חופש הביטוי

קובסטר1

New member
חופש הביטוי

שמתי לב לאחרונה שישנה סגירה מאוד רצינית על העניין הזה, אנשים לוקחים את חופש הביטוי מאוד כמובן מאליו ואנשים שכחו שבמשך עשרות ומאות שנים אנשים הקריבו את חייהם ועדיין מקריבים, בשביל משהו שאנחנו לוקחים כמובן מאליו והיום מתחילים לצנזר את זה בחזרה,תקשורת מאוד מצונזרת,אפילו אתרי אינטרנט אני מאוד שמח שיש כמה אתרים שבאמת מאפשרים הכל,ללא כל צנוזרה וללא כל חשיבה מראש,כי באמת שזה עצוב לראות את זה

kotej22

New member
חכי עוד כמה ימים עד שיאשרו את החוק החדש....

פתאום יהיה הרבה יותר שקט באינטרנט 300 אלף שקל זה הרבה כסף...

קובסטר1

New member
ברור,העיקר שקט נפשי לכל מיני מושחטים

מעצבן אותי העובדה שאנשים לא מבינים את זה ובוחרים כל פעם באותם אנשים לאחרונה מצאתי איזה אתר ישראלי שאני חושב שהוא מוגן https://boards.org.il/b/ באמת שניסיתי איכשהו לקבל באן,אבל הכל הולך שם,אני חושב שאני הולך להשתקע שם קצת הפלוס שלו זה שגם הכל אנונימי - אז בכלל מגניב

קובסטר1

New member
כן,אבל יש מלא אתרים כאלו כמעט אירופה

ולכל מדינה יש קהילה טובה וקטנה אני חושב שהאתר הזה יכול להיות ממש טוב אם הקהילה בו תתרחב ויש סיבה טובה להכנס אליו - הוא יותר נגיש מאחרים, וכיף לדעת שהרוב המוחלט של האנשים מהארץ

kotej22

New member
זה רעיון נחמד

עד שמתפרסם שם משהו לא חוקי ואז עושים טלפון ליניב , ומודיעים לו שהוא צריך למסור את הרשימת ip של הכניסות לאתר שלו או משהו בסגנון אני יודע שאני סתם פרנואיד, אבל כל עוד אתה לא גולש תחת tor או כל פרוקסי אחר אל תחשוב שאתה מוגן

קובסטר1

New member
אני יודע שרק tor זה סוג של מוגן

אבל עדיין,דיי מותר שם הכל, כלומר חוץ מדברים שהם אשכרה לא חוקיים (שזה רק CP ובוא נודה שניה - זה דבר דיי דוחה וטוב שזה לא חוקי שזה מספיק טוב בשבילי,אני יכול לדבר על מה שאני,בקהילה שתגדל ותהיה מצויינת בעברית - שזה פלוס רציני

kotej22

New member
CP???

לפי ה"טון" של ההודעה זה לא משהו שאני רוצה לחפש בגוגל, מה זה? יאללה שיהיה בכיף, המטרה לא הייתה להרוס, רק להתריע, הצצתי קצת ונראה מעניין, לא הכרתי את האתרים בסגנון הזה יותר מידי, מסתבר שיש באמת הרבה כאלה, תודה

קובסטר1

New member
כן זה לא משהו שצריך לחפש בכלל

ובכיף תמיד שמח להעשיר אני רק מקווה שאנשים יכנסו לאתר

קובסטר1

New member
זהו שיש

באתר הזה אתה אנונימי לחלוטין,אין משתמשים - אין זיכרון,אין כלום הזיכרון היחידי זה ה10 העמודים האחרונים של הנושאים והתגובות - לא מעבר לזה - ככה שאם יש קהילה מספיק גדולה - כל דבר יכול להעלם מאוד מהר לנצח

סוף סוף התקשורת תגיד את האמת ולא תסלף דברים

שישרתו את האינטרסים השמאלנים שלה,

kotej22

New member
אתה רציני???

זה לא רק בתקשורת, אתה יודע שאם תגיד לי משהו לא מתאים כאן בפורום אני אוכל לתבוע אותך? קשה לי להאמין שאתה מחזיק מאות אלפים רק בשביל לממן את ההודעות שלך כאן, זה נכון שבתקשורת יש מלא שטויות ושקרים, אבל זה ממש לא הדרך

חכה יא מאנייק - החוק עוד לא תקף

סתם... אתה צודק, לכל דבר יש צד טוב וצד רע, למטבע יש שני צדדים.

FlavorFlav

New member
אני לא מבין

עכשיו יכולים לתבוע אותך על הודעה בפורום, וקודם לא יכלו? כל זה בגלל שהפיצוי המירבי עלה מ-50K ל-300K? בכלל התגובות של אנשים פה, רק מראות כמה השטויות והשקרים של התקשורת שאתה מדבר עליהם מחלחלים לציבור.

חשוב לי חופש הביטוי

אבל כן, לעתים זה צריך להלקח בערבון מוגבל. לא באמת כל דבר ראוי להאמר, מתוך רצון לפגוע כמה שפחות. אז נכון, לא צריך לצנזר כל דבר אבל יש פעמים שצריך להפעיל שיקולים אחרים בנוסף לחופש ביטוי. למשל הסיקור על חזרתו של גלעד שליט היה מוגזם, נכנסו לבחור לוריד. הייתי מוותרת על חופש הביטוי בחלק מהסיקורים.

קובסטר1

New member
יש הבדל בין חופש הביטוי לבין חדירה לפרטיות

חופש הביטוי מאפשר לי להגיד מה שאני רוצה למי שאני רוצה - בעוד החדירה לפרטיות שעשו לגלעד שליט מתבסס על חוק "זכות הציבור לדעת" - שנדמה שהם דומים אבל ההפרש ביניהם הוא הרים וגבעות - תחשבו שנייה, אני עכשיו רוצה לסקר רצח שנעשה,ואני יודע שזה כנראה אחת ממשפחות הפשע,לא רק זה - מקור אנונימי מסר לי שהוא יודע מי ממשפחות הפשע גרמו לרצח הזה באותו הרגע שאני אומר את זה בטלוויזיה - עטים עליי 4 עורכי דין של אחת מראשי ארגוני הפשע שאומרים שפגעתי בשמו הטוב של הלקוח שלהם בזה שקראתי לו "ראש משפחת פשע" - והם לא חייבים להוכיח את זה יותר - בום הלכו לי בתור כתב חדשות 300 אלף שקל,ולערוץ שלי אפילו יותר אז תסלחו לי - אני מעדיף טיפה לשון הרע - סתימת פיות

אני לא מבין בזה כ"כ

מקווה שידברו על זה מחר במפגש אבירי האור בפלא
מקווה שהחוק לא יפעל נגדנו. שהחוק יפעל לטובתנו.

למעלה