חוקי ניוטון

mbrv

New member
אוקיי

הכי פשוט : ויקיפדיה : http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%97%D7%95%D7%A7%D7%99_%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%98%D7%95%D7%9F פחות פשוט התרגום המקורי לאנגלית של העקרונות של ניוטון : http://rack1.ul.cs.cmu.edu/is/newton/doc.scn?rs=3&br=0.0&rt=0&rp=http%3A%2F%2Frack1.ul.cs.cmu.edu%2Fis%2Fnewton%2F&pg=72&x=10&y=5 עקרונית כל גישוש פשוט באינטרנט יביא לך מלא אינפורמציה מעולה , זה חומר "קל למציאה".

אחמס1

New member
זה רק בעניין המכניקה

ניוטון היה גאון בצורה אקסטראורדינרית, את אלו בהיסטוריה האנושית המשתווים לו בחוכמתם, אפשר לספור על יד אחת אולי (א. עצבר לא אחד מהם). מה שאנחנו קוראים היום "חוקי ניוטון" או "חוקי התנועה" זה ממש לא כל החוקים הנושאים את שמו, אבל הם כל כך יסודיים וחשובים שנוטים לפעמים לחשוב שזה מה שהוביל לגדולתו (זה והתפוח).

AnarchistPhilosopher

Well-known member
Dirac,Einstein,Gauss,Euler,Ramanuja

Riemann,Schrodinger (ויש עוד) אני חושב שכף יד אחת לא תספיק לי, (מצד שני יכול להיות שכף היד שלך מכילה יותר אצבעות משלי (-: ). נ.ב אני לא מבין כיצד אפשר למדוד גאונות של איש אחד מול גאונות של איש אחר, ולקבוע חד משמעית עליונות של גאון אחד על משנהו? זה כמו לשאול אילו יוצרים מוזיקליים נחשבים יותר טובים על פני האחרים? כיצד תמדוד זאת? על פי כישרון בלבד?

avinamal

New member
לא מדידה מדעית

אבל אם איש אחד המציא הלכה למעשה את המדע המודרני על שיטותיו (תצפית, ניסוי, ניבוי, הדירות), ניסח את כל החוקים המושלים בתנועת החומר ביקום (כפי שהיה ניתן לחזות בו בזמנו) ואת חוקי האופטיקה, ועל הדרך המציא את החשבון הדיפרנציאלי ואת דלת הכניסה לחתולים, וכל זאת בלי להתייחס לתרומתו לאלכימיה - אז כן, קשה לראות למי ניתן להשוותו פרט לאינשטיין. נדמה לי שלא שוקלים "גאונות" אלא "תרומה למדע".

אחמס1

New member
../images/Emo45.gif

אולי המילה גאונות לא הייתה המדוייקת (ה"מדעית") ביותר אבל תרומה למדע אפשר לכמת בצורה קצת יותר אמינה.

AnarchistPhilosopher

Well-known member
הוא לא לבד המציא את החשבון

הדיפרנציאלי. (מישהו פה שכח את לייבניץ) אם אני לא טועה, גלילאו הוא זה שזכור בספרות בתור אבי המדע המודרני. בין אם שוקלים גאונות או תרומה למדע, זה לא משנה, יש עוד הרבה שתרמו רבות, או שדומים לו מבחינה אינטלקטואלית. כך שאני מוצא את האמירה שקשה למצוא אנשים כדוגמת ניוטון, לא משנה באיזה אופן, כלא נכונה בעליל. נ.ב קראתי בספר של קוראנט (ספר מומלץ ללימוד עצמי של חדו"א וקצת היסטוריה עליה), שמורו של ניוטון, בארו, היה קרוב בעצמו לניסוח החשבון הדיפרנציאלי, אבל הוא לא חשב שמדובר בדבר מיוחד.

deathcaster

New member
המממ.....

ידוע לך שהדעה הרווחת היא שניוטון גנב את יסודות החשבון הדיפרנציאלי ממחברת שכתב לייבניץ ? בדיוק כמו שהכלל של לופיטל הוא בעצם הכלל של יוהן ברנולי שאותו המרקיז דה לופיטל רשם לזכותו. אם דיברת על תרומה למדע, אני חושב שאחד התורמים הגדולים ביותר למדע שאינו מוערך הוא דווקא אוארסטד שגילה את הקשר בין חשמל למגנטיות...כמעט שום מכשיר היום לא היה פועל ללא גילוי זה, ובהקשר ישיר המדע לא היה מתפתח. ואם מדברים על תרומה למדע מבחינת כושר ההמצאה, לא היה כמו אדיסון , שלמרות שעובדיו המציאו את רוב הפטנטים שרשומים לזכותו, חסרונם של 1093 הפטנטים הללו, היה מורגש היטב בעולם המדע ( או יותר נכון , לא מורגש
)

avinamal

New member
אני לא מתעניין בדיעות רווחות

"הדיעה הרווחת" היא גם שהמים בניאגרה מסתובבים נגד כוון השעון באוסטרליה, שניתן לייצר רצף מספרים אקראיים במחשב ושלניוטון נפל תפוח על הראש. תורמים לא מוערכים למדע יש מספיק, ו"דיעות רווחות" ניתן לצערי לגלות גם בהודעה שלך - אין דבר יותר מעצבן מלציין משהו על ממציאים במאה העשרים ולנקוב דווקא בשמו של ת.א. אדיסון (יזם מוכשר שלא המציא דבר) ולא של ניקולא טסלה (יזם כושל שהמציא הלכה למעשה את העולם החשמלי המודרני) - וזאת אגב "תורמים לא מוערכים"!

deathcaster

New member
תגובה

לא ציינתי דבר על טסלה. אדיסון תרם לעולם המדע, דיברת על תרומה לעולם המדע, מניעיו לא היו כשרים, אך תרמו בכל אופן. אין דבר יותר מעצבן ? אני בטוח שיש דברים שמעצבנים אותך יותר

טל ר

New member
לעניין היזם

נדמה לי שיותר נכון לסווג את טסלה כממציא/מהנדס מוכשר (שאכן המציא את העולם החשמלי המודרני), אולם היזם "שלו" היה ווסטינהאוס, שלא התקרב לקרסוליו של אדיסון כפוליטיקאי ומקורב לאנשי השררה, ולכן הפסיד לאדיסון בכל אחד מסיבובי המערכה. אני מצטמרר כשאני חושב על "חזון" החשמל של אדיסון, תחנות כוח שכונתיות המייצרות מתח ישר נמוך המועבר ישירות לצרכנים (במקום ההעברה של מתח חילופין במתחים גבוהים כפי שהדבר מבוצע כיום). עניינית, אני מסכים איתך בכל הנקודות שהעלית. טל.

deathcaster

New member
אתה גם צודק וגם טועה

החוק הראשון שציינת הוא אכן מקרה פרטי של השני אך ניוטון הגה/רשם/כתב יותר מ-2/3 חוקים.. 3 החוקים המוכרים הם חוקי התנועה של ניוטון. אך הוא כתב/ניסח את חוק המשיכה האוניברסלי. אגב סיפור העץ תפוחים הוא רק אגדה ע"ב שרבוט באחד היומנים של ניוטון בוא הוא מתאר נפילת תפוח מעץ. מעבר לכך , יש את נסחת ניוטון-רפסון, הבינום של ניוטון, משפט ניוטון לייבניץ... וכו' .. היה תותח לא קטן

niv1990

New member
המורה שלי אמר שהצרפתים

המציאו את הסיפור כדי לזלזל בתגלית שלו :)

למעלה