חוק ההוצאה לפועל

ציפי ג

New member
אבל אביא לא בחגיגה

עליו להרחיק נדוד כדי להגיע למחשב. תחכה גם לו.

אביא

New member
אכן חזרתי והופתעתי

ציפי בשבת היינו בבר מצוה אצל רבקה בנתניה עיה"ק פרטים וחוויות אצל אשתי. יסאריאן אם אתה עדיין כאן הרי שמחשבי הביתי גוסס ולכן איני מתאייסק.

ציפי ג

New member
התקשרתי כששמענו שיש פיגוע

אליכם הביתה, ומספר שתים נעלב ממני עמוקות כשקראתי לו מותק. הוא אמר שאתם בריאים ושלמים.

אביא

New member
לא תאמיני אבל אפילו לא

שמענו כלום והיינו פחות ממאה מטר משם.

ורדה 2

New member
יישום צו קיום צוואה

אני נתקלת בשחיתות מחרידה מטעם הממסד שנותן גיבוי לבני מישפחה בעלי כוחניים למרות מעשי פשע וכוונות זדוניות לעומת כוונת החוק ומהותם לשמר זכויות האנשים עם כוונות יושר ליישם את זכויותיהם לפי החוקים. יש לי בעיה למצוא ייצוג נאות ליישום הצוואה של אימי מבלי התערבות בני מישפחה שהוכיחו את חוסר יושרם בשימוש בחוקים וגרימת נזק במכוון. מחפסת ייצוג איכפתי ליישום החוקים הקימים לשמירת החוק והסדר. [email protected]

ציפי ג

New member
שכר טרחה א

ניתן על עצם פתיחת התיק. שכ"ט ב´ על תחילת נקיטת ההליכים. וכן נתקלתי בתיקים שהייתי חייבת להביר על שום מה אני מבקשת להגדיל את הקרן, נדרשתי להביא הסברים, ולא תמיד התקבלה בקשתי. הריבית הינה 4% לשנה בתוספת הצמדה. האם זה לא ריאלי? היום זה ריאלי. בזמנו כאשר הריבית הפריים היתה למשל 11% לשנה, השתלם לחייבים לא לפרוע את חובם, כי החוב למעשה הלך ופחת, ריאלית.

גיאו1

New member
תשובה

גבירתי, אני חייב לומר שאחד משנינו חיי בעולם אחר, כנראה שזה אני, למגינת ליבי גיליתי כי חוב בן שנתיים "תפח" ב 150% . כאשר ביקשתי הבהרות מעורך הדין שמייצג את התובע נעניתי כי "כאשר אפרע את חובי נוכל לדון בהפרשים כאלה או אחרים" ואינני מדבר על מאות שקלים אלה על עשרות אלפי שקלים! מעבר לכך- לצערי - גיליתי לאחרונה תופעה מאד מעניינת, עורכי דין המייצגים בנקים נוטים "לשכוח" לסגור תיקים, 10 שנים לאחר ששילמתי את חובי אני מגלה כי אני חייב עשרות אלפי שקלים! האם תסכימי לעובדה כי המערכת אינה פועלת בין אם בצד הנושה ובין אם בצד החייב , מן הסתם במערכת תקינה הצדק היה נראה.

ציפי ג

New member
עו"ד שאינו סוגר תיק

הגם שהוא יודע שהחוב נפרע, אתה יכול להגיש נגדו קובלנה לבית הדין המשמעתי. אני יודעת שיש עו"ד שמנפחים תיקים. לכן אני תמיד בודקת מה החוב בהוצל"פ ולא מה טוען עוה"ד. למה חוב תופח בשנתים ל150%? השאלה מה הקרן, מה שכ"הט שנפסק בבית משפט, ומה שכה"ט בהוצל"פ וכמה פעולות ננקטו נגדך. אם אתה לא שלמת, והיה צריך לבקש עיקול מטלטלין, פקודות מאסר, הוצאת מעוקלים וכו´, אתה סבור שעל הנושה לשלם את ההוצאות הללו? נכון שלקרן מצטרפים חיובים שונים, אבל בד,כ יש להם הסבר ברור. תפנה להוצל"פ, ןתקבל פירוט, בלי שעוה"ד של הצד השני יוכל לפצות פה ולצפצף. אם נראה לך ששכה"ט שנגבה בהוצל"פ גבוה מדי אתה יכול לבקש מיו"ר ההוצל"פ להפעיל את סמכותו ולהקטינו. לעיתים הם עושים את זה (יש לי דוגמאות על כך כאשר יצגתי חייבים). אני חוזרת ואומרת - להיות נושה פרטי, זה הרבה יותר גרוע מלהיות חייב פרטי.

דווקא הצלחתי בתיק פרטי

פתחתי את התיק בדצמבר 2001 וקיבלתי חזרה את כל ההוצאות. חלק מהחוב היה בדולרים, וביקשתי הפרשי הצמדה בגלל עליית הדולר בינואר 2002. נעניתי שהחוב כולו שולם והתיק נסגר.

דווקא הצלחתי בתיק פרטי

פתחתי את התיק בדצמבר 2001 וקיבלתי חזרה את כל ההוצאות. חלק מהחוב היה בדולרים, וביקשתי הפרשי הצמדה בגלל עליית הדולר בינואר 2002. נעניתי שהחוב כולו שולם והתיק נסגר.

ציפי ג

New member
השוואה

בין דבריך ביחס לפקידי ההוצל"פ ולעו"ד, ובין דברי לגבי חייבים דווקא מראה שאני נטיתי ליחס את הבעיה לחלק מהחייבים, ואתה הכללת את כלל עוה"ד ואת כל פקידי ההוצל"פ בין הרעים. להלן דבריך:"כיצד יתכן כי חוק ההוצאה לפועל מתורגם ומיושם על ידי פקידי ההוצאה לפועל ללא פיקוח ובשיטת חותמת גומי. כיצד יתכן כי חוק יתורגם באופן חופשי על ידי האנשים האמורים לישמו ביושר והגינות. מדוע לעורכי דין מותר להוסיף ולשנות סכומי קרן בחוב?"... ולהלן דברי:"לא כל הנושים הם בנקים, יש מספיק נושים שהם אנשים שנלחמים על מטה לחמם, והם תקועים בלי יכולת גביה בגלל אנשים המנצלים את המערכת להמלט מתשלום חובות. בהסתכלות כעו"ד שמיצגת את שני הצדדים, אני יכולה להגיד לך, שכשבא אלי חייב, אני אומרת לו בד"כ שמצבו טוב, וכשבא אלי נושה, אני מנבא לו סכויי גביה פחותים מ-20% בד"כ".

גיאו1

New member
תשובה

אבקש את סליחתך באם בתגובתי הגורפת פגעתי בשמך ו/או בשמו של מישהו. איני מבקר איש ומתוך כאב כתבתי. אין לי ספק ואף לא צל של ספק כי 90% מהעוסקים בתחום פועלים בתום לב והגינות אך כידוע לך האחוז הבודד כאשר הוא מיוחס אל הפרט מהווה 100% כי השאר אינו רלוונטי. עו"ד אחד אשר מהווה יוצא מהכלל באם איתו נתקלתי, עבורי ובמקרה שלי הוא מהווה 100% כי בו נתקלתי. כל רצוני בדו שיח של הודעות הינה לעורר תשומת לב לבעיה שלצערי אינה רק מנת חלקי ובמצב הכלכלי של היום זה רק ילך ויחמיר.

בהוצל"פ מתנהגים כחברת-גבייה פרטית.

הם מסוגלים לעקל לך את מלוא סכום החוב כמה-וכמה פעמים, בלי ליידע אותך, ואחר כך לממש דווקא נכסים לא-נזילים, וחייבי-מס, במקום נכסים נזילים ופטורים-ממס. כאשר המחוקק קבע מנגהון חוקי לגביית חובות, הוא לא התכוון שהמנגנון הזה יתנהג כחברת-גבייה "אלפרונית", אבל כך הם מתנהגים, כאילו שהם מקבלים אחוזים מהסכום הנגבה. והם עד כדי כך נבזיים ומנוולים, שהם מסוגלים לגבות את החוב, ולסגור את התיק, כאשר תלוייה ועומדת בו בקשה בטענת "פרעתי", בלי שאותה בקשה בכלל תהיה נידונה. ומה אומרים בהוצל"פ? "אנחנו קופצים לדום עם כל פיפס של הזוכה"! ומהן זכויותיו של החייב? "יש לו זכות אחת בלבד: שאם אנחנו גובים יותר מהחוב, מגיע לו זיכוי". כך ההוצל"פ. זכויות-האזרח של החייבים בהוצל"פ הן פחותות מאלה של הנאשמים בבתיהמ"ש לתעבורה, אם זה אומר לכם משהו. חדש באתר קימקא: האם ביהמ"ש העליון הוא רלוואנטי?

למעלה