חוקי גינס.

bujored

New member
חוקי גינס.

לחברת גינס יש חוק, כולם מכירים אותו, המזיגה המסורתית של הגינס. שנועדה להבטיח פיינט מושלם בכל פעם מחדש.. כשאתה בתור בעל פאב\באר מבקש להזמין מתקן מזיגה לגינס הינך מתחייב למול היבואן שמחוייב בעצמו לעמוד במספר כללים. אחד מהם הוא המזיגה הקבועה לכל פיינט של גינס, למי שלא יודע השלבים הם: 1. כוס נקיה ומבריקה. 2. מזיגה בזווית 45 מעלות. 3. מילוי ראשוני עד שני שליש מתכולת הכוס. 4. נתינת 2 דקות לנוזל להסתדר ולנוח. 5. מילוי הראש בזווית ישרה והגשה. שלבים אלו יבטיחו פיינט אחד וקבוע בכל פעם.. כפי שגנס מכנים זאת הפיינט המושלם. במידה וסוכן סמוי יבחין בברמן שמוזג את הגינס שלא בדרך הזו החוזה של הבאר בו הוא עובד עלול להתבטל (הברמן בעצם עובר על החוזה). אגב!! לגינס תצחקו תצחקו יש אפילו הוט-ליין שאפשר להתקשר אליו במידה ואתה בתור לקוח קיבלת פיינט גינס גרוע.. מה שנקרא קו הלשנה ישיר :) יש לי אפילו את המספר!

D r a m b u i e

New member
זה נכון וכל הכבוד על זה!

חברה שמכבדת את עצמה ואת הלקוחות שלה, ושומרת על המשקה שלה גם כשמישהו אחר מוזג אותה, היא מקצוענית וראויה להערכה!

MidNight Flame

New member
לא הבנתי שני דברים...

תסביר לי בבקשה את שלב 5 ומה משמעות המושג פיינט? (חוץ מאובדן הכרה)

Angel of Chaos

New member
:)

פשוט להניח את הכוס כמו שהיא (ללא זוית) ולמזוג כך את השליש האחרון, ואז אתה מקבל את הקצף כמו שצריך, וגם הבירה סמיכה בצורה מגניבה בשלוק הראשון :) ומישהי כבר אמרה כאן שפיינט זה מידה שדומה לחצי ליטר 536 מל או משהו בסגנון לא זוכר בדיוק.

bujored

New member
בדיוק הרי האירים ולא רק ..

הם, גם האמריקאים האנגלים ועוד מספר מדינות לא משתמשות בשיטה המטרית למדידה. אצליהם מרחק נמדד ב בFEET ומשקל ונפח בליברות (מה שנקרא פאונדים) .. ואכן כוס הפיינט היא המונח המקביל לכוס "חצי ליטר" אך אם אתה בצרפת אפשר להזמין בהחלט כוס בירה בגודל demi litre .

siete

New member
ומה המספר? ../images/Emo123.gif

למקרה שיתנו לי איזה גינס גרוע במיוחד...

bujored

New member
המספר הוא:

The perfect pint hotline 1850-250-126 לצזה כמובן צריך להוסיף קוד יציאה בינלאומי וקידומת של אירלנד.

bar wine

New member
למהדרין מן המהדרין...

משפטי תורה השתלטו על הפורום לאחרונה... השלב הסופי אצל המקצוענים הוא הוספת ציור של תלתן בעזרת הקצף , ומסירה ללקוח. זהו - עכשיו אני רגוע...

bujored

New member
האמת היא ש ..

דווקא כל מי שמוזג ומציר תלתן (כולל אותי) משתמש בפיה עם תבנית של תלתן שמתחברת לברז הבירה. לא יצא לי לראות מישהו שמצייר את זה באופן חופשי. אם אתה עושה כך ספר לי איך.

bar wine

New member
זהו , שאני עצמי לא צייר גדול...../images/Emo4.gif

אבל ראיתי את הברמנית של מבשלת גינס עושה זאת במקצועיות רבה , יש לציין.

LaDjA

New member
ראיתי ב-Molly Blooms, בת"א

שעושים את זה באופן חופשי (בעזרת תנועות קלות של הכוס בלבד.)

bujored

New member
מקום מאכזב יחסית.. אה?

ציפיתי שיהיה שם הרבה יותר מעניין, מה שכן, אי אפשר שלא לשים לב לריח המדהים באוויר!

אם רק היו מקפידים על זה...

מכיר את חוגי המזיגה, ולצערי ברוב המקומות משתינים עליהם בקשת. למשל -- בסשן בנמל בת"א, שם הברמניות/ים פשוט מניחים את הכוס ישר, ממלאים עד הסוף במכה אחת, ואומרים -- "תן לזה קצת זמן זה יהיה שחור" -- כשבסוף זה באמת שחור, אבל עם שכבת קצף שיותר מתאימה לטובורג מלגינס. גם בגולדן-באר בלילנבלום לא ממש יודעים (חלק יודעים) למזוג נורמאלי.

bujored

New member
אני מכיר, זה ממש נוראי.

זה בדיוק מה שקרה לי אגב, בפסטיבל הבירה בת"א. אומנם הבירה הייצוגית האירית הייתה שם מרפי'ס אבל הכללים למזיגה נכונה חלים גם עליה. בכל אופן הברמנים פשוט מזגו אותה ישר לכוס והיה נוראי, אפילו ביקשתי באדיבות שימזגו לי כמו באירלנד והתגובה שקיבלתי הייתה "אחי, כאן זה ישראל" משהו :)

למעלה