חוצפה חוצפה חוצפה!!!!

mantrix

New member
מעניין מה תגידי כאשר...

ייגמרו המשאבים של כדור הארץ ולא יהיה יותר דלק בכלל!!

y e t i

New member
בנתיים אין חשש לסכנה כזאת .

והמחירים עדיין לא מתייקרים בגלל משאבי כדו"א .

אני חשבתי על ההודעה שלך כבר יומיים+ .

גם שמעתי שלאושרת קולטר היתה כתבה על זה בטלויזיה . עוד כמה שנים ייגמרו המשאבים של כדור הארץ
. ולא יהיה דלק , או עוד כמה דברים . אז יש לי רעיון , (אולי אני מקדים את זמני , אולי ) . זה באמת נקרא מדע בידיוני . אבל כמו הספרים של דוגלאס אדאמס. כמו שהגענו לכאן , צריך לבנות 3 חלליות ענקיות , ראשונה לעשירים , שניה למעמד הביניים , ושלישית לעניים . ולטוס מכאן לאלפא קאנטארי . זה הכל . נקרא מופרך ? זה יכול לקחת עוד כמה עשרות שנים , או כמו בבלילון 5 , בשנת מיליון לספירה .

:) אני זוכר שאלירן בזמנו התלונן על זה .

זה מעלה הרבה אסוציאציות , של השנים האחרונות : לדוגמא אני זוכר 2 מלפני שנתיים : כשעבדתי בעבודה מול מחשב , התרוצצה באימיילים התמונה של בקבוק קולה ופחית דלק . והיה כתוב באנגלית או בעברית , שהעולם והמציאות משתנה לחלוטין , שהאוכל של המכונית שלך , עולה יותר מהמשקה שלך , משהו כזה . (מקווה שאני לא טועה ומתבלבל) . ועוד משהו , מאותה שנה , מחצית שניה של שנת 2005 , אני זוכר שהיה יום של תחבורה ציבורית חופשית לכל הציבור , אז בדרך מהעבודה לתל אביב . כל הזקנים היו שם , ועדיין קיטרו , על הפקקים , בחום של קיץ לפני שנתיים , ואיזה זקן אחד (זכרון חרוט של דבריו) אמר : גם עם ליטר דלק יעלה 10 שקל , עדיין הם ימשיכו ליסוע בפרייבטים שלהם . :) (מקווה שלא פגעתי בציבור הנהגים או משהו כזה ) :)

lil d

New member
יפה שזה מרתיח אותך...

בד"כ רק מי שיש לו כלי רכב נגנב מזה...

MasterD_iL

New member
יש פתרון אחד..

בתור עובד תחנת דלק....אני ממליץ על סוס. לא צורך הרבה משאבים ויחסית מהיר. התקנת מזגן לא עולה כסף.

../images/Emo45.gif

הדולר יורד יורד אבל הדלק ממשיך לעלות. שישימו תחנות תדלוק של גז, הרבה יותר בריא ועדיף מהדלק המסריח הזה.

אם היו מספיק תחנות גז בארץ

הייתי עושה לה הסבה. למעשה תיכננתי לעשות עוד כשהבטיחו שיהיו מלא תחנות גז מפוזרות בארץ...אבל כמו כל ההבטחות הגדולות, כלום לא זז ואני נאלץ לתדלק 95 כמו גדול

אפילו בחור הזה (ירושלים) יש ובת"א אין ../images/Emo3.gif

אם אדם נוסע לאילת אז הוא ממלא בב"ש וחוזר מאילת על גרר\דלק. ממש פריסה ארצית....

גז הורס את המנוע

(אחת הסיבות שאין לו ביקוש). בגלל זה גם אין תחנות תדלוק יותר מדי... מן הסתם....

y e t i

New member
במיוחד שמעל ל 50% מהמחיר שנמכר לצרכן

הם מיסים שהמדינה מטילה.

y e t i

New member
וכמה המיסים

מחיר הדלק לצרכן מורכב מארבעה משתנים: שער בתי הזיקוק המושפע ממחירי הדלק בעולם ותנודות בשער הדולר (עומד על 34.5 אחוז ממחיר הדלק); בלו - מס קבוע ליחידת מכירה, העומד על 2.2 שקל לליטר (39.7 אחוז ממחיר הדלק). בל נשכח את סל הוצאות השיווק לבנזין (10.4 אחוז) . וסכום המע"מ שהוא 15.5% הגיוני שהיינו צריכים לשלם את מחיר הדלק שהוא שליש מהמחיר שנקבע פלוס המע"מ , אם זה ככה היה מחיר הליטר היה עומד היום על 3 וכמה שקלים . ההגיון הזה לא נשמע נורמלי למשרד האוצר והם מייקרים אותו כמעט ב 100% על ידי הטלת המיסים , שלא נטעה, אנחנו משלמים כל אגורה שחוקה בתוך המחיר , כולל הבאתו של הדלק לארץ , אפילו על המשאית שמובילה אותו מבתי הזיקוק בארץ לתחנות דלק אנחנו משלמים , זה בעצם מה שקרוי "סל הוצאת שיווק" . ועוד דבר , משרדי הממשלה כולל האוצר ומשרד התשתיות נוסעים ע"ח משלם המיסים , ז"א הדלק במכוניות שלהם אלו כספי המיסים שלנו , אין שום סיבה שבעולם שלהם יהיה איכפת .

למעלה