חוקי היזיז

אתה

רומז שיש הקשה כלשהי בין צעיף לנמייה? :O
הצעיף שקנינו נהדר! משמש אותי יופי.

אז אנחנו הולכים? לסמן V ביומן?

השלושר

New member
אני רומז שאל לך לבנות עליי לעניין זה...

אם את רוצה ללכת, לכי.
אם לא, אל תלכי.

אני לא צריך להיות שיקול כך או כך.

מה גם שייתכן שלא אוכל להגיע גם אם ארצה.

אסףג1981

New member
אנשים צריכים להבין

שגם בעת יחסי יזיזות צריך להתנהג כמו בני אדם ולתת כבוד אחד לשני. אז נכון שהמטרה העיקרית היא סקס, אבל מצד שני אין מדובר באיזה סטוץ זול בשירותים של מועדון.
באופן אישי, כשעד לא מזמן חגגתי לא מעט עם מספר יזיזות, היחסים כללו בילויים מעת לעת וכמובן שיחות נפש. זה לא שמסיימים להזדיין, מתלבשים והולכים.
תעשי חיים ואל תשכחי להעלות תמונות

Sponge Worthy

New member

אתה לגמרי צודק.
גם לי עד לא מזמן היה קשר עם מישהי. היינו נפגשים בד"כ פעמיים בשבוע, כמעט תמיד היינו עושים סקס אבל גם היינו משוחחים הרבה, רואים ביחד טלויזיה וגם יוצאים לפחות פעם בשבוע.
היה בינינו קשר ממש טוב ומהנה, לא רק בגלל הסקס. עד שהיא רצתה יותר מזה, ואז הקשר נגמר...

אסףג1981

New member
זה די נפוץ

בחורות הרבה פעמים נקשרות ליזיז. הן רוצות לקחת את הקשר לשלב הבא, הוא נרתע, היא בוכה, מבכי עוברת לעצבים, מעצבים לאדישות ואתה ממשיך לשפשף כמו מניאק.

evanescent

New member
אני לא מבינה את זה

אם גם אוהבים ונהנים לדבר אחד עם השני וגם אוהבים לבלות ביחד וגם נהנים מינית ביחד אז למה שזה לא יהיה קשר זוגי רציני? נראה לי שזה מה שצריך בבן/בת זוג. יכול להיות שיש לך פחד ממחויבות אם יש את כל אלה ועדיין אתה נרתע מהכותרת "קשר רציני".

אסףג1981

New member
כי זה עניין של תקופות

לפעמים לאנשים לא מתחשק קשר רציני. זה נפוץ בעיקר אחרי סיום מערכת יחסים ארוכת טווח.

evanescent

New member
אבל אם כבר עושים את מה שעושים בקשר רציני

ונרתעים רק מלקרוא לזה ככה רשמית, מפחדים להגדיר את עצמם כחבר/חברה, זה נראה לי די ילדותי או קשור בבעית מחויבות. אני יכולה להבין שיש תקופות שבכלל לא יהיה חשק להתקרב למישהו/י באופן כזה כי לא פנויים רגשית, אבל אם כבר עושים את זה ורק מפחדים מההגדרה...לא מדבר אלי ולא מבינה את זה.

אסףג1981

New member
יזיזה זה כמו חבר טוב, רק עם תוספת של סקס

מנהלים שיחות נפש, מבלים ועושים סקס.
גבר שיוצא מקשר ארוך, או שמא קצר אך טעון ברגשות, רוצה לזיין כל מה שזז. גם אם נראה שהקשר בינו לבין יזיזתו עשוי להיות אידיאלי, החמוד בין הרגליים יחליט עבורו אחרת.

LdsPdV

New member
אולי בגלל שאין

רצון למחויבות מצד שני הצדדים?

עוד הבדל קטן זה שיזיז\ה זה לא "טאבו" (בניגוד לבן\בת זוג).
כלומר, אין אפשרות לבגידה (ברור לשני הצדדים שמותר "לפזול"...)

גם אין את הלחץ של הלהיפגש \ לראות אחד את השני בתדירות גבוהה כמו בני זוג.

evanescent

New member
אז זה מה שאמרתי

אתה מדבר על אי רצון למחויבות. יש את הכל אבל לא רוצים להיות מחויבים לאחת/ד. רוצים אפשרות להיות עם עוד אנשים, נלחצים ממפגשים תכופים...זו בעיה עם מחויבות, כי אם נהנים ביחד איזו עוד סיבה יש שזה ילחיץ שצריך להפגש? ואגב במקרה שהוא דיבר עליו נראה שאי הרצון למחויבות היה רק מהצד שלו.

LdsPdV

New member
שאלת מה הבדלים

כאשר הקשר מוגדר כיזיזות, שני הצדדים מודעים למצב.

לרגע לא טענתי שיש את הכל.
אין את האהבה שיש כלפי בן זוג.
יש אהבה של בין חברים (+אינטימיות).
אין רצון לעבור לגור ביחד, לשהות אחד במחיצתו של השני כמה שיותר, להביא ביחד ילדים לעולם, לפתוח חשבון בנק משותף וכו'.

אני מניח שיש לך חברות.
את נפגשת איתן בתדירות מסוימת, אבל זה מן הסתם כנראה לא קורה כל יום.
כנראה שאת גם לא חיה איתן באותה דירה..

עכשיו קחי סנריו, שאחת מאותן חברות שלך היא ממין זכר.
וכשאת נפגשת איתו (בתקופות שלא את ולא הוא בקשר זוגי מחייב), חוץ מלשתות קפה ולדבר על החיים את גם מקיימת איתו יחסי מין.
לשניכם ברור שזה בכיף ואחרי שזה מסתיים כל אחד הולך לדרכו (עד לפעם הבאה...).

evanescent

New member
אישית אני לא יכולה

להבין את זה, שגם יהיה מצב כמו שאתה מתאר בסוף וגם שארגיש בסדר איתו, אני בנויה רגשית אחרת. אם גם כיף לי עם מישהו בשיחות ובילויים וגם מינית אני ארצה בו כחבר/בן זוג (גם אם לא חיבת לדעת שלתמיד). אם אני לא רוצה זה אומר שאני לא נהנית מספיק באחד מאלה. לכן די קשה לי להבין.

LdsPdV

New member
זה בסדר

לא כל אחד בנוי למערכת יחסים כזאת.
אני מניח שאת מודעת שלא כולם בנויים \ חושבים רגשית בצורה שאת בנויה \ חושבת רגשית.

הנה לך 2 דוגמאות שהתחילו כיזיזות ובסופו של יום (לפחות על פי הוליווד...) הסתיימו בקשר מחייב:

https://www.youtube.com/watch?v=BvDR-0qNJuQ

https://www.youtube.com/watch?v=iJS-wWqVAyk

כמובן שהחיים הם לא הוליווד ויש אפשרות מצוינת שהקשר יסתיים כאשר אחד הצדדים ימצא בו\ת זוג קבוע\ה.

evanescent

New member
אוקיי אבל מה שאני מנסה להבין

אצל מי שלא בנוי רגשית כמוני כפי הנראה, זה שאם יש את כל ההנאות הנ"ל (שלא היו מן הסתם אם לא היה חיבור משמעותי בין השניים) למה לא מתפתחת אהבה או חיבה מספיקה כפועל יוצא? איזה דברים יכולים להפריע להתפתחות רגש כזה ולא קשורים להנאה האפלטונית והמינית אחד עם השני?

אביeג7

New member
ממש לא מסכימה

היו לי לא מעט גברים בחיי שכביכול היה שם הכל
אבל עדיין זה לא התאים..

זה שיש משיכה,נחמד ונעים לדבר ולבלות ביחד
זה עדיין לא אומרים שמתאימים כזוג רציני.

evanescent

New member
אמרתי שאני לא מבינה

כך שזה לא ענין של הסכמה (אלא אם כן את לא מסכימה שאני לא מבינה וחושבת שאני מבינה וסתם אומרת
). אישית אני לא יכולה לתאר לעצמי מצב שיש גבר שאני גם מדברת איתו הרבה, גם מבלה איתו קבוע כל כמה ימים, גם מקימת איתו יחסים מיניים ומהכל אני נהנית וטוב לי וגם אני לא רוצה שנהיה זוג, זה לא היה מסתדר אצלי ביחד אז קשה לי להבין איך דבר כזה עובד אצל אחרים.

אביeג7

New member
אוקי

אז סתם לדוגמא
הבחור האחרון שיצאתי איתו
היה שם באמת הכל..
אבל בכל זאת הרגשתי שמשהו שם חסר.

אני אפילו לא יודעת להסביר כ"כ מה בדיוק.

הדבר הזה שהופך את כל העניין את זה מסתם קשר ל"זה"
פשוט לא היה שם

evanescent

New member
זה כנראה קשור

(לפחות גם קשור) לאם מין קשור אצלנו ברגש רומנטי באיזושהי רמה לפחות. אצלי הוא קשור, במיוחד כשהמין מתמשך. אולי אצלך אין קשר מחיב ואז במקרים כגון הנ"ל את עדיין יכולה להרגיש שאת רוצה להמשיך את הקשר באותה מתכונת בערך רק שזה לא יחשב זוגיות. אצלי במקרה שאין או כבר אין רגש רומנטי אני אאבד את הרצון למין איתו די מהר. סביר שגם את הרצון להפגש ולבלות יחד כמה פעמים בשבוע (אלא אם כן יש במקרה איזה תחביב שאנחנו עושים יחד בתדירות הזאת). אם יש איזשהו רגש רומנטי אבל לא חזק ואני רוצה להמשיך לתת לזה צ'אנס אז אני עדיין ארצה שהקשר יהיה במסגרת זוגית, כי זו המשמעות של צ'אנס.

למעלה