חוקי ה- Past simple ?

shahar963

New member
חוקי ה- Past simple ?

מישהו יכול לכתוב לי מהם החוקים של הPast simple ומתי אני מוסיף ed/d/ied ? ומתי אני רושם את הV2 ?

פורג3

New member
תשובה:

את ה-V2 אתה רושם בכל משפט ב-Past Simple שאיננו בשלילה או משפט שאלה. ed זוהי התוספת הרגילה לפעלים ב-V2, כאשר ied ו-d הם רק היוצאי דופן שלה. מוסיפים רק d לפועל כאשר הוא מסתיים באות e. את ה-ied מוסיפים לפועל בצורתו השנייה כאשר הפועל מסתיים באות y ולפניו עיצור.

פורג3

New member
שכחתי משהו:

כאשר יש לך פועל אשר מסתיים ב-y ולפניו עיצור, משמיטים את ה-y ורק אז מוסיפים את ה-ied.

shahar963

New member
ומתי אני מוסיף את הed ?

את הV2 אני כותב רק במשפט חיובי, אבל מתי אני מוסיף את הed ?

פורג3

New member
ה-V2 הוא הצורה של

הפועל עם ה-ed. בכל פועל רגיל אתה מוסיף אותו, ב-Past Simple בהתחשב כמובן באיותה של המילה, שלפיה אתה משנה את זה ל-ied או d בלבד. כאשר מילה לא מקבלת את היוצא דופן אתה מוסיף את ה-ed. (בד"כ)

shahar963

New member
כשהפועל הוא

כשהפועל הוא רגיל אני מוסיף לו ed וכשהוא שונה אני כותב אותו ב-V2 ? איך למשל אני רושם את want בעבר ? went ? זה כאילו שונה ?

פורג3

New member
אוקיי, בוא נסדיר פה כמה דברים:

ה-V2 הוא הצורה של הפועל עם התוספת של ה-ed. ה-ied או תוספת ה-d בלבד תלויה אך ורק באיות הפועל. באופן רגיל מוסיפים לפועל ב-Past Simple את התוספת של ה-ed, ied או ה-d בלבד. want בעבר זה wanted כי מוסיפים ed כרגיל. בנוגע ל-went, זוהי צורה בלתי רגילה של פועל בעבר (במקרה זה go). כפי שאמרתי, בד"כ מוסיפים ed לפועל (או ied או פשוט d) אבל יש מקרים חריגים, שלא מוסיפים ed אלא משנים את הפועל כולו. יש רשימה של פעלים כאלה בד"כ בסוף כל ספר לימוד המכבד את עצמו (גם תחת הכותרת של V2). לפעלים הבלתי רגילים, אין כללים, לצערנו, פשוט צריך ללמוד אותם בע"פ.

shahar963

New member
הבנתי בערך

אז כל פועל שהוא לא חריג מוסיפים לו ed אלה אם כן יש לו איות מיוחד ואז מוסיפים d/ied ? ואם הפועל הוא לא מהחריגים אלה רגיל מוסיפים לו פשוט ed ? צירפתי סירקה תוכל להגיד לי אם אלו הם החריגים ?

shahar963

New member
או קיי,מצטער על הטעות ותודה על הזמ

תודה שהיה לך סבלנות, עזרת לי מאוד לקראת המבחן שלי ... תודה רבה נוי ( קראתי בכרטיס האישי).

פורג3

New member
על לא דבר.

תבוא כל פעם.

למעלה