חופש הקיום

בטח שיש הבדל. ללא הבדל\ה דבר לא היה קיים...

אולי האחד. אני מבין אותך כולל את הרעיון שאין הבדל, אבל נראה לי מספיק להיום, אולי מחר. לילה טוב.

ilana541

New member
נכון, מצד אחד יש הבדל, כמו שכתבת

כי אחרת דבר לא היה קיים, ומצד שני, אם בודקים לעומק, אין הבדל, הכול אחד, וכשממשיכים לבדוק רואים, שאין הבדל בין יש הבדל לאין הבדל

ilana541

New member
קח משהו שאתה מאמין בו

ועדיף אפילו משהו שמפריע לך בחיי היום יום, ותבדוק האם זה מחוייב שזה רע? מי אמר שזה רע? וכו' אליעד באתר שלו, יש הרצאות שהוא מסביר איך לעשות זאת.

הצופה.

New member
לא זו לא השאלה

השאלה היא למה אני חושב שזה רע? ולנסות לתאר ולפרט למה הדבר רע....איך אני קובע אם דבר רע או טוב?

זה לא עובד אצלי כי אני מאמין שהכול לטובה

שמעתי את אליעד, אני שואל אותך. אני חושש שאולי הבדיקה שאת מדברת עליה לא מתייחסת לאותם דברים שאליהם מתייחסים המושגים, אלא למילים עצמם. אם אקצין את זה, זה כאילו את אומרת: מי אמר ש"חופש" זה כשאתה לא כלוא? אולי חופש זה המספר 5 ? מי אמר ש"כלא" זה משהו שמגביל חופש? אולי כלא זה המספר 5 ? אז אולי אין הבדל בינייהם ? אוקי, אשאל מי אמר, אראה שאני לא באמת יודע מה האמת בשום נושא (אולי חוץ מזה שאני קיים) ולכן אני לא יכול לקבוע מה חשוב יותר ממה ולכן אין הבדל ? איך זה בודק את משהו ? לדעתי זה לא. אז מה כן ? איך את בודקת משהו ?

הצופה.

New member
תבדוק לפני שאתה אומר

נניח אתה מרגיש רע ואתה מחליט לחקור מה זה רע ואתה מגלה שאינך יודע מה זה רע ואין לך הסבר למה זו ההרגשה הזו ולמה אתה מכנה אותה רעה אולי היא טובה? ואולי אינך יודע כלל איך אתה אמור להרגיש ואז אין לך יכולת לשפוט כלל אם ההרגשה טובה או רעה זה כמו עונות השנה וההבנה הזו מה היא עושה לך? אם זה לא הבנה גדולה מה היא הבנה גדולה?

לפני כמה ימים היה לי איזה וירוס במערכת העיכול

(או משהו אחר שפגע במערכת העיכול) והיה פרק זמן ששכבתי על הריצפה על יד חדר השירותים, גונח ומתקפל מכאבים ומדי פעם מתגבר על עצמי וזוחל ועולה אל האסלה כדי להקיא. וגם בזמן הזה ידעתי שזה לטובה. למה הרבה פעמים אני מכנה איזו הרגשה רעה ? כי באותו רגע אני לא מבין מספיק. ההבנה הזה היא אחת הגדולות אם לא ה. היא שינתה לי את החיים לטובה.

תשובה

באופן כללי - שהכל לטובה. באופן פרטי, בגלל שאני לא רואה את כל התמונה אני לא מבין למה המקרה הספציפי הוא לטובה, וגם לא מבין שגם אם אני לא מבין למה - זה עדיין לטובה. לא מבין מספיק זה לא אומר שבשכל אני לא מבין שזה לטובה, פשוט זה לא מספיק מופנם, אני לא חיי את ההבנה באותו רגע. אני אביא לך משל מהחיים של הבת שלי שהיא בת פחות משנה. למשל היא עושה לי סימן שהיא רוצה לשתות. אני מחייך ומסתכל איפה הבקבוק ורואה שהבקבוק לא נמצא בסביבה. אז אני קם ומתחיל ללכת להביא את הבקבוק. הבת שלי רואה את אבא מתרחק ומתחילה לפחד. א"כ היא רואה שאבא מתרחק עוד יותר ואז היא מתחילה להיות חרדה ולבכות. כאשר אני נעלם משדה הראייה שלה, היא מתחילה לצרוח בבכי. מה שחסר לה זה הבנה שאבא הלך להביא לה את הבקבוק והוא יחזור עוד 20 שניות.

הצופה.

New member
מה שאתה מתאר אצל הבת שלך -זה אתה לא היא

אתה מתאר את התחושות שלך שהיא צורחת ואת המחשבות שלך על זה שהיא מתרחקת---אין מכשיר שיכול לקרוא מחשבות של האחר (לא שאני מכיר) לגבי ההבנה והאי הבנה נניח שאתה חש ברע אתה שואל (את עצמך) מה זה חש ברע? אתה מנסה לתאר את הרע--הולך לתחושות שאתה חושב שהן רעות ומתבונן בהן--ואז שואל למה אני קורא לתחושות האלו רעות? ושוב מנסה לתאר לדוגמא אתה אומר שיש לך לחץ בבטן ואז אתה שואל למה לחץ בבטן זה רע? יכול להיות שישי משהו טוב בלחץ בבטן? (שובע או אכלת משהו טעים או מישהי כוסית לוחצץ לך על הבטן) וכך אתה מגלה שאינך יודע באמת למה אתה קורא לתחושה הזו שאתה חווה תחושה רעה---ואז התחושה עוברת טרנספורמציה מהחושך היא מקבלת את אור המודעות ואתה מגיע להבנה שאתה "לא מבין" למה התחושה הזו רעה ואז איך תרגיש?

ברור. זה כאמור משל שאמור להמחיש איך הבנה משנה

את היחס שלנו לאירועים ושכשיש הבנה אין סבל וכשאין מספיק הבנה יש סבל. לגבי מה שכתבת בנוגע ל-"רע": אני יודע. רק הידיעה השכלית שמגיעים אליה עם השאלות כמו "למה זה בעצם רע? אולי זה טוב?" לא עוזרת במקרים שאין הבנה. המצב יהיה בערך "אני יודע שאני לא יודע שזה רע, אבל אני כ"כ סובל שזה בטוח רע"

ארכדי הי גם ממני. גם אני חושב שהכל לטובה ואף

שהכל נעשה בשבילי...ובשבילך...ובשביל ההוא וההיא.

ilana541

New member
הי ארקדי, בוא נבדוק את האמונה שהכול לטובה

האם כשהיית קטן, גם האמנת בה? אולי היא עוזרת לך לסבול פחות, אבל אולי היא מכסה על האמת? אם תתבונן תראה שבכול דבר יש חיסרון ויתרון, כדי לדעת מה זה טוב, צריך לדעת מה זה רע, הבטן כאבה לך וסבלת, זה רע, מדוע להתכחש לרע? זוהי דוגמא לכך שהאדם משקר את עצמו, ומסיבה זו צריך לבדוק את כול האמונות שלנו. הרבה מורים מדברים על ה"אין" והכלום, ותמיד אהבתי לקרוא על זה, אך האם היה מורה ששם את הדגש על ההבנה שאין הבדל בין "יש" ל"אין" שאין הבדל בין צורה לריקות? אליעד היחיד שהנחה אותי בכיוון, להגיע לשורש. הדרך לא קלה ולא פשוטה, ולכן לפי דעתי צריך מורה. אולי יש כאלה שיקראו את סוטרת לב ההבנה שאומרת, "צורה היא ריקות, וריקות היא צורה", ויבינו, אולי? בכול אופן מהצד שאתה בוחר, אני מאחלת לך בהצלחה.

היי, תודה על הייחולים

האם כשהיית קטן, גם האמנת בה? - לא אולי היא עוזרת לך לסבול פחות, אבל אולי היא מכסה על האמת? - לא. אם תתבונן תראה שבכול דבר יש חיסרון ויתרון, - במובן הרגיל של המילים. כדי לדעת מה זה טוב, צריך לדעת מה זה רע, - כן (לכן על יצר הרע נאמר "טוב מאוד") הבטן כאבה לך וסבלת, זה רע, מדוע להתכחש לרע? - לא התכחשתי לרע במובן הרגיל זוהי דוגמא לכך שהאדם משקר את עצמו, - את מדברת עלי ? ומסיבה זו צריך לבדוק את כול האמונות שלנו. - לא נעים לי להגיד, אבל שוב, רוב הדברים שאת כותבת נראים לי כאמונות. הרבה מורים מדברים על ה"אין" והכלום, ותמיד אהבתי לקרוא על זה, אך האם היה מורה ששם את הדגש על ההבנה שאין הבדל בין "יש" ל"אין" שאין הבדל בין צורה לריקות? - שוב - זה נראה לי כאילו את לא מדברת על יש ואין, אלא על המחשבות על אודות יש ואין. אליעד היחיד שהנחה אותי בכיוון, להגיע לשורש. - זה למשל נראה כמו אמונה. מי אמר לך שהגעת לשורש ? מה זה בכלל שורש? מה ההבדל בין להגיע לשורש מה שהיה קודם. תשובה: "אין הבדל ויש הבדל." זה לא עוזר, כי זה כמו לא להגיד כלום. הדרך לא קלה ולא פשוטה, ולכן לפי דעתי צריך מורה. אולי יש כאלה שיקראו את סוטרת לב ההבנה שאומרת, "צורה היא ריקות, וריקות היא צורה", ויבינו, אולי? - אולי. (ובכל אופן - למה את סבורה שמה שהגעת אליו הוא יותר קרוב לאמת מכל דבר אחר ?) בכול אופן מהצד שאתה בוחר, אני מאחלת לך בהצלחה. - שוב תודה
. ההצחלה מובטחת לי
כי אין משהו שהוא לא הצלחה. (ולשיטתך, אם הבנתי נכון, אין הבדל בין "הצלחה" ו"לא הצלחה"). אני מאחל לך אושר

ilana541

New member
ההצעה שאליעד הציע הייתה להצמד לאמת

ולשאול שאלות, וכאשר יש הצמדות לאמת, ןהאדם לא נצמד לשקרים כול שהם, שלמשל מנסים להקל לו על חיי היום יום, כמו לחשוב חיובי, (האם השלילי לא קיים?) והוא מתחיל לחקור למשל את הרצונות, או השכל שלו, את מהות השכל, והוא מתחיל להבין יותר ויותר את המציאות, זה תהליך ארוך, שבו האדם מתחיל לפרק את האמונות והדעות שלו, וככול שהוא נכנס יותר לעומק, כך הוא מצליח לגלות עוד אמונות ודעות, וגם אותם לפרק.

למעלה