חוק דמי מחלה

dudster

New member
חוק דמי מחלה

שלום לבריות. איך זה עובד בדיוק
הר"צ שלי אמר לי שביום הראשון לא מקבלים כסף, אבל בשני מקבלים 30% מהשכר היומי ובשלישי והלאה 70% מהשכר היומי. מישהו יודע איך זה עובד בדיוק
נוסח מדויק של החוק
תודה והמשך ערב פורה

מותר לי

New member
הלכתי לאיבוד ../images/Emo122.gif

אם ביום רגיל אני מקבלת 20 ש"ח לשעה, ובשבת אתי מקבלת 30 ש"ח לשעה, (150%), אז כשאני חולה בשבת אני מקבלת את האחוזים מה-20 או מה-30? ואם על כל שעת עבודה אני מקבלת שקל עבור שכ"ד אז הם צריכים לתת לי אותו כשאני חולה? או שלא? ואיך קובעים כמה אני מקבלת? זה משהו קבוע או לפני המשמרות שקבעו לי מראש? (כל משמרת מס' שעות שונה...) ואם זה לפני משמרות- אז תיאורטית הם יכולים להביא לי שבוע שלם חופש כדי שתהיה להם מצבת עובדים מלאה, ואז מה? הם לא צריכים לשלם לי? ואם כן- אז לפי מה ישלמו? הרי אין לי סידור עבודה?

dudster

New member
גם לי ביטלו את המשמרות

כשהייתי במחלה אבל מחשיבים לי את האחוזים ממשמרת של 8 שעות ביום חול. אם הייתי חולה בשבת אז זה היה משבת. ככה זה אצלנו לפחות...

תשובות

ימי המחלה מחושבים על פי משכורת הבסיס שלך במידה ואת חולה במשך תקופה (לדוגמא 10 ימים) ולחלק מהימים האלו לא נקבעו לך משמרות מראש אזי דמי המחלה מחושבים על פי חלקיות המשרה שלך. לדוגמא את עובדת 100% משרה= 5 משמרות בשבוע, אז על הימים האלו תקבלי על פי 5 משמרות בשבוע בלי שום קשר למשמרות שנקבעו או לא.

מותר לי

New member
אני עובדת

100% שזה 6 ימים... אז משלמים לפי 5 ימים או לפי 6? ואצלינו משמרות יכולות להיות בין 8 ל-12 שעות, אז לפי מה משלמים? ומה זה משכורת בסיס? משלמים לי על שעות עבודה...

עוד תשובות

בתשובה הקודמת נתתי דוגמא, אם 100% משרה אצלכם מוגדר 6 משמרות אז זה על פי 6 משמרות בשבוע. משכורת בסיס = שכר הבסיס שמשלמים לשעה ללא תוספות לילה ושבת וכו. כלומר אם את מקבלת בבסיס 20 לשעה אז זה השכר לפיו מחשבים. באשר למספר השעות זה את צריכה לבדוק בחוזה עליו חתמת (ותמיד מומלץ לבדוק את הדברים האלו לפני חתימת החוזה ולא להזכר עכשיו)

מותר לי

New member
לא כזה משנה לי

אם יתנו לי כמו 8 שעות או כמו 12... גם ככה אני יוצאת בסוף החודש עם משכורת בריצפה... לפני שבועיים הייתי שלושה ימים חולה, שבוע שעבר עוד שלושה ימי מחלה ויום חופש אחד, והשבוע כל השבוע אני לא אגיע, (ניחשת נכון, מחלה...) ויש מצב שזה יגלוש גם לשבוע הבא... ניראה לי שמישהו שם עין על המשכורת שלי
(או עלי?)

וכמובן

שהשרשור נכנס לטאגליינס. חן, יש משהו שאת לא יודעת? הבאת מידע סופר מועיל, בפעם הלא יודעת כמה

dudster

New member
לדעתי

אני אמור לקבל את הקרדיט. אני שאלתי, היא סה"כ ענתה.

צודק ../images/Emo88.gif

יש משהו שאתה לא יודע? תשאל בלי להתבייש, חן תענה וככה כולנו נחכים

למעלה