חוצפה ישראלית

• פותח הנושא lulit
  • פורסם בתאריך

lulit

New member
חוצפה ישראלית ../images/Emo46.gif

אמצעי מניעה לסל בריאות רק לצעירות עד גיל 20. ומה איתנו? שעברנו את הגיל? לנו זה לא עולה כסף???

ToryMaster

New member
מצד אחד

זה נפלא באמת, כי לבנות עד גיל 20 זה נורא נוח ובאמת עשוי להגביר את השימוש באמצעי מניעה. מצד שני, מהמקום של בנות 20+ זה באמת מרתיח.

lulit

New member
פשוט מצעד איוולת

למיטב זכרוני, בנות צעירות לרוב נבוכות מדי מכדי לפנות מלכתחילה לגניקולוג לצורך של בדיקה והתאמת גלולות. ישבתי וקראתי שוב את הכתבה. ממש מרתיח אותי הנושא הזה. ממש.

זה חלק מחינוך, כל הכבוד קופות חולים

כי בת צעירה ויהיו כאלה שלא ילכו לאימם ויבקשו כסף לאמצעי מניעה.

pixel1

New member
אני חושב

שכל הכבוד למדינת ישראל שמועדדת אמצעי מניעה, ולכן בנות ה 20+ - מה אתן רוצות שהמדינה תממן לכן את אמצעי המניעה, אתן מספיק בוגרות....

lulit

New member
מסכימה איתך, זה באמת חשוב

אבל לפני שמחלקים גלולות חשוב מאוד להגביר את המודעות ואת ההסברה. דבר שני - אין קשר לזה שאני בוגרת או לא. אם מממנים תרופות - שיממנו לכולם. זו אפליה לשמה. אותי לא היה משמח לרכוש גלולות במחיר זול יותר? אני חושבת שבטווח הארוך יהיה למדינה זול יותר לממן לי את הגלולות מלממן לי הפלה, בגלל הריון לא רצוי.

pixel1

New member
קצת נסחפנו

מה עוד תרצו שהמדינה תממן לכם את החלב והלחם במכולת כי לחלק מהציבור שלא יכול לממן היא ממננת.... בגלל כל מה שהמדינה מעבירה אנשים מפתחים תלום והמדינה מגיעה למצב שהיא הגיעה. היא מחלקת את זה לנוער כי הוא לא ישיקע את כספו ולא יספר להורים שלו שהוא רוצה כסף לגלולות.

lulit

New member
אז שיחלקו גם סמים

כי גם על זה הנוער לא מספר.

pixel1

New member
מה הקשר

מן הסתם המדינה אמורה לדעת לעשות את האבחנה הזו ואת כבוגרת גם אמורה. ולא לזרוק משפטים פופוליסטים.

lulit

New member
הכל טוב ויפה, אבל אם בתך תגיד לך

שהיא מקיימת יחסים, לא תתני לה את הכסף לאמצעי מניעה גם ככה? כל היוזמה הזו מטופשת. חפיסת גלולות עולה כ - 40 ש"ח לחודש. כמעט כל נערה יכולה להרשות את זה לעצמה.

ToryMaster

New member
וואו, כל כך לא

יש כל כך הרבה נערות שלא יגידו לאימא שלהן כלום.

lulit

New member
אבל שוב,

מדובר גם ככה בסכום כסף זניח. לא מדובר במאות שקלים בחודש. אפילו כחיילת עם משכורת צבאית חודשית של 200 ומשהו ש"ח הסתדרתי. אין דבר כזה "לא יכול", יש "לא רוצה". מרביתן לא לוקחות גלולת בגלל שיקר אלא כי הן מתביישות לגשת בכלל לרופא, וזה שורש הבעיה. בדיוק כפי שנכתב בשרשור ההוא בשבוע שעבר - זה הכל עניין של חינוך.

ToryMaster

New member
הן מתביישות לגשת לרופא

והן מתביישות לגשת לאימא או לאבא ולבקש שיקחו אותן לרופא.

lulit

New member
ואם תהיה הנחה על גלולת תפתר בעיית

הבושה?? את מבינה? הדג מסריח מהראש. שיטפלו קודם בהסברה, בהגברת המודעות, אח"כ שיוזילו את המחירים.

למעלה