חוצפה חוצפה חוצפה!!!!

אני דווקא בעד התייקרות תחבורה פרטית

תחבורה פרטית היא אחד הגורמים המשמעותיים ביותר לזיהום האוויר ולפליטת גזי חממה לאטמוספירה ובכך גורמת להתחממות כדור הארץ, למוות וסבל מבעיות נשימה וכו'. מעבר לכך, הצורה שבה משתמשים היום אנשים בתחבורה פרטית (תסתכלו סביבכם בכביש, תראו בכמה מכוניות יש רק נהג, או נהג + 1) היא בזבזנית, גם במשאבים סביבתיים וגם במשאבים תחבורתיים. מתוסכלים על כך שאתם עומדים בפקקים כל היום? שלוקח מלא זמן להגיע ממקום למקום? שהרסו לכם את היער שבו ביליתם את הילדות כדי לבנות עוד כביש? כל זה קשור אך ורק לכמה אנשים דואגים לנסוע בתחבורה ציבורית או להתחלק בנסיעה בתחבורה פרטית (Car pool). אה כן, וכמובן, כמובן, שפחות מכוניות על הכביש ויותר תחבורה לא תלוית כביש או שמבוצעת על-ידי נהגים מקצועיים = הרבה פחות תאונות דרכים. הייתי שמח אם יותר אנשים היו, כמוני וכמו חלק מסביבתי, מחליטים באופן אישי ורצוני, שהם מעדיפים להפחית ככל האפשר את השימוש שלהם בתחבורה פרטית. הבעיה שאנשים לא עושים את זה, הם לא עוצרים לחשוב על הסביבה, על העולם שהם משאירים לילדים שלהם, על זה שיכול להיות יותר טוב לכולנו מבחינת הגעה בזמן ואוויר נקי וכו', ודרך טובה במיוחד לשנות את זה היא דרך הכיס. השאלה היא כמובן כמה זה נעשה בחכמה. אם נעלה את המיסוי על דלקים לתחבורה פרטית אבל אף אחד לא ייטרח לשפר את תשתיות התחבורה הציבורית בארץ, זה לא יעשה כלום. אם נעלה את המיסוי על דלקים, ונכלול בתוך זה גם את חברות התחבורה הציבורית, זה לא יעשה כלום. לעומת זאת, אם נתייחס למשק התחבורה כמשק כלכלי סגור, והמיסוי על רכבים, דלקים וכדו' יילך על שיפור תשתיות תחבו"צ, על פיתוח של מכוניות חסכוניות בדלק, על קמפיינים שמעודדים אנשים לעשות נסיעות משותפות לעבודה וכו' - אנחנו יכולים לעשות שיפור משמעותי באיכות החיים שלנו וגם להשאיר כדור בר-מחייה לדורות שיבואו אחרינו.

y e t i

New member
הכל טוב ויפה .

רק שהבעיה היא שלעיתים נתקל בחרות כאלו : חייל מילואים עלה על אוטובוס אגד בדרכו לחופשת שבת והנהג סירב להעלותו בגלל חותמת חסרה בשובר הנסיעה שקיבל מקצין הקישור. בתום ויכוח עקר החליט הנהג להסיע את האוטובוס על יושביו למשטרה, והחייל חויב לשלם מכספו. באגד מצדיקים את התנהגות הנהג ושוקלים להתלונן נגד החייל במשטרה הצבאית http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3419828,00.html

אבל התחבורה הציבורית מעפנה !!

אני אתן לך דוגמא... אני גר בשכונת מלחה בירושלים, שכונה די גדולה ומרכזית... אם אני רוצה להגיע למרכז העיר של ירושלים יקח לי בערך 10 דקות ברכב (ועוד רבע שעה לחפש חניה שם), 20 דקות באופניים, ובערך שעה בשני אוטובוסים... ככה התחבורה הציבורית נראית, כמו בזבוז זמן! אם היו תשתיות סאבוויי כמו בחו"ל זה היה עניין אחר.. אבל אין אז נוסעים במכוניות...

s p o o n s

New member
מילא היו מייצרים מכוניות חסכוניות...

אבל האוטו שלי אוכל 1 ל11 ולתדלק פול פעם בשבוע זה כבד!

למעלה