חוקים במאגיה, גירסה 1

morning star

New member
חוקים במאגיה, גירסה 1

את החוקים האלה לקחתי מניסוח מצויין שדווקא מצאתי, וכנראה לא במקרה, בספר פנטזיה של סופרת בשם Holly Lisle, בספר :The Secret Texts, Book 2 : Vengence Of Dragon. שלחתי מכתב ובו אני מבקש את רשותה לתרגם את החוקים האלה לעברית, אך מזה חודשים לא קיבלתי תשובה, אני מקווה שתסלחו לי על מה שנראה כ``הפרת זכויות יוצרים`` זאת :) . את החוקים שיניתי קלות והסרתי מהם ביטויים השייכים לעולם הפנטזיה שבספר. החוקים כתובים באנגלית וישנם עשרה חוקים. נראה כי את רובם למדה היא ממקור מידע אותנטי, מאחר והחוקים האלה תואמים חוקים אשר למדתי במקומות אחרים. בעצם, עדיף להשתמש במושג ``כללים`` או ``משפטים`` (כמי אלו בפיזיקה או מתמטיקה) מאחר ואין מדובר בחוקים מוסרים, אלא חוקים בנוסח ``חוקי ניוטון``. נראה כי יש גם השפעה מדעית על הכללים, לכן ליד כל חוק כתבתי בסוגריים מרובעים את החוק הפיסיקלי המזכיר אותו: החוק הראשון - החוק של ראקציה (תגובה) מאגית קובע: לכל פעולה ישנה (פעולה) נגדית ושווה לה (בעוצמתה) ובאותה נטיה (אותו ``קו``, אותו ``מסלול``, כוונון) [מזכיר את החוק השלישי של ניוטון, לא?] החוק השני - החוק של אינרציה מאגית קובע: האנירציה נשמרת; לחש בכח(תנועה?) ישמר בכח אלא אם כן עובד עליו כח נגדי. לחשים לטנטיים (נייחים, מנוחה?) ישארו לטניטיים אלא אם כן עובד עליהם כח נגדי [המממ, חוק ראשון של ניוטון!]. החוק השלישי, המוכר כחוק השימור המאגי, קובע: אנרגיה מאגית (כישוף, לחש, קסם), מסה ואנרגיה (הכוונה לאנרגיה רגילים) כולם משמשרים [חוק שימור המאסה, חוק שימור האנרגיה]. החזרה הראשונה של החוק הרביעי - החוק של משיכה מאגית - אומר: לחשים באותה הנטיה נמשכים, בעוד החזרה השניה של של החוק הרביעי - החוק של דחיה מאגית - אומר: לחשים בנטיות שונות נדחים [נשמע כמו ההיפוך של חוקי הדחיה והמשיכה החשמליים] החזרה הראשונה של החוק החמישי - החוק של הטלת הלחשים - אומר: הכח של הלחש יהיה שווה לאנרגיה בה משתמשים מוכפל במספר הקוסמים המשתתפים, פחות שימור האנרגיה, בעוד החזרה השניה של החוק החמישי, שהינו חוק ``מיגון`` הלחש, אומר: הנזק הנגרם לקוסמים המשתתפים ע``י לחש או רתע של לחש ישווה לכמות האנרגיה, פחות הקבולת של המגן (בופר, בדומה לבופר בתוכנה או בכימיה), מחולק במספר המשתתפים [חוק שימור התנע, תנע ומתקף]. החוק השישי, חוק הנטיה (כוונון), אומר לנו: מאגיה שלילית משיבה תגובות שליליות. מאגיה חיובית משיבה תגובות חיוביות. החוק השביעי, שהוא חוק ה``שכנוע`` (Compulsion, שינוי התנהגותי, הכרחה), אומר: כל לחש שנועד להכריח (את התנהגותו) כל יצור חי בניגוד לרצונו נושא נטיה (כוונון) שלילי. החוק השמיני, או חוק הפגיעה, אומר: כל לחש שנועד לגרום לפגיעה, נזק, כאב או מוות, ולא משנה מה טבע המטרה, נושא מטען שלילי. החוק התשיעי, חוק הנשמות, קובע: הנציג בן התמותה של נשמה בת אלמוות (נצחית) נושא את מטען הנשמה, בין אם חיובי, שלילי או נטרלי. החוק העשירי,או חוק הנטרליות, אומר: כל דבר הנושא מטען נטרלי יימשך לכח החזק ביותר בסביבתו, בין אם הכח הוא חיובי או שלילי, מאחר ונטרליות היא עמדה של חולשה ולא של עוצמה (מעין וריציה של הכוחות האטומיים והחשמליים עם חוק המסה/כבידה). נו, אז מה אתם אומרים? מרשים, לא? שלכם הנווד

אחי רק משהו אחד...

איך היה לך את כל הסבלנות הזאת.... לרשום את כל זה ..... נשמה אתה אשקרה משועמם אחי אתה עוסק גם בכשפים?(כי אם כן תוכל לילמוד הרבה כאלה ממיני) אני אוהבת את זה...זה בדם שלי

morning star

New member
לא, בכלל לא משועמם

``כשפים`` - פחות, רק כשממש לוחץ להשיג משהו ומהר... שנים שלא השתמשתי בכישוף ``סתם``. תרגילים מאגיים והבנת ה``איך`` (פחות מהבנת ה``למה``) מעסיקים אותי יותר. תרגילים מאגיים - הכוונה מחד לפתח יכולות ``ארציות`` חזקות יותר (טלפתיה, טלקינזיס ועוד שכאלה, כולל ריפוי) ומאידך תרגול לרמות אנרגיה גבוהות יותר, ישויות שמעבר לעולם החומר, הבנה וידיעה של סודות היקום... אשמח להזמין אותך לכוס קולה, איני חסיד של קפה (אולי פעם בחודש, כשצריך להתעורר). שלך הנווד

חח סבבה...

טוב אז אתה ממש בתוך המאגיה הלבנה רואה זה האבדל כיאלו אם ממש אני יצתרך לא תיהיה לי בעיה לעשות למישהו וודו או כל כישוף אחר אבל אני פועלת לפי הרוח המדריכה שלי ולפי הדברים שבאמת חשובים שלך מכשפה

morning star

New member
לא קשור

זה אינו קשור לצבע המאגיה... הצבעים הללו הן המצאה של האדם, המתייחסות בעיקר לתוצאות (ולעיתים לשיטות) בהן משתמשים. במסגרת ``לימודי`` עיינתי בלא מעט בדברים אשר אני משער כי היו גורמים לך לחלחלה. אלו הם דברים אשר אני מעדיף שלא לדבר עליהם, בעיקר בפורומים מעין אלו. שלך הנווד

למעלה