לדעתי הקטנה - לינה יותר משמעותית. והנה למה:
טיסה - יש 2 כיוונים, הלוך וחזור. יש גם כל מיני אופציות: לואו קוסט, קונקשנים, וכו'. אפשר להגיע לאותו יעד באותו תאריך ב 10 דרכים שונות ושעות שונות לפי הצורך.
אבל בלינה - יש בעצם חיוב על כל יום שהייה, שזה לפחות 6-7 ימים (אצלי לפחות 8 כי לא גולש בשבת ומעוניין לפחות ב 6 ימי גלישה). כלומר, כל עלייה במחיר הלינה משפיע יותר על החופשה מאשר עלייה במחיר הטיסה.
לכן כשמוצאים לינה משתלמת, אפשר מקסימום להקריב עוד כמה יורו במחיר הטיסה, כי בסה"כ זה פחות מייקר את החבילה מאשר ייקור במחיר הלינה.
מה גם שכשסוגרים לינה, נגזרת מהמיקום שלה גם הטיסה, ובעצם גם ההעברה. ואז אין סיבה שלא להזמין הרבה מראש והמחיר זול ממילא. ואפשר להגדיל לעשות כמו גבי למשל, שמזמין בשני מקומות שנגישים מג'נבה לדוגמא, עם אפשרות ביטול לפי מצב השלג.
כשעובדים הפוך זה בעייתי יותר, כי יש לכל שדה תעופה מבחר מסוים של אופציות לינה (כלומר עיירות ואתרים קרובים), ואז צריך לשבור את הראש גם על אתר, לינה, ותחבורה לאתר, כשאתה כבר מחוייב לשדה תעופה נתון. כשמחפשים לינה בהתחלה - לא מחויבים עדיין לכלום.
(ושוב: אצלי הסיוט זה ההעברות. אני יכול להסתדר עם הכל ואז לא מוצא העברה וזה מחרב לי את כל התכנון).
זה נשמע לי כל כך פשוט והגיוני עד שסביר להניח שאני טועה כאן במשהו, אז אנא העירו לי בשמחה. אני פה בשביל ללמוד.