שיש הרבה דברים שאתה לא יודע, ובכל זאת להמשיך ולנסות לחקור עוד ועוד? הרי המטרה של ללמוד היא לא לדעת את הכל, אלא להבין, להנות מהלמידה. מזל שיש אין סוף ידע - אחרת היינו בשלב מסוים מסיימים ללמוד הכל, והחיים היו משעממים.

yonini

New member
בטח שעדיף להיות חכם....

ולדעת שעוד יש לך מה ללמוד,כי אז אתה יכול להמשיך ולהשלים את הידע הזה(להמשיך וללמוד). בניגוד לאדם שחושב שהוא חכם אך הוא טיפש,במקרה כזה הוא לא יכול ללמוד כי הוא חושב שהוא יודע הכל וישאר כל חייו טיפש. לשבץי שנכון להגיב על השאלה הקטנה הזו כי היא באמת דיון חשוב.

femme_fatal

New member
בקשר לתת מודע

תת מודע הוא ידע שקיים מתחת למעטפת ההכרה האישית שלנו. השאלה היא , האם התת-מודע הוא סוג של מודעות אחרת - יותר מתקדמת. ומכך , האם באיזשהו מקום (מטאפורי) כל הידע הפוטנציאלי בעולם קיים (בתת מודע הקולקטיבי)בסוג של מודעות כלשהי? ועכשיו נשאלת השאלה. מה זה ה"אני המודע"? האם התת מודע הוא חלק מה"אני" שלי? אם כן אז ניתן להסיק מכך שהאני שלי הוא לא כ"כ סובייקטיבי ואישי כמו שחשבתי ..

אליקים

New member
ראי ראי.....

במידה וקיים אצלנו ידע נוסף ואנחנו לא יודעים עליו, כמוהו כידע שלא קיים. מדוע תת מודע ולא על מודע? מאין לך שיש דבר כזה? את מנחשת? את מרגישה? הידע הוא אינסופי, פוטנציאל הידע הוא אינסופי. אם קיים מאגר, הוא איננו של הידע, הוא של משהו שלא ידוע לנו. הכל בגדר השערות וניחושים. האם באר ומעיין, הם אותו הדבר? לגבי שאלתך על ה"אני". מה זה אני? מי זה אני? כתבת "חלק מה"אני" שלי". זה כמו - רק לשם הדוגמא - להחזיק ביד עפרון ולהגיד, "העפרון הזה הוא של העפרון הזה". גם אם תסתכלי מאה שנים במראה, לא תראי שם את עצמך! לא ניתן לענות על המשך השאלות, מבלי לקבל קודם תשובות לשאלות הנ"ל. כל טוב אליקים

femme_fatal

New member
הכוונה קצת יותר עמוקה

(בעניין התת-מודע) נגיד שהיום אני לא יודעת את לוח הכפל ומחר אני אלמד אותו. לוח הכפל היה קיים , עוד לפני שלמדתי אותו. אמריקה היתה קיימת לפני שקולומבוס (או אמריגו) גילה אותה. חוקי הקוואנטים היו קיימים לפני הוקינג. החוכמה היתה קיימת לפני סוקרטס. ו"ארגו קוגניטו סום" היה קיים לפני דקארט. בכוונה הדגשתי את קיומם של עצמים וגם של ידיעות לפני גילויים. לכל נקודת זמן יש אמנם אינסוף ווריאציות הסתברותיות ואופציות אפשריות אך כולן נתונות בתחום מוגדר. בין נקודות קיצון. הדבר אנלוגי לקיומו העצמאי של התת-מודע. זו דעתי...

אליקים

New member
לא קשור לתגובה שקיבלת

femme_fatal היקרה כתבת על מודעות פנימית. קיבלת תגובה, תגובתך הנגדית כלל אינה קשורה אליה. אם אינך מעוניינת להגיב עליה זה בסדר, אז למה המשכת את השירשור?

femme_fatal

New member
סליחה

כמדומני תגובתי באה לבקר את הפסקה הראשונה בהודעתך הקודמת. הנה ציטוט של דבריך : "במידה וקיים אצלנו ידע נוסף ואנחנו לא יודעים עליו, כמוהו כידע שלא קיים. מדוע תת מודע ולא על מודע? מאין לך שיש דבר כזה? את מנחשת? את מרגישה?" ובכן , התשובה היא לא , אני לא מנחשת. הסקתי את המסקנה אחריי תהליך מחשבתי-לוגי ממושך. אפילו איששתי את טענתי בהודעה הקודמת.

אליקים

New member
OK אם ככה את מבינה את זה , אז בסדר

תודה אליקים

Justin Angel

New member
אני מעדיף

את הגרסה המקורית שנולדה מטריאד: "ככל שיודעים יותר על נושא כלשהו , כך יותר קל לשלוט בו." (מצוטט מ"מקשוף - הבסיס")

The Wraith

New member
המקשוף

אז ג´סטין אתה מוכן להודות בעובדה שאתה הוא צוות המקשוף?

Remirat

New member
התנגדות.

ג´סטין הוא *חלק* מצוות המקשוף. כך גם אני. כן כן, רמירת היא חלק מצוות המקשוף, ויהיה נחמד אם לא יתנו לג´סטין את כל הקרדיט. May the Goddess guide you to the light. Remirat/

The Wraith

New member
אני מפקפק בכך בתוקף

מאין לי לדעת שאתה לא ג´סטין? אתה נשמע כמו האיש (רק שלא קראת לי נעל)

Justin Angel

New member
חחח

שקט נעל! (זה פשוט היה חייב לבוא) רמירט היא אכן כן חברת מקשוף. ד"א פיצול אישיות הוא הדבר האחרון שקשור לדמנציה שאני די בטוח שעדיין לא פיתחתי... ד"אא רמירט ,הוא השווה אותך אליי ,תכאיבי לו! כאב! סבל! מוות! מחלה! רעב! (רואים? אני שפוי חלוטין)

Remirat

New member
התנגדות כפולה ומכופלת!

אהם... כמה דברים... - Wraith... אני בת, תודה רבה. - אני בטח ובטח לא ג´סטין! - אני רשמית מתנגדת בתוקף לרמיזה שאני לא ישות ממשית בעולם המוזר הזה! אצפה להתנצלות. תודה. - אה, וג´סטין... לעזאזל תלמד לאיית את השם שלי! *רמירת* לא רמירט. May the Goddess guide you to the light. Remirat.

The Wraith

New member
אני מתנצל-

שהשוויתי אותך לזחל שנקרא "ג´סטין", זה היה ממש שפל מצידי. דבר שני- סליחה שלא קלטתי שאת בחורה, בת כמה את? דבר אחרון- עלוב, עלוב.

למעלה