חוצפה!

קייצית

New member
לנוע יקרה ../images/Emo23.gif

הגעתי קצת באיחור... אבל בכל זאת תראי כמה אהבה וחום את עוררת ! את כתבת משהו כל כך אנושי, כל כך נכון שלא לדבר על גילך הצעיר וההתמודדות לבד. אני יודעת ושמעתי מרבות מחברותיי שיש רגעים מאוד קשים בגידול ילד, אין מה לעשות יש פשוט רגעים כאלה, משברים (ותאמיני לי שאנחנו מדברות בינינו אנחנו לא חוסכות במילים). וחשוב מאוד לא להרגיש לבד עם זה, לשתף לכתוב כפי שעשית, ולקבל את התמיכה והאהבה לו את ראוייה. אין לי הרבה מה להוסיף על מה שכתבו לך כולם, רק שלא תעיזי לברוח, להתחבא להתבייש כי אין לך ממה !! ככל שתקבלי יותר תמיכה, ככל שיהיה לך עם מי לדבר בלי לפחד שישפטו אותך (צריך לבחור טוב טוב את מקורות התמיכה שלנו) כך יוקל לך. שלך באהבה קייצית

על מה בדיוק את מתנצלת?

קראתי את השרשרת כאן וגם בחד הוריות, ואני קוראת עכשיו את הודעה שלך ותוהה על מה בדיוק יש לך להתנצל. על זה שהטבע בירך אותך ביכולת להרות? נועה היקרה, היכולת שלך להרות בקלות לא באה על חשבון אף אחת מאיתנו, ואין כאן מקום להתנצל על כך. כל אחד מאיתנו סוחב איתו את ה"שק" שלו ולא מוכן להחליף אותו בזה של מישהו אחר (אם את מכירה את סיפור העם הזה). אני לא חושבת שהקושי שלנו להרות יחסן אותנו מפני הרגשות שאת חווה כעת. אני מאוד רוצה ילדים, אבל עדיין יודעת שילד זה מחויבות לא קלה ולעיתים קשה, על אחת כמה וכמה כשאת מתמודדת עם גידולו לבד. מאחלת שיהיו לך הרבה ימים של אושר,
מרב

neta2

New member
את בחורה מקסימה ../images/Emo24.gif

ואין שום סיבה בעולם שבעטיה עלייך להתנצל בפנינו. נכון אנחנו כמהים/כמהות לילד משלנו כל אחד ואחת פה, אבל עיננו לא צרה בנשים אחרות שמצליחות להרות (גם אם היתה זו טעות)באופן טבעי ובקלות! אינני מנותקת מהמציאות ואולי העובדה שאני חיה עם בן זוג שיש לו 2 ילדים מנישואים קודמים מחדדת לי את ההבנה שילדים זה לא משחק ולא צעצוע שכשמתחשק אז משחקים.. זה בהחלט פרוייקט - פרוייקט נפלא מאין כמוהו אבל מה לעשות, זה ככ טבעי והגיוני שאת רוצה לפעמים לזרוק הכל לעזאזאל ולצעוק דיייייייי!! את ממש לא צריכה להרגיש רע עם זה, יפה שאת כנה וחולקת זאת עם אחרים, זו הגדולה - לחלוק , לדבר , להוציא החוצה. את ראויה להערכה שחרף כל הקשיים, ועל אף היותך לבד בחרת לגדל את בתך , שאין לי כל ספק קל שבקלים , שאת עושה זאת באהבה גדולה ובהמון השקעה. נשמע שאת בחורה חכמה ורגישה ולא מגיע לך ההשתלחות האיומה שספגת אתמול! אנחנו כולנו איתך, אני מחבקת ומקוה שיהיה לך הכי טוב שאפשר, קטונתי מלחלק לך עצות וכל שנותר לי הוא לאחל לך שתמצאי אהבה בעולם, ושיהיו לך עוד ילדים מקסימים- את ראויה לזה! וכמובן מאחלת לך שתצאי קצת לחופש-כולנו זקוקים לזה ..בני-אדם לא?

לעניין המזונות ההודעה מופנת לנועה

ואני מקווה שאת עדיין קוראת כאן הודעות את זכאית לקבל מזונות (אם לא מאבא של ים אז מהמדינה) אם את רוצה שלחי אלי מסר ונפנה אותך למקום שיוכלו לעזור לך ללא תשלום. וכמובן שאני מצטרפת לכל מילות התמיכה.

פפושקי

New member
לנועה ../images/Emo24.gif

אני כמובן מצטרפת לדעת כולן וסבורה שהבחורה שכתבה מה שכתבה עשתה טעות איומה, ואני מקווה שהיא מצטערת על הצער שגרמה לך. עם זאת, קיבלת ים של תגובות על כך שהיא בכלל לא מייצגת את הכלל, וזה כשלעצמו דבר מצויין. אנימאחלת לך שתמצאי את הסבלנות והכוח לגדל את ים עם המון אהבה וזאת תוך שחייך ימשיכו להתנהל על הדרך הטובה ביותר. את עוד צעירה ויש לי הרגשה שנכונו לך עוד הרבה ימים טובים ומאושרים. אז עם חיוך לעתיד (ובאיחולים שתצליחי להתקרב חזרה להוריך) המון חיבוקים ונשיקות

תוליק

New member
אני כותבת פה בנוסף למה שכתבתי שם

אין לך על מה להתנצל!!! היא צריכה לכרוע להתנצל לפנייך על הרשעות שלה (אפילו שניסיתי להסביר מהיכן לדעתי זה מגיע...) תמשיכי כמו שאת, תני לביתך את כל האהבה שיש בך ותזכרי שאמא היא אמא לא בגלל שהיא אף פעם לא טועה או מרגישה רק את הדברים ה"נכונים" אלא כי היא אמא. בהצלחה...

נועם@בת

New member
סליחה? שלא תעזי לחשוב שאת צריכה

לבקש סליחה. לא מאיתנו, וגם לא מאחרים שחושבים שאסור לך לקטר. את הילדה שלך ילדת למרות שזאת היתה החלטה קשה כל כך. לא עשית קיצורי דרך ולא ויתרת עליה. היא לא טעות היא זכות ואת זכאית לה בכל רגע. נועה, החיים שלך לא קלים, אבל כדאי שתכירי בעוצמה שלך. את הצלחת במקום שרבות אחרות היו נכשלות, גם כשנדמה לך שאת צריכה להתנצל כל הזמן על הטעויות שעשית, ועל הדרך הלא מקובלת בחרת בה. היי גאה בעצמך, ולמדי את ים להיות גאה בך ובעצמה. ים היא ילדה של אהבה, פשוט כי את אוהבת אותה, ושם צדקנית שבעולם לא תוכל לקחת ממך את הזכות להיום אמא של ים ואת האושר שבלאהוב אותה. לנו קשה כי לנו קשה, בלי שום קשר אליך. אנחנו גם לא נבוא להתנצל בפניך על שיש לנו בעל שתומך בנו, או הורים שמפרגנים. ואת לא תתנצלי על שאת אמא אמיצה ואוהבת, וגם לא תתנצלי שקשה לך. כי אני לא מכירה את האמא שמעולם לא הרגישה שהיא רוצה לעזוב הכל ולברוח. הלואי והחיים יחייכו אליך יותר ילדה-אשה אמיצה שכמותך.
נועם

רינתילה

New member
לנועה וללא משתמשת גם יחד (ארוך)

צר לי על חילופי הדברים הקשים הללו בפורומים. נועה יקירה! כאחת שמקצועה בגיל הרך אני יכולה להגיד לך (וגם ללא משתמשת!) שהורות, ובטח הורות לילדים צעירים, ועל אחת כמה וכמה הורות יחידנית של אם צעירה ללא תמיכה של סבים, נחשבת בעיני חוקרים רבים לגורם לחץ. הדברים שכתבת עולים בראשו של כל הורה נורמאלי, ואת לא צריכה להתנצל על כך. אחד הכלים החשובים ביותר להתמודדות הם הכרה בבעיה (מודעות) ופניה לקבלת תמיכה - את עשית את שני אלו כשפנית לפורום. הורה טוב הוא הורה שמכיר בקשייו ומחפש עזרה להתמודד עם הבעיות, ולא זה המכחיש או מדחיק את הבעיות. אני חושבת שיש לך המון כוחות! עובדה שאת מתמודדת עם הורות בגיל מאוד צעיר ללא כל תמיכה מהמשפחה, ועושה רושם שאת אם רגישה ואוהבת. כתבו לך נכון שהגיע הזמן למלא לעצמך את המצברים. הורה חנוק ושחוק מתקשה לתפקד היטב (ואז באמת יתכן שים תסבול. גם גדילה בתחושה שאימא מונעת מעצמה דברים רבים בגללי, או שלאימא לא טוב, היא לא בריאה). הראית בפורום שיש לך את היכולת לגייס תמיכה מאחרים. אני גם הייתי שוקלת לחזור ולנסות להשיג תמיכה מהמשפחה (בכל זאת עבר קצת זמן). אם תשיגי אותה - היא יכולה להביא לרווחה רבה. אם לא - שווה לגייס חברות לעניין. שיקחו מידי פעם את ים ויתנו לך קצת זמן לעצמך, או שיהיו איתך ועם ים ביחד ויקלו קצת את העומס. אמרת שאת רוצה ללכת ללמוד, אז כדאי לחשוב על דרכים לקידום העניין (אם לא עכשיו - אז בעוד שנה שנתיים - אבל תפעלי לקידום העניין). מבחינה כלכלית מישהי כאן הפנתה אותך לבדוק את עניין המזונות שאולי גם יוכל לסייע לך ללכת ללמוד (תוכלי לעבוד אולי חצי משרה). אולי קשרים מחודשים עם ההורים יוכלו לסייע בעניין. שווה גם לבדוק באוניברסיטאות - יש להם מלגות שונות לנזקקים (זמן את תצטרכי לפנות בכל מקרה). שוב - אימא שמשקיעה בעצמה, מרוצה יותר מעצמה, ויכולה להעניק יותר לילדה! אני מאוד מקווה שיהיה לכן טוב! את אישה רגישה, אמיצה וחזקה שיודעת גם להיעזר באחרים כשצריך! ים לא יכלה לקוות לאימא טובה יותר! וללא משתמשת - כל אחד בעולם הזה נושא את שק הכאבים שלו. מי שרוצה באמפתיה לכאביו לא יכול לזלזל בכאבי השני. בכל מקרה - אני מאוד מקווה שאין לך תמונה אידיאלית על ההורות - כי היא לא כזו!!!! ההורות מלווה בהרבה מאוד תיסכולים וכעסים (ביחד עם הרבה שימחה וסיפוק). כפי שכתבתי לנועה - הורה טוב הוא זה המכיר בקשייו ופונה לעזרה, וזה מה שהיא עשתה! אני מאוד מקווה שכאשר תגיעי את לרגעי משבר כאלו תדעי למצוא את הכוחות לפנות לעזרה, ולא לנסות לטאטא את הרגשות הקשים מתחת לשטיח. הורות טובה מתחילה בתקשורת רגישה...אז אולי זה הזמן להתאמן (וגם לשבור קצת מיתוסים על לידה (זה לא כייף!) והורות). ולסיום - עצה לכולנו - למי שקשה לקרוא על כאבים של אחרים, הנמצאים בפורומים שעלולים "לזרות מלח על פצעינו" - למה לעשות את זה לעצמך ולהיכנס לפורום שיכול להכאיב לך? יום טוב לכולנו! רינת.

מ ו ח

New member
גם אני אומרת את חוצפנית../images/Emo70.gif

אני לא מבינה איך בחורה שעוברת טיפולי פוריות יכולה לומר לאמא שאוהבת את ביתה, על אף שהגיעה מן הסתם בשעה שלא היתה מוכנה לה, שהיא יכלה למסור את הילדה לאימוץ. הבחורה הזאת על אף גילה הצעיר מגדלת את הילדה שלה לבד, אפילו בלי עזרת ההורים מידי פעם. במקום לתמוך ולהבין, ולשפר את הרגשתה עשית בדיוק להיפך. אני מבינה שאת ללא ילדים לא מבינה על מה אפשר לקטר, ולמה. אני אישית עובדת עם ילדים בגיל הרך, מתוך בחירה. אני אוהבת את עבודתי, ושמחה לקום כל בוקר, אבל אפילו שהעבודה שלי מוגבלת במספר שעות ביום, ולא דאגה למשך 24 שעות לכל החיים, מרגישה שלעיתים קצת יותר קשה לסחוב. בקיצור לפעמים צריך לחשוב רגע לפני שאומרים משהו פוגע כל כך מקווה שתלמדי משהו מהסיפור הזה

אור100

New member
אוי ואבוי. איך יכולת???!!!../images/Emo123.gif

איך העזת להגיב כך? מאיפה התעוזה הזו? אולי כדאי שלאור כל התגובות הקשות שקיבלת בפורום חד הוריות ופורום הנוכחי תסתכלי פנימה. אולי תבדקי מאיפה דיברו כל המילים האלה שכתבת. אני ממליצה לך לבדוק את עצמך טוב טוב ולהתנצל התנצלות גדולה בפני הבחורה הצעירה והמיוחדת הזו שמתמודדת עם גידול ילדה לבדה. תחשבי על זה. ולך נועה, את גיבורה גדולה. היי חזקה.

שריתית

New member
נועה של ים../images/Emo23.gif

קבלי את כל אהבתי אלייך אני ממש מחזיקה לך אצבעות שתצליחי ושתמשיכי לגדל את ביתך ים צמודה אלייך אני מדמיינת את התמונה של שתיכן ביחד וזה פשוט עושה לי טוב על הלב. מותר לך להישבר לפעמים אבל העיקר לקום ולהביט בים ולהיות בטוחה שזה שהחלטת לגדל אותה לידך היה המעשה הכי אמיץ ואוהב שעשית ושאת יום יום עושה!!! כל הכבוד לך חמודה כפי שכתבתי אני אשמח להיות איתך בקשר אם תרצי את יכולה לשלוח לי מסר ואני אענה לך נשיקות והרבה חיבוקים לך גיבורה שלי ולבתך ים ללא ספק בחירתה בך כאימא הייתה הבחירה הכי טובה שהיא יכלה לבחור!!! ממני באהבה שרית

רומי 007

New member
למשתמשת בחוצפה

קראתי, נדהמתי (מהבורות, מעזות המצח, מאטימות הלב) - כתבו כבר הכל לפני אז לא אחזור על קודמותי. אני מציעה לך רק דבר אחד: טלי קורה מבין עינייך.

רק רציתי לאמר: ../images/Emo51.gif על שהתאמצתן

והגעתן לפורום משפחות חד הוריות כדי לתמוך בנועה. ובכל זאת, אני מוצאת שתגובותיכן חריפות, שיפוטיות ודי חסרות רחמים כלפי כאבה של ´לא משתמשת´ לא פחות מתגובתה שלה. אני מזמינה אתכן לעצור לרגע ולהתבונן בתגובתה של ´לא משתמשת´ באותה חמלה, אהבה וקבלה שאתן דורשות ממנה
זה קל להיות אמפטיים עם מי שנוגע לנו ללב החכמה היא להיות אמפטיים גם עם מי שמבטאים דברים שקשים לנו. איך הייתן תומכות ב´לא משתמשת´ אילו הייתה הבת שלכן? למרות זאת ועל אף זאת, אני שוב רוצה לומר
על רוחב בלב, החום והאיכפתיות רוצה לומר
על שהפגנתן אנושיות ולב חם

אופה3

New member
נאוה, האם שמת לב, שהיא אלמונית

זאת אומרת אחת מיני רבות, שטורחת להגיע, ולמרר לנו את החיים בפורום, לא שאת מכירה אבל יש לנו רבות כאלה פה, היא לא אחת שמזדהה בשמה האמיתי ובהחלט לא שייכת לפורום שלנו, אף פעם לא ראיתי אותה כאן. אבל בכל אופן תודה לך על התודה. האופה

נועם@בת

New member
נאוה, כיבסנו את הכביסה המלוכלכת

שלנו בבית
כאן, כולנו באותה סירה, ואת הקנאה אנחנו מכירות היטב. גם את הכאב, התבוסה, הרצון האיום לילד, היאוש והדכאון בכל שלילי מחדש. אני מבינה את הרצון שלך להגן גם על "לא משתמשת", אבל אני מתקשה לשתף פעולה בענין. ´לא משתמשת´ פנתה אלינו בבקשה שנתמוך בה ונסכים איתה. איך אני יכולה להיות אמפתית מול נבזיות כזאת? אני יכולה להיות אמפתית עם דברים שקשים לי, כשאני רואה את הלגיטימציה בהם. כשאני יכולה למצוא נקודה כלשהי להזדהות. לא כשמישהי מנצלת את בעית הפוריות שלה כדי להצליף בבחורה שקשה לה. אם היא לא היתה מצרפת לינק, לא היה עולה בדעתי לענות לה, ובטח לא בחריפות כזאת. אבל מאחר והיא פנתה אלינו והכניסה אותנו בעסק- היא הרויח האת התגובות ביושר. לכן החדוריות זה קצת לא נעים לענות לה כל כך חריף, הרי אתן אמהות, והיא "מסכנה" חסרת ילדים. אבל לי יש יתרון- גם אני מסכנה, אז מותר לי
החיים שלי קצת מתישים, ומאגר החמלה שלי קצת הדלדל לו בשנים האחרונות. אני מוצאת את עצמי נלחמת בכמה חזיתות, חלקן מחזקות אותי וחלקן מחלישות אותי. אבל אין בי את אותה גדלות נפש לחמול על מי שניסתה להשתמש בכולנו כהצדקה לדברי הבלע שלה. ואגב, הדברים שכתבתי היו אמנם חריפים, אבל הם היו אפס קצהו של מה שבאמת רציתי לכתוב. אז אולי בכל זאת עשיתי מאמץ. בכל מקרה, אהבתי לראות את הדרך שלך ללמד כף זכות, זה יפה בעיני
אהבתי גם את התמיכה והפרגון אצלכם בפורום, לפעמים מגיעים למקומות הנכונים מהסיבות הלא נכונות... נועם

neta2

New member
אוי נועם נועם , כל מילה זהב../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

נועם יקרה, תאמיני לי התאמצתי מאוד

לא להוריד לה את הראש תוך כדי הכנסת חרב בליבה ו/או בבטנה (מספיק חריף?????) אבל... דווקא בגלל שדבריה עוררו בי תגובה חריפה כל כך, עצרתי רגע לחשוב... בתגובתי הכתובה הראשונה תמצאי שאמרתי לה דברים קשים בצורה רכה יחסית. את וחברותייך לפורום לא מכירות אותי אז קצת רקע. אני אמנם חד הורית, אבל הכאב שלכן מוכר לי. בגיל 30 עברתי הפלה טבעית שהשאירה אותי שבורה. לקח לי כמה שנים להעיז להיכנס להיריון - מתוך פחד מהפלה. בני יהונתן נקלט ממנת הזרעה אחת, בניסיון ראשון עם ביוץ ספונטני - לא יכול להיות טוב יותר. פעמיים היו לי דימומים. בדימום הראשון הייתי בטוחה שזה דה-ז´אבו של גיל 30. אז כן, יש לי ילד מקסים!! נסיך אמיתי. כשהריתי החלטתי שאלד לו אחות כשיגיע לגיל שנתיים וחצי עד 4 היום הוא בן 7 כמעט, לפני כ- 3 שנים סיימתי שנה של ניסיונות להרות - לשוא אני מכירה את האכזבה, את הכאב. היום אני בת 45 כמעט ועדיין חולמת להגשים את החלום - אני רוצה בת!!! אין לי מושג מהם סיכויי להגשים את החלום. אבל... אני נושאת גם כובע מקצועי שבא לידי ביטוי בכתיבתי. אני אמנם נטורופתית אבל... עיסוקי הוא: מודעות עצמית ותהליכי שינוי. אני עובדת עם הילד הפנימי, עם התת מודע. אני לא יכולה שלא ´לראות´ או לפחות לנסות לראות את הסערה שיכלה לשחרר מילים כאלו קשות. זה עוזר לי לקבל את האחר בכל מצב, גם אם אין לי רצון להתחככות כלשהי עם אותו אחר. אני מקבלת את זכותו לבחור בדרך בה בחר. הפנייה שלי אליכן באה ממקום של: נשמות מופלאות שאתן, אל תתנו לאנרגיה נוראית זו, ששוחררה עם דבריה של ´לא משתמשת´ לדבוק בכן ולפגוע בטוהר האור שלכן. הכעס, השיפוטיות ששיחררתן, שאנחנו שחררנו בפורום שלנו, ששיחררו גם הבנות בפורום אימוץ כלפי ´לא משתמשת´, אינם שונים מאלו של הכותבת עצמה, אלמונית או לא... סיפור לפני כשנה הייתי מעורבת בדיאלוג סוער באחד הפורומים של חד הוריות. מישהו כתב מכתב קשה ורווי שינאה ונקמנות, בשם ילד בן 13, לאישה בת 40 שרצתה להיות אימא. המכתב נכתב בלשון שהצביעה על היות הכותב אדם מבוגר הייתי בטוחה שזו פרובוקציה. אבל... החיים לימדו אותי שהמקרים הכי אבסורדים, הם אמיתיים מאוד בחלק מהמקרים. לא אהבתי את מה שהמכתב אמר וחשבתי שנעשה כאן עוול לפונה ולשכמותה, אפילו נזק ממשי. אז הגבתי עם האמת שלי, אבל מאוד בזהירות - על כל מקרה שאכן יושב לו נער בן 13 מאחורי המילים. התפתח שם דיאלוג קשה - כל הנשים, ליבן נמס! ילד בן 13 במצוקה. הותקפתי ללא רחמים, נדרשתי לחזור בי מדבריי. חלק אפילו הפיצו עלי שקרים כדי לפגוע באמינותי. כשעניתי להודעות אחרות, הכותב/ת הוזהרו שאני שרלטנית. אפילו אנשי המקצוע הקשורים למרכז, אותם אנשים שבדרך כלל התלקקו סביב כל הודעה, לא רק שלא הגנו על זכותי לומר את דבריי, חלקם אפילו תקף אותי על עמידתי מאחורי דבריי ועל גישתי. הייתה תקופה קשההההה. כל הסיפור נמשך מספר שבועות עד שפרשתי משם. מספר חודשים אח"כ, כשהפסקתי להיכנס לשם - אפילו לא הצצתי יותר... חברה שלחה אותי להודעה ספציפית: איש אחד, הודיע שפיברק את הכל... אמר שרצה להציג את הצד השני. הוא שם לצחוק את כל הגולשים וגם את הצוות ריחמתי עליהם קצת... ושמחתי שלא התפשרתי על האמת שלי. סיכום: אני מאוד זהירה בדבריי, חושבת שסובלנות היא ערך עליון בחברה כל כך הטרוגנית כמו אוכלוסיית המדינה שלנו. אני לא מתונה בדעותיי, להפך!!! אבל.... תמיד, תמיד מנסה ´לראות´ את האדם השני. גם ובמיוחד כשהוא מעורר בי תגובה סוערת. ראיתי ושמעתי מכן המון חום ואנושיות בדבריכן אל נועה ואל חבריי לפורום, מול תגובה חריפה מאוד כלפי ´לא משתמשת´. הפער בין האנרגיות שעומדות מאחורי התגובות הפריע לי, לא פחות משהפריעה לי עצמתה של התגובה הראשונית שלי (זו שלא נכתבה...) אני מבינה ואפילו יכולה לעמוד בעצמי מאחורי כל מילה שכתבתן. דווקא בגלל זה, חשבתי שווה להתאמץ ולראות את זה אחרת... בתגובתי הכתובה הראשונה תמצאי שאמרתי לה דברים קשים בצורה רכה יחסית. כזכור, נכנסתי לפורום שלכן כדי להודות לכן על תגובתכן לנועה של ים. אתן נשים גדולות!!!! תודה על ההקשבה (למי שהצליחה להגיע לכאן... - סליחה על האורך)

ריניני

New member
אוי, נאווה ../images/Emo24.gif

כמו בכל פעם שאת כותבת, בכל פורום בו את כותבת, את מביאה גם לכאן אור, שמחה, אהבה, תבונה ורגישות. תודה

למעלה