חוק ההחזרה

• פותח הנושא ljs
  • פורסם בתאריך

ljs

New member
חוק ההחזרה

לא הבנתי משהו מאד בסיסי בחוק הזה. לו נדמיין לרגע שאדם כלשהו משתמש נגדנו במאגיה על מנת לפגוע, אני מאמין שבמצב כזה, רוב האנשים כאן יסכימו איתי, שמבחינה מוסרית, אין מניעה "להשתיק את מקורות הירי" תוך שימוש באותו נשק. [אני מדבר על "תגובה מידתית" כמובן...] מה יקרה אז? גם במצב כזה חוק ההחזרה יפעל? החוק הזה הוא חוק עיוור? ומכיוון שונה, מאג אמור הרי לדעת לחסום אנרגיות שליליות\שימוש לא ידידותי במאגיה וכו', אז אם נניח לרגע את המוסריות בצד, מה מונע מאדם להטיל קללה על כל אדם אחר שלא מוצא חן בעיניו, ולאחר מכן לחסום את האנרגיות השליליות שיחזרו אליו?

neophile

New member
קססאאמק!

נראה לך שלקלל מישהו זה כמו להגיד קססאממק ! ... ? יש בכך לא מעט מעורבות אישית , נראה לך שמאג יסכים לקלל כל אחד ? להכנס ככה ליחסים אישיים עם כל אחד? מה הוא זונה? כמה קללות ולאישיות שלו אין שום ערך שלא נדבר על עצמו. אתה רואה את "חוק ההחזרה" הקארמה או מה שזה לא יהיה במצב שהוא מגיע אליו החוקים הקוסמיים לא נתונים למסגרת הזמן שלנו, אם תעשה רע לאחרים חוק ההחזרה כבר פועל בעצם זה שאתה עושה רע לאחרים...

ljs

New member
לא ציפיתי שתענה תשובה אחרת...

אין צורך לצאת מהכלים, השאלה תיאורטית לגמרי. התשובה שלך מתאימה אולי לשאלה השניה שלי, וגם לה לא כל כך. כי לא דיברתי על השחתת אישיות. דיברתי על הבחינה הטכנית נטו. (לרגע חשבתי שכתבת `כסעמק` עלי...)

neophile

New member
חוק ההחזרה פועל.

שאלת "גם במצב כזה חוק ההחזרה יפעל?" אני ינסה שלא לסבך את זה בעצם השאלה הזאת יש חוסר הבנה לגבי חוק ההחזרה , מפני שהוא לא תלוי בך . הוא כלכך לא תלויי בך שלא משנה מה תעשה הוא יפעל, למעשה הוא כבר פועל . חוק ההחזרה פועל.

gwizard

New member
הסבר נוסף

תשכח את המושגים מוסריות, שלילי וחיובי לרגע כי אין להם שום משמעות מבחינת היקום הא-מורלי. נקח תסריט פשוט: אדם א עושה כישוף על אדם ב. אנרגיה בתדר X נשלחת בעוצמה Y מאדם א ליקום. היקום מתרגם את התדר ומבצע תיקון בהילה של אדם ב. עכשיו יש לנו מצב לא מאוזן שבו לאדם א יש חוסר אנרגיה וליקום יש עודף אנרגיה. היקום מבצע תיקון לאדם א ושולח לו חזרה אנרגיה בתדר X ועוצמה Y. אדם א "מגלה" שהוא קיבל חזרה את מה שהוא שלח והמוח שלו מתרגם את זה בהתאם למערכת המוסר ואמונה שהוא מצוי בהן. התרגום הינו אקט מאגי בפני עצמו ומכאן אדם א עושה כישוף על עצמו, בדיוק אותו כישוף שהוא עשה על אדם ב. האקט נעשה בלי מודעות, זה יותר רפלקס של המוח מאשר פעולה מודעת בכדי להתמודד עם האנרגיה אשר התקבלה. עכשיו נקח תסריט יותר מורכב: אדם א עושה כישוף על אדם ב. אנרגיה בתדר X נשלחת בעוצמה Y מאדם א ליקום. היקום מתרגם את התדר ומבצע תיקון בהילה של אדם ב. עכשיו יש לנו מצב לא מאוזן שבו לאדם א יש חוסר אנרגיה וליקום יש עודף אנרגיה. היקום מבצע תיקון לאדם א ושולח לו חזרה אנרגיה בתדר X ועוצמה Y. אדם ב מגלה כי נעשה עליו כישוף ומחליט להחזיר באותה מטבע. אדם ב עושה כישוף על אדם א. אנרגיה בתדר X1 ובעוצמה Y1 נשלחת ליקום. היקום מתרגם את התדר ומבצע תיקון בהילה של אדם א. עכשיו יש לנו מצב לא מאוזן שבו לאדם ב יש חוסר אנרגיה וליקום יש עודף אנרגיה. היקום מבצע תיקון לאדם ב ושולח לו חזרה אנרגיה בתדר X1 ועוצמה Y1. המצב אחר אם אדם ב היה בוחר לעשות מגן ולא לתקוף. במקרה כזה, אדם א היה מקבל את התיקון (=מושפע ממה שהוא שלח) ואדם ב, לעומת זאת, לא היה מושפע מכישוף של אדם א. זאת הסיבה שכישוף הגנה חכם טוב יותר מכישוף נקמה או קללה ב-99.5% מן המקרים. אגב, שים לב כי זה לא משנה באיזה כישוף מדובר כאן כי הרי מבחינת היקום אין טוב ורע, יש רק תדר. זה פועל כך גם מבחינת קללות וגם מבחינת טקסי ריפוי.

ljs

New member
או.. זה כבר מסביר משהו,

ומה יקרה אם אדם יחליט לחסום את האנרגיה ה`מאזנת`, וינסה לתקן את חוסר האיזון אצלו בדרך אחרת?

gwizard

New member
שאלה טובה

תיאורטית זה אפשרי, פרקטית לא נראה לי. א. אתה לא מודע לתיקון כאשר הוא חוזר, אז בשביל להשפיע עליו אתה חייב לעלות לרמת מודעות כל כך גבוהה שפרקטית אני לא חושב שיש מישהו שיכול. ב. זה קורא מיידית אז זמן תגובה שלך שואף ל-0. אשמח לשמוע תגובה של מישהו שיש לו תובנות בנושא או לחילופין הצליח.

Bastat

New member
דעתי היא....

קודם כל אני מאוד מאוד אהבתי את התשובה של אלון ניסחת את התשובה בצורה הכי מובנת והכי נכונה לפי דעתי היקום תמיד שואף לאיזון אנרגטי מסויים - סטטוס קוו של היקום - והאיזון תמיד שם - ושאין איזון הפלנטה מגיעה לתוהו ובוהו - תהיה ובהיה........ אני דווקא חושבת שמה ש - ljs שאל גם אפשרי וגם פרקטי - ברמת מודעות והבנה מסויימת אתה מודע לכל אנרגיה שמגיעה לכיוונך ומבין שהכל מתחיל ונגמר באנרגיה מסויימת אחת שאנו צובעים אותה לפעמים בצבעים אחרים ומציגים אותה בצורות שונות אך היא אותה אנרגיה - ולכן אני גם מסכימה עם מה שאלון אמר שלא משנה מה אתה שולח קללה או לחילופין ריפוי האנרגיה היא אותה אנרגיה מה שמשתנה זה הכוונה הצבע התדר... ברגע שאתה למד לחיות ולהיות חלק מהפן האנרגטי של הפלנטה אתה בהחלט יכול לעצור אנרגיה משלימה - באם אתה לא מעוניין בהשלמה הזו - ואתה מחליט לשנות את צבעה / את התדר שלה לאנרגיה משלימה שמתאימה לך - זה כמובן לא משהו שבא ככה סתם בקלות אך בהחלט משהו אפשרי. ובנוגע למה שאלון כתב שהתיקון קורא בצורה מיידית וזמן התגובה שואף ל-0 - שמעתם על מושג "עצירת העולם" - עצירת הזמן והבנה שזמן יכול להפוך לפונקציה ותו לא אחלה שירשורים :)

RainBird

New member
או- שהיקום הלא אמצעי ישלח את האנרגיה העודפת למקום אחר שחסרה בו אנרגיה. לאו דווקא האדם המדובר.

MetalSinagouge

New member
היקום.

האם ניתן בעצם להשתמש במילה הזו בתור מילה נרדפת לאלוהות X, בעצם? או שיש לכם שימושים אחרים למילה הזו בתאוריה?

RainBird

New member
אני עושה הפרדה בין יקום לאלוהות. יקום הוא כמו עיר. עיר היא מנגנון שעובד. יש אנשים שמביאים ירקות ודברים שניתן לגדל מבחוץ, והעיר מייצרת ומרכזת מסחר. העיר פשוט כמו שאמרתי- עובדת. אבל היא חסרה את המודעות כדי להיות משהו כמו אלוהות. אלוהות לעומת זאת זה משהו שחושב, קיים ומרגיש. זה משהו שהוא תוצר של האנושיות העמוקה- כמו בתיאורית האגרגורים.

MetalSinagouge

New member
אני מבין.

תפיסת האלים כיצירים שבעצם חיים בעזרת האנושות היא די מעניינת ואני נוטה לקבל אותה.

shataltal

New member
תגובה גם ל-gwizard

אני מבין שגם אתה וגם -gwizard מאמינים שהיקום עצמו הוא גוף בעל מודעות, שמסוגל להגיע להחלטות ולפעול בהתאם. אם אפשר הייתי רוצה לשמוע קצת על קו האמונה הזה מכם. ל-gwizard - יש כמה בעיות בתהליך שאתה מתאר. אם מדובר באנרגיה, במקרה של העברת X אנרגיה למקום אחר, תגרום לכך באותו המקום תהיה האנרגיה שכבר היתה בו (נגיד Y) ועוד X. כדי להגיע חזרה לנורמה (Y), כלומר למצב של שיווי משקל, אותו מקום יפזר את האנרגיה הנוספת X בצורה שווה מסביבו ורק אותם איזורים מסביבו שמגלים התנגדות חזקה יותר לתוספת יקבלו פחות. ע"פ המודל שלך אפשר לתאר את היקום כסיר מים גדול (כשמים מייצגים אנרגיה בתדר מסויים) ואת האנשים כצינורות קטנים שיוצאים ממנו. הבעיה הראשונה היא שבמודל הזה, במצב שיווי משקל, צינורית שמאבדת לחץ צריכה להתנגד ממש כדי לא לקבל השלמה לנורמה מהיקום - על חשבון שאר הצינוריות. עכשיו, נגיד שצינורית מס' 1 רוצה לבצע אקט מאגי על צינורית 2. במודל הזה, על מנת להצליח, היא צריכה לצבור יותר מים בתוכה (לחץ גדול יותר) כדי שתוכל לשחרר אותם אל הסיר. הבעייה היא שאז הלחץ יתפזר באופן שווה בין שאר הצינוריות, אלא אם יש תודעה כלשהי שמכוונת את הלחץ למקום המתאים. נניח שתודעה שכזו קיימת ומכוונת את הלחץ למקום המתאים. במצב שהתודעה העבירה את כל האנרגיה מצינורית 1 ל-2 שום דבר לא יחזור חזרה לצינורית 1 משום שהמערכת חזרה לשיווי משקל. אם התודעה העבירה רק חלק השאר יתפזר בין כל שאר הצינוריות. המצב היחידי בו חוק החזרה יעבור במודל שכזה (והמודל באופן כללי יעבוד) הוא במצב בו יש תודעה כלשהי הדואגת להעביר את הלחץ הנכון למקומות המתאימים (גמול) ולהחזיר עודפים מסוכנים למקום ממנו הם באו (להעניש), או בפשטות - אלוהות הגומלת לטובים ומענישה את הרעים. אני מעוניין לדעת אם אתה באמת מאמין באלוהות מרכזית כזו. אני מתנצל מראש אם אני מתערב במקומות לא לי.

Bastat

New member
שאלה ל- shataltal

למי אתה מתכוון שרשמת גם אתה וגם gwizard ? - מי זה האתה הזה ? הדימוי שאתה נתת לדוגמא לעיל הוא של סיר שכל הצינורות ניזונים מהמים שבתוך הסיר באותה מידה - מה שלא מדוייק כי אם אנו בני האדם מדומים לצינורות הללו הרי כל אדם ורמת המודעות והתודעה שלו כך שיש כאלה שיהיו כמעט בלי מים בצינור שלהם ויש כאלה שיהיו רווים מים - האם אני טועה ?

ljs

New member
אפשר להסתכל על כך גם בצורה שונה.

אפשר לומר שכמות המים בכל הצינורות בעצם שוה, כלומר האנרגיה, מה ששונה הוא הידע והיכולת לתעל אותה.

PurpleFilth

New member
זאת בדיוק הסיבה

שהמודל הזה לא מוצא חן בעיני. כל אחד מאיתנו הוא צינורית שונה עם מים שונים בכמויות שונות. זה כל היופי.

shataltal

New member
הגבתי ל-Rainbird

ולכן התגובה היתה מופנת אליו ואל gwizard. הדימוי הוא דוגמא למודל ש-gwizard הציע, של אנרגיה הנשלחת מאדם לאדם ועוברת דרך יקום שיכול להגיע למצב של עודף אנרגיה וצריך לפרוק אותה. לגבי הקבלת מים (אנרגיה) ומודעות - אני באמת שלא יודע וגם לא נראה לי ששנינו מפרשים את שני המושגים האלה באותה צורה.

RainBird

New member
הגבת לי? אני לא מאמין שהיקום הוא מודל בעל מודעות.

gwizard

New member
תשובה

אהלן, הרבה זמן לא ראיתי אותך. הכל טוב אני מקווה ?
אני גם לא מאמין שהיקום הוא בעל מודעות עצמית. הדימוי של ארדן לעיר דווקא מאוד מוצא חן בעיני וגם ההסבר על ההבדל בין היקום לאלוהות. לגבי סיר מים - באיזהשהוא אופן כן. אבל האנשים הם לא צינורות מחוץ למערכת, אלא בועות קטנות בתוך הסיר עצמו. כאשר יש חוסר אנרגיה - נוצרת בועת אוויר קטנה ואז בגלל פעולה פיסית של השוואת לחצים הבועה מתמלאת שוב. כן, יכול להיות שיש כמה בעיות עם המודל הזה. אני לא מתיימר לומר כי אני מבין את הכל, אך עד אשר אני אפריך את התיאוריה הזו - אני אמשיך להאמין בה. שוב, אני לא רואה את היקום כמערכת בעלת מודעות ומוסר ובגלל זה החלק האחרון של הודעתך לא רלוונטי אלי. כמו כן, בהיותי וויקאני, אני גם לא מאמין באלוהות שמענישה. בוויקה, להבדיל מדתות ספר, אין כזה דבר עונש אלוהי. מקווה כי הסברתי את עצמי ברור, אחרי 11 שעות עבודה זה לא טריוויאלי

shataltal

New member
אהלן

הכל טוב, תודה :) ברור כשמש מלבד שני דברים - אמרת שבוויקה אין עונש אלוהי - אתה בטוח? אני קורא (אפילו בשרשור הזה נכתב שדווקא כן יש עונשים) . האם יש דבר כזה גמול אלוהי (לא צריך להצמד למשמעות הקשה של המילה. השאלה היא האם יש דברים שמקבלים מהאלוהות?)

למעלה