חוצפה(3)

חוצפה(3)../images/Emo46.gif

מי שראה את ההשבעה של חברי הממשלה ה30, שמע בעיקר בבירור את הצעקות של חברי הכנסת הערביים והחרדים. מילא,הערבים,אבל החרדים?...הם ממש ירדו לשפל המדרגה,פשוט אין מילה אחרת, מה שכתבתי פעם ששינוי היא מפלגה גזענית,אני חוזר בי ובגדול! אני חושב דווקא שטוב שרון עשה בצירופם לממשלה! אז,אני מקווה שהממשלה הזאת תבטל את חוק טל כמה שיותר מהר!!!!! וצדק שאול יהלום כשאמר שבגלל ש"ס יש כתם על החברה הדתית. ש"ס עושים מהתורה פוליטיקה וביזנס.

תשכח מגיוס החרדים.

זה לא יקרה. אפילו אם היתה קמה ממשלה בלי המפד"ל ועם העבודה במקומה, החרדים לא יגויסו לצה"ל. מה שצריך לעשות זה צבא מתנדבים שכיר, ועד שזה לא נעשה, לפחות לתת תגמול הולם לחיילים בסדיר ומילואים ולא שכר עבדות כפי שנעשה כיום.

locutos

New member
מה האידיאלוגיה בצבא מתנדבים ../images/Emo35.gif

הצבא שלנו הוא עניין לאומי... --בן גוריון תשמע, אי אפשר להפריט את הביטחון כמו את בזק. אתה באמת רוצה שהצבא שלנו יהיה צבא שכירים ?

כן - צבא שכיר

שזה אומר -אין שירות חובה, יש רק אנשי קבע. מילואים - אימונים בלבד לטובת שעת חירום. מילואימניק לא צריך לצבוע קרטונים, ולא לשמור בכלא או בימ"ח ולא לשמור בהתנחלויות. מילואימניק צריך רק להיות מוכן לשעת חירום, במידה ומדינת ישראל תחליט לתקוף את אחת משכנותיה, או להפך, שנותקף. זה שבן גוריון אמר משהו, לא הופך את זה לנכון. כבר כיום זה לא דבר שכולם משתתפים בו, כי אם אני לא טועה, כחצי מהבנים לא מסיימים 3 שנים, והרוב לא עושה מילואים.

Zack DA

New member
צבא שכיר ?

לא נראה לי שזה דבר רציני. צה"ל לא יחזיק מעמד בצורה הזו.

אם היית רואה כמה בזבוז יש בצה"ל

אז היית מסכים איתי. אפשר לוותר בלי בעיה על חצי מהג'ובניקים אם לא יותר מזה, וכמובן גם על כל המילואימניקים שנשלחים לבצע עבודות של ג'ובניקים.

Zack DA

New member
ומה תעשה המדינה כשבשעת צרה

האזרחים יחליטו שלא בא להם להתגייס לצבא ?

תשלם להם יותר...

בדיוק כמו בכל מדינה אחרת שבה יש צבא מתנדבים שכיר. ממליץ לך להיכנס לאתר של "רס"ב שמעון", כדי להבין איך באמת מתנהל צה"ל כיום.

Zack DA

New member
זה לא עובד כך

ככל שלצה"ל יש יותר כוח אדם מרחב התמרון שלו יותר גדול. חוץ מזה, צה"ל לא טיפש, הוא יודע מה עדיף בשבילו.

אם הוא יודע מה עדיף בשבילו

אז הייתי רוצה לספר לך על הרצאה ששמעתי לפני שנתיים בערך, באיזשהו כינוס למתגייסים מטעם העירייה. המרצה, שהיה חייל בקבע קרא בתקיפות להקים לאלתר צבא מקצועי ולחסל את הצבא בצורתו הנוכחית. אז החייל הזה היה רק סגן הרמטכ"ל. היום החייל הזה הוא הרמטכ"ל בוגי יעלון.

Zack DA

New member
ועובדה שלא קורה דבר כזה

מכסא הרמטכ"ל רואים דברים שלא רואים מכאן, כפי שאמר רא"ל לשעבר שאול מופז.

נכון

המסקנה שלנו דומה, אבל הסיבות שונות - זה לא שהוא ראה שזה לא טוב, הוא ראה שזה לא אפשרי. הוא גם ידע שזה לא אפשרי לפני שהתמנה לרמטכ"ל, זה לא קשור. ההחלטה להפוך את הצבא למקצועי אינה שלו, אלא של הדרג המדיני. לכן אמירתך "ועובדה שזה לא קורה" אינה קשורה לעניין, שכן אין הדבר בידי הרמטכ"ל.

Zack DA

New member
בוא נגיד את זה ככה

זה גם אינטרס של המדינה, אם הטענה הזו לגבי שירות של שכירים נכונה. ולכן היה צפוי שגם הדרג המדיני היה תומך נלהב של המהלך. עובדה שבמציאות זה לא כך.

בוא נאמר את זה כך:

עובדה שבמציאות לא קיימים פוליטיקאים עם מספיק חזון כדי להוביל מהלך כזה. אני לא אומר שאני בהכרח תומל במהלך כזה, ולא אומר שיש לקיימו כעת, אבל אני בהחלט אומר שיש לרעיון הצבא המקצועי תמיכה בדרגים הצבאיים הגבוהים (כולל הרמטכ"ל עצמו) ואף בדרגים מדיניים - אני חושב ששמעתי את רה"מ נתניהו מתבטא בעניין פעם. העובדה שהרעיון לא מיושם לא אומרת שהוא לא טוב. יש ה-מ-ו-ן סיבות לאי-יישומה של תוכנית, אפילו אם היא טובה וראויה. האם מתפילים מים בישראל, אפילו שמוסכם ע"י כל שזהו דבר חשוב וחיוני למשק המים?

Zack DA

New member
אולי ביום מן הימים זה יקרה ../images/Emo4.gif

היום זה רעיון התאבדותי ולא מציאותי. כך אני רואה זאת.

בדבר אחד אני מסכים איתך

צה"ל אכן לא טיפש - האלופים (הרבים מדי) שלו יודעים לדאוג לעצמם. אם תצמצם את מספר החיילים לחצי ממה שהוא כיום, תוכל גם להסתפק בחצי מהאלופים (והתת אלופים, והאלופי משנה וכו') ואז מה הם יעשו? יצטרפו למעגל האבטלה? לכן הם דואגים לטמטם לציבור ולממשלה שאי אפשר לעבוד עם צבא מקצועי וחייבים גיוס חובה (כמובן, מלבד חרדים, ערבים ובנות דתיות...) היית צריך לראות את הבסיס שלי - חצי מהאנשים עם פטורים על כל עבודה אפשרית, שכל היום רק מסתובבים ולא עושים כלום. והמילואימניקים - אותם מזמינים לשירות בשביל לצבוע קרטונים ולהחליף את מעט הפראיירים שלא הוציעו פטור.

Zack DA

New member
תאמין לי שרוב כוח האדם בצה"ל

מנוצל בצורה טובה. זה שלקחת סטיגמות והלבשת אותן על כל חיילי צה"ל זה לא רציני.

על סמך מה אתה קובע?

אני קובע על סמך נסיוני ועל סמך כל חייל שאי פעם דיברתי איתו. זה לא סטיגמות, זו המציאות הכואבת.

למעלה