חוץ רחמי פעם שנייה

justanotherme82

New member
כן

כרגע עדיין בדיונים עם עצמי איך להמשיך מפה. הרופאה המליצה על פסיכולוגית של המרפאה. שוקלת ללכת.

secondtime82

New member
יש לי איזו בעיה עם המסרים בפרטי

בעיקר רציתי לשמוע איך טופלת (רפואית) בפעם השנייה. אני מבינה מהתגובה שלך שאת זמן קצר אחרי? אגב, לגבי טיפול נפשי, לא יודעת איפה את מטופלת אבל אני אחרי הראשון הלכתי לטיפול פסיכולוגי באיכילוב וזה היה מאד טוב עבורי.

justanotherme82

New member
עונה

אני אכן חודש וקצת אחרי.
בפעם הראשונה שעוד היתה בארץ המטטרוקסט לא עבד ובסוף עברתי לפרוסקופיה וכריתת חצוצרה. בפעם השניה המטטרוקסט עבד ולכן לא היה צריך לעשות שום דבר מעבר, חוץ מלחכות חודשיים.
במרפאה שאני נמצאת מאוד דוחפים לעשות PGS, שזה ברירת עוברים גם אם אין שום רקע שמצביע על צורך. זה מאוד יקר ולא מכוסה בביטוח. אז בנוסף לנסיונות השכנוע הרגילים של הרופאה (כנראה שההריון לא התפתח בגלל שהעובר לא היה תקין, PGS ימנע סבבים כאלה) היא גם הוסיפה את החוץ רחמי לנסיון (אולי בגלל שהעובר לא היה תקין הגוף זרק אותו החוצה מהרחם).

איגי84

New member
זה מה שהרופאה אמרה?

שאולי הרחם זרק את העובר החוצה?

הרופא שלי אמר שעובר שמצליח להשתרש מחוץ לרחם זה עובר חזק מאד, ושזה שהוא השתרש במקום הלא נכון זה חוסר מזל (+בעיה בחצוצרה?). בשאיבה האחרונה חזרנו בדיוק על הפרוטוקול שהניב חוץ רחמי, כי הרופא התייחס לחוץ רחמי (ההריון היחיד שהיה לי) כסימן טוב לגבי איכות העוברים.

מבלבל...

נועה312

New member
לדעתי מה שהרופאה אמרה זו שטות

ואני חושבת שהרופא שלך יותר צודק. אצלי נקלט אחד ברחם ואחד בחוץ כשהחזירו שלושה וזה שברחם נפל לבד בזמן שזה בחצוצרה המשיך לגדול ונשאר אחריו..

פחזניה3

New member
אני שלחתי 2 עוברים לpgs במימון עצמי

התוצאות לא הניבו אף מסקנה.
העוברים נמצאו כלא תקינים כהותית רנדומלית. כלומר, נמצא רעש כלשהו בעוברים שיתכן והיו מתקנים את עצמם.
לא נמצאה אף טריזומיה.

בנתייעצות עם גניטיקאי מנהל מחלקת pgd/pgs באיכילוב לאחר מכן ובשיחת טלפון שלו בנוכחותנו עם פרופסור גאונה אלטרסקו הגנטיקאית שערכה את הבדיקה בשערי צדק המסקנה היתה שהpgs מיותר.
המלצתם - ליצור בנק עוברים קפואים ולהתחיל להחזיר אחד אחרי השני. משהו יקלט.

secondtime82

New member
תודה על השיתוף

עדיין אין וודאות אם מדובר בחוץ רחמי ביום רביעי אהיה שוב במיון בשנה שעברה היה לי בקרן רחם ימין (וכל רופא או טכנאית א״ס שעושים ״וואו״ כשאני מספרת מחרפנים אותי). ביום שישי ראו חצוצרה שמאל מעובה, בראשון מכון הא״ס היה סגור, הבטא עוד יחסית נמוכה אבל העלייה לא תקינה ... ואין לי שום סימפטומים כרגע. בקיצור, המון אי וודאות אבל הקטע הזה שכל הזמן חשבתי שצד ימין הוא הבעיה ועכשיו פתאום מסתמנת בעיה בשמאל ... מייאש. אגב, שניהם הריונות ספונטניים. אני פה כי כבר עמדנו להתחיל הזרעות, אחרי כמעט שנה של ניסיונות. וממש רגע לפני ... זה.

פחזניה3

New member
גם הכימיים שלי היו הריונות ספונטניים

והאחרון הזרעה.
2 מהם היו חשודים כחוץ רחמי (עד היום לא ידוע האם היו כאלה כי לא נמצאה עדות באולטרסאונד) הבטא עלתה, ירדה, עלתה. היו דימומים. נתקעה חודש על ערך של 12.
בסוף נפל לבד.
הייתי במעקב של הרופאה שלי (לא רופאת פוריות) ובעת הצורך נבדקתי בתל השומר. (שם היא עובדת)
כאמור, שוב לא ידוע עד כה האם חוץ רחמי. נפל בסוף לבד והוגדר ככימי.

secondtime82

New member
איך ממשיכים מכאן?

כרגע זה בגדר חשד ... מחר שוב בטא וא״ס, אבל כבר מתחילים לראות משהו בחצוצרה שמאל. 4 פעמים?? ואיך טופלת? והאם היה גם הריון תקין אחר כך? כי זו השאלה שהכי מפחידה אותי. אם לא בא לך כאן אשמח גם בפרטי ...

טוליתי

New member
כן...4 פעמים.

ארוך לי לכתוב עכשיו. מקווה שאתפנה לכך בימים הקרובים. אם לא עניתי, תרגישי בנוח לפנות אליי.

טוליתי

New member
אז ככה

אחרי שתחלימי, כדאי להיוועץ ברופא על היסטרוסקופיה, ולוודא שפתחי החצוצרות פתוחים. בשלב השני, להקפיא כמה שיותר עוברים ולהיכנס להריון.
החצוצרות קיימות?
&nbsp
הסיפור שלי מורכב, כי חוץ מהחוץ רחמיים יש לי בעיות נוספות ועברתי גם הפלות מהריונות רחמיים, כך שבסופו של דבר נאלצנו לפנות לפונדקאות.
יחד עם זאת, הסוף מתוק מדבש, תודה לאל. את יכולה לקרוא כאן:
http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/180/182401639/משפחה/פוריות
&nbsp
מאחלת שדרכך תהיה קצרה יותר, מהירה יותר וקלה יותר.

secondtime82

New member
תודה שזכרת והגבת לי ...

עדכון מהיום קודם כל היסטרוסקופיה עשיתי כבר לפני מספר חודשים, אחרי החוץ רחמי הראשון שהיה בקרן הרחם. הייתה תקינה. בצילום רחם הייתה סתימה שנפתחה תוך כדי בצד שמאל. היום גילו שמדובר בחוץ רחמי בחצוצרה ימין, מאחר וזה אותו צד של הקודם - אני הולכת מחר לכריתת החצוצרה הימנית. הם יבדקו תוך כדי את השמאלית ... נקווה לטוב

טוליתי

New member
וואו.

מקווה שעבר באופן סביר.
&nbsp
תעדכני מה שלומך.
&nbsp
החלמה מהירה.

secondtime82

New member
מעדכנת

אני כבר שבוע נטולת חצוצרה ימנית. ההחלמה טובה בסך הכל. השמאלית נבדקה בהזרקת צבע תוך כדי הניתוח ומאחר ולא הייתה בעיה היא מקבלת עוד צ׳אנס (הומור זה טוב לנפש, לא?) נשאר לקוות לטוב, לפעם הבאה ...

למעלה