חופש הביטוי

קובסטר1

New member
חוק שלא נותן לך להתבטא איך שבא לך

לא יפעל לטובתך אף פעם - וזה הקץ' פה - זה לא שהם אסרו את זה - זה שהם נתנו מינימום לקנס שהוא כלכך גדול - שפשוט לא ישתלם לך לדבר אפילו חצי מילה,כי גם על התבטאות דיי מזערית בתקשורת,או התבטאות שיכולה להיות מאוד נכונה - אתה יכול לקבל משפט וקנס בקנה מידה שרוב האנשים לא מסוגלים לעמוד בו

בארבאבא

New member
את האמת..

אני נגד צנזורה,לא אוהבת את זה. מצד שני..עם איך שהמצב כיום,אני חושבת שאנחנו הבאנו את זה על עצמנו[בעיקר התקשורת], ובאמת לא תזיק כאן קצת צנזורה.התקשורת לפעמים מרשה לעצמה יותר מידי,מבלי לחשוב על פגיעה באדם. העיקר להביא את הרייטינג[מצטערת,אני לא מאמינה כבר בכאלו שעושים את זה למען הצדק!]. התקשורת ממש לא מאוד מצונזרת.אם התקשורת הייתה מצונזרת,ענת קם לא הייתה הולכת עכשיו לכלא.. לפעמים צריך לחשוב מראש.לכל דבר יש השלכות בסוף,ולפעמים השלכות הרסניות.

קובסטר1

New member
אני מסכים שיש ללכת רחוק מידי

אבל אם את שם - עדיף לעצור תוכניות ריאליטי מפגרות שכולאות אנשים בבתים ומצלמות אותם 24/7 דבר שני אני חושב שדברים כאלו לא עוצרים בעזרת חקיקה בטח שלא כזאת, עוצרים דברים כאלו על ידי כוח האנשים,אתה רואה משהו שלא מצא חן בעיניך - תעביר ערוץ!,פשוט וקל,בדיוק כמו שמורידים ממשלה - מחליפים אותה ועדיף שעה אחת קודם דבר שני - טוב מאוד שענת קם הלכה לכלא - זו דוגמא של חוק נורמלי שנוצל לרעה(כמו כל חוק שקיים בערך), ובשביל זה יש חוקים אחרים,שיכולים להכניס חלאות כמוה לכלא - אבל לא צריך ליצור הגבלות בחופש הביטוי,דבר שני, החוק הזה(יותר נכון התיקון לחוק) לא היה מונע מעת קם לפרסם את זה,כי אין פה פגיעה בשם טוב,היא עברה על חוק אחר והיא ידעה את זה -ובגלל זה היא נכנסת לכלא,זה סתם חוק שנועד לסחוט אנשים קטנים שלא להגיד כלום - או לפחות להפחיד אותם בעזרת החוק

בארבאבא

New member
זה קצת בעייתי לומר "תעביר ערוץ"

לא תמיד אני יכולה לשלוט במה שצץ לי מול העיניים ולהעלים אותו.יודע מה,בוא אשאל אותך בצורה כזאת.. נניח ואתה קצין בכיר בצה"ל,ולפתע אתה רואה כתבה עליך,ובכתבה כתוב שתקפת נערה פלסטינית ואנסת אותה. במציאות,כתבה לא נכונה לחלוטין.היה משהו אחד,כתבו משהו אחר לגמרי.מיותר לציין מה יהיו השלכות ומה יקרה לך, לאחר כתבה כזאת.כתבה שנכתבה ללא תחקיר מעמיק.. וקרו כאן מקרים כאלה.כתבים היום חושבים על הרייטינג,לפני שהם חושבים על אמיתות הסיפור. אז נניח והתקשרת לעיתון,ובתכלס..מה הם עשו?כתבו למחרת כתבת התנצלות מסכנה,ו..העולם ממשיך כרגיל. תיקון החוק נוצר,במטרה לגרום לתקשורת לחשוב קצת יותר טוב לפני שהם מפרסמים כל שטות.אני בעד לחשוף שחיתויות, ודברי ניצול ומה לא..אבל!כל עוד הסיפור נבדק לעומק,והתגלה כאמת. התקשורת,ובכלל המדיה לא מצנזרים היום..

קובסטר1

New member
אבל זו לא הדרך להלחם

הדרך הכי טובה להלחם במקרים כאלו היא חקיקה בנושא תחקיר - כלומר,כל דבר צריך להחקר לעומק לפני שהוא מובא לידי פרסום, ככה שהם יעשו דאבל צ'ק לפני שמפרסמים משהו - לא פגיעה בחופש הביטוי - אם יחוקקו חוק שאומר שעל כל עיתונאי לחקור לעומק כל דבר שהוא מפרסם ולא יוענש(או אם יתברר שמה שפרסם היה לא נכון) (ופה אין לי בעיה עם ענישה חמורה של אפילו 3 שנות מאסר), ככה את לא מונעת את חופש הביטוי - אבל את בהחלט גורמת לכל בן אדם לחשוב פעמיים לפני שהוא מפרסם משהו כי שוב,את פונה פה לעיתונאים בלבד אבל זה חוק שמגביל את כולם - כולל אותך

בארבאבא

New member
אין מקום לחופש הביטוי,כאשר יש פגיעה באדם

לא יזיק שהאנשים כאן ילמדו לרסן את עצמם. אם הייתי מאמינה שיש במדינה הזאת תרבות דיון,ושאנשים יודעים להביע את דעותיהם בצורה נעימה, הייתי אומרת שזה חוק מיותר.אבל במדינה הזאת,כל בנאדם שני הוא נאצי פאשיסט ומוצץ לערבים[סלח לי על הבוטות, זו תהייה בכללי תגובה דיי בוטה..].אז..עד שאנחנו לא נרסן את עצמנו,החוק הזה צריך להיות כאן. חוץ מזה שכל כך מנפחים את זה.השינוי העיקרי והגדול בכל החוק הזה,זה סכום הפיצוי. וכמובן,כמו שכולנו מכירים את מערכת בית המשפט,זה לא יהיה בהכרח הסכום שישולם. תיקון החוק גם נוצר בעיקר כדי להגביל את התקשורת,יותר מאשר את האזרח הקטן שכותב על הוול בפייסבוק "שירלי מח'2 היא שרלילה"

FlavorFlav

New member
אני מסכים עם הפסקה השנייה שלך, אבל

הפסקה הראשונה לא הכי ברורה לי. קודם כל, אם מה שמפריע לך זה השימוש בכינויים הנ"ל, אז את סותרת את מה שכתבת בפסקה השנייה. מה שמפריע לך זה כן האזרח הקטן שכותב על הוול בפייסבוק ולא התקשורת, כי הרבה יותר סביר שתיתקלי בהם בטוקבקים מאשר בכתבה בערוץ 2. תיקון החוק לא אמור להנהיג תרבות דיון בארץ, הוא אמור להילחם בהוצאת דיבה (מטרה מבורכת לדעת כל אדם שפוי). לעומת זאת, אם את חושבת שלגיטימי גם להגביל את חופש הביטוי במקרים של שפה וולגרית, זה כבר יותר קיצוני.. אני לא יודע לאיזה מדינות את משווה כשאת אומרת שאצלנו אין תרבות דיון, ועל מה את מסתמכת, אבל אני לא חושב שאנחנו נופלים מארה"ב, למשל.. וממה שידוע לי הם הרבה יותר ליברלים מאיתנו בקטע הזה. אני כן חושב שצריך להגביל את חופש הביטוי במקרים של הסתה, אבל לשמוע מסביבי "מוצץ לערבים" ו"פאשיסט" זה מחיר קטן שאני מוכן לשלם כדי לא לפגוע בדמוקרטיה.

בארבאבא

New member
האמת שסתם בחרתי את זה כדוגמא

התקשורת הרבה יותר מפריעה לי.התנהגות האזרח הקטן צורמת לי,זה כן[ואני לא עוסקת בהשוואות]. ואני חושבת שזה יהיה נחמד אם החוק הזה יעזור קצת לרסן,ולגרום לאנשים להתבטא בצורה קצת פחות..בהמתית. כבר אמרתי שאני לא חובבת צנזורה,ואני בעד חופש הביטוי.מצד שני,אנשים כאן בהחלט לא יודעים להתבטא. בכל מקרה,התיקון הזה פונה בעיקר לכלי התקשורת. שיחשבו טוב,לפני שהם הורסים חיים של אנשים בהקלדה.התקשורת היום כל כך דורסנית,שזה מגעיל אותי כבר. ואפילו לא צריך ללכת לאנשים "גדולים" כמו פוליטיקאים.מספיק לראות את הטררם שעשו למרגול או דודו טופז.נכון או לא נכון,לא יזיק לצנזר כאן מעט.

Cade Foster

New member
כל חוק שמחוקק נגד התקשורת המסריחה הזאת

הוא מבורך בעיני. אני גם לא מבין למה אנשים כל כך מתנגדים לזה. לא רוצה לשלם קנס? אל תלכלך סתם על אנשים. מי שמתנגד לזה כנראה שיש לו סיבה טובה. החוק יפגע רק בכל מיני אנשים מגעילים כמו רון קופמן למי שמכיר. שילמדו לרסן את הפה שלהם, גם אם זה יגיע דרך הכיס.

ebi83

New member
קופמן מתלהם בטירוף

ולא קל לשמוע אותו הרבה פעמים, אבל הוא כבר מעגן את הדברים הבעייתיים שהוא אומר עם מסמכים, הלוואי עלינו את הרצינות שלו אצל כל העיתונאים.

Cade Foster

New member
"יהודי זה גזע מטונף"

זה לא ציטוט של יוזף גבלס... זה ציטוט של רון קופמן ב"רדיו ללא הפסקה". האמת שאתה צודק, לרוב הוא באמת מדבר עובדות ובינינו, אנשים אוהבים לשמוע את ההתבהמות שלו, לפעמים גם אני (כשהוא מכוון לאנשים הנכונים
) - אבל בהמון מקרים הוא משתמש בפה המסריח שלו כדי לקדם את הדעות האישיות שלו גם אם הוא דורס כמה אנשים על הדרך. אנשים כמוהו וכמו נתן זהבי - אולי מביאים רייטינג - אבל מורידים את הרמה של החברה שלנו לזנות.

קובסטר1

New member
תמיד יהיו אידיוטים

זה לא אומר שכולנו צריכים להענש על זה וכמו שאמרתי באחת התגובות קודם - אם אתה לא אוהב את מה שאתה שומע - תחליף תחנה, תתן לבן אדם פחות רייטינג, ומי שאוהב לשמוע אידיוטים - שיהנה לו, אבל שלא יגבילו אותי בגלל זה

Cade Foster

New member
שלא יגבילו אותך במה?

בללכלך על אנשים מתוך יצר של נקמנות ואינטרסים? ואללה, אני מאוד בעד שיגבילו אותך בזה. אגב, שום דבר בחוק לא השתנה. גם מקודם היית יכול להתבע על הוצאת דיבה. מה שהשתנה זה העונש.

אני מאוד בעד חופש הביטוי...

אבל גם על זה יש להטיל כנראה מגבלות, כי אנשים נוטים להשתמש בכלי, שנועד לקדם אותם, למטרות איומות כמו השמצה, לשון הרע, הוצאת דיבה, התעללות מילולית ופגיעה. לכן הכל צריך להיות במינון נכון

קובסטר1

New member
אבל כבר יש חוק כזה

הקטע הוא שזה לא חוק - זה שינוי חוק,החוק המקורי תוקף בדיוק את הדבר של לשון הרע, אבל אתה צריך להוכיח את זה,תוכיח שנפגעת מבחינת עסק,או מבחינה כלכלית, ודבר שני,אם האימרה מספיק חמורה וחריפה - אתה יכול לטעון להשמצה - וגם על זה מקבלים כסף,הבעיה בתיקון לחוק זה שעכשיו קודם כל הקנס עלה במינימום ל300,000 שקל (!!), דבר שני והכי חשוב - אתה לא צריך להוכיח כלום,מספיק שבן אדם פירסם עליך כתבה או אפילו אמר עליך מילה שלא הוכחה בבית משפט (נגיד ראשי משפחת פשע, נגיד משה קצב, וכו' ) אתה יכול לתבוע את אותו האדם(לא בהכרח עיתונאי,יכול להיות אותי ואותך ולמעשה כולם) ולקבל לפחות 300,000 שקל - שזה סכום שתסכים איתי שלא כל אדם יכול לשלם מכיסו

ebi83

New member
רק תדייק..

1- העונש המקסימלי הוא 300,000. 2- אין שינוי בחוק. השינוי הוא בגובה המקסימלי של הפיצויים, גם היום ניתן לתבוע על הוצאת דיבה ללא נזק כלכלי ולקבל פיצויים עד 50,000. ואת הדברים האלה אני יודע מהקשבה בסיסית וטיפה תשומת לב למה שהתקשורת מוכרת.. אני לא בעד או נגד החוק, זה לא באמת משנה לי.. יש חשיבות בחסם להוצאת דיבה יחסית למה שיש היום אך לא בטוח שזו הדרך.

Puskas

New member
אוף כמה שטויות מדברים פה

זה לא חוק חדש,אלא תיקון לחוק קיים.. הסכומים שונו,כל השאר פלוס מינוס זהה.. מה שאמרתם עד היום בפייס או בבלוג פרטי או בפורום סוג ז',תוכלו להמשיך להגיד,לאף אחד לא אכפת ואף אחד לא יתבע אתכם.. דבר שני,זה עד 300 אלף ש"ח..יש שופט,בית דין והם מפעילים שיקול דעת והם יכולים להוציא אתכם בהזהרה או ב-5 שקל קנס או במלוא העונש.. התקשורת מחרטטת חופשי,מסלפת,משמיצה..התיקון הזה רק בא לחדד את הצורך בעיתונות ישרה ולא בריטית מסריחה.. אל תדאגו,אף אחד מכם לא הולך לחטוף תביעה בקרוב.. הדבר היחיד שמטריד פה הוא שלאנשים לא היה 50 אלף לשלם אז בטח שלא יהיו 300 אלף..הסכום נוראי ומוגזם..

למעלה