חוצפה של מועמד

eranyaron2000

New member
חוצפה של מועמד

שלום פורום, היום בפעם הראשונה נתקלתי במועמד שמבריז. בשעה 09:00 הוא היה אמור להגיע לחתום על חוזה ואז בשעה 8, טלפון מהאדון.... "סליחה, אני לא יכול להגיע, החלטתי לחתום עם חברה אחרת, אני מתנצל...". אני רותח מזעם. אחרי שתמכתי במועמדותו וסידרתי שיענו לכמה דרישות של המועמד, הדרעק הקטן מעיז להבריז בדקה ה-90. חוצפה!!!

syxok

New member
נשמע שהוא קיבל רגליים קרות,לא בהכרח הייתה חברה אחרת ברקע

אני לא חושב שאדם נורמטיבי יחכה לדקה ה90 להודיע על חתימה עם חברה אחרת.

ipv6

Member
זה קיים משני הצדדים

חבר שלי שעשה 4 ראיונות למקום מסוים עבר הכל והם לא הצליחו לקבל אישור לתקן שלו.
מה שמעניין שכבר בתחילת התהליך הם ידעו שיש בעיה של תקנים ולקחו הימור על הזמן\עוגמת נפש שלו והעבירו אותו את כל התהליך בתקווה שהעניינים יסתדרו.
לא הסתדר..

אמיתי לגמרי. מה תגיד על זה?

יש גרוע מזה
בחברה אחת שעבדתי בה, קיבלנו עובד לצוות, ומשהו כמו שבועיים אחר כך היתה ישיבת דירקטוריון שבה הוחלט שלאור התוצאות הכספיות הגרועות, על החברה לעשות קיצוץ רוחבי של 20% בכח האדם, והעובד החדש מצא את עצמו ברשימת המפוטרים.

choo

Active member
אני מכיר מישהו שפוטר ביום הראשון לעבודה כי החברה נסגרה

&nbsp
סניף ישראלי של חברה אמריקאית, שהמשיכו לגייס עובדים, עד שההנהלה האמריקאית החליטה שסוגרים את הסניף ואת הפעילות שלו.

rontech

New member
הי בוס, אל תכעס עליו בבקשה, הוא בטח לא עשה את זה בכוונה...

choo

Active member
למה חוצפה? הוא עוד לא חתם אפילו

&nbsp
אני מבין שזה לא נעים מבחינת ההשקעה האישית שלך (ואני נמצא כרגע באינטרס של הצד המגייס בעצמי), אבל מבחינתו של המועמד, כל עוד הוא לא חתם, הוא לא מחוייב. יכול להיות שהוא ניהל משא ומתן במקביל עם יותר ממקום אחד, ובסוף קיבל את מה שהוא רצה מהמקום שהוא העדיף והלך לשם. לגיטימי לגמרי. אין סיבה לרתוח - הכל עסקים.
&nbsp
&nbsp

ipv6

Member
ואם היה חותם אבל

מודיע שהוא לא מגיע.
כלומר מודיע שהוא לא מגיע לפני תאריך ההתחלה שהוגדר בחוזה.
&nbsp
מה היה משתנה?

ipv6

Member
אבל מה בעצם ההבדל

בין מצב של "חתמתי אבל לא מגיע" לבין "אמרתי בע"פ\במייל שאחתום ובופועל אני לא חותם".
מבחינת נזק למעסיק, בד"כ בין הודעה בע"פ לחתימה עובר זמן קצר (שבוע) ואילו בין חתימה על חוזה לבין התחלה יעברו לפחות חודש ובד"כ יותר. אז יש פה מצב שהמגייס רואה "STATE" לא נכון של ה-head count שלו לתקופה קצת יותר ארוכה (בונה על מועמד שבפועל לא יגיע), אבל מה שונה פרט לזה?

מבחינה חוקית החוזה לא בתוקף עדיין..

choo

Active member
עניין של "אטומיות", בעיניי

&nbsp
מבחינתי, כשאני יושב עם מישהו חותם על משהו - זו הנקודה שבה אני מודיע לכל שאר "התהליכים שבדרך" שזה כבר לא רלוונטי. בדיוק העצה שאני נותן לאנשים פה - זה לא נסגר עד שיש חוזה חתום ביד. החתימה הזו היא אירוע חד משמעי, להבדיל מאמירות בעל פה שלעיתים יש בהן חוסר דיוק וחוסר סופיות (כשזה כתוב - אפשר לדעת בדיוק למה כל אחד מהצדדים התכוון. כשזה נאמר בעל פה - זה הרבה פחות ברור).
&nbsp
באותה מידה, אני לא אצפה מאדם "לעצור" את התהליכים האחרים שלו עד שיש לו חוזה חתום בפועל.

user32

Well-known member
מנהל
עד החתימה הכל לגיטימי ורק בגדר מרגיז

כמו בכל דבר: דירה, אוטו, עבודה.
אחרי החתימה זה גולש למרחב הלא מוסרי ולא מקובל עסקית.

fellow1

New member
מה אתה לוקח את זה אישית?

אפשר לחשוב שאם פתאום החברה היתה נקלעת לקשיים, מישהו מהצד שלכם היה מהסס לבטל את החוזה ללא התרעה מוקדמת.

HoneyBadger

New member
אני אף פעם לא הייתי בתפקיד ניהולי אני עדיין חושב שאתה צודק

אני פשוט חושב שיש צדדים למציאות הזו שהיא רעה לכולם וזה לא חכם לשמור טינה.

לי היה בוס שאיים עלי שהוא ילכלך עלי על מנת להרוס לי הזדמנויות אם אבחר לעזוב את החברה כשעוד הייתי עובד מאוד טרי בחברה והתחלתי להבין שזה לא מה שחשבתי, הוא גם הצדיק את האיום בזה שבוס שהיה לו עשה לו את זה בפועל.
אני אישית לא הולך ללכלך על אף אחד במיוחד בהקשרים של פרנסה אולי במקרים קיצוניים שזה באמת מוצדק כמו לדוגמה שאני יודע שקולגה הפר.ה סודיות באופן שיכול לגרום נזק.

סימבה8881

New member
למה אתה מזמין את הבן אדם למשרד כדי לחתום?

לא עדיף פשוט לבקש מהבן אדם להדפיס, לחתום, לסרוק ולשלוח במייל?
חבל על הזמן שלך ושלו.
&nbsp
&nbsp

ipv6

Member

זה בדיוק מה שעבר לי בראש..

יש גם כל מיני מערכות של חתימה אלקטורנית...חבל להגיע בשביל זה.

luis13

New member
יש חברות שההצעה בהם היא מורכבת אז מזמינים למשרד כדי להסביר

למשל כשמעורבות מניות וכו'

ipv6

Member
אין שום בעיה להסביר על מניות בטלפון..

גם לא על מענק חתימה ובונוס שנתי.

BravoMan

Active member
עדיף בדקה 90 מאשר אחרי סיום המשחק.

כמה פעמים נאמר בפורום הזה לאנשים שכל עוד אין חוזה חתום ביד אין להם עבודה?
&nbsp
כמה פעמים באו פה בתלונות מועמדים שהובטח להם הרבה, אבל כשקיבלו את החוזה לחתימה הוא היה שונה לחלוטין ממה שהם ציפו, ולא לטובתם?
&nbsp
אני מבין שאתה מרגיש השקעה אישית שירדה לטמיון, אבל בסה"כ אין פה שום חוצפה.
יש פה עסק במערכת כלכלה קפיטליסטית, וכל אחד מאיתנו - עובד ומעביד, מנסה לבחור את מה שהכי טוב והכי משתלם לו.
&nbsp
אני אישית מכיר עובד שהיה בחברה חודשים בודדים (מספיק זמן להתחיל פרויקט), ביקש חופשה לנסוע לחו"ל לבקר בני משפחה, קיבל (כי מנהלים היו מאוד נחמדים), ונעלם!
פשוט לא שמענו ממנו למעט איזה מייל פרידה קצר ודי הזוי שהגיע אחרי חודש של שקט מוחלט.

למעלה