חופש

אצלי זה משהו עקרוני

זכותי לחיות את חיי כפי שבחרתי. אותם ארגונים ואותם דתיים קיצוניים צריכים להבין שיהדות לא כופים. כל מכתב שנשלח אליי מטעמם מנותח מכל הכיוונים האפשריים. למשל אפילו השם ששלחו אומר משהו. הם מנסים לקשור כל דבר ליהדות. הם צריכים להבין שהם לא מחנכי הדור ושיש לכל אדם זכות לחיות את חייו כפי שבחר. מצידי שלא יבינו זה לא משנה לי. אבל כן,בהחלט מתכוונת לפעול על כל מכתב וכל ניסיון "חינוך" מצידם בצורה רצינית. זכותי שלא ישלחו אליי מכתבים בניגוד לרצוני. זכותי לחיות את חיי כפי שבחרתי מבלי שמישהו ינסה "לחנך" אותי כל הזמן. זה עיניין עקרוני פה. נשלחים אליי מלא ספאמים ממקומות אחרים וכו'. פשוט זורקת לפח וזהו. אבל בקשר לאותם קיצוניים דתיים ,זה לא עובר אצלי בשתיקה. זה עיניין עקרוני פה. זכותי לחיות את חיי כפי שבחרתי. ולא אותם קיצוניים דתיים יקבעו לי דברים. אז כל מכתב מהם מנותח בצורה מעמיקה ורצינית ותשובותיי בהתאם. כתבתי להם זאת כבר פעם ולא אחזור.פשוט עושה וזהו. ניתן להם להמשיך,לא אומר דבר.אמרתי להם את שלי מספיק,הזהרתי אותם ועוד. אז כרגע לא אומר להם דבר. אבל עושה והרבה. ואח"כ תהיינה להם הפתעות מה זה גדולות. אז כן,אני עכשיו עושה חגיגה בצפייה בסרטי בלט וקונצרטים.

העיקרון מובן

אבל ההצהרה החוזרת ונשנית - ילדותית. הדחף של הפיה להוכיח לכולם את החופש שלה והצורך שלה להבהיר זאת שוב ושוב ושוב מעיד על ילדותיות במקרה הטוב או על תסביך פסיכולוגי במקרה הפחות נעים. אגב, כחרדי, יציאתה של הפיה בשאלה מעניינת אותי כשלג דאשתקד. מצידי שתאכל חזיר בעיצומו של יום כיפור שחל להיות בתשעה באב. מה אכפת לי???

אני מאוד שמחה

על החופש שניתן לי לחיות את חיי כפי שבחרתי ללא הכפייה הדתית מצד אותם קיצוניים דתיים. פה באתי לשתף.זה פורום חופש ומיועד לזה. אתה לעומת זאת חרדי,אז מה בדיוק אתה עושה בפורום זה אם לא לנסות להחזיר בתשובה. וחוץ מזה אני לא רוצה להוכיח לכולם וכיוצ"ב פשוט באתי לשתף וזה הפורום המתאים-חופש! אני חיה לי את חי הטובים והמהנים ונהנת לי ומאוד מהחופש שניתן לי.

גם לו נניח

שבאת לשתף את כולם בתחושת החופש שלך, אין צורך לשנן זאת שוב ושוב. כפי שאמרתי השינון הזה לא מעיד על יכולות נפשיות מחמיאות. כחרדי חשבתי שמצאתי פה כמה חילונים אינטלקטואלים וחשבתי שאוכל לנהל איתם שיח ואולי לפוגג כמה דיעות קדומות על החרדים או לענות לשאלות שנשאלות על הדת והמסורת (לשאלות האמיתיות, כמובן, לא לקנטורים) אין לי אינטרס להחזיר חילוניים בתשובה. עבורי החזרה בתשובה היא אידיאל ביחס למאמינים שהרחיקו עצמם מבוראם ורוצים לחזור לבורא. זו חזרה בתשובה.

ואגב

גם אם אחליט להגדיר את עצמי כישראלית בלבד. אמשיך לחגוג את החגים שאוהבת. אני לא מתכוונת לעזוב דברים שאוהבת בגללם.

NimrodOZz

New member
טוב, אני מבין שאת לא מבינה:

אז אני אומר את זה בצורה ברורה על מנת שכל בר דעה יוכל להבין: ההודעות שלך לא מענינות אותי! את לא מעניינת אותי את כותבת בפורום דברים לא מעניינים, אם את כל כך רוצה לכתוב כמה רע לך החינוך הכופוי וכמה את שונאת ובורחת וכמה שאת כן רוצה לחגוג מה שבא לך -כתבי בלוג. ולכל מ ישהולך להגן על כתיבתה: קשה לי להאמין שאתם לא רואים את מה שאני רואה, גם אם אתם לא מגיבים כמוני.

לאונידס

Active member
אני כמעט מסכים איתך

אני מסכים איתך שכדאי לך לעשות מה שטוב בעינייך. לא כדאי להיות כמו החרדים, שהולכים דוקא בזמן צפירה של אבל. לא נראה לי שאת לא צריכה להגדיר את עצמך כיהודית. את בת לעם היהודי, חשובה לך ההסטוריה של העם היהודי, בקיצור אין סיבה שלא תקראי לעצמך יהודיה טובה. לא יהודיה אורטודוקסית, יהודיה טובה. נ"ב אל תשימי לב לכאלה שמנסים לסתום לך את הפה.

אז זהו

שאני לא הולכת לוותר על דברים שאוהבת בגלל הקיצוניים הדתיים הללו. אבל הדרך שבה אני עושה את אהבותיי אלו רחוקה מאוד מההלכות. לא הלכה מסויימת תקבע לי איך לעשות את הדברים שאוהבת. למשל אני אוהבת את החגים,אז בחנוכה למשל אני מדליקה נר ריחני אחד בכל יום,ביום לאו דווקא בלילה. למה שלא יהיה לי נעים לאורך שעות היום לעומת הלילה שבו יושנים או יוצאים,אז מה זה שווה. כך אני לורקחת את היהדות,עושה מתוך כיף לא כי חייבת. בקשר לישראליות,כן בהחלט אני ישראלית גאה. גאה בישראליותי. ובקשר להגדרה היהודית,אני לא אוהבת את החגים בגלל ההגדרה היהודית אלא אני אוהבת את החגים כי זה מה שאני אוהבת ביהדות.

ואגב

ממש לא איכפת לי מהם. אלא פשוט הולכת לפי עקרונותיי בפרט במקרים אלו של הקיצוניים. לא איכפת לי אם ילמדו לקח או לא,לא איכפת לי אם הם יופתעו מתשובותיי או לא. פשוט ממשיכה את חיי ועושה את שלי בנידון. דברים כאלו ממש לא עוברים אצלי בשתיקה. הודעתי להם על כך,שאני רואה דברים אלו בצורה חמורה ביותר ויטופל בהתאם.

Hux FluX

New member
יהדות משודרגת.

הרפורמים הם הומוגנים? או שיש גם רפורמים הומוגנים כקהילה מגובשת, ויש שועלים בודדים שהם רפורמים לא מוגדרים ? (לכן "מסורתיים" ו"רפורמים" הם הגדרות שאני לא מקבל אותם , הם וירטואליים.)

אני ממש לא רפורמית

אם כי אני בעדם. לכל אחד זכות לחיות את חייו כפי שבחר. הרפורמים מאמינים בתורה שבכתב ובתורה שבעל פה,רק שהרבה יותר פתוחים לעולם ולא כופים. ואילו אני לעומת זאת ממש לא מאמינה בתורה.גם לא זאת שבכתב וגם לא זאת שבעל פה. פשוט לא מאמינה. התורה בשבילי היא ספר ספרותי בלבד.עם סיפורי עם נחמדים וגם עם דברים פחות נחמדים. אבל ספר ספרותי בלבד. לדעתי את התורה כתבו אנשים בזמנים שונים. אני חוגגת את החגים לא כמשהו דתי. אלא כדבר שאוהבת. למה שאעזוב דברים שאוהבת בגלל שחילונית. אבל חגיגת החגים שלי היא בדברים שאוהבת בהם ובדרך שנראית לי. לא לפי הלכה זו או אחרת,לא בגלל שמחוייבת. אלא לפי מה שאוהבת.

דתי 188

New member
הרבה יותר חמור

זה לחלל שבת שזה איסור דאורייתא ומחלל שבת בפרהסיא הוציא עצמו מעם ישראל לכן אין הבדל בינך לגבי גוי מגואה אם תתאבלו בתשעת הימים (ההבדל היחיד הוא שהם פטורים ואת לא משנה כמה תכפרי את מחויבת בכל התורה אבל דינך כגוי)

very VIP

New member
אין לי הרבה מה לאמר חוץ מכל הכבוד

על כך שהצלחת להשתחרר משטיפת המוח. על כך שבאמת הצלחת להבין מה את רוצה ובמה את מאמינה. כן ירבו.

Wolverchenus

New member
../images/Emo45.gif כל הכבוד

אני תומך בך. אם את צריכה משהו או סתם לדבר את תמיד יכולה לפנות אליי, אני אשמח לעזור. שאפו.

למעלה