חופש

חופש

אני חוזרת בשאלה שכיום חילונית שלא מאמינה כלל בתורה. היות ועדיין אותם קיצוניים דתיים מסויימים מנסים "לחנך" אותי בניגוד לדרכי. אני מודיעה בזאת שבתשעת הימים אחגוג. וכל יום אצפה בסרט בלט וקונצרט. אני הולכת איתם עד הסוף. זכותי להיות מי שאני ומה שאני.(דדבר שהם התנגדו לו) זכותי לאהוב את מה שאוהבת(דבר שהם ניסו "לחנך" אותי שלא) וזכותי לחיות את חיי כפי שבחרתי מבלי שמישהו ינסה "לחנך" אותי כל הזמן. (וזה מה שאותם קיצוניים דתיים מסויימים ניסו ועדיין מנסים) אני שוקלת כבר אם אני רוצה להקרא יהודיה. אולי אחליט להיות אך ורק ישראלית. יהדות לא כופים,וגרוע מכך,לא מנסים "לחנך" אדם בניגוד לדרכו ולאמונתו. אי לכך, אני ממש שוקלת עתה אם בכלל להקרא יהודיה. בכל אופן,בתשעת הימים אני ממש עושה לי חגיגה עתה. [

מטריד..

מישהו רודף אחרייך? מטריד אותך ? את יודעת, את תמיד יכולה להוציא צו מניעה אם אנשים מעברך מטרידים אותך (או פונים אלייך מבלי שתרצי) כיצד בדיוק האנשים האלה (מי הם בכלל, לא ברור על מה את מדברת) מנסים "לחנך" אותך?

אז זהו

שכל הזמן נשלחים אליי מכתבים מארגונים שונים ולא אפרט את העיניין. בכל אופן,יש מקומות שהתקשרתי אליהם ודברתי איתם והם הוציאו אותי מרשימת התפוצה. אבל פה זה גם עיניין עקרוני. לא איכפת לי מכתב אחד או שניים,הרי יש ספאמים מלא בדואר וכו'. פה זה עקרוני. זכותי לחיות את חיי כפי שבחרתי מבלי שמישהו ינסה "לחנך" אותי כל הזמן בניגוד לדרכי. בכל אופן,אחת משיטות "החינוך" שלהם זה לקשר לדברים שאוהבת את הדברים שהם רוצים. או לקשר לדברים שאוהבת ושהם מנוגדים לדת לפי שיטתם את הדברים ששונאת כדי שלא אוהב דברים אלו.

מה גם

שאני באמת לא מאמינה בתורה. עלו בי שאלות כה חזקות ונוקבות עליה כך שאני ממש לא מאמינה בה. התורה בשבילי היא ספר ספרותי בלבד. לכן גם לא התייחסתי לנושא שלושת השבועות ותשעת הימים. התנהגתי בהם רגיל,כמו כל יום רגיל אחר. אך עתה בגלל ניסיונות "החינוך" שלהם ובגלל שליחתם מכתבים אליי בניגוד לרצוני. אני עתה בכל יום מתשעת הימים אקפיד לעשות דברים שאני מאוד מאוד אוהבת ונהנת. הודעתי להם בפירוש שאני רואה זאת בחומרה רבה ביותר והעיניין יטופל. זכותי לחיות את חיי כפי שבחרתי מבלי שמישהו ינסה "לחנך" אותי ועוד בניגוד לדרכי,זכותי להיות מי שאני ומה שאני. פה זה עיניין עקרוני. ולכן אני לא עוברת על כך בשתיקה. וכן,אני בהחלט מתכוונת לערב גם את המשטרה והתקשורת בעיניין.

תמיד אפשר פשוט לדווח על הטרדה

דואר זבל זה משהו שמעוגן בחוק איפשהו, נדמה לי. לדעתי זה שווה בדיקה. אנחנו עדיין במדינת חוק - את לא חייבת לספוג את זה בשקט.

אני ממש לא סופגת את זה בשקט

אבל הבעיה היא שזה כל הזמן נשלח ממקום אחר. כל פעם ארגון אחר שולח. והרי יש מלא ארגונים בעולם. בכל אופן,אני בהחלט יודעת שאנו מדינת חוק. ולכן לפי חוק הם לא יכולים להכריח אותי לעסוק במשהו שלא רוצה או להיות משהו שלא רוצה וכיוצ"ב. אני מטפלת בעיניין מכל הכיוונים האפשריים. קודם כל מנתחת מכתבים אלו לעומק ורואה מה הם ניסו "לחנך". וכן מחדדת דרכם את ערכי וזהותי. הרי שחושבים על ערכים מסויימים חושבים בכלליות,ואז נפגשים עם דברים שונים שמחדדים ערכים אלו יותר. מה שהם מנסים לעשות מנוגד לחוקי מדינת ישראל וכן לעקרונות הדמוקרטיה הבסיסיים שבהם חופש העיסוק וחירות הפרט. הם למשל ניסו לכפות עליי מקצוע,זהות ועוד. אני בתגובה לכך הלכתי למצוא לי בצורה טובה ביותר מקצוע והתפתחות מקצועית מתאימה ומהנה. אני יודעת שמה שהם עושים מנוגד לחוקי מדינת ישראל. ובהחלט פועלת בהתאם. כן,אני בהחלט שוקלת גם לערב את המשטרה והתקשורת בנושא. אני ממש לא עוברת על כך בשתיקה. ומטפלת בזה מכל הכיוונים האפשריים. חוץ מהמשטרה שהולכת לערב בעיניין וגורמים נוספים אני פועלת בדרכים נוספות. הם היו מנסים לראות כל הזמן מה אוהבת,מי אני. והיו מנסים "לחנך" אותי בהתאם. היתה מורה אחת במוסד על תיכוני שלמדתי בו שהיא מאוד תחרותית ומאוד קנאית. היתה רואה מי אני והיתה מנסה "לחנך" אותי בכיוון הנגדי. למשל היא קנאה על כוח הרצון החזק שלי.וקנאה בנושא שרוצה לפתח את עצמי אישית,תכונות ועוד. אז נתנה מאמר שמדבר על כוח רצון ושלא הכל תלויי ברצון. ניסתה להשפיע עליי בדרך קוגניטיבית למשל. אאבלך אצלי קנאים לא מלקקים דבש. אז התמודדתי עם העיניין בצורות טובות.למשל ע" פתרונות קוגניטיביים לנושא.מהב שחיזק יותר את אופיי ותכונותיי. ובין היתר אחת הסיבות שבגללן בחרתי ללמוד באוניברסיטה הפתוחה זה בגלל שרציתי לפתח ולטפח תכונות חשובות שרציתי שתהיינה לי. וכן,גם בגללה.לא רק בגללה,אלא שבהחלט רציעתי לפתח ולטפח בי תכונות מסיימות,אבל בהחלט גם. אז אח"כ כתבתי לה שתודה על התכונות שפותחו לי עקב לימודיי בפתוחה.שעברתי לשם גם בגללה. היא למשל רצתה שלא אצליח בלימודים,רצתה כל הזמן להכשיל אותי. אחת מהתכונות שפותחו לי בפתוחה אלו מיומנויות למידה טובות.וכתבתי לה על כך. אני בחיים לא ראיתי ולא נפגשתי עם בן אדם כל כך תחרותי וכל כך קנאי. אבל היא נפלה לידיים של אחת שלא שתקה לה. למשל ניסתה לקבוע לי זהות מקצועית ונסתה שלא אעסוק בריקוד. אז פשוט מאוד הלכתי לייעוץ תעסוקתי מעולה על מנת למצוא לי את ההנתפתחות המתאימה שאהנה כשאלך לעבודה אתקיים בכבוד ויהיה לי את הפנאי לרקוד ולעסוק ביתר חלומותיי. אז אני בטוחה שגם לה יש נגיעות מסויימות למכתבים שנשלחו אליי. זאת אחת מהדרכים שלה. אז לא רק שאערב את המשטרה וגורמים נוספים בעיניין. אלא אף אעשה דברים נוספים. אני לא שותקת על דברים אלו.

בכל אופן

ברור שהולכת לערב את המשטרה בנושא מתישהו. אבל זה לא רק זה. אותה אישה כל כך תחרותית וכל כך קנאית צריכה ללמוד לקח. לא שזה יעזור שהיא לא תהיה כזאת. אבל אצלי הדברים הנ"ל לא עוברים בשתיקה. לא שאני עושה דברים אלו עם כל אדם תחרותי וקנאי שאני פוגשת.ממש לא! אבל תחרותית וקנאית שכזאת מעולם,אבל מעולם לא ראיתי. והאישה הזאת צריכה לקבל את שלה.

חוץ מזה

מדובר פה על עקרונות הדמוקרטיה הביסיים. שבהם חירות הפרט וזכותו להיות מי שהוא ומה שהוא. דבר שארגונים דתיים מסויימים התנגדו וניסו "לחנך" אותי בניגוד לדרכי. אז זה לא רק אותה מורה במוסד על תיכוני דתי מסויים,זה גם ארגונים דתיים שונים במדינה וכו'. לא אפרט כאן את העיניין. אך בהחלט יש לטפל בעיניין בצורה טובה. לא יתכן שיהיו פה אנשים ומוסדות שנמצאים באליטה שיתנו לעקרונות הדמוקרטיה הביסיים. שבהם חירות הפרט וזכותו להיות מי שהוא ומה שהוא. וינסו "לחנך" אותו בניגוד לדרכו.

אז זהו

אני דרך אותם מכתבים רואה מה עליי לחדד על מנת לחיות לי חיים טובים ומאושרים ועוד דברים. זאת המטרה שהיצבתי לעצמי.ליהנות מהחיים האלו כמה שאפשר. מחדדת דרכם את ערכיי,זהותי ועוד. זה דווקא נחמד כזה. יוצאת למשל יותר מגובשת בדברים מסויימים ועוד דברים טובים נוספים. וכן לומדת מה יתן לי למשל לחיות חיים כה טובים וכה מאושרים. ועוד מלא דברים שלמדתי דרך אותם מכתבים שנשלחו אליי,ודרך אותם ניסיונות "חינוך" שלהם וכיוצ"ב.

אז זהו

זה לא רק אותה מורה. זה ארגונים נוספים הנמצאים באליטה של הדת. שליחת המכתבים השונים בניגוד לרצוני וניסיונות "חינוכם" לא עובר אצלי בשתיקה. ועוד מצפות להם הפתעות נוספות.

לאונידס

Active member
אבל בצורה הזו את כולאת את עצמך בעבר

את ממשיכה להתייחס אליהם ולתת להם לקבוע את מעשייך. תעשי מה שאת חושבת לראוי ונכון בלי קשר אליהם.

../images/Emo9.gifזה נכון שאני עושה מה שאוהבת ונהנת

אבל פה זה עיניין עקרוני. עקרונות הדמוקרטיה הבסיסיים. חירות הפרט וזכותו להיות מי שהוא ומה שהוא. זה לא שאני עושה דווקא. זה מתוך עיקרון דמוקרטי זה. אני לא שותקת על ניסיונות "חינוכם" של אותם קיצוניים דתיים בניגוד לדרכי ולאמונותיי. וניסיונות "חינוכם" בכלל. יש פה את עיניין חירות הפרט וזכותו להיות מי שהוא ומה שהוא. ואני הולכת איתם עם עיקרון זה עד הסוף! אני רואה דברים אלו בצורה חמורה ביותר. ופועלת בהתאם. הם עוד יקבלו הפתעות רבות בנושא. אני לא מוכנה לשתוק על דברים אלו. זה נשלח כל הזמן מכל מיני ארגונים. זה לא רק ארגון אחד. וזאת עברה חמורה ביותר על חוקי המדינה ועקרונות הדמוקרטיה הבסיסיים. אני בימים אלו אחגוג עם הדברים שאוהבת ונהנת. כי זאת זכותי!

וחוץ מזה

אני באמת ממשיכה את חיי וגם לא איכפת לי אם לא ילמדו לקח. אני לא באה לחנך אותם או משהו כזה. אבל אצלי הדברים שהם עשו וממשיכים לעשות לא עוברים בשתיקה. ואני מתכוונת ללכת איתם עד הסוף בנושא. אני לא עושה כן עם דברים אחרים. אבל איתם כן.בהחלט! זכותי לחיות את חיי מבלי שהם (כלומר הדתיים הקיצוניים) ינסו "לחנך" אותי ולקבוע לי דברים. כל ניסיון כזה שלהם אני רואה בחומרה רבה ביותר ומטופל בהתאם.

יקח לה זמן להבין

היא כל כך טעונה במטען שלילי ואינסטקטיבית היא מפנה את הכל על החרדים. במקום לטרוק את הדלת ולפתוח דף חדש היא כל הזמן מביטה לאחור, אל העבר ממנו היא בורחת. נקווה שהיא תתגבר.

גוססי

New member
נכון, באמת לא בוגר

שלא כ"חוקות הגויים" מפניהם מצווה יהודי להשמר, שאז זה מאד מאד בוגר.

NimrodOZz

New member
מישהו כתב על חוקות הגויים?

מה אתה מערב מין שאינו במינו? יש לך פה גולשת שכותבת בצורה שהיתה מתאימה לילדה בכיתה דל"ת. משכיר לי את הדתל"שים מהמקד"צ שהיו מתלהבים מחילול שבת או אכילת טריפות -"דווקא! אני אראה להם! בלה בלה בלה..."

גוססי

New member
זה בדיוק אותו הדבר

חלק מהותי מהיהדות הוא הבדלות מהגויים, להיות שונים מהם באופן מופגן ובכוונה תחילה. מה שהפיה הטובה עושה דומה מאד - היא מנסה להבדל מהחוגים המאוסים עליה ע"י הפרה שיטתית ומכוונת של המנהגים המאפיינים אותם.

למעלה