חוצפה(3)

Zack DA

New member
כן, אבל הישראלי הממוצע תמיד מקטר

ברור שהחייל הפשוט לא רואה את התמונה הגדולה ובמה הוא תורם. בכל זאת, תן קצת קרדיט לצה"ל...

אומרים שלא צריך את החרדים בצה"ל.

ואני אומר, כן צריך אותם. צריך את כולם!!! תעשו יותר חופשות לכולם, תקצרו את המילואים בחצי, ולגבי שאר החיילים, אפשר לגייס חילים שייסירו בערים (אחרי אימין קצר) הם יהיו אחראים לתפוס מחבלים, הם גם יעלו על אוטובוסים לבדוק מי לא שילם (ואז אגד גם יממנו אותם קצת...) ב3-4 אפשר לשחרר אותם ואז הקבוצה הבאה תבוא. בינתיים כל אחד יוכל גם ללמוד או לעבוד במהלך השירות. שמירה 24 שעות ביממה! התוצאה, ירידה חדה בפשע, ירידה חדה בתאונות הדרכים, חסכון של מיליוני שקלים לצה"ל. הפתרון שלי מעשי? לא ממש, אבל הוא נחמד!

אחרי שלוש שנים נגמר הקרדיט

כשאני רואה את הטמטום של צה"ל, אין לי כבר בכלל קרדיט בשבילו. במחלקה שלי בבסיס חצי מהחיילים לא עשו כלום כל היום, וגם כשעבדו, עשו זאת בצורה מאוד לא יעילה. חצי מהחיילים (אם לא יותר) הוציאו פטורים מכל מני משימות, כשהעיקר הוא פטור משמירות. חיילים היו מוציאים "גימלים" בכמות כזאת שלו היית הבוס שלהם, היית בטוח שיש להם לפחות סרטן או איידס. כאשר המפקד שלי (נגד בדרגת רס"מ) קיבל חיילי מילואים לכמה שבועות, הוא נתן להם עבודות מטומטמות, כמו לצבוע ארגזים בצבע של החיל. ותחשוב שעל זה משמלמים למילואימניק 300 ש"ח ליום ולפעמים אפילו יותר. כאשר הוא היה צריך להעביר משאית עם ציוד למרחק של כמה מאות קילומטרים למטרת תרגיל, הוא הזמין משאית תובלתית במחיר של כמה אלפי שקלים ליום, העמיס עליה את הציוד, שלח את שתי המשאיות (הצבאית והתובלתית) אל היעד, ואז בא איתנו, החיילים שלו, למקום, ושם העברנו את כל הציוד מהתובלתית אל המשאית הצבאית... בקיצור, הטמטום חוגג - על חשבון משלם המיסים ועל גב המילואימניקים.

Zack DA

New member
אם אתה אומר אז אני מאמין לך ../images/Emo13.gif

מצד שני, נקווה ביחד שהיחידה שבא אתה נמצא אינה מייצגת את שאר היחידות בצה"ל. אחרת זה באמת נראה רע.

ובכן, לצערי ככה זה ברוב צה"ל

לדוגמה, עכשיו שהשתחררתי מצה"ל, תוך פחות משלושה חודשים הספקתי לעשות שלושה ימי מילואים שכולם ראיונות שלקחו 10 דקות כל אחד, אבל ביזבזתי בשבילהם שלושה ימי עבודה / מילואים, ובכולם נשאלתי בדיוק אותן שאלות, רק על ידי אנשים שונים בגדוד (מ"פ, מש"ק, קצין שלישות וכו'). אתה מוזמן לבקר באתר של רס"ב שמעון שנתתי לך, כדי שתבין איך באמת צה"ל מתפקד.

Zack DA

New member
עצוב מאוד ../images/Emo10.gif

אני בטוח שצמרת צה"ל מודעת למצב הזה. קשה לי להאמין שאף אחד ממנה לא מנסה להעביר מהלך שילחם בתופעה הזו.

הבעיה היא,

שאם יפטרו את הבעיה הזאת, לא יהיו צורך בכל כך הרבה אלופים וחצי מהם יפוטרו, כי לא תהיה להם עבודה בצה"ל. לכן הם דואגים לשמור על המצב הקיים - בסך הכל, הם לא מפסידים ממנו שום דבר, אלא מי שמפסיד זה אנחנו משלמי המיסים המשרתים בסדיר ובמילואים. (הם, את הסדיר שלהם כבר עברו, ומילואים הם לא עושים, ולקרוביהם וליקיריהם - סמוך עליהם שהם מארגנים ג'ובים נוחים לסדיר ולמילואים).

Zack DA

New member
אני לא מאמין בזה

רוב האלופים האלה היה מעדיף לעוף מצה"ל אם הדבר היה עוזר למדינה. תאמין לי שהם לא יתקשו במציאת עבודה גם ככה
שלא לדבר על הפנסיה השמנה שמובטחת להם. אני חושב שאתה מגזים קצת בגישה שלך. אולי אתה נחשפת לתופעות שאינן מייצגות את רוב היחידות בצה"ל. תודה לפחות שזה אפשרי.

מצטער, אבל זה בלתי אפשרי.

היה לי נסיון ביותר מיחידה אחת, ובכולן השיטה היא אותה שיטה. האם נכנסת לאתר של רס"ב שמעון שנתתי לך? האתר הזה מהווה עוד הוכחה בשבילי שאני יודע על מה אני מדבר.

Zack DA

New member
נכנסתי

זו לא הוכחה, זה רק אתר של בחור עם רושם הדומה לשלך. אני לא מאשים אותך, כל אחד במקומך היה מגיב כמוך. אבל לא הגבת לטענה שלי.

מה הטענה בדיוק?

המציאות מוכיחה שהם מאוד רוצים להישאר בצה"ל, כמה שיותר, כמה שאפשר, בתקווה להגיע לתפקיד הבכיר ביותר האפשרי מבחינת מסלול הקידום שלהם. אפילו מצנע, כשפרש כביכול על רק מוסרי, במלחמת לבנון, חזר בו וחזר לצה"ל. ולגבי האתר - מה שאני רוצה לומר זה שאני לא היחיד שחושב ככה על צה"ל, ומכיוון שבעל האתר, וגם כותבי התגובות, לא שירתו דווקא באותם בסיסים בהם אני שירתתי, אז כנראה שמדובר ביותר בבסיס אחד, אלא בתופעה כלל צה"לית.

Zack DA

New member
אני כמובן לא יכול לקבוע שאתה טועה

ובוודאי לא בסיטואציה שבה יש לך עדות ממקור ראשון. אבל גם אם אני חושב שאתה מגזים, אין ספק שהצבא צריך להתייעל.

אבל כיצד ניתן לעשות זאת

כל זמן שהשירות בצבא הוא ערך עליון והצבא עושה מאמצים רבים לשמור על כל חייל, הכי לא מועיל שיש, שישאר בשירות? הדרך הכי טובה להתייעל היא להעלות את שכרם של החיילים, וכך הצבא יחשוב פעמיים לגבי כל חייל האם שווה להחזיק אותו בשירות או שעדיף לשחרר אותו.

Zack DA

New member
תאמין לי

שלא חסרות לצבא משימות ודברים לעשות. מה שצריך זה אולי להיות יותר פרודוקטיביים.

ואיך עושים את זה?

אתה נשמע כמו ח"כ בליכוד שנואם נאום ארוך בלי להגיד כלום... השיטה היחידה שיכולה לעבוד היא העלאת השכר לחיילים כך שצה"ל יצטרך לחשוב פעמיים לגבי כל חייל האם שווה להחזיק אותו בשירות. ביחידה שבה שירתתי היה חייל אחד שהיו לו שלושה ילדים, וכתוצאה מכך, המשכורת שלו היתה בערך פי 10 מהמשכורת של כל חייל אחר. התוצאה לא איחרה לבוא - הוא שוחרר לאחר שנתים במקום שלוש, כשבתעודת השחרור שלו, רשום, במקום "תום שירות" - נחש מה - "קיצוצים בתקציב". מה שמוכיח שזה אכן עובד...

Zack DA

New member
כשאני אומר פרודוקטיבי

אני מתכוון לתת משימות נורמליות לחיילים שמתייצבים בשירות, ולא לשימוש בכוח אדם מצומצם יותר (או: שחרור אנשים משירות). לכן ההערה שלך פספסה אותי. כוונתי הייתה שישתפו אותכם בלחימה, למשל, ולא יתנו לכם לסחוב שקי חול כל היום.

דווקא מהבחינה הזאת הבעיה היתה משנית

לא התעסקנו בסחיבת שקי חול אלא בתחזוקת יחידה צבאית של מילואימניקים לשעת חירום. הצרה היתה שכמובן ביזבזנו שעות רבות בשבוע על מסדרי חדרים, מסדרי בוקר, ושטויות מסוג זה שלא תורמות שום דבר לבטחון המדינה ורק עולות כספים רבים. אלא שהבעיה העיקרית היתה ניצול כושל של כוח האדם - פקידות שלא עושות כלום כל היום (או שמדפיסות מסמכים חסרי ערך שבשום עסק לא היו מדפיסים) וחיילים כללים שרק מחפשים איך להתחמק מעבודה (ולרוב מצליחים בכך). בנוסף, היה חוסר תגמול לחיילים היעילים יותר שכן תרמו למערכת. התוצאה היא: מי שמשקיע שוקע, מי שטוב טובע, ורק החרא צף... זכור שבצבא נורמאלי, רוב החיילים לא צריכים להיות לוחמים, אלא תומכי לחימה, שזה אומר גם מי שידאג לבריאות הלוחמים, ללבוש בשבילהם, לכלי נשק, לרכבים, למזון וכו', כך שאין טעם להעביר חיילים שלא עברו הכשרה קרבית, למשימות לחימה.

Zack DA

New member
אז מה אתה מציע ?

שבמקום לנסות לשפר את הדברים הללו נהפוך את צה"ל להתנדבותי ? אגב, גם צבא התנדבותי יתקל בתופעות הללו אם לא ימגר אותן בלי קשר לכך.

נתחיל בהכפלת שכר החילים בסדיר פי 10

נודיע לצה"ל - מעכשיו כל חייל חדש שמגייס, מקבל משכורת של 3000 ש"ח, אולם צה"ל לא יקבל ממשרד הביטחון תוספת תקציב בשביל לממן זאת. זה ישפר בדיוק את הבעיות הללו, של בזבוז זמן (כמו מסדרים חסרי חשיבות - האם לאורך השיער של החיילים, לצבע הגומיה בשיער של החיילות ולהשתקפות פרצופו של הרס"ר בנעלי החיילים יש ערך מבחינה בטחונית?) ושל חיילים לא יעילים אוכלי חינם. בנוסף, כמובן שצריך גם להשאיר את אנשי הקבע העורפיים עד גיל 65 בשירות, ולא לשחרר אותם לפנסיה בגיל 45, כי ככה על כל משרה מממנים שני אנשים - אחד שעובד, ועוד אחד שעבד לפני 20 שנה...

למעלה