השאלה הראשונה שלי
נוגעת למקום של הערכה , לדעת שבלי כלא אתה לא יכול להשתחרר . כלומר זה שאנחנו בכלא זה המצב הנתון , לעומת זאת מצב של שחרור מוחלט מהכלא , כלומר להיות האדון ולא המשרתים , או להיות הבודהי - אותו אנחנו לא מכירים ולמעשה ניתן לומר שאנחנו מכירים אותו רק כתמונת תשליל למצב שבו אנחנו נמצאים . אדם מתבונן בעצמו ורואה שהוא עבד לנסיבות , שאין לו שום החלטה משל עצמו , שכל דבר שהוא חושב , עושה, מרגיש או חש הוא תגובה לארועים אחרים - כשאדם אכן רואה את המצב הזה ומקבל אותו לחלוטין - אז עולה גם האפשרות של להגיע למצב שונה . אחת מהתגובות האוטומטיות שלי לעניין הכלא ואני בטוח שזה בכלל לא מיוחד לי , זה לרחם על עצמי שזה כמובן רגש שלילי אחד גדול אבל עכשיו אני מבין שזה בגלל שההערכה שלי לא היתה במקום הנכון . כלומר , אני יכול לדמיין איך יהיה מצב של ההפך מכלא בייחוד בהקשר לשאלת הסבל , כלומר כל הסבל שאני חווה עכשיו - לא יהיה קיים כשאני אמלט מהכלא וכו' הבעיה עם זה , זה שאני פשוט מזדהה במצב כזה עם הרעיון של להשתחרר מהכלא . אם כן מה שהבנתי זה שאם אני יגיע להערכה של הכלא אני אהיה במקום אפקטיבי יותר מבחינת העבודה שלי . ולגבי עניין הסמסארה התכוונתי לזה במובן הכללי של הנשמות שנמצאות בסמסרה , מתגלגלות שוב ושוב והזכרתי את זה כי ביקשתי את הדעה האישית שלכם בנושא , כלומר של מי שנמצא בתוך הסמסרה , של עבדים לנסיבות . של חברים לכלא ...