חופש וגלילאו

• פותח הנושא taro
  • פורסם בתאריך

גוססי

New member
בודאי שיש הוכחה

ראה את ההלכה שלפסיקותיה אין גבול, ואפילו בחדר המיטות שלו היהודי נתון לסמכותה. היהדות היא פריקית של שליטה, ונציגיה מכתיבים לנתיניהם מה יאכלו, מה ילבשו, מה יקראו, כיצד יבלו את יום המנוחה שלהם, אילו תיאוריות מדעיות יקבלו ואילו לא, ולמעשה אין תחום שממנו היא נמנעת.

taro

New member
שכחת רק פרט קטנטן:

היהדות שולטת על מי שרוצה שהיא תשלוט בו. היא לא מפשפשת בחדרי המיטות של מי שאינו יהודי, וכל אחד הרי יכול להוציא עצמו מהיהדות. מדינת ישראל, לעומת זאת, היא סיפור אחר, בעיקר כשהיא עוסקת בפלישה לבתיהם של שלושה מיליון פלסתינים שלא מעוניינים בשליטתה עליהם.

עידו10

New member
למה אתה מערב נושאים לא קשורים?

תענה עניינית, אף אחד לא מדבר על הפלשטינאים.

taro

New member
עניתי עניינית

היהדות לא מכירה בהתפשטות ושליטה. מי שרצה ריבונות צבאית ומשטרתית, היא מדינת ישראל, שמוכיחה כיום יפה מאד את ריבונותה הזו בשטחי הגדה והרצועה.

טארו, בלי קשר לדיון פה,

אני מציע לך להשיג ולקרוא את "גנום" של מאט רידלי, אם עוד לא קראת. הספר קצת עמוס ושטחי, אבל יש בו הרבה דברים שיכולים לעניין אותך בנושא גנים, הקשר שלהם להתנהגות וכו´. הוצ´ זמורה ביתן, 2001

באופן חד פעמי אני מסכימה עם טארו

הדתות לא אשמות במה שנעשה לכאורה בשמן, אלא המפרשים שלהן. כלומר, השמרנות והפאנאטיות (שלא חייבות בהכרח לנבוע מדת...)

גוססי

New member
איפה בדיוק עובר הגבול

בין הדת ומפרשיה? הרי ליהדות אין קיום כישות עצמאית, אלא היא תוצר של מפרשים ופוסקים.

taro

New member
תיאוריה ומעשה

בתיאוריה, אין ביהדות לאיש סמכות לכפות דרך חשיבה על מישהו. מה שאנשים מסויימים עשו בפועל (ואגב, לא זכור לי שדבר כזה נעשה ביהדות, אבל נניח שכן) אינו רלוונטי לפיכך, יותר ממה שעשו אי אילו ליברלבים וסוציאליסטים לא משנה לרעיון עצמו. אגב, לא אני ולא נועה דברנו על היהדות, אלא דברנו על הדתות בכללותן, ואם כבר התייחסו לדת ספציפית הרי זו הנצרות, שכן עליה דובר. העובדה שאתה חוזר חזרה ליהדות מעוררת את החשד, שלמרות הצהרות חופש, הוא איננו קיים כדי לטפל בכפיה הדתית באשר היא, אלא ביהדות בפרט, ולעיתים הוא משתמש באיסלאם ובנצרות לשם כך.

גוססי

New member
כפיה דתית נוצרית לא מטרידה אותי

ואני מניח שגם לא את "חופש". לא כמרים וקאדים קובעים לנו את החוקים, אלא רבנים.

taro

New member
אם כך זה ממש מגוחך

לתקוף את היהדות על מה שהנצרות והאיסלאם עשו? אולי אתקוף אתכם הליברלים על מה שחילונים עשו ברוסיה הסובייטית או גרמניה הנאצית?

גוססי

New member
תקוף את מי שאתה רוצה

גם היהדות, אפילו בתקופת הגלות, ידעה לטפל - ולאו דוקא בכפפות של משי - בכל מי שחרג מהתלם.

taro

New member
חרם זה לא ממש טיפול

בעיקר בהשוואה למדינת ישראל החילונית-ציונית, שידעה לטפל יפה מאד בכל מיני כפרים ערבים, מנהיגים חרדים וכו´...

taro

New member
יש המון

למשל, איסור התמיכה במאבק הפלסתיני בפומבי, איסור הנפת דגלי אש"ף, איסור התמודדות בכנסת למי שאינו ציוני או אינו דמוקרט או אלים בדעותיו כלפי ציבור מסויים, איסורי הסתה למיניהם, וכו´ וכו´. כל חברה מחרימה את הגורמים שנראים לה מסוכנים; ההבדל הוא שהחרבה הישראלית מחרימה גורמים כאלו גם אם הם לא רוצים את שלטונה, ועושה זאת באמצעי מאסר והגליה, ולחרם החרדי אין משמעות על מי שיוצא מן העולם הזה. ואגב, ישנן קהילות אורתודוכסיות רבות שלא יתווכחו על גיל היקום. לייבוביץ´ ובובר למשל, אני בספק אם היו חולקים על דעתך בקשר לאבולוציה.

גוססי

New member
כל הדברים האלה לא נכונים

יש מפלגות ציוניות למהדרין התומכות בגלוי במאבק הפלשתיני לעצמאות מדינית (מרצ), יש מפלגות לא ציוניות ואפילו אנטי-ציוניות במוצהר (ערבים וחרדים), יש מפלגות אנטי-דמוקרטיות המכריזות על עצמן ככאלה (חרדים). ועדיין כל זה לא קשור לחופש המחשבה והדיון על תפיסות מציאות החורגות מקו רשמי של הסמכות.

taro

New member
לא מדוייק

מרצ לא תומכים במאבק הפלשתיני, כי אם בנסיגה מהשטחים. הח"כים היחידים שהביעו תמיכה במאבק הפלסתיני היו ח"כים ערבים, וזכור לנו מה קרה להם (למשל, בשארה, לאחר נאומו בסוריה). המפלגות הערביות והחרדיות אינן אנטי-ציוניות, לפחות לא במוצהר, כי אם פשוט סתם לא ציוניות. לפי חוקי הכנסת, מפלגה שמעוניינת בהפסקת קיומה של מדינת ישראל כמדינת העם היהודי לא יכולה להבחר לכנסת. החרדים אינם אנטי דמוקרטים, שוב, לפחות לא במוצהר - הם מקבלים את חוקי המשחק הדמוקרטי והמפלגות החרדיות מעולם לא בקשו לשנות את חוקי המשחק האלו.

גוססי

New member
מתוך מצע מרצ:

שתי מדינות ריבוניות: http://www.meretz.org.il/Party/PartyM2.htm#2states החרדים אנטי-דמוקרטיים: http://www.hofesh.org.il/haredim_papers/01/0629.html והמפלגות הערביות תומכות בגלוי בהפיכת מדינת ישראל למדינת כל אזרחיה, רעיון הנחשב לאנטי-ציוני.

taro

New member
זה רלוונטי מאד

כי אדם אינו יכול להביע את דעותיו בצורה לגיטימית. אם אתה אומר שזה עדיין לא רלוונטי, אינני מבין מה ההבדל בין זה לבין הקהילה היהודית, שלא תעשה לך דבר. אם אני עכשיו אחזור בתשובה ואטען למשל שהעולם אינו בן 6 אלף שנים, מה אתה כבר חושב שיקרה לי?

למעלה