חוקיות גימלים

חוקיות גימלים

נניח וקיבלתי גימלים בביקור רופא.
המפקד יכול להביא אותי לבסיס (ביום ג') כדי שרופא היחידה יבדוק אותי ויאשר אותם? יש לו סמכות לבטל את הגימלים?

אבל אבל..

איך שלא תסתכל על זה, יום ג' זאת פקודה למנוחה בבית. איך זה מסתדר עם האפשרות של הגעה ליחידה לצורך אישורם?
כלומר, מצד אחד אתה מסרב פקודה של מפקדך להגיע ליחידה, מצד שני מסרב לפקודת יום ג'.

antreprize

New member
בסדר,

אבל אפשר להורות לחייל להבדק אצל רופא היחידה.
אפילו אם הג' היה אוסר עליך להגיע לבסיס, אם תגיע בעקבות הוראת מפקדך אתה לא נחשב כמסרב פקודה, אלא הוראת המפקד הייתה בלתי חוקית.
בכל מקרה, אתה צריך לעשות את מה שהמפקד שלך אמר.

אז מה שאתה בעצם אומר

שאם המפקד מחייב אותי להגיע ביום ג', הוא בעצם נותן הוראה בלתי חוקית? כלומר, אפשר לקבול?

antreprize

New member
לא.

מותר למפקד שלך להורות לך להגיע לבסיס כדי להבדק ע"י רופא היחידה. זה חוקי.

אז שוב.. הוא מפר את פקודת יום ג' שמחייבת יום

מנוחה בבית.

"כיוון שעל פי פקודות מטכ"ל מוסמך הרופא לאשר ימי גימלים, לא חלה כל חובה על חייל לשוב לרופא היחידה או למפקד, תוך שהוא מצוי בביתו בחופשת מחלה, על מנת לאשר לו גימלים שכבר ניתנו לו. לא רק שברורה האבסורדיות שבהרצת חייל חולה בביתו ליחידה, הפקודה מחייבת מפקדים לכבד המלצת רופא."

antreprize

New member
לא הייתי סומך על כך,

אלא אם מופיע שם מספר הפקודה.

מה שאמרתי לך נאמר לי על ידי רופא צבאי.
מה גם שאין שום דבר אבסורדי בכך, הרי ההנחה (מאחורי האפשרות לזמן חייל להבדק שוב ביחידתו) היא שהחייל משקר והוא לא חולה, והציטוט מדבר על חובה, דבר שאכן נכון ואין חובה כזו, אבל אפשרי לזמן את החייל לבדיקה חוזרת.

אם החייל משקר, אפשר לדרוש לפקסס את הגימלים

אבל רק על האפשרות שאולי הוא משקר, לטרטר חייל חולה כמה שעות נסיעה לבסיס?
רופא בביקור רופא, מוסמך לתת גימלים לחיילים. לא הגיוני שרופא ביחידה עצמה (שאולי מושפע מכל מני גורמים וסיבות), יכול לבטל לו אותם.

antreprize

New member
הבעיה היא שהטופס הוא חתיכת נייר

ואי אפשר להסיק ממנו אם אתה באמת חולה או אם שיקרת לרופא.

אם אתה לא מאמין לי אתה יכול לבדוק את זה בעצמך. דרוש מהמפקד שיאמר לך את מספר או שם הפקודה עליה הוא מסתמך, או לחילופין דבר ישירות עם מרפאת היחידה.

זה לא שאני לא מאמין לך.. אחרת לא הייתי שואל

למפקד שלי יש אינטרס להגיד לי שהוא יכול להחזיר אותי.
בגלל זה אני צריך תשובה חדה וברורה יותר.

בכל מקרה, תודה רבה!

Heroes

New member
אני איתך

זה לא נשמע הגיוני. לביקורופא יש אותה סמכות לתת גימל, איך אפשר לדרוש ממך להגיע לבסיס..

אז ניסיתי לנבור קצת... מה שמצאתי זה פקודת מטכ"ל 61.0104, שבה רשום:
"אם סבור המפקד שיש סיבה כלשהי המצדיקה עיון מחדש בהוראות הרפואיות, רשאי הוא לפנות לרופא היחידה, ובהיעדרו - לסמכות הרפואית הממונה עליו, בדרך שימצא לנכון. אין בפנייה כאמור כדי לעכב את ביצוע ההוראות שניתנו כהווייתן."

שזה בעצם מה שרשום באתר של מאקו וגם פה.
בקיצור, נשמע שהוא יכול לעשות מה שהוא רוצה, אבל לא לדרוש ממך להגיד לבסיס בגימל, שזה בניגוד להוראות.... זה מה שנשמע לי לפחות, אני לא מומחה בנושא.

למעלה